Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 258
  • 606
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро и от мен!
Аз в края на 8 и началото на 9 месец имах повече контракции отколкото сега Simple Smile Даже с всеки отминал ден, в който се приближавам до термин, те заглъхват, положението става все по-спокойно, свиквам си с всички неудобства и се чувствам толкова естествено, все едно няма да раждам и не съм бременна.
А на бебка какво й харесва не мога да разбера. Стои с главата надолу като главичката й е неподвижна, напълно фиксирана ниско долу.  Събира сили за големия ден.

# 271
Добро утро и от мен Simple Smile
Към 11 ще ходим на лекар. Стискайте ми палци. Ще дам отчет като се върнем.

# 272
Добро утро и от мен!Аз съм си все още  preggo.Тапа си нямам-контракции си имам,нооооо момчето ми явно ще е голям инат.Започвам и аз да си мисля,че в това положение ще си остана вечно.

# 273
спокойно мамчета има един лаф ,,което е влязло трябва да излезе,,   Wink така че събирайте сили за големият ден, стискам ви палци за безпроблемно раждане Peace

# 274
За тапата съм чувала от акушерка, че падането й не значи, че оставаш без тапа. Тя започва да се възстановява и изгражда наново - и отново си имаш тапа -защитна слузеста бариера. Затова и не е критерий за раждането.

# 275
Ооооо да тук имаше мами които 20 дена преди раждането им беше паднала тапата,но аз тайничко се надявам раждането да започне скоро!

# 276
  • пловдив
 Simple SmileЗдравейте и от мен!!И аз съм още тук-преносваща и вече пак лекинко изнервена.Ей,инати бебета-не им се излиза....Аз тази сутрин се събудих от болки към 5 часа и до преди 2 часа си ме преболяваше.Викам -днес щее ,но....спряха..... #CrazyЯвно няма да сме днес.Утре сутринта отивам до болницата да ме видят.Само ще ме е яд пак да ме върнат.ИСКАМ ВЕЧЕ ДА РАЖДАМ!!!!Това бременеене много дълго ми се видя  ooooh!

# 277
Мамчето@@@ честита ти 4та радост! Дай боже всеки му такова щастие! Да ти е здрава, умна и красива малката Симона  Peace

Здравейте момичета Hug, малко късно но и аз да се включа в темичката ви.
На 13 родих момиченце, тежеше 3,300-50см писахме я Симона на татко и, бях с термин 27.08
Раждането премина нормално,колкото може да се роди в домашни условия Simple Smile.

Правилно ли да разбирам, че си родила в къщи?? Shocked Shocked Shocked

# 278

Раждането премина нормално,колкото може да се роди в домашни условия Simple Smile.

Правилно ли да разбирам, че си родила в къщи?? Shocked Shocked Shocked
много правилно си разбрала, всичко стана набързо в суматохата 3-силни контракции при ставането ми да тръгваме за болницата ми се пукна водата и след 3-та котракция малката беше родена. Доктора като отидохме само каза ,,че тя е свършила моята работа защо ме вдигнахте от сън,, WinkЦяло отделение ми се чудиха. ooooh!
Живо и здраво се оттървахме Peace

# 279
За съжаление новините не са добри.. пф
Малката е наддала само 50гр за 7дни ... Rolling Eyes
Нямам идея защо се е получило така..,но майка ми каза,че аз съм се родила 2600 и на 35-тия ден съм била пак 2600гр ..след което изведнъж съм започнала да наддавам.. и съм станала шоши .. Shocked
Дали е възможно да е генно нещо!?  Thinking
Както и да е... -днес пак се мъчи.., пръцка, не може да се изходи..и този път и ние не успяхме да й помогнем,а педиатърката каза,че рано било за капките за колики.. и да сме се мъчили да я тъпчем,но поне на хранене да изяжда по 80млл...
Аз се цедя и давам,както казах.. (възможно ли е да поглъща само това предно мляко и колко млл е то?!) Има ли някакъв вариант да отделя и да й давам само задното мляко?! Нали уж е по-калорично.. Дали пък не се дължи на видимия запек това че не се храни вече,както преди 3дни  Thinking
А мога ли да й помогна ефикасно за този проблем със запека... Sad Много ни е мъчно,като я гледаме така ...Чак,когато я сложим да легне между нас се успокоява и заспива дълбоко  Rolling Eyes
Ох аз хем я гледам,колко изпива и не наддава и се побърквам,а ако само давах от гърда щях да мисля,че нямам достатъчно кърма постоянно...,а не е да нямам Sad пф !
Иначе я преглеждаха,казаха,че е много добре,отлично здраве (пу-пу),само този пуст запек...сигурно заради него не може да си хапне.. Другата седмица сме пак да я теглят..Дано се оправи положението,че иначе искат да й дават по-малко концентриран АМ за да наддаде.. (тогава ще бъде 2 седмици след изписването)  newsm78

mama_jeni, това че изглежда добре и в отлично здраве е чудесна новина.

Може ли да те попитам колко килограма се роди бебка, колко е най-ниското измерено тегло и колко е сега? Нали не греша, че в момента тя е на 11 дни? Показанията на килограмите от различни везни ли са? Има много случаи, в които измерванията между две везни на едно и също нещо могат да дадат различен резултат. Това най-често се дължи на не калибрирани везни. За това и питам дали разликата от 50 гр. е отчетена при измервания на различни везни. Минималното наддаване на кърмаче в периода от 0 до 3 месеца е 110-200 гр. на седмица. Ако везната не е калибрирана и мери с отклонение 60-100 грама нещата биха изглеждали различни.

По какъв начин предлагате изцеденото мляко на бебка? Дали сте опитвали да предложите с чашка, лъжичка или друго? Ако сте опитвали повече или по-малко кърма изпива?

При бебета на възраст между 0-3 месеца запекът е рядко срещан, дори и бебето да е на адаптирано мляко. Някои бебета си сумтят и се напъват на всяко изхождане, въпреки че това не означава задължително, че имат запек. Естествено, ако бебето плаче или е очевидно, че не се чувства добре, трябва да се консултирате с педиатъра му или личния лекар. Ако новороденото се изхожда с твърди изпражнения по-рядко от веднъж дневно, това в общи линии се счита за запек.

Когато бебка се опитва да се изходи, тя в легнало положение ли е? Опитва ли ли сте да я вземете като положението на тялото й е изправено? Това би могло да я облекчи в известна степен.

Здравейте , много съм притеснена за това наддаване вече,защото тя не заспива,а просто НЕ ИСКА ДА ЯДЕ ПОВЕЧЕ и на финала е изяла не повече от 60млл на хранене.., няколко пъти стигнахме и до 70млл,но изключителна рядкост!
Вече се буди и в 3ч да яде посреднощ ...,та храненията й станаха 8. Но вместо да й се яде повече,тя с всеки изминал ден става все по-трудно да я накараме да си изяде порцията...  Confused
Иначе й даваме с шише на Др Браун и в началото е адски лакома.. ,суче като не видяла.. ,но примерно изяжда 40млл и край спира...Давам й време да почине при което изяжда още 10/максимум 20млл и това е...оттам нататък започва едно плюене и мрънкане и ядосване и просто не иска..  newsm78 !
Не сме пробвали с лъжичка (само вода за изплакване-която винаги плюе) ..
А,колкото до везната нямам идея.. ,този кантар беше,като тия едно времешните в магазините за хранителни стоки дето се мерят хр продукти... ,та изобщо не съм наясно..
Тя беше с една пеленка,но по-плътна и те я поставиха първо нея (250гр) и после малката и казаха,че само 50гр е наддала,нищо не било това и .тн.. Да,вече сме 13-ти ден..
Неделя мислим отново да отидем да я претеглят,но на друго място и при др лекарка ..
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2013/05/15/2061558_v_polsha … alkohol_v_kruvta/ такъв беше кантара не знам как се води точно...  Thinking ,но педиатърката каза,че това бил много точен кантар...  Rolling Eyes ...
Колкото за изхождането - вчера се изходи обилно 4пъти ...-днес пак нищо! Изцяло на кърма е..
Изпражненията са... нещо средно м/у горчица и разбити жълтъци на яйце .. ,мисля,че са нормални.  Peace
Сега искам да попитам и нещо друго .. Има ли вероятност да дойдете на място тук (съответно да си заплатя) и да ми кажете,какъв е проблема да не мога да кърмя от гърда направо/защо е толкова болезнено и изобщо има ли някакъв вариант това да се поправи и за какъв срок от време  Thinking !? Не че не прочетох всяка статия/съвет и т.н ,но за мен лично най-добре е тук на място,защото нито аз знам дали обяснявам правилно,а и при всеки за мен е индивидуално..
Иначе за наддаването ,сега като станаха 8 хранения,очаквам по-добър резултат,но не знам..ще видим..
Иначе също ме интересува и дали кърмата ми не е много рядка? Това не знам как да го установя..нямам кантар да я тегля след хранене.. и ако можете да ми кажете и това ще съм много благодарна  Peace

# 280
Честито Мамчето@@@! Пожелавам много здраве и късмет!
Наистина много смайващо за днешно време раждане! Може ли повече подробности  Flutter?

# 281
  • София
Скрит текст:
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
Момичета, помагайте, много съм притеснена! Малкият е на 14 дни и за сега се кърмим горе-долу успешно. Проблемът е, че зърната са ми плоски и вдлъбнати, без силиконови зърна той просто няма какво да захапе. До тук добре, но болката е непоносима. Още от болницата изпитвах много силни болки при първото засукване. Всички казваха, че е така в началото и после няма да боли. Добре, обаче понякога започнаха и да кървят зърната, мажа ги с лансинох, но положението е същото. Сега едното се оправи и главно от там се храним, но от другото просто не се понася. Сцепих си устната от стискане от болката, има един бял налеп и коричка като на раничка на върха на зърното. Реших, че повече не може така и от тази гърда започнах да се изцеждам и да му давам от шише.
Миналата нощ усетих болка от външната страна на гърдата, мека е, няма бучки и за това не обърнах внимание. От днес не съм му давала да суче от нея, но не изцеждах много - има-няма 40мл на кърмене и не винаги се изцеждам.
Проблемът е, че тази вечер вдигнах температура 38.1 С, нямам други симптоми, сега търся информация да не е някой мастит или запушване, или знам ли аз какво. Зърното при пипане е болезнено, както и гърдата от външната страна, но други симптоми нямам. Много съм притеснена, какво да правя???
Знам, че късно пиша и не съм чела последните 5-6 страници, но ако може да ме опътите и посъветвате, ще съм ви благодарна!

Радея, продължаваш ли да имаш температура? Гърдата в болезнената си част дали има зачервяване и уплътнение? Самата болка би ли могла да я опишеш? Дали те е видял лекар? Откритите рани са предпоставка за възникване на инфекция, която може да проникне навътре в организма. Ако все още не те е видял лекар е добре да минеш на преглед. Ако определи, че имаш инфекция на гръдата, лекарят вероятно ще предпише антибиотик. Има антибиотици, които са съвместими с кърменето, така че не е необходимо кърменето да прекъсва.

Това, което е важно в случая гърдата да се поддържа максимално време празна. Ако бебето не суче от нея може да я изцеждаш с помпа или на ръка (помпата може допълнително да травмира разранените гърди. На повечето кърмачки предварителното затопляне на гърдата и лек масаж помагат на изцеждането. След като гърдата спре да пуска кърма може да й се направи студен компрес за да се облекчи. На някои майки помага поставянето на охладено сурово зелево листо, на което е изрязана твърдата част.

Пишеш, че зърната са ти плоски и вдлъбнати. Имаш предвид, че едно е плоско, а другото вдлъбнато или не съм те разбрала правилно? Тестът, с който може да да се провери дали зърната са хлътнали е следния: хваща се гърдата на границата на ареолата между палеца и показалеца и се натиска силно, но нежно 2,5 - 3 см зад основата на зърното. Ако зърното изглежда, като че изчезва в плътта на гърдата, то е хлътнало. Обикновено такива зърна изскачат по естествен път към края на бременността, и почти във всички случаи се показват напълно, когато бебето започне да суче - и остават изскочили за постоянно. Леко хлътнали зърна не пречат на кърменето.

Понякога обаче, зърната остават силно хлътнали и пречат на бебето да захване правилно гърдата така, че зърното да отиде надълбоко в устата му. Това състояние почти винаги се поддава на корекции с лесни упражнения, които отнемат около минута сутрин и вечер, или с носенето на гръдни щитове, или ако се носи сутиен с изрязани дупки така, че зърното да е открито. По този начин бюстът се поддържа от сутиена, а лекият натиск, оказван върху зърното, го кара постепенно да изскочи.

Упражненията, които биха могли да отслабят срастванията в основата на зърното и да подпомогне открояване на зърното се наричат техника на Хофман: Поставят се палците на двете ръце един срещу друг в основата на зърното и нежно, но решително отдалечаване на палците един от друг. Прави се както в посока нагоре-надолу, така и настрани. Това упражнение може да се прави два пъти дневно в началото, и ако се продължи с тях, с времето може да се прави до пет пъти дневно в напреднала бременност и периода на ранна лактация. Искам да уточня, че тази техника се е прилагала десетилетия, но проучванията не доказват пълната й ефективност.

Дали си опитвала да оформиш зърно са помпа за изцеждане или специални приспособления за оформяне на зърно преди да предложиш да суче? Това прави засукването по-лесно за бебето.

Пиша на бързо, защото вкъщи е лудница. на другия ден след като писах тук продължавах да имам висока температура, гърдата болеше, но не беше напрегната, без зачервявания и подувания. отидох при гинеколог, тъй като моят го нямаше, си платих за частен. той ме прегледа обстойно и успокои, каза да изцеждам и от дума на дума стана ясно, че не изцеждам правилно на ръка. Аз изстисквам цялата гърда от основата до зърното и по този начин съм я травмирала, от там и температурата. та, успокои ме АГ-то, прибрах се, започнах да изцеждам правилно. Спокойна вече лягам с бебчо, но след няколко часа се събуждам и цялата горя. 39.2 градуса - вместо да пада, тя се качва! къде бъркам, нали док каза, че всичко е наред, видя гърдата на ехограф, нямаше запушвания, жлезите бяха спокойни...
Звъня на националния на ЛЛЛ, те ми казаха подобно на това, което ме посъветвахте сега - бързо при доктор, защото може да е инфекция от раните. Отивам аз при друг, този път решавам да се възползвам от правото си на безплатен преглед към ЗК след раждане и там вече човекът още при пръв поглед забеляза, че зърното е загнояло (как онзи не обърна внимание ooooh!), прегледа и двете гърди, поговорихме, предписа ми антибиотик (съобразен с кърменето). След първия прием температурата веднага падна, сега гърдата и зърното почти не ме болят и изцеждам по-лесно, макар и малко като количество.
За мен поуките от тази история са, че частен не винаги значи по-добър от ЗК. И цеденето - едно момиче в болницата ми показа този грешен начин - цедех, болеше, не обръщах мнимание и си цедех. Сега патя.

Относно зърната, така както гледам по картинката и двете са вдлъбнати, само че едното "поизпъкна" в края на бременността и макар че пак не е добре, кърменето се случва. Докато другото си остана същото - опитвала съм упражненията, за които говориш - без ефект, използвах ръчна помпа преди да му дам да засуче - ефект минимален, почти нулев. Сега съм със силиконови зърна, но на инфектираната гърда съм решила повече да не го слагам. болката е просто убийствена, руква кръв и след това зърното е като разкъсано. Ще изцеждам и ще му давам от шише. И тук идва въпросът защо толкова малко успявам да изцедя - едва 20 мл с много зор. Освен на ръка, ползвам и ръчната помпа на авент и електрическата medela swing. на денонощие събирам 100-тина мл. И двете гърди са винаги меки. Кърмя го на поискване (горе-долу през 2-3 часа) с две нощни кърмения.

Много ви благодаря за обстойните отговори и отделеното време, и колежката ви, с която говорих по телефона беше много търпелива и компетентна.   bouquet

# 282
Честито на новата мама. Симона да е жива и здрава и много щастлива.

# 283
Да дам отчет от днешния преглед - тонове перфектни, бебе без промяна в позицията. Ако до понеделник не съм родила към 11 пак ме викат за тонове. Ако до сряда не съм родила в четвъртък хоспитализация. Това е - чакаме си  newsm78

# 284
 Привет, мамчета!!!  bouquet Ние днес се прибрахме в къщи. Добре сме, изцяло на кърма и за сега е много спокойна, само спинка и хапва. Да видим какво ще е като почнат коликите - тогава чак ще разберем, че имаме бебе сигурно  Mr. Green
 Честито на всички родили мамчета Hug и стискам палци за все още очакващите Simple Smile

П.С. Имам само един въпрос: Ние се кърмим около половин, до един час. Ако не се събуди сама аз я будя на 3 часа, за да не пропускаме хранене. Та въпроса ми е тези 3 часа от началото на кърменето ли да ги броя или от края му ?

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 20:28 от p0lina

Общи условия

Активация на акаунт