Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 468
  • 606
  •   1
Отговори
# 105
Привет! Поздрави и най-сърдечни пожелания за всички новородени дечица и семействата им  Hug
Ние сме неописуемо щастливи Simple Smile Светлин го изписаха миналата сряда. Умирах от страх дали ще се справи с дишането без допълнителен кислород, но ме крепи мисълта, че никой нямаше да ни го даде, ако има риск.
Изкарахме едно щуро пътуване от София до Варна с колата без влючен климатик ... но пък на отиване беше още по-щуро Wink
Детето е на 2 месеца със забележително тегло 2850. Храни се доста лакомо и е голям чаровник.
Надявам се да преодолява и занапред с препятствията в живота.

# 106
Валентин@, много, много се радвам за Светлин. Супер е, че се гушкате вече. Дано нетърпеливко е здравичък и ви носи само радост занапред Hug

Сега чакаме добри новини и от Яна Praynig

# 107
Здравейте и от нас.  Hug
Ние сме добре.По цял ден спим, освен ако не огладнеем.  Mr. Green Проблемът е, че малкият Любомир все иска да се гушка в мен и  реших, че това ще е най-полезно за двама ни и снощи спахме двамата. Mr. Green
Честито на родилите мами!Много щастие да им носят рожбичките.Пожелавам много успех при раждането на чакащите мами и да става по-скоро за нетърпеливите.
Да си мама е наистина прекрасен подарък!  Grinning

Имам въпрос към ЛЛЛ:
Както казах, родих секцио.
Бебчо беше хранен около ден и половина от шише докато аз се възтановявам.
От вчера следобед е при мен и не мога да го приуча да суче.Чувствам се ужасно виновна, за което.
Шишето то болницата с АМ винаги надделява.Имам протектори, с които се опитах да го излъжа тъй като са силиконови като шишето, но след известно сучене от тях се отказа, тъй като все още нямам кърма, а само коластра и то в много малки количества и от тях не потича нищо.От днес опитвам с помпа да се изцеждам, за да може да дойде кърмата, но ме предупредиха, че при секцио нещата стават по бавно с идването на кърма.Гърдите ми не са под напрежение.
Между другото зърната ми не са големи и не може голяма част да влезе в  устичката му.
Какво е най-доброто, което мога да правя в тази ситуация?
Благодаря предварително!

# 108
Валентина, много се радвам за хубавите новини!

Аз все още съм тук 2 дена преди термин без признаци за скорошно раждане...Вчера си направих 4- часова разходка-ефект нулев!

# 109
  • пловдив
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОДИЛИ МАМИ!!!ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ БЕБЧЕТА ИМ ПОЖЕЛАВАМ!!!!Аз още си чакам.В четвъртак бях на ЖК-док каза,че всичко е вече предстартово-плацента узряла,води нормални,бебчо е слезнал където трябва,прегледа ме и на магарето-каза 2 пръста разкритие,подвижна главичка-неразбрах само с това с подвижната главичка  newsm78Каза,че всеки момент може да се роди а може и да не.Каза до 22 да си чакам и ако не родя на 23-24 към болницата където съм решила -те да преценят кво да ме правят.Еми...дано реши малчо да се появи преди това да си го гушкам вече!!! Hug Hug Hug HugОнзи ден незнам дали защото ме бърка док но вечерта ми беше много некомфортно,болеше ме.После имахме гости и всичко е ок.Днес от сутринта ми е едно  тежко,на моменти болезнено,имам чувството като походя малко че ще падне тва бебе Mr. GreenСега след малко ставам да оправя в къщи пак,че нещо много помързелувах вчера и всичко е с краката нагоре  GrinningЩе си дам малко зор пък да видим,тоз мъник дали ще се престраши вече да излиза.Лек и усмихтат ден на всички!!!

