Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 245
  • 606
  •   1
Отговори
# 300
радея, чета те и си мисля, че все едно аз съм го писала това  Laughing . Спокойно, не си само ти. Моят и той няма нужда от сън- днес например се събуди посред нощ около 4 часа и до обяд не заспа. Будува и сутрин и обед, и вечер, и през нощта. Навсякъде пише, че новородените спят по 20 часа, да, ама не. Хубавото е, че не плаче много, но от това безсъние ходя и аз като призрак вече. Успокоявам се, че с времето ще влезем в някакъв по-поносим ритъм.

# 301
  • пловдив
И аз още съм тук с голямият корем  Mr. GreenДнес сутринта ходихме до болницата където ще раждам.Казах им че преносвам 2 дена и че от ЖК ме пращат при тях.Прегледаха ме-от прегледа на стола-1 см разкритие ,никакви индикаций за скорошно раждане,от ехографа-бебо е добре ,в  позиция,води и плацента -добре и от преди 2 седмици когато ходих -тогава ми го измериха 2800 сега-3300  SickТова леко ме стресна.После на тонове 15 минути-добри бяха.Доктора-един младичък сладур  Embarassedми каза,че още днес може да ме приеме но по=добре да не ме затормозява с лежане в болница и ми каза до понеделник ако не родя-с багажа за приемане.Питам го аз добре и като ме приемете какво правим.Той ми се хили и ми вика=ше видиш.... GrinningТа така=понеделник ще влизам в болница.Малко да ви кажа се притесних-бебо ми се струва голям, аи ми се искаше да не стоя в болница а да отида,да родя и да си ходя  newsm78Явно няма да стане както си го  мислих,но...само бебо да е добре.И да не влизаме в септември.Според мен може би ,така поне си мисля аз в понеделник едва ли нещо щеми правят може би евентуално във вторник.Охххх,незнам вече така ми омръзна и дотегна вече.....ИСКАМ ВЕЧЕ ДА СИ ГУШНА ДЕТЕНЦЕТО !!!!А то явно голямо инатче ще излезне.А мислих преди време че към 26-27 август ще бутам горда бебешката количка... Sad

# 302
Честито на новите мамчета! Да са повод само за гордост и радост!
Неродилите мамчета- не унивайте! Ще сте облагодетелствани да черпите опит от другите Wink А и без вас няма да мръднем,отиваме в родени накуп!
Не съм попрочитала много,че имаме гости тези дни,но от много време ми се губи Янчето,какво става с великанка Ивайла?! Дано всичко е наред и скоро ни зарадва с добри новини! Praynig
Днес Мая става на един месец Heart Eyes  Яде здраво и е отпрала едни големи бузки,едни гънчици...направо се е накъдрила като козуначе  Joy  На всичко отгоре започва да и опадва косата на темето и прическата и е досущ като на Захари Бахаров-няма ли кой да му каже на тоя човек да си обръсне главата отново?! С тая писта отгоре и някаква растителност отстрани е като застаряващ чичка! Остава само да си пусне от едната страна малко по-дълго и да го заресва върху темето,та като го духне вятъра да се развява... А толкова да го харесвам като Иво!   "ЧИСТИ!!!! " - #2gunfire #2gunfire #2gunfire  Разсеях се пак...Както и да е... Сега се борим с колики,тая нощ обаче не издържах и събудих тати,а аз заспах блажено  Twisted Evil друго си е да се наспиш... Света изглежда по-добър. Иначе успявам да комбинирам гледане и домакинска работа,не било толкова страшно Thinking  Даже и по-сложни неща правя,да не държа народа на аламинути,че ММ ще вземе да кукурига от толкова вариации на готвени яйца Laughing
Оставям ви,дано се обебите в най-скоро време! Аз пак ще хвърлям по едно оченце тука ....

# 303
  • пловдив
Между другото доктора днес ми каза ,че до 14 дена след термин не го водят преносване а удължена бременност  newsm78И аз разбира се реагирах,че 14 дена ли ще ме чакат а той се засмя и каза -не никой не чака толкова,казвал ми го само за информация да знам.А тоновете ми ги разчете един друг по-възрастен доктор че тоз младичкия изчезна на раждане .Та погледна ги той и ме пита за термина кога ми е .Като му казах вика-значи момиче ще се видим утре -тъкмо сме и дежурни.При което аз  #Crazyи го питам ама как така нали в понеделник чак ще ме приемате-а той беше там и на 2 прегледа и само гледаше -и на стола и на ехографа -и ми каза усмихвайки се че утре е сигурен че ще се видим.Офффф,докторска му работа.Мен ако питат ей ся съм готова а се видим...ама.... Grinning

