Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 256
  • 606
  •   1
Отговори
# 225
Честито на родилите мами!!!Много да ги радват рожбите им!!!   bouquet

Ние сме добре, но както при tsvety_georgieva имаме жълтеница и сме ужасно поспаливи.Не мога да го нахраня направо...Искам да попитам родилите мами - има ли някоя от вас, която предлага вода или глюкоза на бебчето си, защото нашата педиатърка ни каза да давам за жълтеницата, но така го будя допълнително между две хранения и става още по-поспалив и не се храни качесвено?Ще съм много благодарна да споделите опита си, защото малко започвам да се притеснявам дали е правилно това?  Sad

# 226
  • София
Здравейте мами!
Да похваля родилното отделение в Майчин дом, супер е! Ново, чисто, сама родилка в зала с климатик. Няма предродилна зала да се мъчиш с контракции - лежиш си на едно легло даже може да ти изправят задната част да ти подпрат гърба и като стане момента за раждането дигаш краката хващаш двата лоста отстрани на леглото и напъваш.
Моето раждане мина за има-няма 2 часа, отидохме за приемане към 7 часа бях с контракции на 3-5 мин /изглежда имам висок праг на болка/ при прегледа бях с 3,5 см разкритие и ме приеха за раждане, клизма и ме сложиха в стаята - добре проветрена с изглед към дърветата навън. Боцнаха ме за абоката и ми сложиха система, много любезни бяха идваха да ме питат как съм, по едно време ми пукнаха водите и ми казаха, че са бистри и че след малко ще ме заболи, провериха ме за разкритие 6 см, сложиха ми бузколизин за болката и вече контракциите ме боляха - охках си и ми казаха да напъвам с контракцията и аз: Не мога болииииии и акушерката Я не се излагай раждала жена  Simple Smile После с два напъна и излезе бебчо. За шеф и кройка ми сложиха упойка и нищо не усетих само как минава иглата. Акушерката ми каза че ми е спасила дупето и че първия път съм имала голяма епизиотомия /раждах в Шейново/, но с първото раждане много моменти ми се губят. Сега слушах какво ми казват и си мислех боли, но трябва да излезе бебчо сега ще напъна и после ще си почивам.  Simple Smile
За жълтеницата изкарахме тежка с преливане на плазма, нагряване в тунел и система с глюкоза 3 дена, но ми даваха да го кърмя по време на процедурите. Педиатърката насърчава кърменето и засега се кърмим добре имам си кърма, почнах да стимулирам с евтината помпа на Камера за 5 лв. и слагах бебчо на гърда. Жалко само че хвърлям по 60-100 мл на хранене, но утре ни изписват и ще съхранявам в къщи.
Успех мамчета, в стаята съм с две жени, които са преносили.

# 227
  • София
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
Момичета, помагайте, много съм притеснена! Малкият е на 14 дни и за сега се кърмим горе-долу успешно. Проблемът е, че зърната са ми плоски и вдлъбнати, без силиконови зърна той просто няма какво да захапе. До тук добре, но болката е непоносима. Още от болницата изпитвах много силни болки при първото засукване. Всички казваха, че е така в началото и после няма да боли. Добре, обаче понякога започнаха и да кървят зърната, мажа ги с лансинох, но положението е същото. Сега едното се оправи и главно от там се храним, но от другото просто не се понася. Сцепих си устната от стискане от болката, има един бял налеп и коричка като на раничка на върха на зърното. Реших, че повече не може така и от тази гърда започнах да се изцеждам и да му давам от шише.
Миналата нощ усетих болка от външната страна на гърдата, мека е, няма бучки и за това не обърнах внимание. От днес не съм му давала да суче от нея, но не изцеждах много - има-няма 40мл на кърмене и не винаги се изцеждам.
Проблемът е, че тази вечер вдигнах температура 38.1 С, нямам други симптоми, сега търся информация да не е някой мастит или запушване, или знам ли аз какво. Зърното при пипане е болезнено, както и гърдата от външната страна, но други симптоми нямам. Много съм притеснена, какво да правя???
Знам, че късно пиша и не съм чела последните 5-6 страници, но ако може да ме опътите и посъветвате, ще съм ви благодарна!

# 228
  • Пловдив
Здравейте мами!
Да похваля родилното отделение в Майчин дом, супер е!

С или без избор на екип беше?

Аз събирам сили, време и смелост да разкажа и за моето раждане. Определено ще бъде негативно относно Окръжна, само да намеря време.