# 110
Здравейте мамчета, искам да попитам вярно ли е, че на предизвикано раждане не се слага упоика? Понеже до термин ми остават няколко дни, а аз нямам никакво разкритие и дори подготвителни контракции и ЖК ми каза, че няма да ми се размине май от това Neutral Face. Та дали е така се позачудих. Надявам се скоро да съм в списъка с родилите. Пожелавам на всички все още бременни леко раждане, а на родилите здрави и щастливи бебчета. Успех:D

# 111
Не съм чувала такова нещо. Епидурална упойка обикновено се слага при 4-5см разкритие, независимо дали раждането е предизвикано или е тръгнало по естествен път. И двата пъти раждах чрез система и двата пъти ме питаха, дали искам епидурална   bouquet

# 112
Охххх супер, понеже ми казаха, че спирало раждането ( на което се позачудих). Надявам се всички очакващи да родят безпроблемно и не насила Wink

# 113
Валентина  Hug Много се радвам,че най-накрая малкия е при вас! Гушкайте се и се наслаждавайте един на друг!
Мирянка,аз такава молба хвърлих да ми сложат уопйка,но тц,само малко атропин накрая,но не усетих да има ефект Confused Така и не разбрах защо.
При мен се заформя проблемче... Мая си направи режим два пъти дневно(веднъж сутрин и веднъж вечер) да будува между две хранения. Това добре,но след като се нахрани втория път започва драмата. Унася се на гърдата,но преместя ли я в легълцето се буди веднага с рев. Слагам я пак на гърда- заспива,премествам я на леглото-пак рев. Изплаших се,че нямам достатъчно кърма и реве от глад,но снощи изцедих още 40 ml след нея,дадох и от тях,цокна малко и отказа. А когато се кърмим в "сънливия" период няма проблеми със спането сама-сменям пампи,яде и заспива на секундата,в която я оставя в кошарката. Много ми е мило,но не искам да я свиквам да спи при нас. Ако някоя мама има идея как да действам моля да сподели PraynigСнощи се принудих да легна при нея в кошарата(добре,че взехме такава от дърво,та може да ме издържи) за да заспи. Давах даже и биберон (!) но веднага го плюе и протестира шумно. Приемам идеи всякакви.

# 114
Instinct_, и аз имам проблем с количеството на кърмата. Не знам дали е заради секциото... може би... и аз ще чакам отговор на твоите въпросчета към ЛЛЛ с нетърпение.

На новите мами - Честити рожбички! Да растат здрави и силни дечица за радост на мама и тате!

Валентина, честито за мъничкия боец! Simple Smile Все такъв борбен да бъде в живота и да не признава трудности!  Hug

# 115
Здравейте, нямам време да чета, пропуснах много и от предната тема...
Честито на всички обебили се мами! Да са ни живи и здрави дечицата!

Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте ЛЛЛ, с бебка се кърмим много успешно, но аз имам доста кърма, и дори след като тя е доволно хапнала остава много. Купих си помпа, за да цедя и съхранявам кърма, обаче с нея много ме боли и ми стават кръвоизливи дори по зърната. На ръка се справям доста по-добре с цеденето, но въпросът ми е дали изцедената на ръка кърма е достатъчно "стерилна" за съхранение? Трябват ли някакви мерки освен разбира се добре измити ръце и стерилизирани кутийки за съхранение? Също още един въпрос - цеденето до кога - докато напълно се изпразни гърдата /което имам чувството, че не може да стане - постоянно все изтича по нещо/ или до омекване и облекчение? И последен въпрос - новата изцедена кърма може ли да се допълва към кутийка във фризера или да цедя, слагам кутийката в хладилник, допълвам и чак като се напълни, тогава прибирам във фризера? /знам, че трайността в хладилник е 48 часа, но там все едно се пресича кърмата/
Благодаря предварително за отговорите:)

# 116
Heart Eyes

Tanjuk днес даде живот на своята лъвица Белослава  с мерки 3620г и 52 см. Да ѝ е жива и здрава красавицата!!!

Vania mia също тази сутрин роди своето лъвче Филип - 2800г, 48см. Много здрав и послушен нека бъде Филип!!!