# 304
Здравейте , много съм притеснена за това наддаване вече,защото тя не заспива,а просто НЕ ИСКА ДА ЯДЕ ПОВЕЧЕ и на финала е изяла не повече от 60млл на хранене.., няколко пъти стигнахме и до 70млл,но изключителна рядкост!
Вече се буди и в 3ч да яде посреднощ ...,та храненията й станаха 8. Но вместо да й се яде повече,тя с всеки изминал ден става все по-трудно да я накараме да си изяде порцията...  Confused
Иначе й даваме с шише на Др Браун и в началото е адски лакома.. ,суче като не видяла.. ,но примерно изяжда 40млл и край спира...Давам й време да почине при което изяжда още 10/максимум 20млл и това е...оттам нататък започва едно плюене и мрънкане и ядосване и просто не иска..  newsm78 !
Не сме пробвали с лъжичка (само вода за изплакване-която винаги плюе) ..
А,колкото до везната нямам идея.. ,този кантар беше,като тия едно времешните в магазините за хранителни стоки дето се мерят хр продукти... ,та изобщо не съм наясно..
Тя беше с една пеленка,но по-плътна и те я поставиха първо нея (250гр) и после малката и казаха,че само 50гр е наддала,нищо не било това и .тн.. Да,вече сме 13-ти ден..
Неделя мислим отново да отидем да я претеглят,но на друго място и при др лекарка ..
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2013/05/15/2061558_v_polsha … alkohol_v_kruvta/ такъв беше кантара не знам как се води точно...  Thinking ,но педиатърката каза,че това бил много точен кантар...  Rolling Eyes ...
Колкото за изхождането - вчера се изходи обилно 4пъти ...-днес пак нищо! Изцяло на кърма е..
Изпражненията са... нещо средно м/у горчица и разбити жълтъци на яйце .. ,мисля,че са нормални.  Peace
Сега искам да попитам и нещо друго .. Има ли вероятност да дойдете на място тук (съответно да си заплатя) и да ми кажете,какъв е проблема да не мога да кърмя от гърда направо/защо е толкова болезнено и изобщо има ли някакъв вариант това да се поправи и за какъв срок от време  Thinking !? Не че не прочетох всяка статия/съвет и т.н ,но за мен лично най-добре е тук на място,защото нито аз знам дали обяснявам правилно,а и при всеки за мен е индивидуално..
Иначе за наддаването ,сега като станаха 8 хранения,очаквам по-добър резултат,но не знам..ще видим..
Иначе също ме интересува и дали кърмата ми не е много рядка? Това не знам как да го установя..нямам кантар да я тегля след хранене.. и ако можете да ми кажете и това ще съм много благодарна  Peace

mama_jeni,
Това, че има още едно хранене е добре. Мислиш, че има начин да се вмъкнат още едно или 2 хранения (на 2-2,5 часа) за да може евентуално да се увеличи количеството мляко, което приема? 8 хранения по 60 милилитра са 480 милилитра, а ако храненията са 10 да речем милилитрите биха могли да бъдат 600.

Везната на лекарката ви може и да е точна когато се извършват измервания само на нея, но в случая става въпрос за съпоставяне на данни от различни везни. Евентуално след седмица отново може да видите какво е теглото при педиатъра на бебето където е отчетено наддаване 50 гр. за да може да се съпостави резултата.

Какво те кара да мислиш за "рядка" кърма? Природата така ни е създала, че ние произвеждаме точно тази кърма, която е необходима за нашите бебета независимо от всичко. Кърмата на майката родила недоносено бебче се различава от кърмата, която майката прави при доносено до термин бебе. Съставът на кърмата през първите дни след раждането е един, а в последствие постоянно се променя в зависимост от нуждите на бебето. Той е различен сутрин и вечер и дори е различен в рамките на едно кърмене. Началното мляко, първото мляко, което бебето получава след като засуче е обилно и с ниско съдържание на мазнини и калории. С напредването на кърменето, съдържанието на мазнини се покачва и към края на храненето, крайното мляко е богато на мазнини, с високо съдържание на калории и малко като количество. Концентрацията на лактоза (млечна захар) е сравнително постоянна през цялото хранене.

Проведено е изследване, което измервало количеството поето мляко и съдържанието на мазнини в кърмата. Резултатите показват, че може да има доста големи различия в съдържанието на мазнини в началното и крайното мляко при някои майки. При други обаче тази разликата е много малка.