# 229
Instinct_ аз давам вода на мойта малка мишка , след всяко хранене , но колкото да си изплакне устичката .
водата си я правя така: на 100мл вода 1 ч.л.захар.

# 230
Благодаря за бързият отговор  Peace
За сега не мога да си позволя да я храня направо от гърда...имам чувството,че ще се цедя до края направо..  ooooh! !
Искам да попитам по какъв начин бебчетата които се хранят само от гърда се разбира ,дали са изяли достатъчното количество което се говори,че трябва да бъде изядено на хранене за 9-ти ден  примерно ,защото моята дъщеря яде всеки път различно.. И напоследък повече от 60млл не иска ...,бута с ръчичка и отказва.. Когато й давах от гърда беше същото...по едно време си отказваше /...как да знаем дали е изяла достатъчно.. Пише,че за 9-ти ден трябва да изяде 90млл на хранене,а тя явно ,че не може толкова.. и не иска..  Naughty
Трябва ли да се притеснявам или колкото-толкова...,важното е,че имаме редовно наакани и напишкани памперси ?!  Whistling

Здравей mama_jeni,
Когато гърдите ти са по-добре ще можеш да предлагаш на бебка да суче директно от тях и да приключиш с изцеждането. По какъв начин изцеждаш - с помпа или на ръка? Много жени чувстват облекчение когато цедят на ръка, а не с помпа. Понякога помпите допълнително травмират гърдите. Мога да ти предложа това видео, в което се показва как може да се цеди на ръка. Цеденето е показано в стъпки с подробно обясняване и започва когато таймера отчете 5:23 (таймерът на видеото отброява колко минути остават до края на клипа). Във видеото също така е показано и как изцеденото мляко може да се предложи с лъжичка на бебето.

Повечето бебета както и ние възрастните не изяждаме всеки път еднакво количество кърма. На едно хранене хапваме по-малко, на друго повече. Колко милилитра изпива бебка за 24 ч?

Въпросът Как да разбера дали новороденото ми бебе изсуква достатъчно мляко? си го задава всяка една кърмеща майка. Не знам дали ти е попадала тази статия? Мисля, че може да ти помогне.

Изцеждам с помпата на Медела swing(смея да кажа,че съм много удовлетворена) - не ме боли,доста ме облекчава и като количество го докарвам...
Колкото до количеството ,което изпива за 24ч - на 10 дни е и максимумът който изпива е около 500млл  Thinking
Днес например бяха дори по-малко (но си ака и пишка) ..,последно ,когато я нахраних изпи само 30млл за хранене - не желаеше повече,заспа,започна да се криви и да сумти и помислих,че пак е гладна- изпи 10млл и започна пак да се дърпа,но се виждаше,че не се чувства добре..
Видях и памперса -беше само напишкан.. Започнах да мисля,че иска да се изходи,но не може и за това я боли така.. При което мъжът ми й хвана крачетата и ги сви към коремчето,а аз започнах да й правя масаж на коремчето,обратно на часовниковата стрелка... Така след няма и 30сек хубаво се изходи и й олекна.. Миличката,много я мъчеше  Rolling Eyes !
После изпи още 20млл и заспа спокойно...  Peace
Не знам...с това мерене и теглене и постоянно да следя колко яде и да се чудя ,защо не изяжда повече.. -ужас..
Утре сме на лекар и ще видим,дали е наддала и колко...  Praynig !
Все си мислих,че когато едно бебче след ядене (без значение колко) се отпусне и заспи спокойно или отказва ядене-значи ... би трябвало да се е наяло  newsm78 ...Явно при новородените,логиката е друга  ooooh!

За съжаление новините не са добри.. пф
Малката е наддала само 50гр за 7дни ... Rolling Eyes
Нямам идея защо се е получило така..,но майка ми каза,че аз съм се родила 2600 и на 35-тия ден съм била пак 2600гр ..след което изведнъж съм започнала да наддавам.. и съм станала шоши .. Shocked
Дали е възможно да е генно нещо!?  Thinking
Както и да е... -днес пак се мъчи.., пръцка, не може да се изходи..и този път и ние не успяхме да й помогнем,а педиатърката каза,че рано било за капките за колики.. и да сме се мъчили да я тъпчем,но поне на хранене да изяжда по 80млл...
Аз се цедя и давам,както казах.. (възможно ли е да поглъща само това предно мляко и колко млл е то?!) Има ли някакъв вариант да отделя и да й давам само задното мляко?! Нали уж е по-калорично.. Дали пък не се дължи на видимия запек това че не се храни вече,както преди 3дни  Thinking
А мога ли да й помогна ефикасно за този проблем със запека... Sad Много ни е мъчно,като я гледаме така ...Чак,когато я сложим да легне между нас се успокоява и заспива дълбоко  Rolling Eyes
Ох аз хем я гледам,колко изпива и не наддава и се побърквам,а ако само давах от гърда щях да мисля,че нямам достатъчно кърма постоянно...,а не е да нямам Sad пф !
Иначе я преглеждаха,казаха,че е много добре,отлично здраве (пу-пу),само този пуст запек...сигурно заради него не може да си хапне.. Другата седмица сме пак да я теглят..Дано се оправи положението,че иначе искат да й дават по-малко концентриран АМ за да наддаде.. (тогава ще бъде 2 седмици след изписването)  newsm78

