Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 241
  • 606
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Здравей радея,
Радвам се, че все пак се е намерил лекар, който да изпише правилното лечение за да си ти по-добре в момента.

Много кърмачки с открити рани предпочитат да оставят раните да заздравеят и тогава отново да предложат гърдата. 20 мл от засегнатата гърда ли изцеждаш? Дали си опитвала да й правиш топъл компрес и масаж преди изцеждане, както и масаж по време на изцеждане? Колко често изцеждаш от нея?

Когато бебето не суче от гърдата/ите на майка си, редовното изцеждане може да поддържа лактацията относително продължително време. Някои майки изцеждат 6-8 пъти в денонощие  или толкова често, колкото позволяват обстоятелствата, по 10-15 минути на гърда, като в твоя случай гърдата, от която бебето суче не е необходимо да се изцежда. Друг вариант, който майките ползват е при същата периодичност, но гърдата се затопля и се прави масаж, след което 7 минути се изцежда, след това отново затопляне-масаж, 5 минути се изцежда, затопляне-масаж, 3 минути изцеждане. Има изследвания, които показват, че масажа по време на изцеждане улеснява и е възможно да се изцеди повече кърма.

За да не настъпи объркване в засукването поради различния начин на сукане от гърда и пиене от шише, изцедената кърма може да се предложи с чашка, лъжичка, спринцовка без игла, дозатор, капкомер или друго.

Здравйе, Else
Нещата при мен вече като че ли започнаха да се нормализират. Болната гърда вече като че ли напълно се оправи, даже в събота започнах да слагам бебчо и на нея, не ме болеше зърното както преди и пак си ги редувах двете, но вчера като му я предложих и тя пак се разкървави. Може би бях избързала преди това и трябва да изчакам още докато се оправи. Но сукането му като че ли я отпуши и сега изцеждам повече за по-кратко време. Тази сутрин изцедих 50мл.
Здравата гърда не я изцеждам, той главно от нея се храни, но се притеснявам дали след време кърмата от нея няма постепенно да намалява??? Оставям го да суче колкото си иска, понякога по цял час виси на нея без да суче активно - според мен това си е пак един вид стимулация. В болницата постоянно ни повтаряха, че бебето е най-добрата помпа.
Иначе да, от болната гърда изцеждах по 20мл, сутрин 30-тина макс, като цедя 4-5 пъти на денонощие, трудно успявам повече и за да изцедя това количество най-често седя повече от 15-20 мин. Пак повтарям, то беше до днес, когато изкарах 50мл и сега ще видим дали е еднократно, или нещата са тръгнали. Винаги преди кърмене/цедене държа гърдите под топла, почти гореща струя вода.
Може би вече се повтарям, но вие от ЛЛЛ вършите просто невероятна работа и сигурно сте помогнали на стотици майки да не се отказват от кърменето.  newsm51

# 346
Здравей,вчера бяхме в Токуда при друга педиатърка и сега голяма дилема пак...
Малката е +180гр,НО педиатърката ми каза по 5мин на гърда и после изцедената кърма от шише..
Е да,ама сега пък след 10мин на гърда - не иска изобщо шише ..
Сега вече съвсем не знам,дали и колко се храни... ooooh!
Знам,че трябва да съм спокойна,но при положение,че педиатърката ни каза,че ако не наддава минава на АМ,а аз цедя по 200млл кърма и знам,че имам... ми е малко напрегнато..пф  #Crazy
Да винаги затопляме на водна баня кърмата от хладилника : )!
За изхождането-ако отидем веднъж за целия ден-добре,ама понякога пропускаме,но ни казаха,че до 72ч няма проблем ...
Много благодаря за информацията за интервала на храненията.. : )!
Да попитам кърмата от хладилника,след затопляне на водна баня (а да бъда откровена на течаща вода си я топля аз) ... ,както отказва шише напоследък малката,може ли да се съхрани пак или е заминала вече ? Не съм рискувала,защото все си мисля,че вече е негодна,но да питам все пак  Whistling
За изхождането и коремчето ни изписаха капки на Био гайа,но става сложно сега,като вече не иска шише,а трябва да ги слагаме в кърмата..  Outta Joint
И имам още един въпрос,наистина ли не могат да се консумират сурови зеленчуци...Вече си умирам за една салатка - ЛЯТО Е :< Тъпча се само с меса и картофи :< Но педиатърките ми казаха- зеленчуците - печени на скара/фурна/задушени,но не сурови и пържени  Thinking пф
То през бременността беше по-лесно  Confused

Здравей mama_jeni,
180 гр е нещо различно Simple Smile

Беше писала, че изпитваш болка като засуче от гърдата. Сега положението по-добре ли е? След като започне да суче - усещаш ли как слиза кърмата? Бебка преглъща ли? Опитвала ли си да прилагаш компресия на гърдата за да й помогнеш да приеме повече мляко? При някои майки помага да предложат втората гърда след като бебето пусне първата. Това дава възможност, ако бебето все още чувства глад да може да яде. Ако не желае може да следиш за ранните признаци на глад (сумтене, въртене, лапане на рачиаките) и да й предлагаш да суче независимо колко време е минало.

