Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 358
  • 606
  •   1
Отговори
# 150
Zazzy е родила в 10:58 своето чудо Ива - 3660 гр., 53 см. И двете са добре.

Честито дългочакано бебче на мама и татко. Нека им е здрава и да им носи само усмивки!

Честито и на всички нови майчета! Да са ви живи и здрави бебчетата! Hug

# 151
Честито на всички новообебили се мами! Да им растат бебчетата послушни и спокойни!
Zazzy,вече си имаш и ти едно малко чудо,дано изпълни дните ви с много радост!
Ради,редовно си следя телефона за твоя смс,стягай се,моме!  Wink
Въпрос към ЛЛЛ: до момента се кърмим успешно,до 22 ден бяхме качили килограм. В началото имах много кърма и бебка се засищаше само от едната гърда и заспиваше. В един момент обаче акито и стана зелено и се будеше по-често за ядене(по принцип яде на 3.5 часа) прочетох,че е възможно да се дължи на поемане на много предно и малко задно мляко и промених схемата на хранене. Сега храненето започва от гърдата,на която е приключило предишното хранене. Държа я докато не спре да суче активно и местя на другата. Не доизцеждам.Акито ни си оправи цвета,само понякога позеленява,но го отдавам на жегите. Въпроса ми е трябва ли да доизцеждам след хранене? Знам,че ако не и стига ше суче повече и ще си навакса бързо,но две-три кърмили майки покрай мен се изказаха,че задължително трябва да доизцеждам поне до втория месец,защото иначе няма да изкарам дълго,а аз имам желание да сме само на кърма поне до шестия месец.

# 152
Честита рожба на Зази, жива и здрава, щастлива и много обичана нека бъде Ива!

GeRRiTo_84, честит син, жив и здрав да е!

desa_84, честита радост и на теб, нека е много здрава и щастлива Мариела!

vesi81 също е станала мама днес, малката Ема тежи 3800г и е дълга 52 см, нека бъде много здрава и усмихната Ема!!!

# 153
  • София
Чак сега успявам да се запиша в новата тема. Благодаря за пожеланията към мен и Андрей. Честити рожби на всички родили мами и леко раждане на тези, на които им предстои.
Зази, честита сбъдната мечта. Ти повярва и успя. Нека е здрава и щастлива малката Ива.
Ние се напасваме все още, каката уж се радва на бебето, но самата тя още е бебе и вече имахме 2-3 леки ситуации.
Андрей е многа мъничък. Борим се с храненето. Надявам се да натрупа грамчета скоро

# 154
Else Опитвах да давам без силиконово зърно от дясната гърда, тъй като там раничката беше по-малка и заздравя, Габи засука без проблем, но аз сякаш имам някакво подсъзнателно притеснение, че пак ще ми се разрани и ще ме боли и за това на следващото хранене пак си сложих зърното за всеки случай...може би ще започна ту да слагам, ту да не слагам..и дано да не се разранява повече..а на лявата гърда, където беше побеляването, вчера след 1 въздушна баня бялото беше засъхнало и само падна..като коричката на раничка, отдолу остана изчистено зърно с малка кървава раничка, започнах от тази гърда да кърмя само в позата футболна топка..така Габи не дърпа разраненото ъгълче, а здравата част на зърното и се чувствам по-добре..мислех си и за вариант да цедя тази гърда и да давам от шише, докато не заздравее, но храненето от шише хич не ми харесва..направих го 1 път и се отказах..ще си я слагам на гърда пък дано да заздравее по-бързо и това зърно:) Благодаря още веднъж, че си толкова отзивчива и бърза в отговорите си Simple Smile)

Здравей mims_cool,
Много се радвам, че се чувстваш по-добре и си открила начин да кърмиш без болка! Това е страхотно и браво на теб, че се справи   bouquet

Чудесно е, че бялото е паднало, а под него има здрава кожа. Дано скоро и останалата част да заздравее напълно!

Разбирам те за страха от болката! Болката, която си изпитвала е нещо, което никой не иска да му се случи. Когато можеш опитвай, а накрая вярвам, че няма да имаш нужда от силиконовите зърна. Ще се радвам да споделяш как върви кърменето при теб.

# 155
Else, много благодаря за изчерпателният отговор!Съветите ще са ми полезни!

Instinct_, радвам се, че намираш информацията за полезна. Ако имаш още въпроси сме насреща.

# 156
Въпрос към ЛЛЛ: до момента се кърмим успешно,до 22 ден бяхме качили килограм. В началото имах много кърма и бебка се засищаше само от едната гърда и заспиваше. В един момент обаче акито и стана зелено и се будеше по-често за ядене(по принцип яде на 3.5 часа) прочетох,че е възможно да се дължи на поемане на много предно и малко задно мляко и промених схемата на хранене. Сега храненето започва от гърдата,на която е приключило предишното хранене. Държа я докато не спре да суче активно и местя на другата. Не доизцеждам.Акито ни си оправи цвета,само понякога позеленява,но го отдавам на жегите. Въпроса ми е трябва ли да доизцеждам след хранене? Знам,че ако не и стига ше суче повече и ще си навакса бързо,но две-три кърмили майки покрай мен се изказаха,че задължително трябва да доизцеждам поне до втория месец,защото иначе няма да изкарам дълго,а аз имам желание да сме само на кърма поне до шестия месец.

Трикси, поздравления, за начина по-който си се справила с проблема, който си имала и за чудесното наддаване   bouquet
Рутинното доизцеждане, след всяко кърмене, подава сигнал на организма да произвежда повече мляко отколкото бебето е "заявило" със сукането си. Ако бебето суче 8-12 пъти в денонощие, здраво е, наддава добре, пишка и ака редовно, то най-вероятно няма нужда от допълнително количество кърма и изцеждането не е необходимо. При скоковете на растежа - когато енергийните нужди на бебето нарaстват, чрез по-често сукане както и ти си написала, бебето ще стимулира организма и кърмата ще се увеличи.

Ако искаш може да погледнеш и статията Изцеждане на кърмата - кога е необходимо това?

# 157

Трикси, поздравления, за начина по-който си се справила с проблема, който си имала и за чудесното наддаване   bouquet
Рутинното доизцеждане, след всяко кърмене, подава сигнал на организма да произвежда повече мляко отколкото бебето е "заявило" със сукането си. Ако бебето суче 8-12 пъти в денонощие, здраво е, наддава добре, пишка и ака редовно, то най-вероятно няма нужда от допълнително количество кърма и изцеждането не е необходимо. При скоковете на растежа - когато енергийните нужди на бебето нарaстват, чрез по-често сукане както и ти си написала, бебето ще стимулира организма и кърмата ще се увеличи.

Ако искаш може да погледнеш и статията Изцеждане на кърмата - кога е необходимо това?

Благодаря за отговора  bouquet притеснено ми е,защото тя яде максимум по осем пъти дневно,прави три часови паузи от заспиването(заспива на гърда) до събуждането,а нощем понякога и по-големи. Сигурно съм единствената откачила майка,която се оплаква,че детето и спи нощем,но не ми се иска да дойде момент да дохранвам  Confused

# 158
Благодаря за отговора  bouquet притеснено ми е,защото тя яде максимум по осем пъти дневно,прави три часови паузи от заспиването(заспива на гърда) до събуждането,а нощем понякога и по-големи. Сигурно съм единствената откачила майка,която се оплаква,че детето и спи нощем,но не ми се иска да дойде момент да дохранвам  Confused

Напълно те разбирам, Трикси! Колко напишкани и наакани пелени сменяш за 24 часа? Опитвала ли си  да й предложиш да суче след като са минали 2-2.5 часа от началото на последното кърмене дори и да спи? Някои бебета реагират инстинктивно и дори да не се разбудят напълно засукват. Ако не е склонна да суче, предлагането на двете гърди в рамките на едно кърмене дори 2 или 3 пъти помага на много майки, а и ти самата си го открила. Когато спре да гълта активно на първата гърда може да й помогнеш с компресия да поеме повече кърма. След като и тогава престане да гълта активно се предлага втората гърда и при нея се постъпва както при първата. Ако след втората изглежда все още гладна може да се предложи отново първата, после пак втората.
Наблюдавай я - дали е спокойна, дали изглежда добре - лигавиците влажни ли са?; как е тугорът на кожата?; пишка ли и ака ли редовно? Предполагам, че личният лекар няма да откаже д я претегли, ако имаш съмнения за наддаването й. Ако всичко това е наред вероятно това е нейния режим. Възможно е в последствие да го промени, но това времето ще го покаже Simple Smile

# 159
Честито на новите мами ! И на мен честит ми... термин!

Днес трябва да отида до ЖК да видим ккво става с болничния, а и  направлението за хоспитализация.

Хубав ден на всички!

# 160
Vi_ta осле да пишеш какво са ти казали, за а се подготвим и ние

# 161
  • пловдив
Добро утро мамчета и  preggoНовата седмица аз посрещам с усмивка,защото дори и да не родя до 22 -четвъртък-до края на седмицата-неделя вече ще си гушкам бебо   ylinfant  ylinfant  ylinfantСега само си чакам,но знам че съм вече съвсем накрая  Simple SmileИ съм спокойна и щастлива.Малко останаааааааа.....От толкова чакане сега ми се вижда като утре...Снощи имах 4-5 по болезнени контракций ,но..нищо.А тези дни да ви кажа спя учудващо спокойно,като изключим ставането до WC  Mr. Green.Мисля че през цялата бременост не съм спала така  newsm78Незнам на какво се дължи това...Още малко и е пълнолуние.Да видим дали ще има пак рекорд от бебчета.Дано и аз съм в статистиката този път  GrinningПожелавам лек ден на всички и много усмивки и добро настроение на финалната права сме  Peace Peace Peace
Трикси,мила да си следиш внимателно телефона  Hug

# 162
Днес не съм се разписвала още. Бях на ЖК. Околоплодни води в норма. Бебето е добре. Не ми остава нищо друго, освен да чакам. Ако до 22-ри не съм родила, ще ходя в болницата на запис и да видим какво следва.

До преди 2 дни бях спокойна, с наближаването на термина започнах да се поизнервям.

Днес още никой не се е разписал с бебе. Може би на lepelissima е ред Wink

# 163
  И аз съм така - бях спокойна, но утре ми е термина, а нямам никакви признаци и вече започнах да си внушавам някакви неща ... Close
  На мен ми казаха, че ако не родя до другия понеделник, чак тогава в болницата, т.е. 6 дни след термин Tired Иначе водите пак са ми доста намалели, но около главичката и около плацентата и пъпната връв имало води, което е успокоително. Доки каза - до 2-3 трябва да имаме някакво развитие, няма да преносиш много ... а да видим  Wink
    Хайде, лек и спокоен ден на всички   bouquet

# 164
Въпрос към ЛЛЛ: Здравейте, моята дъщеричка вече е на 8дни! В началото (първите 2 дни) я кърмих директно от гърдите,но получих много болезнени рагади, пробвах със силиконовите зърна-същата работа..  Sad ...От тогава съм се принудила да се изцеждам и така да й давам.. Не давам никакви добавки..
До вчера си ядеше добре,стигнахме по 60-70млл на хранене,но днес нещо й се яде по-малко или и аз не знам  ooooh! ... Повече от 40млл на хранене не пожелава..
Трябва ли да се притеснявам?!
+ мога ли да направя нещо ,за да не ми образува рагади и да я храня директно (мазах ги -минаха ми),но преди ден пак пробвах цял ден на гърда и сега пак ме болят адски..  Rolling Eyes
Благодаря и лек ден!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт