Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 323
  • 606
  •   1
Отговори
# 180
И при мен- нищо Sad
По обед отивам на тонове...

Честито на Поли и Лепелисима! Много да ви радват малките бебоци:)

# 181
  • пловдив
И ЧЕСТИТО НА ДВЕТЕ НОВИ МАМИ!!!ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ ДЕЧИЦА ИМ ЖЕЛАЯ!!!ИМ ЗАВИЖДАМ-ИСКАМ И АЗ ВЕЧЕЕЕЕЕЕ!!!!!Само за отчет-контракций -малко не много болезнени,седя и си чакам....Тва с топлия душ как става.? newsm78

# 182
Честито на двете мами.Да са им живи и здрави малките съкровища и мнооооого да им се радват.И аз си седя и чаааакам.Утре съм на тонове дано ми измислят нещичко!!!

# 183
Олееее така като гледам аз съм с най-много дни до термина.Май ще си остана сама в темичката!

# 184
kmp,не пренебрегвай преносващите:) Аз имам чувството, че до края на месеца ще изкарам Sad

# 185
  • пловдив
Олееее така като гледам аз съм с най-много дни до термина.Май ще си остана сама в темичката!
Аааа...няма да си сама.Аз  вече съм се настроила за преносване/Щ Grinningе си стоя тукаааа.....

# 186
Аааааа това,че няма да съм сама ме успокои,ноооо като знам как го чакате буквално всяка секунда да се случиии-ви пожелавам по-бързо да раждате.

# 187
Въпрос към ЛЛЛ: Здравейте, моята дъщеричка вече е на 8дни! В началото (първите 2 дни) я кърмих директно от гърдите,но получих много болезнени рагади, пробвах със силиконовите зърна-същата работа..  Sad ...От тогава съм се принудила да се изцеждам и така да й давам.. Не давам никакви добавки..
До вчера си ядеше добре,стигнахме по 60-70млл на хранене,но днес нещо й се яде по-малко или и аз не знам  ooooh! ... Повече от 40млл на хранене не пожелава..
Трябва ли да се притеснявам?!
+ мога ли да направя нещо ,за да не ми образува рагади и да я храня директно (мазах ги -минаха ми),но преди ден пак пробвах цял ден на гърда и сега пак ме болят адски..  Rolling Eyes
Благодаря и лек ден!  Peace

Здравей mama_jeni,
Честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава!

Съжалявам, че кърменето е започнало с толкова болка при теб Sad Дали си обърнала внимание колко милилитра мляко е изяждала до сега за 24 часа? Промени ли се количеството мляко, което е поела на следващите хранения след като си писала в темата? Бебетата на възраст 1 седмица изяждат средно между 300 и 600 мл кърма на ден като стомахчето непрекъснато расте и между 2 и 3 седмица количеството се увеличава на 450-750 мл на ден. Както и възрастните така и децата не ядат еднакви количества храна на всяко ядене. Възможно е просто в него момент да е искала по-малко, но да е огладняла по-рано от друг път или на следващо хранене да хапне повече.

Ще си позволя да цитирам това, което писах на mims_cool преди няколко дни, което мисля че ще бъде от полза и при теб за да може да се справиш с раните и да можеш да кърмиш единствено от гърда.

Цитат
Неправилното позициониране и засукване на бебето често води до разраняване на гърдите на майката. При най-често използваната поза люлка ушенцето, рамото и таза  на бебето са в една линия, а коремчето му е обърнато към корема на майката. За да засуче правилно бебето трябва да отвори широко устичка, за да поеме добре освен зърното и по-голямата част от ареолата, а устничките са обърнати леко навън. Мога да ти предложа две клипчета, които показват поставяне на бебе на гърда - 1 и 2

При разраняване на зърната също би могло да се провери дали случайно бебчето няма къса юздичка на езичето или други анатомични особености на устичката. Ако има съмнения за такива е най-добре да се направи консултация с педиатър или логопед и той да прецени дали е необходимо да се предприемат последващи действия.

При вече разранени зърна майките споделят, че чувстват облекчение, ако сменят позата. Така бебчето суче на различно място и това би могло да намали в известна степен болката. Стимулиране потичането на кърма чрез изцеждане (за предпочитане на ръка тъй като е възможно помпата допълнително да травмира гърдите) преди бебето да бъде поставено на гърдата би могло да намали болката. За да бъде по-малка болката може да се предложи първо по-малко болезнената или травмирана гърда и и след като я изсуче - да предложиш и втората гърда.

Ако болката при кърмене е прекалено силна някои майки предпочитат да не кърмят за няколко дена, а да изцеждат и да предлагат изцеденото мляко по алтернативен начин - с чашка, с лъжичка, спринцовка без игла, дозатор, капкомер или друго различно от шише с беберон. Причината е, че някои новородени е възможно да се объркат от различните начини на сучене от гърда и пиене от шише.