Мога ли да попитам как е организирано изцеждането при теб в момента? Как изцеждаш - определено време едната гърда и определено време другата или докато спрат да пускат кърма? Колко често го правиш? Как съхраняваш кърмата докато стане време да я предложиш? Затопляш ли я или я предлагаш в състоянието, в което е?

Относно домашното посещение - принципно правим такива, ако имаме възможност - всички ние сме доброволци със собствени семейства и работа. От тук може да видиш в кои градове имаме групи и има посочени телефони за връзка  Peace

# 305
Пиша на бързо, защото вкъщи е лудница. на другия ден след като писах тук продължавах да имам висока температура, гърдата болеше, но не беше напрегната, без зачервявания и подувания. отидох при гинеколог, тъй като моят го нямаше, си платих за частен. той ме прегледа обстойно и успокои, каза да изцеждам и от дума на дума стана ясно, че не изцеждам правилно на ръка. Аз изстисквам цялата гърда от основата до зърното и по този начин съм я травмирала, от там и температурата. та, успокои ме АГ-то, прибрах се, започнах да изцеждам правилно. Спокойна вече лягам с бебчо, но след няколко часа се събуждам и цялата горя. 39.2 градуса - вместо да пада, тя се качва! къде бъркам, нали док каза, че всичко е наред, видя гърдата на ехограф, нямаше запушвания, жлезите бяха спокойни...
Звъня на националния на ЛЛЛ, те ми казаха подобно на това, което ме посъветвахте сега - бързо при доктор, защото може да е инфекция от раните. Отивам аз при друг, този път решавам да се възползвам от правото си на безплатен преглед към ЗК след раждане и там вече човекът още при пръв поглед забеляза, че зърното е загнояло (как онзи не обърна внимание ooooh!), прегледа и двете гърди, поговорихме, предписа ми антибиотик (съобразен с кърменето). След първия прием температурата веднага падна, сега гърдата и зърното почти не ме болят и изцеждам по-лесно, макар и малко като количество.
За мен поуките от тази история са, че частен не винаги значи по-добър от ЗК. И цеденето - едно момиче в болницата ми показа този грешен начин - цедех, болеше, не обръщах мнимание и си цедех. Сега патя.

Относно зърната, така както гледам по картинката и двете са вдлъбнати, само че едното "поизпъкна" в края на бременността и макар че пак не е добре, кърменето се случва. Докато другото си остана същото - опитвала съм упражненията, за които говориш - без ефект, използвах ръчна помпа преди да му дам да засуче - ефект минимален, почти нулев. Сега съм със силиконови зърна, но на инфектираната гърда съм решила повече да не го слагам. болката е просто убийствена, руква кръв и след това зърното е като разкъсано. Ще изцеждам и ще му давам от шише. И тук идва въпросът защо толкова малко успявам да изцедя - едва 20 мл с много зор. Освен на ръка, ползвам и ръчната помпа на авент и електрическата medela swing. на денонощие събирам 100-тина мл. И двете гърди са винаги меки. Кърмя го на поискване (горе-долу през 2-3 часа) с две нощни кърмения.

Много ви благодаря за обстойните отговори и отделеното време, и колежката ви, с която говорих по телефона беше много търпелива и компетентна.   bouquet

Здравей радея,
Радвам се, че все пак се е намерил лекар, който да изпише правилното лечение за да си ти по-добре в момента.

Много кърмачки с открити рани предпочитат да оставят раните да заздравеят и тогава отново да предложат гърдата. 20 мл от засегнатата гърда ли изцеждаш? Дали си опитвала да й правиш топъл компрес и масаж преди изцеждане, както и масаж по време на изцеждане? Колко често изцеждаш от нея?

Когато бебето не суче от гърдата/ите на майка си, редовното изцеждане може да поддържа лактацията относително продължително време. Някои майки изцеждат 6-8 пъти в денонощие  или толкова често, колкото позволяват обстоятелствата, по 10-15 минути на гърда, като в твоя случай гърдата, от която бебето суче не е необходимо да се изцежда. Друг вариант, който майките ползват е при същата периодичност, но гърдата се затопля и се прави масаж, след което 7 минути се изцежда, след това отново затопляне-масаж, 5 минути се изцежда, затопляне-масаж, 3 минути изцеждане. Има изследвания, които показват, че масажа по време на изцеждане улеснява и е възможно да се изцеди повече кърма.

