Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 248
  • 606
  •   1
Отговори
# 315
Полина, според мен се брои от началото на кърменето. Колко време ви трае едно кърмене? И ние бяхме много кротки и в болницата, и първите дни вкъщи - само спинкахме и хапвахме, но сега...  ooooh! много трудно го приспивам, по цял ден седи ококорен, рита и ръкомаха, нервничи, след хранене се унесе за кратко и после пак. Мисля си - ето, буден е през деня, значи ще поспим през нощта - нищо такова! Едвам събирам 3 часа нощен сън, а през деня да полегна - все едно не съм спала. И съм толкова изнервена... Единственото ми успокоение е, че не е много ревлив и знам, че е здравичък и се храни добре.
Милена_90, да ви е честит първият месец! Да сте живи и здрави и много добрички!  Hug

Ау, ние явно бързо наваксаме, защото  сме по същия начин - не плаче, но будува само и е една такава нервна, иска да я люлям, да я друсам ...  Laughing някои дни спи спокойно през деня и се събужда сама на 3 часа, в други  и през деня и вечерта на час - час и половина се събужда, хапне малко, ползва ме за биберон  Grinning и заспи, като я оставя пак се събужда и наново всичко #Crazy Няма да се разберем така, да видим кога ще я оставям да поплаче да заспи сама, ама сега още ми е жал  Rolling Eyes

# 316
Здравейте , много съм притеснена за това наддаване вече,защото тя не заспива,а просто НЕ ИСКА ДА ЯДЕ ПОВЕЧЕ и на финала е изяла не повече от 60млл на хранене.., няколко пъти стигнахме и до 70млл,но изключителна рядкост!
Вече се буди и в 3ч да яде посреднощ ...,та храненията й станаха 8. Но вместо да й се яде повече,тя с всеки изминал ден става все по-трудно да я накараме да си изяде порцията...  Confused
Иначе й даваме с шише на Др Браун и в началото е адски лакома.. ,суче като не видяла.. ,но примерно изяжда 40млл и край спира...Давам й време да почине при което изяжда още 10/максимум 20млл и това е...оттам нататък започва едно плюене и мрънкане и ядосване и просто не иска..  newsm78 !
Не сме пробвали с лъжичка (само вода за изплакване-която винаги плюе) ..
А,колкото до везната нямам идея.. ,този кантар беше,като тия едно времешните в магазините за хранителни стоки дето се мерят хр продукти... ,та изобщо не съм наясно..
Тя беше с една пеленка,но по-плътна и те я поставиха първо нея (250гр) и после малката и казаха,че само 50гр е наддала,нищо не било това и .тн.. Да,вече сме 13-ти ден..
Неделя мислим отново да отидем да я претеглят,но на друго място и при др лекарка ..
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2013/05/15/2061558_v_polsha … alkohol_v_kruvta/ такъв беше кантара не знам как се води точно...  Thinking ,но педиатърката каза,че това бил много точен кантар...  Rolling Eyes ...
Колкото за изхождането - вчера се изходи обилно 4пъти ...-днес пак нищо! Изцяло на кърма е..
Изпражненията са... нещо средно м/у горчица и разбити жълтъци на яйце .. ,мисля,че са нормални.  Peace
Сега искам да попитам и нещо друго .. Има ли вероятност да дойдете на място тук (съответно да си заплатя) и да ми кажете,какъв е проблема да не мога да кърмя от гърда направо/защо е толкова болезнено и изобщо има ли някакъв вариант това да се поправи и за какъв срок от време  Thinking !? Не че не прочетох всяка статия/съвет и т.н ,но за мен лично най-добре е тук на място,защото нито аз знам дали обяснявам правилно,а и при всеки за мен е индивидуално..
Иначе за наддаването ,сега като станаха 8 хранения,очаквам по-добър резултат,но не знам..ще видим..
Иначе също ме интересува и дали кърмата ми не е много рядка? Това не знам как да го установя..нямам кантар да я тегля след хранене.. и ако можете да ми кажете и това ще съм много благодарна  Peace

mama_jeni,
Това, че има още едно хранене е добре. Мислиш, че има начин да се вмъкнат още едно или 2 хранения (на 2-2,5 часа) за да може евентуално да се увеличи количеството мляко, което приема? 8 хранения по 60 милилитра са 480 милилитра, а ако храненията са 10 да речем милилитрите биха могли да бъдат 600.

Везната на лекарката ви може и да е точна когато се извършват измервания само на нея, но в случая става въпрос за съпоставяне на данни от различни везни. Евентуално след седмица отново може да видите какво е теглото при педиатъра на бебето където е отчетено наддаване 50 гр. за да може да се съпостави резултата.

