Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 244
  • 606
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Стискам палци на Графинята и Ради Simple Smile да си гушкат бебоците вече Simple Smile

# 361
Добро утро Simple Smile
Тази нощ имах болезнени контракции на 45-50 мин., но заспах и всичко утихна. Надявам се днес по някое време да се възобновят  Praynig

# 362
Добро утро Simple Smile
Тази нощ имах болезнени контракции на 45-50 мин., но заспах и всичко утихна. Надявам се днес по някое време да се възобновят  Praynig
и аз бях така и на другият ден всичко стана много бързо имах болки само когато вървях и бях права, в седнало положение нищо ми нямаше
стискам палци дано днес да е денят  Praynig

# 363
  Здравейте, мамчета! Честито на родилите и стиснати палци за все още очакващите!!  Hug
 Аз искам да ви питам нещо, защото всеки казва различно ooooh! - давате ли винамин Д под формата на капки и от кога? Педиатърката каза след като навърши 1 месец, а бабите казват, че са давали от първия ден ...  newsm78

# 364
 Здравейте, мамчета! Честито на родилите и стиснати палци за все още очакващите!!  Hug
 Аз искам да ви питам нещо, защото всеки казва различно ooooh! - давате ли винамин Д под формата на капки и от кога? Педиатърката каза след като навърши 1 месец, а бабите казват, че са давали от първия ден ...  newsm78
Педиатърката каза след като навърши 1 месец, защото има запаси от цялата бременнос, може и от 20-ят ден, но не по-рано Peace

# 365
Стиснати палчета за Графинята и Ради и от мен!
Мами,сега отиваме на педиатър с малката,така че ако се разраждате мога да го оповестя във ФБ и някоя мама да ме замести тук,защото нямам кирилица на телефона и не мога да се логна Confused Така че системата е измислена,вас чакам Wink
А иначе малката сега я глезят тотално. Майка ми е дошла да ни види и не и слиза от ръцете. Знам,че си вкарвам автогол така,но сърце не ми дава да и се скарам,че живее на другия край на България и едва ли скоро пак ще се видим.(пък и нашите отношения са сложни).
Ще бягам сега,после ще се отчета! Лек ден!

# 366
Въпросът ми към ЛЛЛ е: когато бебето е само на кърма (това е от два дни, преди това дохранвах), колко дни е нормално да не се изходи и от кой ден се счита, че има запек? Когато беше на смесено хранене бебето ми акаше по няколко пъти, а сега не е акала от 2 дни. Сигурна съм, че яде, защото се цедя и ѝ давам от шише.
Здравей, devikici  Hug
Разбирам, че не кърмиш, а даваш изцедена кърма от шише.
Ще ти задам повече въпроси в началото, за да добия по-ясна представа за храненето на бебето ти.

Би ли споделила колко хранения има бебето ти? С какво количество АМ дохранваше и колко често? Плавно ли премина от АМ към кърма или изведнъж спря добавката? Освен кърма към момента приема ли други течности - вода, чай, глюкоза?

Изцяло кърмените бебета  под 6 седмици на естествено хранене би следвало да имат минимум 1-2 изхождания дневно (дори в малки количества, с размер на монета от един лев, например). След около шестата седмица е възможно да започнат да не се изхождат по няколко дни, дори по повече от седмица (тъй като организмът им усвоява почти изцяло кърмата)

Когато бебето има поне 8, често 10-12 кърмения/хранения, вероятността за често изхождане е по-голяма.
Колко напишкани памперса има за 24 часа, какъв е цвета и миризмата им? Тургора на кожата как е (при лек натиск с пръст върху бузката, цвета на кожата избледнява и при отпускане би трябвало веднага да възстановява цвета си)? Лигавицата на устичката влажна ли е?

Ето една тема    
Запек при бебето - симптоми, причини, лечение
, вероятно ще ти е полезна.

Ще очаквам да пишеш, поздрави   bouquet

# 367
Въпросът ми към ЛЛЛ е: когато бебето е само на кърма (това е от два дни, преди това дохранвах), колко дни е нормално да не се изходи и от кой ден се счита, че има запек? Когато беше на смесено хранене бебето ми акаше по няколко пъти, а сега не е акала от 2 дни. Сигурна съм, че яде, защото се цедя и ѝ давам от шише.
Здравей, devikici  Hug
Ще ти задам повече въпроси в началото, за да добия по-ясна представа за храненето на бебето ти.

Би ли споделила колко хранения има бебето ти? С какво количество АМ дохранваше и колко често? Плавно ли премина от АМ към кърма или изведнъж спря добавката? Освен кърма към момента приема ли други течности - вода, чай, глюкоза?