Може ли да ти предложа и една статия, която може и да ти даде увереност в тази ситуация Как се хранят бебета?

Все още не е правено подробно изследване, за да се определи дали е безопасно да се дава на бебе кърма, която е останала от предишно хранене или мляко, което е било затопляно вече, но не е било използвано. Обаче повечето експерти по лактация са съгласни, че мляко, което не е изпито на едно хранене, може да бъде предложено още веднъж, преди да трябва да се изхвърли. Човешкото мляко има антибактериални и антимикробни свойства, които му помагат да се разваля по-бавно в сравнение с другите храни. Относно съхранението на кърмата дали ти е попадала тази статия Указания за съхранение на кърма както и таблицата за съхранение на кърмата.

Нямах представа, че някой забранява консумацията на сурови зеленчуци! Обясниха ли ти какво ги прави неподходящи за кърмачката? През 2008 година Министерство на здравеопазването и Националния център по опазване на общественото здраве издадоха книжка "Препоръки за здравословно хранене преди и по време на бременност и при кърмене". Книжката е качена в сайта на МЗ и може да си я изтеглиш от тук (трябва да натиснеш свали файл) Искам да ти цитирам текст от тази книжка, който освен на теб може да е полезен и на другите майки в темата "...Принципите на здравословното хранене са валидни и важни за кърмещата жена: разнообразие на храните, което се постига чрез ежедневна консумация на поне един представител от основните групи храни (зърнени, зеленчуци, плодове, мляко и млечни продукти, риба, яйца, месо, бобови храни и ядки); ограничаване на мазнините, особено на животинските; достатъчна консумация на плодове и зеленчуци; достатъчна консумация на храни, източници на калций - мляко и млечни продукти, за предпочитане по-ниско маслени; достатъчен прием на продукти, източници на белтъци – риба, яйца, месо (постно), бобови храни и ядки ... Един от най-разпространените митове, свързани с кърменето е широко разпространеното убеждение, че кърмачките трябва да се въздържат от храни, съдържащи подправки, от шоколад, бобови храни, лук и още много храни, които можели да разстроят храносмилането на бебето и да го направят раздразнително. Това схващане само кара жените да разглеждат кърменето като изключително ограничаващо. Ако нямате специални здравни проблеми, при кърмене не е необходимо да изключвате специфични храни от диетата си..."

Mного благодаря за всички съветчета ! : )
Не мога да разбера,защо педиатрите ограничават наистина...,ами суровите зеленчуци ...пак за храносмилането,че щяло да бъде по-трудно..  ooooh!
Иначе ,сигурна ли си за  "Прясно изцедена кърма може да бъде държана на стайна температура до над 10 часа" - педиатърката ми каза,че до час не я ли изяде да я изхвърлям... newsm78
Ужас-тия педиатри - тотално могат да те сбъркат   ooooh!
Относно кърменето - на всяко хранене я държа 10мин на гърда вече,но със силиконово зърно,иначе й е трудно да засуче  Cry Аз за това исках на място,за да знам...-ще мога ли някога да кърмя без това зърно и ще засуква ли нормално - Иначе да-преглъща,но как за 10мин се наяжда не знам...Добрата новина е,че вече се изхожда - днес 2пъти се изходи-доста обилно..Не знам дали не се дължи на тия капки Био Гайа които ни изписаха против коликите  newsm78

# 347
Отдавна чета темичката, но не съм писала, но и аз съм с термин август (по-точно 25 август). За мое голямо съжаление се оказа, че явно ще преносвам. Избрала съм да раждам в Токуда. Така че тези, които още не са родили не са сами, надявам се да не отида в септември.

# 348
Стискам палци на Графинята и Ради, които днес влизат в болница Simple Smile

# 349
Здравейте сладурки,

За сега само един гол "запис" от нас с Мони.
Тези дни ще гледам да се отчета подобаващо   bouquet

# 350
И аз съм все още тук Sad
Успех на графинята и Ради, аз в сряда ще ги последвам Sad
Опитвам се да се разнообразявам- бях на дълга разходка, но надежда бебо да тръгне сам вече нямам. Настройвам се за успешно индуциране още в сряда, но някак си вътрешно си оставам скептична и си мисля, че в крайна сметка до секцио ще стигнем Sad( Каквото, такова! Само бебо да е добре и всичко да е с успешен край!

