Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 546
  • 606
  •   1
Отговори
# 210
От телефона не мога да пиша в червено Sad

# 211
Момичета, браво. Виждам, че все повече се удвоявате. Честито на всички новообебили се мами. Да са живи и здрави бебоците. Много радост и усмивки. Чакаме новите бебоци с нетърпение.

# 212
1 ден преди термин аз съм си 2 в 1. Докога не се знае Crazy

Аааааа....Графиньо.....днес или в събота(прекрасни дати са 21 и 24) - Бебо да си избере дата......Хайде, изгледа мачовете, идва ЮСО....... Hug Hug Hug

И на Графинята, и на всички бремелинки, които са в очакване - леко и безпроблемно раждане желая.......На всички, които вече се гушкат с бебоците - леки колики и спящи нощи!

Аз днес съм под въздействието на прекрасният момент преди 10г. и ми е едно такова, хем носталгично, хем гордо - като си гледам порасналото момче.......Та ми се прииска да прочета отново малко бремелински вълнения и влязах в темичката ви.....извинявайте......(в същото време - хем раждам...пък хем се сещам как по това време ми бе паднала тапата с щерката, имах болки и бях всеки миг в очакване)

Желая ви безброй прекрасни и слънчеви мигове с вашите дечица! Бог да ги благослови!

# 213
Еее, Маме, мерси, че се отби Hug
Дано си ми на кадем Mr. Green

Честит ти рожденник, да е жив и здрав. Много исках да е днес, но девойката не ще Mr. Green

perlichka, честита дъщеричка, жива и здрава да е!!!

# 214
Много исках да е днес, но девойката не ще Mr. Green

Споко, аз родих в 15,47ч., така че има време....Девойката я родих пък в 20,47ч. - до 24ч. има още 10 часа - не е малко време......Пък аз второто, щерката, от приемането в спешното, до раждането - всичко 2 часа време отне.....

Факт е, че и двете августчета ги преносих - Йоан бе определен за 5.8. - или 16 дни преносване, а Рая - за 19-ти - родена на 24-ти........

# 215
Хайде да се отчета и аз.Днес бях на тонове-супер,околоплодни води-достатъчно,плацента-супер,шийка-идеална,1 см разкритие-което нищо незначи,от време на време контракций,но тях си ги имам от началото на 9 месец.Доки каза-до термин ще се изкара(той е на 27 август),дано да се е объркала и да е тези дни!!!

# 216
Много исках да е днес, но девойката не ще Mr. Green

Споко, аз родих в 15,47ч., така че има време....Девойката я родих пък в 20,47ч. - до 24ч. има още 10 часа - не е малко време......Пък аз второто, щерката, от приемането в спешното, до раждането - всичко 2 часа време отне.....

Факт е, че и двете августчета ги преносих - Йоан бе определен за 5.8. - или 16 дни преносване, а Рая - за 19-ти - родена на 24-ти........

Лелее, 16 дни, нИ мЪ плаши Mr. Green, ако пренося 16 дни ще го докарам почти до Везни Joy

# 217
  • пловдив
Така и аз пак да се запиша като Неродила още...Еми тез деца много инати Heart EyesАма кво да правим-ще ги чакаме  Rolling EyesАз днес наготвих за 4 дена поне  newsm78-да има кво да яде ММ докато съм в родилното  Mr. GreenПак поизчистих и имам 3-4 контракций по силнички ама...нищо.. ConfusedСега мисля един горещ душ да си пусна-казвали че помага.Да видим  Simple SmileА как ми се искаше да е Лъв Но ще е Дева момъка-ясно е вече това....Омръзна ми да чакам и да се услушвам на всяка контракций.Честно искам вече да свършва тая бременост  #CrazyПОЛУДЯХ!!!! smile3511 smile3511 smile3511

# 218
Момичета,

Преди малко се върнах от тонове-лекарката ми видя контракциите, въпреки че днес не ги усещам (имам само тъпа лека менструална болка), казах й за тапата. Много ме обнадежди, като каза, че смята, че утре няма да се видим Simple Smile (ходя всеки ден от деня на термина ми). Та сега ще  опитам да поспя малко и ще чакам Simple Smile))Знаех си, че пълнолунието ще ми подейства някак!
Графиня фон Вайсвурст, би ли ми изпратила тел на някоя вестителка?  Така се настроих вече, дано само не е фалшива тревога и чакането не е прекалено дълго...

# 219
Ради, това с горещия душ е ала-бала. Аз пробвах 2 и нищо не се получи.

Имам въпрос към мамите с второ. Вторият път пада ли ви тапа? Моята лекарка ми каза този път да не чакам тапа - можело да излезе нещо, но било малко вероятно. И наистина до момента нищо?!

# 220
Ради, това с горещия душ е ала-бала. Аз пробвах 2 и нищо не се получи.

Имам въпрос към мамите с второ. Вторият път пада ли ви тапа? Моята лекарка ми каза този път да не чакам тапа - можело да излезе нещо, но било малко вероятно. И наистина до момента нищо?!