Какво те кара да мислиш за "рядка" кърма? Природата така ни е създала, че ние произвеждаме точно тази кърма, която е необходима за нашите бебета независимо от всичко. Кърмата на майката родила недоносено бебче се различава от кърмата, която майката прави при доносено до термин бебе. Съставът на кърмата през първите дни след раждането е един, а в последствие постоянно се променя в зависимост от нуждите на бебето. Той е различен сутрин и вечер и дори е различен в рамките на едно кърмене. Началното мляко, първото мляко, което бебето получава след като засуче е обилно и с ниско съдържание на мазнини и калории. С напредването на кърменето, съдържанието на мазнини се покачва и към края на храненето, крайното мляко е богато на мазнини, с високо съдържание на калории и малко като количество. Концентрацията на лактоза (млечна захар) е сравнително постоянна през цялото хранене.

Проведено е изследване, което измервало количеството поето мляко и съдържанието на мазнини в кърмата. Резултатите показват, че може да има доста големи различия в съдържанието на мазнини в началното и крайното мляко при някои майки. При други обаче тази разликата е много малка.

Мога ли да попитам как е организирано изцеждането при теб в момента? Как изцеждаш - определено време едната гърда и определено време другата или докато спрат да пускат кърма? Колко често го правиш? Как съхраняваш кърмата докато стане време да я предложиш? Затопляш ли я или я предлагаш в състоянието, в което е?

Относно домашното посещение - принципно правим такива, ако имаме възможност - всички ние сме доброволци със собствени семейства и работа. От тук може да видиш в кои градове имаме групи и има посочени телефони за връзка  Peace

Благодаря за отговорите  Peace
Мисля,че е много възможно храненията да станат през 2ч,но ми казаха,че за да се обработи от коремчето на бебчето са нужни поне 2ч:30мин (това ми го каза-човек биолог)  Thinking
Иначе рискувам да се отделят някакви киселини/сокове и да разваля коремчето на бебка... Sad
Само да отбележа,че се случва на няколко пъти да си хапва и по 70млл - просто тя си решава кога да са 60,кога 70..  ooooh!
За измерванията,решихме да посетим още един лекар утре и да имаме база за сравнение,защото сряда сме при педиатърката пак.. и .. каза,че ако ще наддава така ще минем на АМ,а аз нямам такова желание за това исках да знам,дали не е моя вината и кърмата ми не е достатъчно хранителна  Rolling Eyes
Изцеждането става по следният начин:
Изцеждам и двете гърди от-до последна капка  Peace - обикновено към 120-150млл (за сега поне);
След което,малката вече е станала и разбълбуквам да се смеси всичко (имено заради това предно и задно мляко) .. и изяжда 70млл (поне сега последно изяде толкова)  Peace
Останалото го съхранявам в хладилника на 4градуса  Naughty
При което запасите от хладилника ги пазя за нощните хранения (които вече ги имаме през 3ч),за да не се цедя по нощите ... И така..
Педиатърката ми беше казала,че когато се изцеди и направо се даде няма проблем  Thinking
А останалото за посред нощите го стопляме(на водна баня) и така и го даваме  Peace
Та общо взето това е..не знам до колко е правилно ,но за мен всичко се свежда "до време" ..
Преди няколко дни не искаше и 60млл да изяде с 300 зора,а сега и по 70млл изяжда с желание,но...коремчето си я боли,трудно се изхожда Sad За днес само веднъж  Cry И се вижда,че я боли Cry Утре ще видим,какво ще ни посъветват,че ми се къса сърцето,като я гледам така  Rolling Eyes
Благодаря много за съветите,надявам се да намеря свободен консултант,защото много ми се иска да имам възможността да кърмя направо от гърда.. ,но просто умирам от болка (меко казано)  Sad

# 317
  • София
здравейте, момичета!   bouquet  сега чакам за нощното хранене на Михаил - той още спинка.
вкъщи сме си след профилактичен курс на антибиотици (заради който изписването ни се забави толкова време), изписаха ни и не мога да повярвам, че вече сме си вкъщи  Heart Eyes Heart Eyes Михаил е най-голямото чудо в живота ми  Hug
самото раждане мина много бързо (секцио) и ще разказвам друг път, като имам време Simple Smile доволна съм от тина киркова - избора ми беше много правилен. имахме прикльчения около името, избрахме го окончателно на 4-я ден  hahaha
обичам ви, поздрави на всички нови мами, не мога да ви изета много бързо  Hug

# 318
  • София
Привет и от мен, вече сме си в къщи, опитваме се да си напаснем режима. Долу-горе е кротка госпожицата, тази нощ успя да спи 4,5 часа, точно както нашата педиатърка препоръва и постепенно да увеличаваме интервала до 6 часа.

Честито на всички нови мами, живи и здрави да са ви дечицата  Hug

На тези, които още чакат своите рожби - леко раждане! И да ви кажа - секциото не е страшно, не боли кой знае колко, всичко е въпрос на настройка и да успееш да се мобилизираш първите 2-3 дни и да се раздвижиш.

# 319
Продължавам да съм тук- все още 2 в 1.
Чакам с нетърпение да дойде време за преглед...

# 320
Здравейте и от мен ... тук съм Simple Smile
Честито бебе Елеонора на мама Цветелина Богомилова. Щастливо детство и много усмивки  Hug

# 321
Здравейте!ЕЕеее само да кажа,че и аз съм още тук 2в1.

# 322
  • пловдив
И аз да се запиша още като  preggoУтре влизам в болницата и да ви кажа започвам да усещам някаква паника и страх.До сега не го мислих,но....Незнам какво ще стане и това ме плаши.Моята настройка беше друга-болки,контракций,отивам,раждам и се прибирам.Но явно няма да е така.Леко съм изнервена но смятам че е нормално.А и все си мисля ,че каквото и да е другата седмица по това време ще си гушкам едно малко момченце.  ylinfantУспех на всички чакащи мами,леко раждане им пожелавам и накрая един щастлив финал.След седмица пак тук да се похвалим как не спят мъниците  GrinningДано всичко мине добре !!!! Hug Hug Hug Hug

# 323
Ради, успех! Стискам палци всичко да е наред и по-бързо да е гушкате Hug

Аз днес ще разбера какво ще става с мен...

# 324
Успех на всички преносващи, дано всичко мине леко и безпроблемно!

Честито на всички мами, които си гушкат бебчетата!

Благодаря на всички за пожеланията!

Ние от петък сме си вкъщи, за сега бебката е послушна, през нощта се буди само веднъж в 2 часа и после спи до 6-7. Каката е много грижовна, постоянно я гали, иска да я гушка, целува, завива, тя я храни, защото аз се цедя, че са ми малки зърната и тя не може да засуче, все още няма сили. Притесненията ми отминаха, за сега няма ревност, надявам се и така да продължи  Praynig.

# 325
mama_jeni,  Здравей мила! като чета постовете ти съм искрено загрижена за твойто бебе и за теб. Моля те ,престани с тези везни ,мерене и тревоги. явно за теб е много важно всичко да е перфектно ,но уви казвам ти го като психолог, точно тогава нещата се скапват. Успокой се -моля те .Змаеш ли че едно време само преди 30 години майките ,които са нямали кърма са препържвали брашно и с вода са разреждали и тази смес с я давали на малки бебета. Имали ли са Хумана или адаптирани млека-не.Пък ако знаеш какви здрави деца са пораствали като стомана. Най-важното е да повярваш ,че си страхотна майка и да знаеш ,че дете не се гледа по учебник ,а със сърце. Слушай своето дете ,не се сравнявай с други,не се плаши ,че не наддава. Някога на майка ми -по време на комунизма(знааеш ,че тогава храненето е издигнато в култ-колко е важно детето да яде стабилно) на всяка консултация са я разплаквали-аз не съм наддавала и тя млада майка ,тревожна взела ,че ме невротизирала с нейните мисли.Успяла да ме кърми само 4 месеца.След това кошмара с киселото мляко и опашките . А сега всички ,които са били кротки и ящни бебета мои набори са ДВА ПЪТИ колкото мен ,а аз на 35 год. след 3 раждания съм си 50 кг. и ММ си ме харесва. така ,че пожелавам ти да се радваш и да се опитваш да го храниш с много спокойствие и любов.

# 326
  • пловдив

Благодаря ти от сърце  HugПожелавам ти и  на теб леко и безпроблемно раждане и другата седмица да се похвалим с бебчета   ylinfantГрафинята нещо ми се губи  newsm78Да не ни е изпреварила  GrinningУспех и всичко да мине добре и при нея!!!!

# 327

Благодаря ти от сърце  HugПожелавам ти и  на теб леко и безпроблемно раждане и другата седмица да се похвалим с бебчета   ylinfantГрафинята нещо ми се губи  newsm78Да не ни е изпреварила  GrinningУспех и всичко да мине добре и при нея!!!!

Не съм, не съм, тук съм, на разходка бях с каката.

Честито бебче на hophoptrop - да е жива и здрава Елеонора -3400г - родена тази нощ!!!

# 328
Здравейте момичета.Честито на новите мами,и стиснати палци за леко раждане и приятна среща със своте бебчета,на неродилите и чакащи мами Peace Praynig Hug.
С радост искам да ви се" похваля",че на 21.08 в 00:23 мин. проплака нашата дъщеричка Божидара ,роди се нормално,4150гр.,53 см.Вече сме си в къщи и се радваме една на друга.

# 329
И аз съм още тук.

Общи условия

Активация на акаунт