Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 308
  • 606
  •   1
Отговори
# 420
 На нас в болницата ни казаха, че от прегряване на бебчето му излизали такива пъпчици.  newsm78 С какво ги обличате бебоците?

# 421
  • Кюстендил
Здравейте,
на 24.08. се роди синът ми Михаил - 3190г, 50см. Терминът ми беше на 26.08. така че малко подранихме с появата  Grinning. Вече два дни сме си в къщи и се напасваме един към друг.
Наистина няма нищо по - хубаво от това да станеш майка.  baby_neutral

# 422
Привет на всички Hug

Днес ни изписаха с малката Мария, като ми остане време, ще разказвам. За 1-ва стр. не знам кога ще сколасам Tired.

Честито на всички новообебели се, да са ви живи и здрави дечицата!!!

# 423
Джинджи, ако 2930 гр. е отчетено на 6-тия ден, а 3320 гр. на 15-тия, това означава, че 390 гр. реално са качени за 9 дни, което е много добро наддаване.

След петия ден количеството мокри пелени за 24 часа  е поне 5-6 тежки пелени за еднократна употреба и поне 2-5 жълтеникави, меки, неоформени акита с размер най-малко на монета от 1 лев. До колкото разбирам ви ги имате.

При много бебета през първите седмици от живота им, в следобедните или вечерните часове има струпване на кърмене (cluster/bunch feedings) и по-голяма нервност.  Различните специалисти предлагат различни обяснения за причините, които водят до нервността и струпването на кърмения, но все още няма категорично обяснение на явлението. Има различни предположения като вероятността количеството кърма да е по-малко е опровергана. Възможно е при някои майки кърмата тече по-бавно и това да причинява нервността на бебето. Има и други възможни обяснения.

Ако бебето през повечето време е спокойно, суче редовно, пишка и ака редовно, наддава на тегло вероятно то просто се нуждае да суче по-често по това време, но не толкова за консумация на повече мляко колкото за успокоение, гушване, усещане на мама. От друга страна през първия месец нуждите от кърма на бебето непрекъснато растат като остават относително постоянни в периода 1-6 месец. Честото стимулиране на гърдите води до увеличаване на кърмата като обикновено на организма на майката му нужни няколко дни за да се настрои към това повишено търсене. Може би тези статии биха могли да ти помогнат Имам ли достатъчно кърма? и Cluster Feeding and Fussy Evenings.

Има различни техники за успокояване на бебето когато е изнервено. Проверяват се основните нужди: иска ли да суче; да се оригне; да му се смени пелената; да се съблече бебето напълно за да се уверим, че нещо от дрехите не причинява неудобство.

Допирът също помага: гушване; носене на бебето в слинг; триене на гърба; носене в позиция тигър на дърво или да легне по корем върху корема на възрастен; масаж на бебето.

Ако е възможно може да се намали стимулацията за сетивата: повиване на бебето; слабо осветление и намаляване на шума.

Някои бебета се успокояват от звуци: възможно е да се опитат различни стилове музика и видове на гласове да се види кои бебето предпочита; да се пее на бебето; "бял шум" (сешоар, вентилатор, прахосмукачка, миялна машина).

Други бебета се успокояват от ритмични движения или промяна на темпото: кърмене в движение; къпане на бебето; люлеене на бебето; разходка на бебето в кенгуру или слинг вътре или навън; разходка с количка; разходка с кола.

Едно от най-интересните неща е, че почти всичко, което един родител опитва за да намали нервността на бебето ще работи, но вероятно само за кратко време, а след това трябва да се опита нещо ново.

Else, благодаря отново за отговора!

Потвърждавам за наддаването, както и за напишканите и наакани пелени.

Принципно не ме притеснява, че иска да суче по-начесто, слагам я непрекъснато на гърда. Просто в един момент ми се струва, че нищо не помага, освен шишето... От изчетеното по темата и от твоя коментар ми хрумва единствено, че е възможно да бъркам нейната превъзбуденост/дискомфорт с глад... Така ли излиза? Т.е. преди да предложа шише, да проверя за други дразнители.