За да не настъпи объркване в засукването поради различния начин на сукане от гърда и пиене от шише, изцедената кърма може да се предложи с чашка, лъжичка, спринцовка без игла, дозатор, капкомер или друго.

# 306
Днес Мая става на един месец Heart Eyes  Яде здраво и е отпрала едни големи бузки,едни гънчици...направо се е накъдрила като козуначе  Joy  На всичко отгоре започва да и опадва косата на темето и прическата и е досущ като на Захари Бахаров-няма ли кой да му каже на тоя човек да си обръсне главата отново?! С тая писта отгоре и някаква растителност отстрани е като застаряващ чичка!

Joy Хехех, Трикси, липсваха ми твоите свежарски постове. Да ви е честита месечинката на Мая Hug

Галирос, Ради, Ви_та, дано поне една от нас се отчете до утре вечер Hug

# 307
Днес Мая става на един месец Heart Eyes  Яде здраво и е отпрала едни големи бузки,едни гънчици...направо се е накъдрила като козуначе  Joy  На всичко отгоре започва да и опадва косата на темето и прическата и е досущ като на Захари Бахаров-няма ли кой да му каже на тоя човек да си обръсне главата отново?! С тая писта отгоре и някаква растителност отстрани е като застаряващ чичка!

Joy Хехех, Трикси, липсваха ми твоите свежарски постове. Да ви е честита месечинката на Мая Hug

Галирос, Ради, Ви_та, дано поне една от нас се отчете до утре вечер Hug

Графиньо, предлагам да сме всичките Simple Smile)) Сега прегледах дрешките, които съм подготвила  на бебчо за изписването, и ми стана толкова мило, че ми изчезнаха и страховете и съм по-уверена, че си знае кога да дойде Simple Smile)) Хормонална работа!
Трикси, честит 1-ви месец! Ха така- чакайте ни, заедно да ходим в "родени" Simple Smile

# 308
  • София
Честити рожбички на новообебилите се мами   bouquet

Честити месечинки на бебоците на Трикси и Миленка   bouquet

Мами,които още сте 2в1 всичко ще е наред и вашият ред ще дойде Simple Smile

Ние сме добре, Елица се храни добре, но я мъчат колики , защото само се свива милата и ръмжи като меченце Simple Smile.

# 309
  • СОФИЯ
ЗДРАВЕЙТЕ ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ,КОИТО ВЕЧЕ ГУШКАТ БЕБЧЕТА. Hug АЗ РОДИХ НА 12,08, СЪС СПЕШНО СЕКЦИО БЕБЕ СЕ КАЗВА ПЛАМЕНА И СЕ РОДИ 3260 КГ ,51 СМ,ВЕЧЕ СМЕ СИ ВКЪЩИ И ОЩЕ СЕ НАГАЖДАМЕ ЕДНА КЪМ ДРУГА .ЛЕКО РАЖДАНЕ НА ВСИЧКИ ,КОИТО ОЧАКВАТ С ТРЕПЕТ ТОЗИ ВЪЛНУВАЩ МОМЕНТ

# 310
Ние с ММ сега се връщаме от 4 часова разходка. Развитие при мен никакво. Утре посрещам гости и няма как да раждам Simple Smile 26.08 е Света Наталия, може би ако се роди тогава кака му Натали ще бди над него  Laughing Знам ли го какво чака още?!

Ради, мисля че е рано да влизаш в болница в понеделник. На мен ми казаха чак четвъртък и че до 10 дни било съвсем нормално ... ама докторите си знаят. Пожелавам ти възрастния доктор да е пророк Simple Smile

Хайде някоя да повлече крак Wink

# 311
lacuna coil, честита дъщеричка, да ти е жива и здрава!!!

galiross, мен също ме викат в понеделник с багажа, предполагам от една страна, щото не съм първа младост, от друга заради размерите на бебето. А и на мен не ми се ще да раждам бебе над 4кг.

# 312
Графиня фон Вайсвурст, ще ми лиспваш, но ням как ...
Успех!    bouquet

# 313
Графиньо, аз съм по-възрастна от теб Simple Smile И нашето бебе е едричко ... чак 4 кг.надали, по-скоро казаха към 3,5 ... Явно навсякъде е различно. Аз все се надявам, че процеса ще започне естествено. Малко се притеснявам от предизвикано раждане.
Абе живи и здрави да сме.Всичко ще изтърпим. Само щастлив завършек накрая да има  Praynig

# 314
lacuna coil, честита дъщеричка  bouquet, да ти е жива и здрава, да ви радва много!!!

Общи условия

Активация на акаунт