След кърмене зърното може да бъде потопено за 1 минута в топъл физиологичен разтвор. Поради състава си разтвора не би трябвало да предизвика дискомфорт. След това зърното се подсушава с мека кърпа. Много майки изцеждат капчици кърма, които намазват върху зърното и ареолата и оставят да изсъхнат на въздух.  За да се насърчи "влажното зарастване на раните" (това се отнася за поддържане на вътрешната влага на кожата, а не запазване на външната страна на кожата мокра) може да се намаже с пречистен ланолин (в аптеките се предлагат различни марки), мек парафин, вазелин или хидрогел, който е съвместим с кърменето. В случаите когато има съмнение за инфекция е добре да се консултира с лекар. За да избегнат търкане в дрехите и допълнително травмиране, някои майки използват гръдни щитове, чиято основа е достатъчно широка за да обхване и част от ареолата, а не само зърното.

Надявам се информацията да ти помогне да преодолееш проблемите, а ако имаш въпроси съм насреща.

Благодаря за бързият отговор  Peace
За сега не мога да си позволя да я храня направо от гърда...имам чувството,че ще се цедя до края направо..  ooooh! !
Искам да попитам по какъв начин бебчетата които се хранят само от гърда се разбира ,дали са изяли достатъчното количество което се говори,че трябва да бъде изядено на хранене за 9-ти ден  примерно ,защото моята дъщеря яде всеки път различно.. И напоследък повече от 60млл не иска ...,бута с ръчичка и отказва.. Когато й давах от гърда беше същото...по едно време си отказваше /...как да знаем дали е изяла достатъчно.. Пише,че за 9-ти ден трябва да изяде 90млл на хранене,а тя явно ,че не може толкова.. и не иска..  Naughty
Трябва ли да се притеснявам или колкото-толкова...,важното е,че имаме редовно наакани и напишкани памперси ?!  Whistling

# 188
Днес сестрата ми пусна тонове и забеляза контракция, която аз, естествено, не усетих, но така се зарадвах Simple Smile)все едно ми каза, че ще раждам скоро Simple Smile)
Иначе попитах за болничния- засега нищо не правим. Когато родя, от болницата ще ми дадат от датата на раждане, а после ще коригираме с ЖК за дните между 45 преди термина и тези до раждането. Засега не могат да дадат, понеже не се знае за колко дена. А направлението за хоспитализация си важи.

# 189
Vi_ta има светлина в тунела  Grinning скоро ще е . Аз утре съм на тонове пък да видим, ими ли контракции, няма ли.....

# 190
Vi_ta има светлина в тунела  Grinning скоро ще е . Аз утре съм на тонове пък да видим, ими ли контракции, няма ли.....

Стискам палци! Хайде вече пълнолунието да започне да действа Simple Smile))Между другото, и моята лекарка потвърди, че около пълнолуние на много жени им изтичат водите Simple Smile

# 191
 Здравейте,момичета Как я карате  в тези жеги?
 Ние вчера направихме първата разходка,която бебо разбира се проспа в количката,но мисля че му е приятно навън.Спи много спокойно.Само пловдивските павета не му се нравят много,но майничка си е,ще трябва да свиква.Как са другите бебчовци?  А неродилите ни августинки? Стискайте зъби,коремчета,не остана вече.Скоро и вие ще гушкате най-ценното.

# 192
Vi_ta има светлина в тунела  Grinning скоро ще е . Аз утре съм на тонове пък да видим, ими ли контракции, няма ли.....

Стискам палци! Хайде вече пълнолунието да започне да действа Simple Smile))Между другото, и моята лекарка потвърди, че около пълнолуние на много жени им изтичат водите Simple Smile

Kaкво ни остава, освен да се надяваме да подейства Mr. Green
Аз комбинирам надеждата и с повечко ходене, качване на стълби и др. работи Wink

# 193
Ох, аз пък нещо се разчистих след тоновете. От вчера вечерта ме хвана желание да чистя, но оставих за днес. Дали не ме е хванало т.нар. "гнездене"? Simple Smile На какви неща започнах да се надявам...

# 194
Честити рожбички на новите мами !!! Да растат здрави и много усмихнати бебчета!

Имам 2 въпросчета към ЛЛЛ. Зная, че има много картинки в Интернет как да оригнем бебчо и уж правя същото, слагам на рамо, но по някаква причина не  и се получава  Embarassed Бебето почервенява цялото, милото, а съм сигурна, че не го притискам. В края на краищата се отказвам и следва неизбежното хълцане и ако го сложа да легне - връща част от млякото. На чайчето от копър се мръщи и не винаги иска да поеме гърда отново, за да спрем хълцането. Примирих се, че основно ще е на АМ, макар че първо кърмя за 30мин., но просто нямам повече кърма - изцеждам не повече от 20мл. Та въпроса ми е - Как да си оригвам бебчето успешно? И другия въпрос - всъщност подкрепям позата на бебетос една ръка под дупето, докато с другата галя гръбчето, това не е ли като бебето да е седнало? До колкото знам не е хубаво новородено да е седнало, заради неукрепналият гръбначен стълб...

Общи условия

Активация на акаунт