Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 326
  • 606
  •   1
Отговори
# 330
mama_jeni,  Здравей мила! като чета постовете ти съм искрено загрижена за твойто бебе и за теб. Моля те ,престани с тези везни ,мерене и тревоги. явно за теб е много важно всичко да е перфектно ,но уви казвам ти го като психолог, точно тогава нещата се скапват. Успокой се -моля те .Змаеш ли че едно време само преди 30 години майките ,които са нямали кърма са препържвали брашно и с вода са разреждали и тази смес с я давали на малки бебета. Имали ли са Хумана или адаптирани млека-не.Пък ако знаеш какви здрави деца са пораствали като стомана. Най-важното е да повярваш ,че си страхотна майка и да знаеш ,че дете не се гледа по учебник ,а със сърце. Слушай своето дете ,не се сравнявай с други,не се плаши ,че не наддава. Някога на майка ми -по време на комунизма(знааеш ,че тогава храненето е издигнато в култ-колко е важно детето да яде стабилно) на всяка консултация са я разплаквали-аз не съм наддавала и тя млада майка ,тревожна взела ,че ме невротизирала с нейните мисли.Успяла да ме кърми само 4 месеца.След това кошмара с киселото мляко и опашките . А сега всички ,които са били кротки и ящни бебета мои набори са ДВА ПЪТИ колкото мен ,а аз на 35 год. след 3 раждания съм си 50 кг. и ММ си ме харесва. така ,че пожелавам ти да се радваш и да се опитваш да го храниш с много спокойствие и любов.

Здравей,благодаря ти за успокоението,но днес бяхме в Токуда при друга педиатърка и сега голяма дилема пак...
Малката е +180гр,НО педиатърката ми каза по 5мин на гърда и после изцедената кърма от шише..
Е да,ама сега пък след 10мин на гърда - не иска изобщо шише ..
Сега вече съвсем не знам,дали и колко се храни... ooooh!
Знам,че трябва да съм спокойна,но при положение,че педиатърката ни каза,че ако не наддава минава на АМ,а аз цедя по 200млл кърма и знам,че имам... ми е малко напрегнато..пф Confused

# 331
danik, честито слънчице, да е жива и здрава Божидара!!!

larisaz, по линийката ти виждам, че си родила, дай подробности (дата, тегло), за да запишем бебчето на 1-ва стр.
Да ти е здраво и послушно детенцето!!!

# 332
Ради,успех.Спокойно,сигурна съм,че всичко ще мине добре!

# 333
Да се отчета и  аз бебе Диана се роди на 19.08.13 -3150грама термин 29.08.13 .Пожелавам на всички да им се родят здрави и красиви бебчета 

# 334
Честито, Иве! Да е жива и здрава малката Диана!

При мен развитие със шийката и разкритието няма Sad И контракции няма Sad Тоновете са добри, плацентата ми продължава да го храни малкия юнак и си е свежа! Ако няма развитие тия дни- в сряда с багажа за система окситоцин. Така не ми се иска дотам да стигаме, но...

# 335
Vi_ta,дано до Сряда да е тръгнало само.И на мен не ми се иска с тези системи,амааааа да видим и при мен как ще е.Между другото,ако не съм родила до Вторник(включително)в Сряда съм на преглед-да видим мен какво ще ме правят.Ще стискам палци и за теб и за мен до Сряда да сме се срещнали в родилното!!!

# 336
Vi_ta,дано до Сряда да е тръгнало само.И на мен не ми се иска с тези системи,амааааа да видим и при мен как ще е.Между другото,ако не съм родила до Вторник(включително)в Сряда съм на преглед-да видим мен какво ще ме правят.Ще стискам палци и за теб и за мен до Сряда да сме се срещнали в родилното!!!

Дано се засечем, и то по-скоро Simple Smile)

# 337
Оле, оле... реших да влезна да прочета някоя страничка...ама тя темата опустялааа[smilie=smile3506.gif]
99% от маммите се обебиха, а ние НЕродилите се броим на пръсти  wait
Искам да честитя на всички мами, които дочакаха своята голяма радост! Нека бебенцата ви бъдат живи, здрави, много щастливи и обичани  Hug
А на всички очакващи своята радост, като мен, пожелавам много кураж, лесно и безпроблемно раждане   Praynig Hug

# 338
[  bouquetДа се похвалим днес 25.08 в 10часа  50 мин   Elica Biridjikova / мама елинка1987_/роди момиченце . Бебка се казва Никол 3180 кг и 50 см Наложи се спешно секцио след 60часа чакане за контракции и разкритие с изтекли води.Мама и бебе са добре

# 339
Мила Графиньо,
 Simple Smile Малко инфо за мойто раждане. Тъй като от 8 месец си имах силни контракции ,не различих тези за раждането.малко преди термин спрях магнезия и реших ,че боли ,не боли трябва да се движа и да върша работа.И тъй като ме беше страх от раждането реших да се помоля .Моля се аз в църквата и усещам ,че болката е доста силна но... си седя.Тръгвам си към вкъщи и в колата решавам да отида на ЖК. На мен не ми мерят тонове ,защото има вграден доплер на видеозона. Обаждам се ММ и му казвам да дойде да ме вози ,че нещо не се чувствам добре. Той ме вози до ЖК и там докторката ме поглежда странно и ми казва -"Я дай да те видя в другата стая " След малко вика мъжа ми и казва -Тръгвай към болницата,ако не искаш жена ти да роди тук- 6 см разкритие. Мъжа ми се ошашка ,но успешно стигнахме до Тина Киркова ,където за мой късмет в 12 на обяд на 20 август докторите бяха на секцио ,а мен ме изроди за 2 часа една акушерка от старата школа без нито един шев.
Така за тези които са се насочили към Тина Киркова -За предродилно нищо не знам ,но за следродилно-всички бебета,които са преносени около 5 дни задължително им пускат антибиотик и това удължава престоя на майките. Отделението е доста мизерно -няма хладилник, жега и децата според мен не ги къпят. на всичките майчета ,които минаха децата си бяха със сплетени косички от раждането. Затова вземете си влажни кърпички -кремечета за подсичане и кремчета за зърната на гърдите. Децата седят при вас цяла нощ и почти през целия ден. Дупетата са им червени и гънките по тялото им се пукат от сухата кожа. Не обвинявам за това персонала -нашето здравеопазване е много добро ,но умишлено гго съсипват като разни префърцунени частни болници теглят по 200,300 бона от здравна каса с измислени пациенти #2gunfire. Но да се върна на темата. Вземете си храна която не се разваля ,но по добре да Ви носят ден за ден ,защото в стаите е много топло и задушно
И така мен ме изписаха на 3 ден на мъжа ми му казах да ми донесе бяла ризка и пола за изписването -разбира се той ми носи пола и бяло лятно сако Close. А кажете как с мойте бомби пълни с мляко да закопчая сакото Корема ми стърчи още не прибран -гърдите ми като на Пайнер звезда , а отвън чакат да видят бебето и майката  Laughing Като ревнах -как да изляза. Добре ,че акушерката която държеше бебо ми каза да си вдигна полата над гърдите и да оставя сакото не закопчано. И така завърши мойта одисея с раждане и изписване.Сега се гледаме вкъщи и се кърмиме на различни интервали от време.

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 22:40 от larisaz

# 340
Благодаря за отговорите  Peace
Мисля,че е много възможно храненията да станат през 2ч,но ми казаха,че за да се обработи от коремчето на бебчето са нужни поне 2ч:30мин (това ми го каза-човек биолог)  Thinking
Иначе рискувам да се отделят някакви киселини/сокове и да разваля коремчето на бебка... Sad
Само да отбележа,че се случва на няколко пъти да си хапва и по 70млл - просто тя си решава кога да са 60,кога 70..  ooooh!
За измерванията,решихме да посетим още един лекар утре и да имаме база за сравнение,защото сряда сме при педиатърката пак.. и .. каза,че ако ще наддава така ще минем на АМ,а аз нямам такова желание за това исках да знам,дали не е моя вината и кърмата ми не е достатъчно хранителна  Rolling Eyes
Изцеждането става по следният начин:
Изцеждам и двете гърди от-до последна капка  Peace - обикновено към 120-150млл (за сега поне);
След което,малката вече е станала и разбълбуквам да се смеси всичко (имено заради това предно и задно мляко) .. и изяжда 70млл (поне сега последно изяде толкова)  Peace
Останалото го съхранявам в хладилника на 4градуса  Naughty
При което запасите от хладилника ги пазя за нощните хранения (които вече ги имаме през 3ч),за да не се цедя по нощите ... И така..
Педиатърката ми беше казала,че когато се изцеди и направо се даде няма проблем  Thinking
А останалото за посред нощите го стопляме(на водна баня) и така и го даваме  Peace
Та общо взето това е..не знам до колко е правилно ,но за мен всичко се свежда "до време" ..
Преди няколко дни не искаше и 60млл да изяде с 300 зора,а сега и по 70млл изяжда с желание,но...коремчето си я боли,трудно се изхожда Sad За днес само веднъж  Cry И се вижда,че я боли Cry Утре ще видим,какво ще ни посъветват,че ми се къса сърцето,като я гледам така  Rolling Eyes
Благодаря много за съветите,надявам се да намеря свободен консултант,защото много ми се иска да имам възможността да кърмя направо от гърда.. ,но просто умирам от болка (меко казано)  Sad

Здравей mama_jeni,
Два часа и половина е времето необходимо да се обработи АМ, а не кърмата. За кърмата нужното време е 60-90 минути за пълна обработка. Причината е казеинът.

Човешкото и кравето мляко съдържат 3 основни фракции:  казеин, суроватъчен протеин и непротеинов азот. В кравето мляко казеина доминира и съотнощението суроватъчен протеин : казеин е 18:82. В човешкото мляко суроватъчния протеин е доминиращ като в коластрата  съотношението суроватъчен протеин : казеин е 90:10 (според друго изследване това съотношение е 93:7) и се променя в зрялото мляко до 50:50 (Посочените данни са от книгата Breastfeeding and Human Lactation, Jan Riordan, Jones &Bartlett Publishers, 2005). Голямото количество казеин в кравето мляко обуславя образуването на големи, жилави, еластични съсиреци които са трудни за смилане от организма на човешкото бебе. Това е причината, която кара бебета, хранени с адаптирано мляко да бъдат хранени на по-големи интервали отколкото кърмените бебета.

Това, че количеството кърма, което бебка приема се увеличило е страхотно. Извинявам се, но не разбрах дали всеки път като предлагаш млякото го затопляш до телесна температура? Някои бебета приемат кърмата независимо от това колко градуса е, но други определено проявяват предпочитание.

За изхождането - дали опита да я държиш по-изправена когато се напъва и има ли някаква разлика? В по-изправеното положение е по-естествено - няма тоалетна чиния, на която да сме легнали Wink Някои майки, за да облекчат детето, го придържат все едно е на гърне.

Какви са резултатите от прегледа при другия лекар?

# 341
Привет,

инфо от ФБ:

Мalechka_Palechka e родила своя син на 24.08.-  3794грама 52 см, да е жив и здрав малкият мъж!!!

Честита дъщеричка на елинка1987, честита рожба и на iva_lubenova, да са ви живи и здрави.

Аз потеглям към болницата, кога ще ме индуцират още не е ясно. До края на седмицата се надявам да се завърна. Успех на всички, които още чакат!!!

# 342
Момичета, ако до сряда беб не излезе сам, четвъртък с пликчето и ще има срез по пупата. А така не ми се иска  Cry ама инат момче. Честито на новите мами, много да ви радват бебоците Heart Eyes

# 343
Благодаря за отговорите  Peace
Мисля,че е много възможно храненията да станат през 2ч,но ми казаха,че за да се обработи от коремчето на бебчето са нужни поне 2ч:30мин (това ми го каза-човек биолог)  Thinking
Иначе рискувам да се отделят някакви киселини/сокове и да разваля коремчето на бебка... Sad
Само да отбележа,че се случва на няколко пъти да си хапва и по 70млл - просто тя си решава кога да са 60,кога 70..  ooooh!
За измерванията,решихме да посетим още един лекар утре и да имаме база за сравнение,защото сряда сме при педиатърката пак.. и .. каза,че ако ще наддава така ще минем на АМ,а аз нямам такова желание за това исках да знам,дали не е моя вината и кърмата ми не е достатъчно хранителна  Rolling Eyes
Изцеждането става по следният начин:
Изцеждам и двете гърди от-до последна капка  Peace - обикновено към 120-150млл (за сега поне);
След което,малката вече е станала и разбълбуквам да се смеси всичко (имено заради това предно и задно мляко) .. и изяжда 70млл (поне сега последно изяде толкова)  Peace
Останалото го съхранявам в хладилника на 4градуса  Naughty
При което запасите от хладилника ги пазя за нощните хранения (които вече ги имаме през 3ч),за да не се цедя по нощите ... И така..
Педиатърката ми беше казала,че когато се изцеди и направо се даде няма проблем  Thinking
А останалото за посред нощите го стопляме(на водна баня) и така и го даваме  Peace
Та общо взето това е..не знам до колко е правилно ,но за мен всичко се свежда "до време" ..
Преди няколко дни не искаше и 60млл да изяде с 300 зора,а сега и по 70млл изяжда с желание,но...коремчето си я боли,трудно се изхожда Sad За днес само веднъж  Cry И се вижда,че я боли Cry Утре ще видим,какво ще ни посъветват,че ми се къса сърцето,като я гледам така  Rolling Eyes
Благодаря много за съветите,надявам се да намеря свободен консултант,защото много ми се иска да имам възможността да кърмя направо от гърда.. ,но просто умирам от болка (меко казано)  Sad

Здравей mama_jeni,
Два часа и половина е времето необходимо да се обработи АМ, а не кърмата. За кърмата нужното време е 60-90 минути за пълна обработка. Причината е казеинът.

Човешкото и кравето мляко съдържат 3 основни фракции:  казеин, суроватъчен протеин и непротеинов азот. В кравето мляко казеина доминира и съотнощението суроватъчен протеин : казеин е 18:82. В човешкото мляко суроватъчния протеин е доминиращ като в коластрата  съотношението суроватъчен протеин : казеин е 90:10 (според друго изследване това съотношение е 93:7) и се променя в зрялото мляко до 50:50 (Посочените данни са от книгата Breastfeeding and Human Lactation, Jan Riordan, Jones &Bartlett Publishers, 2005). Голямото количество казеин в кравето мляко обуславя образуването на големи, жилави, еластични съсиреци които са трудни за смилане от организма на човешкото бебе. Това е причината, която кара бебета, хранени с адаптирано мляко да бъдат хранени на по-големи интервали отколкото кърмените бебета.

Това, че количеството кърма, което бебка приема се увеличило е страхотно. Извинявам се, но не разбрах дали всеки път като предлагаш млякото го затопляш до телесна температура? Някои бебета приемат кърмата независимо от това колко градуса е, но други определено проявяват предпочитание.

За изхождането - дали опита да я държиш по-изправена когато се напъва и има ли някаква разлика? В по-изправеното положение е по-естествено - няма тоалетна чиния, на която да сме легнали Wink Някои майки, за да облекчат детето, го придържат все едно е на гърне.

Какви са резултатите от прегледа при другия лекар?

Здравей,вчера бяхме в Токуда при друга педиатърка и сега голяма дилема пак...
Малката е +180гр,НО педиатърката ми каза по 5мин на гърда и после изцедената кърма от шише..
Знам,че трябва да съм спокойна,но при положение,че педиатърката ни каза,че ако не наддава минава на АМ,а аз цедя по 200млл кърма и знам,че имам... ми е малко напрегнато..пф  #Crazy
Да винаги затопляме на водна баня кърмата от хладилника : )!
За изхождането-ако отидем веднъж за целия ден-добре,ама понякога пропускаме,но ни казаха,че до 72ч няма проблем ...
Много благодаря за информацията за интервала на храненията.. : )!
Да попитам кърмата от хладилника,след затопляне на водна баня (а да бъда откровена на течаща вода си я топля аз) ... ,както отказва шише напоследък малката,може ли да се съхрани пак или е заминала вече ? Не съм рискувала,защото все си мисля,че вече е негодна,но да питам все пак  Whistling
За изхождането и коремчето ни изписаха капки на Био гайа,но става сложно сега,като вече не иска шише,а трябва да ги слагаме в кърмата..  Outta Joint
И имам още един въпрос,наистина ли не могат да се консумират сурови зеленчуци...Вече си умирам за една салатка - ЛЯТО Е :< Тъпча се само с меса и картофи :< Но педиатърките ми казаха- зеленчуците - печени на скара/фурна/задушени,но не сурови и пържени  Thinking пф
То през бременността беше по-лесно  Confused

# 344
Здравей,вчера бяхме в Токуда при друга педиатърка и сега голяма дилема пак...
Знам,че трябва да съм спокойна,но при положение,че педиатърката ни каза,че ако не наддава минава на АМ,а аз цедя по 200млл кърма и знам,че имам... ми е малко напрегнато..пф  #Crazy
Да винаги затопляме на водна баня кърмата от хладилника : )!
За изхождането-ако отидем веднъж за целия ден-добре,ама понякога пропускаме,но ни казаха,че до 72ч няма проблем ...
Много благодаря за информацията за интервала на храненията.. : )!
Да попитам кърмата от хладилника,след затопляне на водна баня (а да бъда откровена на течаща вода си я топля аз) ... ,както отказва шише напоследък малката,може ли да се съхрани пак или е заминала вече ? Не съм рискувала,защото все си мисля,че вече е негодна,но да питам все пак  Whistling
За изхождането и коремчето ни изписаха капки на Био гайа,но става сложно сега,като вече не иска шише,а трябва да ги слагаме в кърмата..  Outta Joint
И имам още един въпрос,наистина ли не могат да се консумират сурови зеленчуци...Вече си умирам за една салатка - ЛЯТО Е :< Тъпча се само с меса и картофи :< Но педиатърките ми казаха- зеленчуците - печени на скара/фурна/задушени,но не сурови и пържени  Thinking пф
То през бременността беше по-лесно  Confused

Здравей mama_jeni,
180 гр е нещо различно Simple Smile

Беше писала, че изпитваш болка като засуче от гърдата. Сега положението по-добре ли е? След като започне да суче - усещаш ли как слиза кърмата? Бебка преглъща ли? Опитвала ли си да прилагаш компресия на гърдата за да й помогнеш да приеме повече мляко? При някои майки помага да предложат втората гърда след като бебето пусне първата. Това дава възможност, ако бебето все още чувства глад да може да яде. Ако не желае може да следиш за ранните признаци на глад (сумтене, въртене, лапане на рачиаките) и да й предлагаш да суче независимо колко време е минало.

Може ли да ти предложа и една статия, която може и да ти даде увереност в тази ситуация Как се хранят бебета?

Все още не е правено подробно изследване, за да се определи дали е безопасно да се дава на бебе кърма, която е останала от предишно хранене или мляко, което е било затопляно вече, но не е било използвано. Обаче повечето експерти по лактация са съгласни, че мляко, което не е изпито на едно хранене, може да бъде предложено още веднъж, преди да трябва да се изхвърли. Човешкото мляко има антибактериални и антимикробни свойства, които му помагат да се разваля по-бавно в сравнение с другите храни. Относно съхранението на кърмата дали ти е попадала тази статия Указания за съхранение на кърма както и таблицата за съхранение на кърмата.

Нямах представа, че някой забранява консумацията на сурови зеленчуци! Обясниха ли ти какво ги прави неподходящи за кърмачката? През 2008 година Министерство на здравеопазването и Националния център по опазване на общественото здраве издадоха книжка "Препоръки за здравословно хранене преди и по време на бременност и при кърмене". Книжката е качена в сайта на МЗ и може да си я изтеглиш от тук (трябва да натиснеш свали файл) Искам да ти цитирам текст от тази книжка, който освен на теб може да е полезен и на другите майки в темата "...Принципите на здравословното хранене са валидни и важни за кърмещата жена: разнообразие на храните, което се постига чрез ежедневна консумация на поне един представител от основните групи храни (зърнени, зеленчуци, плодове, мляко и млечни продукти, риба, яйца, месо, бобови храни и ядки); ограничаване на мазнините, особено на животинските; достатъчна консумация на плодове и зеленчуци; достатъчна консумация на храни, източници на калций - мляко и млечни продукти, за предпочитане по-ниско маслени; достатъчен прием на продукти, източници на белтъци – риба, яйца, месо (постно), бобови храни и ядки ... Един от най-разпространените митове, свързани с кърменето е широко разпространеното убеждение, че кърмачките трябва да се въздържат от храни, съдържащи подправки, от шоколад, бобови храни, лук и още много храни, които можели да разстроят храносмилането на бебето и да го направят раздразнително. Това схващане само кара жените да разглеждат кърменето като изключително ограничаващо. Ако нямате специални здравни проблеми, при кърмене не е необходимо да изключвате специфични храни от диетата си..."

Общи условия

Активация на акаунт