Изцяло кърмените бебета  под 6 седмици на естествено хранене би следвало да имат минимум 1-2 изхождания дневно (дори в малки количества, с размер на монета от един лев, например). След около шестата седмица е възможно да започнат да не се изхождат по няколко дни, дори по повече от седмица (тъй като организмът им усвоява почти изцяло кърмата)

Когато бебето има поне 8, често 10-12 кърмения/хранения, вероятността за често изхождане е по-голяма.
Колко напишкани памперса има за 24 часа, какъв е цвета и миризмата им? Тургора на кожата как е (при лек натиск с пръст върху бузката, цвета на кожата избледнява и при отпускане би трябвало веднага да възстановява цвета си)? Лигавицата на устичката влажна ли е?

Ето една тема    

Тази нощ се изака и то стабилно, беше нормално, жълтеникаво, рядко и с беличките зрънца вътре.

Храненията са 6 за денонощие, тя така си ги прави, тази нощ яде в 3 и сутринта се събуди в 9,30.
Дохранвах с 20 мл АМ на  2 или 3 хранения.
Добавката я спрях изведнъж, единия ден дохранвах, а на следващия вече беше само на кърма.
Друго нищо не ѝ давам.

Благодаря за отговора, сега се захващам да прочета статията   bouquet

# 368
Да ви кажа вълнувам се с всяка мама, която е в очакване, тръпне и се притеснява.....Момичета, и вие ще родите!!!! И с всеки изминал ден ще намаляват хората на вечерна/сутрешна проверка кой още е 2 в 1.....Мисля ви, леко и безпроблемно всичко да мине!! И скоро да се освободите от бремето, което носите!

Все си мисля, че Графинята е родила вече....

aalexandrova чувствителна тема ми е и жълтеницата....С изкл. на №3 - другите ми деца я караха поне по 3 седмици.....Най-дълго №1 - близо 2 месеца бе жълт, той и в болницата бе на фотолампа.....Спокойно, ще мине! Рядко е в така по-остра форма!

Много ми става мило, когато чета как се вълнуваш с нас. Представих си и аз как ще изпитвам носталгия към този период, както ти сега. И благородно ти завиждам за голямото семейство Simple Smile

Надявам се Графинята да е добре и да гушка вече рожбата си, Графиньо, чакаме новини с нетърпение.

# 369
Здравей, devikici  Hug

Ето една тема    

Тази нощ се изака и то стабилно, беше нормално, жълтеникаво, рядко и с беличките зрънца вътре.

Храненията са 6 за денонощие, тя така си ги прави, тази нощ яде в 3 и сутринта се събуди в 9,30.
Дохранвах с 20 мл АМ на  2 или 3 хранения.
Добавката я спрях изведнъж, единия ден дохранвах, а на следващия вече беше само на кърма.
Друго нищо не ѝ давам.

Благодаря за отговора, сега се захващам да прочета статията   bouquet
devikici,
Чудесно е, че полагаш усилия да върнеш бебето изцяло на гърда   bouquet

6 кратно хранене е малко за бебе на 7 дни. Обичайно, за да покрива кърмата хранителните нужди на бебето, е добре то да бъде хранено на 2-2,5 часа, т.е поне 8 хранения, често и повече. За да се стимулира кърмата , а и бебето да приема калории е хубаво да има поне едно нощно кърмене, защото нивото на пролактин (хормон отговорен за производството на кърма) е най-високо нощем и рано сутрин. Пауза от 6.5 часа (както си написала, че сте имали тази нощ) е по-скоро доста голяма за малко бебе. Би могла да имаш само една 4 часова пауза за денонощие. Когато бебето прави по-голяма пауза от една страна то не поема достатъчно мляко, от друга гърдите нямат нужната стимулация, за да произвеждат кърма. Затова би могла да опиташ да вкараш поне още 2-3 хранения.
Ако бебето спи и не подава сигнали, че е гладно, е добре ти да поемеш инициативата и да я събуждаш. Бебешкото стомахче е много малко, а кърмата се усвоява за 30-40 до 90 минути и след този период е възможно бебето да е гладно. При по-големи паузи някои бебенца нямат сили да дадат сигнал, че са гладни, затова е хубаво майката да предложи на бебето да посуче.

Хубаво е, когато се премахва добавката, това да става плавно, да речем единия ден премахваш добавката на 1 хранене и за сметка на него вкарваш едно кърмене, на следващия ден другото и така, докато гърдите започнат да произвеждат повече мляко според новото нараснало търсене.

Ако имаш нужда от още информация, насреща сме  Hug
Поздрави   bouquet

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 14:39 от Atrakcia

# 370
  • Варна
Имаме си още едно бебе  Heart Eyes

Графиня фон Вайсвурст е родила днес своята принцеса Мария - 3840гр и 53см  Heart Eyes

Малко лилавеела, но била много хубава Simple Smile

Дари, да ти е жива и здрава красавицата и чакаме подробности Simple Smile

# 371
ЧЕСТИТО на Графиня фон Вайсвурст и принцеска Мария, дано повлекат крак, и останалите майчета да се отърват  живо и здраво и те Praynig

# 372
Здравйе, Else
Нещата при мен вече като че ли започнаха да се нормализират. Болната гърда вече като че ли напълно се оправи, даже в събота започнах да слагам бебчо и на нея, не ме болеше зърното както преди и пак си ги редувах двете, но вчера като му я предложих и тя пак се разкървави. Може би бях избързала преди това и трябва да изчакам още докато се оправи. Но сукането му като че ли я отпуши и сега изцеждам повече за по-кратко време. Тази сутрин изцедих 50мл.
Здравата гърда не я изцеждам, той главно от нея се храни, но се притеснявам дали след време кърмата от нея няма постепенно да намалява??? Оставям го да суче колкото си иска, понякога по цял час виси на нея без да суче активно - според мен това си е пак един вид стимулация. В болницата постоянно ни повтаряха, че бебето е най-добрата помпа.
Иначе да, от болната гърда изцеждах по 20мл, сутрин 30-тина макс, като цедя 4-5 пъти на денонощие, трудно успявам повече и за да изцедя това количество най-често седя повече от 15-20 мин. Пак повтарям, то беше до днес, когато изкарах 50мл и сега ще видим дали е еднократно, или нещата са тръгнали. Винаги преди кърмене/цедене държа гърдите под топла, почти гореща струя вода.
Може би вече се повтарям, но вие от ЛЛЛ вършите просто невероятна работа и сигурно сте помогнали на стотици майки да не се отказват от кърменето.  newsm51

Здравей радея,
Благодаря за милите думи   bouquet  Много се радвам, че ситуацията при теб се нормализира и количеството изцедена кърма се е увеличило   Hug

Топлата вода за загряване преди изцеждане е напълно достатъчна. Не необходимо водата да е гореща за да не се причини някакво изгаряне.

Честото изпразване на гърдата стимулира производството на кърма. Ако настъпят промени в честотата на изпразване или в количеството, което бебето изсуква или се изцежда, ще се промени и количеството, което се произвежда.

Дали си опитвала да кърмиш в биологична поза или да сменяш позите, в които кърмиш? Много майки споделят, че това им носи облекчение при разранени зърна.

Ще се радвам да споделиш как се развива ситуацията при теб.

# 373
Mного благодаря за всички съветчета ! : )
Не мога да разбера,защо педиатрите ограничават наистина...,ами суровите зеленчуци ...пак за храносмилането,че щяло да бъде по-трудно..  ooooh!
Иначе ,сигурна ли си за  "Прясно изцедена кърма може да бъде държана на стайна температура до над 10 часа" - педиатърката ми каза,че до час не я ли изяде да я изхвърлям... newsm78
Ужас-тия педиатри - тотално могат да те сбъркат   ooooh!
Относно кърменето - на всяко хранене я държа 10мин на гърда вече,но със силиконово зърно,иначе й е трудно да засуче  Cry Аз за това исках на място,за да знам...-ще мога ли някога да кърмя без това зърно и ще засуква ли нормално - Иначе да-преглъща,но как за 10мин се наяжда не знам...Добрата новина е,че вече се изхожда - днес 2пъти се изходи-доста обилно..Не знам дали не се дължи на тия капки Био Гайа които ни изписаха против коликите  newsm78

Здравей mama_jeni,
Не знам от къде идва логиката за суровите зеленчуци  Crazy  При положение, че до този момент всяка една жена ги е яла и най-вероятно не е имала никакви проблеми с храносмилането заради тях, няма логика след като роди всичко в нея така да се промени, че суровите зеленчуци да започнат да създават проблем. Ако имат предвид храносмилателната система на бебето - то суче мляко, а не зеленчуци. Витамини и минерали от зеленчуците могат да преминат, но и това не става директно - организма на майката обработва всичко за да се получи кърмата, която е нужна за бебето.

10 часа е ако температурата в стаята е 19-22 градуса. При температура 25 градуса времето, което може да се държи е 4-6 часа, което е почти наполовина по-малко. Не съм попадала на информация за изследвания при по-висока температура и вероятно педиатърката имайки предвид горещините тук в момента иска да изключи възможността да се даде кърма, която вече не е годна за консумация.

Много майки кърмят продължително с помощта на силиконови протектори по една или друга причина. При положение, че бебето обхваща добре гърдата при сукане и суче ефективно, гърдите се стимулират достатъчно, което е важното. Ако искаш да опиташ да кърмиш без протектор може да опиташ когато бебка е по-сънена да предложиш гърдата и да проследиш реакцията. Някои бебета засукват при поставен протектор и след това майките издебват момент, в който бебето не суче активно за да издърпат леко настрани протектора и бебето да остане да суче директно на гърдата.

Не успя ли да се свържеш с никой за посещение на място?

# 374
Мамчето@@@, благодаря за подкрепата Simple Smile За сега при мен всичко е спокойно, въпреки че не съм се спряла от сутринта. Към 17 ч. ще ходим на тонове.

Честито и тук на Графинята и малката Мария. Много здраве и щастливи мигове заедно Simple Smile

Ради може би също вече е родила?!

Общи условия

Активация на акаунт