Гледах вчера на 1-ва страничка най-дълго преносващите мами, имам шанс да се класирам в тройката:)

# 351
 Вита, аз се чудя, защо не те взимат за предизвикване или за клъцни-срежи? Какво ти казва доки?

# 352
Само да се отчета,че още съм тук.Утре ми е термина пък да видим това бебе какво ще реши!!!Успех на Графинята и Ради!

# 353
Вита, аз се чудя, защо не те взимат за предизвикване или за клъцни-срежи? Какво ти казва доки?

Бебето се чувства добре засега- това ме уверяват лекарите. Тонове- нормални, плацента- свежа, води имам. В сряда ще ми слагат една система окситоцин. Ако бебето се почувства нещо зле- режат; ако тръгне раждане- добре, ако не тръгне- в четвъртък още системи Sad За съжаление, нямам много голям избор- не искам предизвикване, но ме е страх и да откажа, понеже вече доста ще пренося и не мога да преценя доколко е опасно. Вярвам на лекарите и се надявам природата да ми компенсира чакането с бързо и леко раждане и със здрав и прекрасен бебок Simple Smile

# 354
силно стиснати палчета и от мен за ГРАФИНЯТА и РАДИ! Чакаме хубавите новини!  Praynig
Колкото до нас, ние се гледкаме...за съжаление започваме от днес да дохранваме с 30мл Hipp Combiotic, нямам достатъчно кърма Sad бебчо много ме заблуди, спеше си 2-3-4часа, а то било, защото още е жълтичък, не се напапква и не расте, та така..
И едно въпросче към родилите вече мами - кога се излекувахте от жълтеницата?

# 355
ANNAFACE  в Русе сме, когато е удобно да се срещнем, в сряда има лекция в лятната градина на Бистра и Галина от 11 часа, темата е Колики, а нас мнооого ни вълнуват вече. Така че ако сме на кеф ще присъстваме, заповядайте може да се видим. Simple Smile

# 356
  • София
Мили мами и очакващи да станат мами   bouquet
Разказвам накратко Simple Smile Неочаквах толкова бързо да минат нещата. 10 мин. след като опериращата каза "Начален час на операцията" чух Михаил да плаче. В първия момент не можах да схвана, а когато ми го показаха отстрани, целия омазан с околоплодни води и в кръв, и със сбърчена муцунка, стреснат - първата ми мисъл беше "Не съм готоваааааааа". Не знаех какво да му кажа - на това мое чудо. След 2 минути ми го донесоха повит и напудрен и аз го целунах и прегърнах - както си бях шашната. После съжалявах, че не бях по-емоционална - до другата сутрин не ми го дадоха повече.
Самото секцио, като се замисля мина лесно. Изправих се сама на сутринта след секциото, след като предишния ден правих разни упражнения в леглото в интензивното Simple Smile И пих вода като слон по обяд Simple Smile Ябълковия сок бил забранен, но аз се надзвирих здраво с него два часа след операцията.  Embarassed Половин час след като се изправих, ме преведоха в следродилно и ми дадоха Слънчицето  Heart Eyes
Доволна съм от Тина Киркова, догодина - додруга момиченцето пак ще е там  Wink  Laughing
Айде, успех на всички все още необебили се мами и много целувки на гушкащите   bouquet

# 357
Въпросът ми към ЛЛЛ е: когато бебето е само на кърма (това е от два дни, преди това дохранвах), колко дни е нормално да не се изходи и от кой ден се счита, че има запек? Когато беше на смесено хранене бебето ми акаше по няколко пъти, а сега не е акала от 2 дни. Сигурна съм, че яде, защото се цедя и ѝ давам от шише.

# 358
Да ви кажа вълнувам се с всяка мама, която е в очакване, тръпне и се притеснява.....Момичета, и вие ще родите!!!! И с всеки изминал ден ще намаляват хората на вечерна/сутрешна проверка кой още е 2 в 1.....Мисля ви, леко и безпроблемно всичко да мине!! И скоро да се освободите от бремето, което носите!

Все си мисля, че Графинята е родила вече....

aalexandrova чувствителна тема ми е и жълтеницата....С изкл. на №3 - другите ми деца я караха поне по 3 седмици.....Най-дълго №1 - близо 2 месеца бе жълт, той и в болницата бе на фотолампа.....Спокойно, ще мине! Рядко е в така по-остра форма!

# 359
ooooх  Whistling какво цедене, какво чудо... Влизам за малко да видя какво става, проверка на Графинята и Ради - няма вести, няма и друга обебила се мама иии заминавам да храня малчо Simple Smile
Лека и спокойна нощ на всички необебили се все още, на всички мами и всички бебоченца!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт