Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 347
  • 606
  •   1
Отговори
# 165
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГОО МНООГ ДА ВИ РАДВАТ. Hug

Аз нее съм се включвала от известно време тука в темата, все в ФБ, че е много удобно.Ама и нищо не се случва. Днес за 1ви път ми се пооявиха контракции. Да видим до къде ще я докарам.
Хубав ден на всички и кураж на мамите като мен, които още чакат

# 166
Благодаря за отговора  bouquet притеснено ми е,защото тя яде максимум по осем пъти дневно,прави три часови паузи от заспиването(заспива на гърда) до събуждането,а нощем понякога и по-големи. Сигурно съм единствената откачила майка,която се оплаква,че детето и спи нощем,но не ми се иска да дойде момент да дохранвам  Confused

Напълно те разбирам, Трикси! Колко напишкани и наакани пелени сменяш за 24 часа? Опитвала ли си  да й предложиш да суче след като са минали 2-2.5 часа от началото на последното кърмене дори и да спи? Някои бебета реагират инстинктивно и дори да не се разбудят напълно засукват. Ако не е склонна да суче, предлагането на двете гърди в рамките на едно кърмене дори 2 или 3 пъти помага на много майки, а и ти самата си го открила. Когато спре да гълта активно на първата гърда може да й помогнеш с компресия да поеме повече кърма. След като и тогава престане да гълта активно се предлага втората гърда и при нея се постъпва както при първата. Ако след втората изглежда все още гладна може да се предложи отново първата, после пак втората.
Наблюдавай я - дали е спокойна, дали изглежда добре - лигавиците влажни ли са?; как е тугорът на кожата?; пишка ли и ака ли редовно? Предполагам, че личният лекар няма да откаже д я претегли, ако имаш съмнения за наддаването й. Ако всичко това е наред вероятно това е нейния режим. Възможно е в последствие да го промени, но това времето ще го покаже Simple Smile
Спи ли и се няма сила,която да я събуди. Ето сега от 6:00 до 9:30 будува,яде стабилно и заспа. Събудих я в един за да яде,но тя цокна 5-6 минути и заспа пак  Sad а и ако не е много гладна трудно засуква-опитва да захапе,но в същото време бута гърдата с ръчичка и се изнервя,а мен-два пъти. Друг път направо ме изпива и сменяме гърдите по няколко пъти.Преди да предложа втората гърда задължително правя компресия,масажирам гърдата, сменям позата на кърменето от люлка на легнало положение. Винаги изчаквам поне два пъти да се задейства потичането на мляко(усещам го като леко болезнено схващане на зърната)Памперсите са обилно пълни,като в будните си периоди сменям на всеки час и всички са стабилно напишкани и наакани,даже и при самата смяна много често се случва да се напишка пак. Когато е будна изглежда жизнена,рита и маха с крачета и ръчички,кожата не е суха и при щипване веднага се възстановява. За качването за сега сме я теглили веднъж при личната(+1кг)засичам и вкъщи на електронния кантар,но гледам да е през няколко дни,за да не се паникьосвам излишно. Много е спокойна,дори като се присвива от коликите само приплаква,не съм имала случай на засиняване от рев и изобщо не е ревала без да спре повече от две-три минути. Така като чета какво съм написала май детето си е екстра,но майка му не е наред Mr. Green

# 167
Vi_ta осле да пишеш какво са ти казали, за а се подготвим и ние

Днес ми е много крив ден Sad   Събудих е разочарована, отидох на ЖК, само тонове мериха-нормални. Толкова се разочаровах, че трябва да ходя всеки ден (7 дена!) на тонове по жегите,(а и откак се преместихме, ми е доста далече) че забравих да питам за болничния и за направлението...Ако имаше нещо спешно, предполагам, щяха да ми кажат, но така или иначе до утре едва ли ще родя, та утре ще попитам...

# 168
Ох с това ходене всеки ден много неприятно. И на мен ми казаха, че ако не родя до събота (изгледи никакви) всеки ден да ходя, а до болницата нямам транспорт, трябва с кола, а вече мъжа ми ми прибра ключовете, та какво ще правя незнам Cry но определено вече ми омръзна да съм бременна. Тежи ми, топло ми е, нервно ми е, мързеливо ми е.....