Ала-бала е и това със секса.....само мога да кажа, че до някъде върши работа миенето на прозорци.....

За тапата - на мен само с второто ми падна тапата. С другите деца - йок! Дори, когато започнах да имам зацапване от тапата се чудих какво е, защото с първото такава екстра нямах! И...едва с 4-то разбрах какво означава да ти изтекат водите. Така че всичко е индивидуално!

Vi_ta  а дано скоро има радост!

# 221
Благодаря за бързият отговор, Else Simple Smile

Ами да, мисля си, че от неуспешното оригване идва хълцането в последствие, може и да не е е така, просто наблюдението ми до тук на поведението на бебчо ме кара да си мисля така. И да, бебчо почервенява когато е поставен на рамо, за да оригне. Всъщност от вчера започнах да го слагам по коремче върху мен да полежи и това май дава по-добри резултати с оригването. Иначе, до сега само един път сме се виждали с педиатърката ни - след изписването, а по телефона се консултирах с нея за повръщането след храненията и тя препоръча да поставим матрачето на бебето под наклон 30 градуса, както и Еспумизан Л с всяко хранене заради постоянните колики. Sad А за кърмата - цедя се на ръка. Пробвах с помпа на Авент, там резултатите бяха дори 10 мл. На ръка докарвам до 20мл, макар и не винаги. Разбира се, наясно съм че кърмата слиза периодично, както и, че сама съм си виновна, че не винаги доизцеждам, просто не винаги имам времето за това.  Embarassed

Здравей Princess Fiona,
Поставянето на бебето по корем върху корема на възрастен наистина го облекчава - особено, ако бебето има колики. Радвам се, че при вас помага при оригване. Ужасно е да се гледа как бебето се мъчи и да не успяваме да му помогнем.

Как е организирано кърменето ви в момента? Колко често яде бебо за 24 часа? От едната гърда ли суче или от двете? През нощта имате ли кърмения? В момента освен еспумизана даваш ли друго - вода, чай, добавка или друго?

Честото и ефективно изпразване на гърдата стимулира лактацията и няма по-ефективна помпа от бебето в повечето случаи. Дали си опитвала след като бебето спре да суче активно на гърдата да приложиш компресия? След като спре да гълта с компресията да предложиш втората гърда и с нея да приложиш същото. Смяната на гърдите в рамките на едно кърмене може да се направи 2-3 пъти. След това, ако бебето изглежда гладно да се дохрани по алтернативен начин - с лъжица, чашка, дозатор, капкомер или друго.

Скъсяването на интервала между отделните кърмения също помага в стимулацията на гърдите.

# 222
Честито на новите мами, бебетата да растат здрави и щастливи!
  ЛЛЛ- никога не съм мерила колко изяжда бебето ми, но вярвам че е сита, не плаче изобщо, като огладнее вади някакви звуци далеч от плач, пълни пелените по 8/9 пъти на ден, днес стана на 16 дни, не се цедя, не чувсвам напрежение след кърмене, единственият проблем е че тя суче много настървено и винаги се задавя, кърмех с протектори мислех , че е от тях, но от 2 дена кърмя без тях и пак се задавя, главата и винаги е на по- високо от тялото, вече незнам какво да правя...

Djilito@@, обърнала ли си внимание дали в моментите, когато бебка се задавя от гърдата не текат постоянни, силни струйки кърма?

Ако ги има, на някои майки помага да отделят бебето от гърдата в този момент, да оставят струйките да намалеят и чак след това отново слагат бебето на гърдата. Изтичащото мляко може да се събере в чашка и в последствие да се съхрани или да се предложи на детето.

На други майки помага биологичната поза. Заради положението на тялото и гравитацията, струйките не са толкова силни и бебето успява да се справи с количеството мляко в устата си.

# 223
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

Искам да честитя на всички родили мами Simple Smile и леко и безпроблемно раждане на всички мами, на които им предстои Simple Smile

Благодаря на всички за милите пожелания Simple Smile

Ние от събота сме вкъщи и нещата започват да се нормализират Simple Smile

Раждането мина перфектно. Даже мога да кажа, че е много по-добре от преди 2,8 години. И с ръка на сърцето мога да кажа добра дума за Шейново - подобрили са организацията, отношението към пациентите. Аз в момента кърмя и се надявам да продължим с кърменето. Елица е много кротичка засега, но подозирам, че е за момента, защото от жълтеничката е доста поспалива.

# 224
  • гр.Пловдив
Здравейте родили и неродили мамчета  sling ю
Честито на всички ножи мами да са ви послушни бебоците и много здравички  newsm71
Аз днес бях на доки и каза,че не е добре да се преносва,те и водите са ми малко,но бебо е добре засега,но по-добре било да предизвикаме раждане и така утре в 18:00 ч.ще влизам в болница и петък сутрин,ако всичко е наред трябва да си гушкам бебка.   ylinfant
Стискайте палци,че днес така ме хвана страх,а уж бях много смела.
Ради девата почва от 23 ,така че имаш още малко надежда да е лъвче.

Общи условия

Активация на акаунт