# 117
Здравейте и честито на всички нови мами! Аз не успявам да стигна и до компютъра от както сме в къщи с моята бебка Мими.Отвреме-навреме се включвам във фейсбук групата ,но времето минава ужасно бързо  ,а има толкова неща за вършене покрай бебка...

Въпрос към ЛЛЛ:
Ние сме добре ,кърмим се , но вече има проблем.Днес получавам едни остри пробожания в едната гърда.Имах рагади на нея до скоро.Мажа с Гармастан и още не е съвсем добре ,но усещам пробожданията така навътре.Нямам бучки ,но кърмата намаля.В смисъл ,че не стават на камък гърдите ,което не мога да определя дали е хубаво понеже с каката много се изцеждах и имах хиперлактация.Сега си изцеждам по 100 мл на ден общо от двете само ,защото искам да си замразявам иначе няма нужда по принцип бебка добре се справя и гърдите омекват след кърмене.Сега се чудя какво да правя.Четох ,че може бактерия да е попаднала навътре през миниатюрните ранички ,но на едно място пише да не давам от тази гърда ,а на друго да давам.Нямам изобщо време да ровя в кърмаческия , а много се притеснявам да не стане проблем ,че миналия път бая зор видях.Бебчето е на 12 дни в момента изцяло на кърма от самото начало(само първата нощ с мен дадох една добавка) ,въпреки секциото.

# 118

Else
може ли да ми дадеш някакъв мейл на който да ти пратя снимка? иначе побеляването както ще видиш и от снимакат е само в едното ъгълче, след хранене е по-видимо (снимката е след хранене) после като се намажа с кремчето лансинокс и поседя с голи гърди се пооправя, но на следващото хранене пак така побелява..нз дали и самото кремче което се наслоява не оказва влияние, но не го отмивам, омекотява ме и ме облекчава, благодарение на смяната на позите при кърмене предотвратих кървенето, защото започнах да усещам как бебка захваща зърното от различен ъгъл и е много по-добре..

Здравей mims_cool,
Много се радвам, че си предотвратила кървенето и усещаш как Габи засуква. Дали вече си опитвала да й предложиш да суче без силиконовите зърна? Ако си предлагала тя приема ли? Има ли разлика в усещането при кърмене и какво е състоянието на побелялото място? То всъщност възстановява ли си напълно цвета като се пооправи?

Else , благодаря за пожеланията за именния ми ден и за това, че вече трети ден те занимавам с моите неволи..теб и всички мамчета в групата, дано да не съм досадна, а по-скоро от полза..успех на всички..кърменето не е лесна работа, но ще упорствам до край...толкова ми е хубаво като я видя как се успокоява на гърдата ми Simple Smile))

mims_cool, за това сме в темата - за да можем да помогнем когато имате нужда  Hug Дано приятните моменти с кърменето нарастват и скоро съвсем да забравиш болката!

Мимс при мен раничките се оправиха като два дни след кърмене ги мажех с дефламол зърната и преди следващото кърмене го отмивах много хубаво, защото все пак е лекарство. Стар трик даден като съвет на една моя роднина, когато тя е раждала в Майчин дом. Не знам колко е правилно, но на мен за два дни ми минаха раничките. Сега обаче наблюдавам, че от помпата едното от зърната отново се разранява и да кажа, че благодарение на едно от клипчетата на Еlse, благодаря за което, се научих да се цедя на ръка, та ще видим колко време моята раничка ще зарасне. Иначе се надявам Мимс да не е гъбичка това, което се е появило.

UNynaeve, радвам се, че клипчето ти е помогнало. Изцеждането с ръка е полезно умение като в същото време е щадящо за гърдата.

# 119
Вестителска новина!!!
Мама Лилита днес е дала живот на Веселина 2660 гр и 51 см. Родила е секцио. Бързо възстановяване и чакаме подробности!

Общи условия

Активация на акаунт