Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 272
  • 606
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря за бързият отговор  Peace
За сега не мога да си позволя да я храня направо от гърда...имам чувството,че ще се цедя до края направо..  ooooh! !
Искам да попитам по какъв начин бебчетата които се хранят само от гърда се разбира ,дали са изяли достатъчното количество което се говори,че трябва да бъде изядено на хранене за 9-ти ден  примерно ,защото моята дъщеря яде всеки път различно.. И напоследък повече от 60млл не иска ...,бута с ръчичка и отказва.. Когато й давах от гърда беше същото...по едно време си отказваше /...как да знаем дали е изяла достатъчно.. Пише,че за 9-ти ден трябва да изяде 90млл на хранене,а тя явно ,че не може толкова.. и не иска..  Naughty
Трябва ли да се притеснявам или колкото-толкова...,важното е,че имаме редовно наакани и напишкани памперси ?!  Whistling

Здравей mama_jeni,
Когато гърдите ти са по-добре ще можеш да предлагаш на бебка да суче директно от тях и да приключиш с изцеждането. По какъв начин изцеждаш - с помпа или на ръка? Много жени чувстват облекчение когато цедят на ръка, а не с помпа. Понякога помпите допълнително травмират гърдите. Мога да ти предложа това видео, в което се показва как може да се цеди на ръка. Цеденето е показано в стъпки с подробно обясняване и започва когато таймера отчете 5:23 (таймерът на видеото отброява колко минути остават до края на клипа). Във видеото също така е показано и как изцеденото мляко може да се предложи с лъжичка на бебето.

Повечето бебета както и ние възрастните не изяждаме всеки път еднакво количество кърма. На едно хранене хапваме по-малко, на друго повече. Колко милилитра изпива бебка за 24 ч?

Въпросът Как да разбера дали новороденото ми бебе изсуква достатъчно мляко? си го задава всяка една кърмеща майка. Не знам дали ти е попадала тази статия? Мисля, че може да ти помогне.

# 196
Имам 2 въпросчета към ЛЛЛ. Зная, че има много картинки в Интернет как да оригнем бебчо и уж правя същото, слагам на рамо, но по някаква причина не  и се получава  Embarassed Бебето почервенява цялото, милото, а съм сигурна, че не го притискам. В края на краищата се отказвам и следва неизбежното хълцане и ако го сложа да легне - връща част от млякото. На чайчето от копър се мръщи и не винаги иска да поеме гърда отново, за да спрем хълцането. Примирих се, че основно ще е на АМ, макар че първо кърмя за 30мин., но просто нямам повече кърма - изцеждам не повече от 20мл. Та въпроса ми е - Как да си оригвам бебчето успешно? И другия въпрос - всъщност подкрепям позата на бебетос една ръка под дупето, докато с другата галя гръбчето, това не е ли като бебето да е седнало? До колкото знам не е хубаво новородено да е седнало, заради неукрепналият гръбначен стълб...

Здравей Princess Fiona,
Не всяко бебче успява да се оригне. Мислиш ли, че това, че не се оригва му причинява дискомфорт? Почервеняването, което споменаваш само като се опитваш да се оригне бебето ли се случва? Личният лекар какво мисли? За хълцането няма единодушно мнение какво го причинява. Много майки споделят, че предлагане на бебето да суче им помага да спрат хълцането, но до колкото разбирам това не винаги ви помага.
Какво те кара да мислиш, че нямаш повече кърма?

# 197
Благодаря за бързият отговор  Peace
За сега не мога да си позволя да я храня направо от гърда...имам чувството,че ще се цедя до края направо..  ooooh! !
Искам да попитам по какъв начин бебчетата които се хранят само от гърда се разбира ,дали са изяли достатъчното количество което се говори,че трябва да бъде изядено на хранене за 9-ти ден  примерно ,защото моята дъщеря яде всеки път различно.. И напоследък повече от 60млл не иска ...,бута с ръчичка и отказва.. Когато й давах от гърда беше същото...по едно време си отказваше /...как да знаем дали е изяла достатъчно.. Пише,че за 9-ти ден трябва да изяде 90млл на хранене,а тя явно ,че не може толкова.. и не иска..  Naughty
Трябва ли да се притеснявам или колкото-толкова...,важното е,че имаме редовно наакани и напишкани памперси ?!  Whistling

Здравей mama_jeni,
Когато гърдите ти са по-добре ще можеш да предлагаш на бебка да суче директно от тях и да приключиш с изцеждането. По какъв начин изцеждаш - с помпа или на ръка? Много жени чувстват облекчение когато цедят на ръка, а не с помпа. Понякога помпите допълнително травмират гърдите. Мога да ти предложа това видео, в което се показва как може да се цеди на ръка. Цеденето е показано в стъпки с подробно обясняване и започва когато таймера отчете 5:23 (таймерът на видеото отброява колко минути остават до края на клипа). Във видеото също така е показано и как изцеденото мляко може да се предложи с лъжичка на бебето.

Повечето бебета както и ние възрастните не изяждаме всеки път еднакво количество кърма. На едно хранене хапваме по-малко, на друго повече. Колко милилитра изпива бебка за 24 ч?

Въпросът Как да разбера дали новороденото ми бебе изсуква достатъчно мляко? си го задава всяка една кърмеща майка. Не знам дали ти е попадала тази статия? Мисля, че може да ти помогне.

Изцеждам с помпата на Медела swing(смея да кажа,че съм много удовлетворена) - не ме боли,доста ме облекчава и като количество го докарвам...
Колкото до количеството ,което изпива за 24ч - на 10 дни е и максимумът който изпива е около 500млл  Thinking
Днес например бяха дори по-малко (но си ака и пишка) ..,последно ,когато я нахраних изпи само 30млл за хранене - не желаеше повече,заспа,започна да се криви и да сумти и помислих,че пак е гладна- изпи 10млл и започна пак да се дърпа,но се виждаше,че не се чувства добре..
Видях и памперса -беше само напишкан.. Започнах да мисля,че иска да се изходи,но не може и за това я боли така.. При което мъжът ми й хвана крачетата и ги сви към коремчето,а аз започнах да й правя масаж на коремчето,обратно на часовниковата стрелка... Така след няма и 30сек хубаво се изходи и й олекна.. Миличката,много я мъчеше  Rolling Eyes !
После изпи още 20млл и заспа спокойно...  Peace
Не знам...с това мерене и теглене и постоянно да следя колко яде и да се чудя ,защо не изяжда повече.. -ужас..
Утре сме на лекар и ще видим,дали е наддала и колко...  Praynig !
Все си мислих,че когато едно бебче след ядене (без значение колко) се отпусне и заспи спокойно или отказва ядене-значи ... би трябвало да се е наяло  newsm78 ...Явно при новородените,логиката е друга  ooooh!

# 198
Изцеждам с помпата на Медела swing(смея да кажа,че съм много удовлетворена) - не ме боли,доста ме облекчава и като количество го докарвам...
Колкото до количеството ,което изпива за 24ч - на 10 дни е и максимумът който изпива е около 500млл  Thinking
Днес например бяха дори по-малко (но си ака и пишка) ..,последно ,когато я нахраних изпи само 30млл за хранене - не желаеше повече,заспа,започна да се криви и да сумти и помислих,че пак е гладна- изпи 10млл и започна пак да се дърпа,но се виждаше,че не се чувства добре..
Видях и памперса -беше само напишкан.. Започнах да мисля,че иска да се изходи,но не може и за това я боли така.. При което мъжът ми й хвана крачетата и ги сви към коремчето,а аз започнах да й правя масаж на коремчето,обратно на часовниковата стрелка... Така след няма и 30сек хубаво се изходи и й олекна.. Миличката,много я мъчеше  Rolling Eyes !
После изпи още 20млл и заспа спокойно...  Peace
Не знам...с това мерене и теглене и постоянно да следя колко яде и да се чудя ,защо не изяжда повече.. -ужас..
Утре сме на лекар и ще видим,дали е наддала и колко...  Praynig !
Все си мислих,че когато едно бебче след ядене (без значение колко) се отпусне и заспи спокойно или отказва ядене-значи ... би трябвало да се е наяло  newsm78 ...Явно при новородените,логиката е друга  ooooh!

mama_jeni, добре е, че сте открили как да помогнете на бебка. Дано следващите изхождания да са по-лесни.

Наистина, при някои новородените нещата могат да бъдат други. Ако бебето не приема достатъчното кърма то не получава нужната му енергия. Това го кара да премине в нещо като режим на самосъхранение и започва да спи повече и да яде по-малко и се получава един порочен кръг.

Но 500 милилитра за 24 часа е в границите на 300-600 мл и най-вероятно количеството е достатъчно за бебка. Ще се радвам да споделиш какви са резултатите от прегледа.

# 199
devikici вчера е родила своята втора дъщеричка - Вероника - 2945г, 47см.
Здрава и усмихната нека да е Вероника!!!

1 ден преди термин аз съм си 2 в 1. Докога не се знае Crazy

# 200
  • София
Честито на мама devikici! Simple Smile
  bouquet

# 201
 Честито на devikici и на татито!Да ви е жива и здрава принцеската!

# 202
Здравейте, момичета!

Честито на мама devikici! Да й е жива и здрава принцесата!

При мен има развитие! Имах контракции през нощта- болезнени, но не регулярни, появиха се от вчера и нови болки- точно на свивката към краката (обяснявам си ги с разширяване на таза) и сега имам леко течение-зацапване по- скоро- кафеникаво, като при менструация. Надявам се, че е тапата...Но не е слузесто, което малко е притеснява. Ще изчакам малко  дали ще има развитие и ще с обя на доктоката да питам- бе това днес трябва да се видим. Моля ви за стиснати палци всичко да е наред и да се започва Praynig

# 203
Хайде Вита с теб сме. Стискаме палци и после да дадеш отчет. Днес  е твоя ден!

# 204
Vi_ta, започнало се е според мен, хайде леко да е, ще чакаме да се похвалиш Hug fingerscrossed

# 205
  • пловдив
Здравейте, момичета!

Честито на мама devikici! Да й е жива и здрава принцесата!

При мен има развитие! Имах контракции през нощта- болезнени, но не регулярни, появиха се от вчера и нови болки- точно на свивката към краката (обяснявам си ги с разширяване на таза) и сега имам леко течение-зацапване по- скоро- кафеникаво, като при менструация. Надявам се, че е тапата...Но не е слузесто, което малко е притеснява. Ще изчакам малко  дали ще има развитие и ще с обя на доктоката да питам- бе това днес трябва да се видим. Моля ви за стиснати палци всичко да е наред и да се започва Praynig
Хайде повеждай парада на бебетата  newsm30Че и ние с Графинята сме на старта  GrinningАз-контракций-малко,немного болезнени.Седя и си чакам  ooooh!Вече не съм толкова нетърпелива,а спокойна че остана много,много малко....А на вас паднал ли ви е корема ?Моя =не и незнам дали това има значение за скорошно раждане? newsm78

# 206
Честити бебчета  на щастливите вече майки bouquet !
Аз ли ще закривам форума? Simple Smile Всички сте на термин или преносвате, а аз имам още 9 дни до термин. До 2-3 дни вече никой няма да пише тук.
Аз се надявам да родя преди термин, ама казва ли ти някой.
Ради, това че ти е паднал корема нищо не значи. И моят е паднал, той никога не е и бил високо де, главичката е вече много ниско, но си ходим така вече няколко седмици и още ще изкараме вероятно. Поне до 23 искам да устискаме, за да сме Девичка.
Стискам ви палци, момичета!

# 207
Влизам само за да се похваля, че на 16.08. в 13,16 часа се роди нашата Лидия - 3,280 кг и 54 см. От два дни сме вкъщи - спим, кърмим се и сменяме памперси.
Връщам се, да ви изчета.
Поздрави на всички нови мами!

# 208
Здравей Princess Fiona,
Не всяко бебче успява да се оригне. Мислиш ли, че това, че не се оригва му причинява дискомфорт? Почервеняването, което споменаваш само като се опитваш да се оригне бебето ли се случва? Личният лекар какво мисли? За хълцането няма единодушно мнение какво го причинява. Много майки споделят, че предлагане на бебето да суче им помага да спрат хълцането, но до колкото разбирам това не винаги ви помага.
Какво те кара да мислиш, че нямаш повече кърма?

Благодаря за бързият отговор, Else Simple Smile

Ами да, мисля си, че от неуспешното оригване идва хълцането в последствие, може и да не е е така, просто наблюдението ми до тук на поведението на бебчо ме кара да си мисля така. И да, бебчо почервенява когато е поставен на рамо, за да оригне. Всъщност от вчера започнах да го слагам по коремче върху мен да полежи и това май дава по-добри резултати с оригването. Иначе, до сега само един път сме се виждали с педиатърката ни - след изписването, а по телефона се консултирах с нея за повръщането след храненията и тя препоръча да поставим матрачето на бебето под наклон 30 градуса, както и Еспумизан Л с всяко хранене заради постоянните колики. Sad А за кърмата - цедя се на ръка. Пробвах с помпа на Авент, там резултатите бяха дори 10 мл. На ръка докарвам до 20мл, макар и не винаги. Разбира се, наясно съм че кърмата слиза периодично, както и, че сама съм си виновна, че не винаги доизцеждам, просто не винаги имам времето за това.  Embarassed

# 209
Честито на новите мами, бебетата да растат здрави и щастливи!
  ЛЛЛ- никога не съм мерила колко изяжда бебето ми, но вярвам че е сита, не плаче изобщо, като огладнее вади някакви звуци далеч от плач, пълни пелените по 8/9 пъти на ден, днес стана на 16 дни, не се цедя, не чувсвам напрежение след кърмене, единственият проблем е че тя суче много настървено и винаги се задавя, кърмех с протектори мислех , че е от тях, но от 2 дена кърмя без тях и пак се задавя, главата и винаги е на по- високо от тялото, вече незнам какво да правя...

Общи условия

Активация на акаунт