# 231
Момичета,

При мен никакво развитие  Cry  Cry  Cry
Продължава да ми зацапва кафеникаво- явно тапата ми е от постепенно падащите...Нито една болезнена контракция, само безболезнени и спах като пън! Така се бях настроила след вчерашните тонове, едва ли не си мислех, че днес по това време ще гушкам бебо, а то май се отказа да излиза...
Днес ще се виждам с докторката, при която ще раждам  Praynig

# 232
Vi_ta, ние чакаме щъркелови новини за теб, ти пак тук Hug

И аз като теб никакво развитие, днес бях на тонове, в понеделник с багажчето в болницата, ако дотогава беба не се смили.

# 233
  • пловдив
Добро утро и от нас с  :preggo:ЧЕСТИТ НИ ТЕРМИН!!! GrinningИ при мен никакво развитие,слаби контракций-нищо обещаваща.Да видим до  края на деня какво ще се случи..Пълнолунието не помогна сега кво да чакам  newsm78Ох,знаех си аз че от много мерак ще се преносим.Момичета според вас кога трябва да отида там където ще раждам?Моя док ми каза към 24-25 ако не съм родила ама аз незнам.Ако отида днес дали ще ми придизвикат раждане?Колко чакат като преносиш?

# 234
Хайде и аз да се разпиша.Вчера вечерта към 22 часа ми падна тапата и така се бях настройла,че през ноща ще се ражда,ноооо уви ето ме все още съм  preggo.

# 235
Ех, вие пък се изложихте Simple Smile  Влизам аз и очаквам тая нощ да са "паднали" 2-3 бебета от пълнолунието и нищо Simple Smile
Аз вече трета нощ будувам като таласъм от 1 до 5 ококорена в леглото, ставам, ходя, лягам, мисля какви ли не глупости и към 5 заспивам.  Сигурно е от луната. Само и тоя ден да мине, че 22 е доста неблагопроятно число и да идва  бебка, ама тя си знае душичката.

# 236
kmp, и ти си в моето положение, но моята явно не е бил цялата Sad(
ради, аз като питах лекарката относно преносването, ми каза, че при всеки индивидуално. Следи се, докато бебето е добре- плацента, води и тонове. Нещо, ако не е наред от трите, се действа според случая.
Момичета, аз имам последна надежда- безболезнените контракции дали правят разкритие? Thinking

# 237
Здравейте.
Vania mia, честито! Чета и не мога д аповярвам, че толкова лесно и бързо си родила. Благодаря за информацията, която даваш. От полза е.
mama_jeni, не се тревожи. Според мен този период ще отмине, когато на бебо се регулира коремчето. Не можеш ли да й даваш някое чайче. Питай в аптеката има за новородени от 0 месеца. Може би повече течности, водичка да й даваш от бебешката. Има специална розова, продава се в магазините.
Vi_ta, скоро ще наближи и вашия момент. Стискам палци всичко да е наред и по-скоро.

# 238
Честит ни термин Simple Smile
Ради, аз днес ако не родя утре съм решила да отида до болницата където ще раждам. Предполагам ще ме прегледат и в зависимост от състоянието на бебо, плацента, води и т.н. ще ми кажат колко ще чакаме.

# 239
Vi_ta,имам една позната(миналата година роди на 25 Август)вечерта и пада тапата-без изтекли води и без контракции  решава да трагва за болницата,когато отива и я преглеждат е със 6 см разкритие-приемат я и до няколко часа беше родила.Тръгва за болницата без признаци за приемане(имала си пречуствие-така казва).Явно всеки случаи си е индивидуален.И на мен като ми падна тапата се надявах,че ще родя до няколко часа,ноооо ето че все още не съм.Ще си чакам момента!!!

Общи условия

Активация на акаунт