# 169
Момичета, аз така и не бях редовна по темите  Blush , но все пак да се запиша:

На 07.08. се роди прекрасната ми дъщеричка Дарина  Heart Eyes - 3300 гр., 49 см. От 13.08. сме си вкъщи, но чак сега се заседявам във форума... Иначе за раждането - индуцираха ме заради преносване, но така и не се получиха нещата и накрая се наложи секцио. Родих в Тина Киркова, без избор на екип, при д-р Стерков.

Честито на всички, които вече са станали мами и кураж на останалите!  Hug

# 170
Въпрос към ЛЛЛ: Здравейте, моята дъщеричка вече е на 8дни! В началото (първите 2 дни) я кърмих директно от гърдите,но получих много болезнени рагади, пробвах със силиконовите зърна-същата работа..  Sad ...От тогава съм се принудила да се изцеждам и така да й давам.. Не давам никакви добавки..
До вчера си ядеше добре,стигнахме по 60-70млл на хранене,но днес нещо й се яде по-малко или и аз не знам  ooooh! ... Повече от 40млл на хранене не пожелава..
Трябва ли да се притеснявам?!
+ мога ли да направя нещо ,за да не ми образува рагади и да я храня директно (мазах ги -минаха ми),но преди ден пак пробвах цял ден на гърда и сега пак ме болят адски..  Rolling Eyes
Благодаря и лек ден!  Peace

Здравей mama_jeni,
Честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава!

Съжалявам, че кърменето е започнало с толкова болка при теб Sad Дали си обърнала внимание колко милилитра мляко е изяждала до сега за 24 часа? Промени ли се количеството мляко, което е поела на следващите хранения след като си писала в темата? Бебетата на възраст 1 седмица изяждат средно между 300 и 600 мл кърма на ден като стомахчето непрекъснато расте и между 2 и 3 седмица количеството се увеличава на 450-750 мл на ден. Както и възрастните така и децата не ядат еднакви количества храна на всяко ядене. Възможно е просто в него момент да е искала по-малко, но да е огладняла по-рано от друг път или на следващо хранене да хапне повече.

Ще си позволя да цитирам това, което писах на mims_cool преди няколко дни, което мисля че ще бъде от полза и при теб за да може да се справиш с раните и да можеш да кърмиш единствено от гърда.

Цитат
Неправилното позициониране и засукване на бебето често води до разраняване на гърдите на майката. При най-често използваната поза люлка ушенцето, рамото и таза  на бебето са в една линия, а коремчето му е обърнато към корема на майката. За да засуче правилно бебето трябва да отвори широко устичка, за да поеме добре освен зърното и по-голямата част от ареолата, а устничките са обърнати леко навън. Мога да ти предложа две клипчета, които показват поставяне на бебе на гърда - 1 и 2

При разраняване на зърната също би могло да се провери дали случайно бебчето няма къса юздичка на езичето или други анатомични особености на устичката. Ако има съмнения за такива е най-добре да се направи консултация с педиатър или логопед и той да прецени дали е необходимо да се предприемат последващи действия.

При вече разранени зърна майките споделят, че чувстват облекчение, ако сменят позата. Така бебчето суче на различно място и това би могло да намали в известна степен болката. Стимулиране потичането на кърма чрез изцеждане (за предпочитане на ръка тъй като е възможно помпата допълнително да травмира гърдите) преди бебето да бъде поставено на гърдата би могло да намали болката. За да бъде по-малка болката може да се предложи първо по-малко болезнената или травмирана гърда и и след като я изсуче - да предложиш и втората гърда.

Ако болката при кърмене е прекалено силна някои майки предпочитат да не кърмят за няколко дена, а да изцеждат и да предлагат изцеденото мляко по алтернативен начин - с чашка, с лъжичка, спринцовка без игла, дозатор, капкомер или друго различно от шише с беберон. Причината е, че някои новородени е възможно да се объркат от различните начини на сучене от гърда и пиене от шише.

След кърмене зърното може да бъде потопено за 1 минута в топъл физиологичен разтвор. Поради състава си разтвора не би трябвало да предизвика дискомфорт. След това зърното се подсушава с мека кърпа. Много майки изцеждат капчици кърма, които намазват върху зърното и ареолата и оставят да изсъхнат на въздух.  За да се насърчи "влажното зарастване на раните" (това се отнася за поддържане на вътрешната влага на кожата, а не запазване на външната страна на кожата мокра) може да се намаже с пречистен ланолин (в аптеките се предлагат различни марки), мек парафин, вазелин или хидрогел, който е съвместим с кърменето. В случаите когато има съмнение за инфекция е добре да се консултира с лекар. За да избегнат търкане в дрехите и допълнително травмиране, някои майки използват гръдни щитове, чиято основа е достатъчно широка за да обхване и част от ареолата, а не само зърното.

Надявам се информацията да ти помогне да преодолееш проблемите, а ако имаш въпроси съм насреща.

# 171
Спи ли и се няма сила,която да я събуди. Ето сега от 6:00 до 9:30 будува,яде стабилно и заспа. Събудих я в един за да яде,но тя цокна 5-6 минути и заспа пак  Sad а и ако не е много гладна трудно засуква-опитва да захапе,но в същото време бута гърдата с ръчичка и се изнервя,а мен-два пъти. Друг път направо ме изпива и сменяме гърдите по няколко пъти.Преди да предложа втората гърда задължително правя компресия,масажирам гърдата, сменям позата на кърменето от люлка на легнало положение. Винаги изчаквам поне два пъти да се задейства потичането на мляко(усещам го като леко болезнено схващане на зърната)Памперсите са обилно пълни,като в будните си периоди сменям на всеки час и всички са стабилно напишкани и наакани,даже и при самата смяна много често се случва да се напишка пак. Когато е будна изглежда жизнена,рита и маха с крачета и ръчички,кожата не е суха и при щипване веднага се възстановява. За качването за сега сме я теглили веднъж при личната(+1кг)засичам и вкъщи на електронния кантар,но гледам да е през няколко дни,за да не се паникьосвам излишно. Много е спокойна,дори като се присвива от коликите само приплаква,не съм имала случай на засиняване от рев и изобщо не е ревала без да спре повече от две-три минути. Така като чета какво съм написала май детето си е екстра,но майка му не е наред Mr. Green

Joy Трикси, финалът ти просто ме срази! Да ти кажа напълно си наред - ти си майка, а майките се притесняват - някои повече, други по-малко, но всички го правят. До колкото разбирам когато бебка е гладна си го показва ясно и недвусмислено. Ти отговаряш на нуждите й и се съобразяваш с тях и резултата е видим - тя е добре и расте. Мисля, че трябва да се довериш на инстинктите си и на бебето и да продължиш напред. Ако желаеш да правиш запаси от кърма може да изцеждаш, в противен случай когато нуждите на бебка се променят - с повече кърмене ще се стимулира организмът да произвежда повече!

# 172
Джинджи, честита дъщеричка, жива и здрава да е Дари Simple Smile
А мама да се включва по-честичко Wink

Аз днес три разходки си спретнах, чистих, сега съм като разглобена, контракции няма.

# 173
  • София
Здравейте момичета! Simple Smile
Днес ходих до Икеа  и си купих легалце за бебчо, сглобих го и сега ми остана наистина да чаааакам.
Ден след термин контракции....НЯМА, утре съм на док ще видим какво ще каже? Чувствам се учудващо добре Simple SmileSimple SmileSimple Smile Приятна и прохладна вечер на всички Simple Smile

# 174

ВЕСТИТЕЛСКА НОВИНА:
Мама Svetlana Vasileva    lepelissima       днес в 18.30ч. нормално,без упойка,само с няколко вътрешни шева е родила прекрасен лъв Делян с прекрасни мерки 3670 гр. и 51 см и вече лакомо си пие първата коластра.И двамата са много добре! А мама е с постоянна усмивка
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ,ВСЕ ТАКА ЩАСТЛИВИ

# 175

Честито на всички новообебили се мами.  Simple Smile

# 176
Момичета, много искам да родя утре. Нямам никакви признаци. ММ ми отказва секс. Мисля да пробвам с горещ душ, но се страхувам да не са много болезнени контракциите след него. Какво мислите? Пробвала ли е някоя? На 09.08 последно гледахме бебчето и беше толкова ниско в таза, че док каза, че до термин ще се роди.

Честито на Светла. Живи и здрави Simple Smile

# 177
Моята снаха беше пробвала с топъл душ. Не й навреди.  Rolling Eyes

# 178
Днес,в 02;50 точно на термин се роди моето прекрасно съкровище - Михаела, 3400гр. 52см. Всичко стана мнъго бързо- 5часа от началото на болките, докато проплака. Без упойки, без услоожнения . Успех на всички очакващи :*

# 179
Еее, Поли, честито и браво на твоята точна мадама. Да е жива и здрава Михаела, много усмихната и винаги да е така точна Hug

Честит син на Лепелисима, жив и здрав да е Делян и много послушен!!!

При мен нищо ново под слънцето, чакам и се надявам  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт