Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 306
  • 606
  •   1
Отговори
# 285
Новините от фейсбук:

Viviann вчера е родила своята принцеса София -3240г, 50 см

didu6a_87 днес е станала мама на Галя - 3800г, 53см

shamandurka79 също днес е родила син Теодор - 3295г, 51см

Да са ви живи здрави слънчицата, момичета!!!

# 286
Никой ли днес не е на линия?  Thinking

При мен -никаква промяна! В понеделник ще стане седмица, откак преносвам, дали ще ме вкарат в болница?

# 287
Мамииии,толкова дълго време не се е случвало никой да не пише-май си останах сама във форума. Sad Sad Sad

# 288
Оххх Vi_ta,от вчера не си се включвала-мислех си,че вече може и да си родила.Вчера доки какво ти каза-кога ще е?

# 289
Здравейте мами и бъдещи такива.. хайде не остана, не ви пускаме при Септемврийките Wink

Не съм много редовна вече нито тук нито във фейса, не защото нямам време.. чета ви редовно, но нещо не ми се пише.
Жени искам да ти кажа да не се притесняваш, че малката яде толкова. НИе ядем по 80-90мл., повръщаме след всяко ядене, наддали сме за 1 месец само около 700 грама, но всичко ни е наред. Има бебета които първия/първите месеци наддават по-малко, после ще си наваксат.

На всички майки в очакване, леко раждане Wink
На всички новообебили се - честито !   bouquet това е най-хубавото  нещо на света. Simple Smile

П.С - днес ставаме на 1 месец  Heart Eyes

# 290
Колко бебенца станаха вече на 1 месец, а ние още се влачим с коремите  Cry

# 291
Оххх Vi_ta,от вчера не си се включвала-мислех си,че вече може и да си родила.Вчера доки какво ти каза-кога ще е?

Последно се разбрахме в неделя да се видим пак, т.е. утре, но подозирам, че пак няма да има развитие... Преди ми беше казала, че ще чакаме, докато бебо е добре, но седмица вече ми се вижда много...и си мисля, че ще иска да ме наблюдава по-строго. Това са си само мои размисли, а и не знам какъв избор имам и кое е по-малкото зло- да преносвам още, или предизвикано раждане...Почти нямам надежда малкият да тръгне сам...Честно казано, предпочитам секцио пред предизвикано, но едва ли ще имам думата Sad

# 292
Оле,оле,ако и аз съм така с преносването може да си откарам и до Септември.Вече седмица и на мен ми се струва много,но все пак докторите повече знаят от нас.Предполагам,че щом не ти е казала- трябва да се предизвиква,значи всичко е ОК.Единственото нещо което са ми казвали за предизвикването е,че системата Окситоцин(ако правилно я изписвам)която ти включват с нея са малко по-болезнени контракциите,незнам дали е така при всички.Еми утре като се видите я попитай кое ще е най-доброто решение и за теб и за бебо.Стискам палци-всичко да мине ОК.

# 293
  • София
Полина, според мен се брои от началото на кърменето. Колко време ви трае едно кърмене? И ние бяхме много кротки и в болницата, и първите дни вкъщи - само спинкахме и хапвахме, но сега...  ooooh! много трудно го приспивам, по цял ден седи ококорен, рита и ръкомаха, нервничи, след хранене се унесе за кратко и после пак. Мисля си - ето, буден е през деня, значи ще поспим през нощта - нищо такова! Едвам събирам 3 часа нощен сън, а през деня да полегна - все едно не съм спала. И съм толкова изнервена... Единственото ми успокоение е, че не е много ревлив и знам, че е здравичък и се храни добре.
Милена_90, да ви е честит първият месец! Да сте живи и здрави и много добрички!  Hug

# 294
  • Варна
Честито на всички мами, на които съм пропуснала да честитя! Да са ви живи и здрави бебчетата.
На очакващите леко и безпроблемно раждане!
Като имам време ще се върна назад да ви изчета!  Hug

# 295
Оле,оле,ако и аз съм така с преносването може да си откарам и до Септември.Вече седмица и на мен ми се струва много,но все пак докторите повече знаят от нас.Предполагам,че щом не ти е казала- трябва да се предизвиква,значи всичко е ОК.Единственото нещо което са ми казвали за предизвикването е,че системата Окситоцин(ако правилно я изписвам)която ти включват с нея са малко по-болезнени контракциите,незнам дали е така при всички.Еми утре като се видите я попитай кое ще е най-доброто решение и за теб и за бебо.Стискам палци-всичко да мине ОК.
малко инфо по темата
Окситоцинът е хормон, който се секретира от паравентрикуларното ядро в хипоталамуса, а оттам се складира в задния дял на хипофизата, откъдето се и секретира. Секретира се по време на раждане, тъй като предизвиква ритмичното свиване на матката по време на родилния процес. Неговата секреция се потиска от половите хормони, за да се осигури безпрепятствено вгнездяване на яйцеклетката в матката. Той има отношение и за установяване на положително социално поведение майка-дете. Също така спомага за по-бързото възстановяване на матката след раждане.

не е вярно че повече боли от него Wink

# 296
И аз съм все още 2 в 1 и до понеделник май така ще си остана. Никакво развитие.
Ви_та, сигурно ще искат да те следят от понеделник, а и е по-сигурно така. Ама дано пък бебето те "изненада" днес или утре.

# 297
Мамчето,благодаря за изерпателния отговор,не съм изпитала какво е дано и да не ми се налага.Това за болката беше мнение на други мами които са им включвали тази система(може да са си въобразявали,че ги боли повече).

# 298
Мамчето,благодаря за изерпателния отговор,не съм изпитала какво е дано и да не ми се налага.Това за болката беше мнение на други мами които са им включвали тази система(може да са си въобразявали,че ги боли повече).

И аз съм си внушила, че като не е тръгнало естествено бебето, един вид се насилва организма с тия системи и води до усложнения и по-голяма болезненост на процеса. Иначе с лекарката, като се видяме в четвъртък, каза, че при сегашното положение, че и система не може да пусне...Явно трябва да изчакаме матката ми да узрее за раждане. Иначе и аз ще съм по-спокойна, ако ме следят. Утре ще разпитам за всички  варианти, сега само си гадая и се самонавивам, но неизвестността ме побърква...

# 299
Момичета, не се притеснвайте, че преносвате. Може да са изчислени грешно термините, а и всичко си е природа, при всеки е различно!

Общи условия

Активация на акаунт