И все пак, ако след всички опити, се окаже, че тя просто си е гладна и не може да се нахрани от мен... Какво още мога да направя, за да увелича евентуално количеството на кърмата?

# 424
Привет на всички Hug

Днес ни изписаха с малката Мария, като ми остане време, ще разказвам. За 1-ва стр. не знам кога ще сколасам Tired.

Честито и да ти е жива и здрава малката Мария! Когато ще успееш да дадеш подробности за раждането, тогава, сега се възстановявай и се напасвай с бебка.

# 425
Привет на всички Hug

Графинио,честита ти дъщеричка Мария,желая ви здраве и юастие,и бързо възстановяване и напасване Hug.

# 426
Else, благодаря отново за отговора!

Потвърждавам за наддаването, както и за напишканите и наакани пелени.

Принципно не ме притеснява, че иска да суче по-начесто, слагам я непрекъснато на гърда. Просто в един момент ми се струва, че нищо не помага, освен шишето... От изчетеното по темата и от твоя коментар ми хрумва единствено, че е възможно да бъркам нейната превъзбуденост/дискомфорт с глад... Така ли излиза? Т.е. преди да предложа шише, да проверя за други дразнители.

И все пак, ако след всички опити, се окаже, че тя просто си е гладна и не може да се нахрани от мен... Какво още мога да направя, за да увелича евентуално количеството на кърмата?

Здравей Джинджи,
Никой не иска детето да гладува. Ако си сменяла гърдите, правила си компресия, не откриваш причина за дискомфорт при нея, а тя изглежда гладна може да предложиш добавка. За избягване евентуално объркване на засукването добавката може да я предложиш по алтернативен начин. От описаното оставам с впечатление, че ти правиш всичко възможно да стимулираш организма си, а на него обикновено му е нужно малко време за да се адаптира към промените. След това е напълно възможно добавката да стане излишна.

Това, което може да помогне на теб е да се храниш редовно и разнообразно (не само с "лактогонни" храни) - 4-5 малки хранения през деня са по-добре от 1-2 големи, да приемаш повече течности, да почиваш и да се успокоиш. Стресът предизвиква отделянето на хормони, които потискат секретирането на окситоцина и пролактина и могат да забавят потичането на кърмата.

Ако прецениш 7-10 дни след последното теглене може да помолиш личния лекар на бебка да я претегли отново и да види как се развива  Hug

# 427
  • София
На нас в болницата ни казаха, че от прегряване на бебчето му излизали такива пъпчици.  newsm78 С какво ги обличате бебоците?
И мен ме вълнува този въпрос. Преди бяхме с късо боди и чорапки, а сега сме винаги с дълго гащеризонче. Като излизаме го завивам с тънко одеалце и само ако много напече го отвивам. Все се притеснявам да не го изстудя, а може би го пренавличам, но не е пъпчасал и е спокоен.  newsm78

# 428
Здравейте мами, да се похвалим и ние, че чак сега имаме време да пишем, но ви следим постоянно. Моята принцеса се роди на 17.08, 4 кг., 52 см. Раждането беше естествено, без упойки, без системи и си заслужаваше всяка болчица.
На всички мами да са ви живи и здрави слънцата, а на бремелинките леко раждане и пухкави бебенца!

# 429
И мен ме вълнува този въпрос. Преди бяхме с късо боди и чорапки, а сега сме винаги с дълго гащеризонче. Като излизаме го завивам с тънко одеалце и само ако много напече го отвивам. Все се притеснявам да не го изстудя, а може би го пренавличам, но не е пъпчасал и е спокоен.  newsm78

Ох, вече като е преходно времето и аз се чудя с какво да я обличам, постоянно съм шаш дали е облечена достатъчно или недостатъчно #Crazy Нощем сме с дълъг гащеризон и тънка пелена, а през деня още й слагам късо боди, но я повивам с малко по-плътна пеленка.. топлички са й ръчичките и е спокойна, дано да й е добре... ама дали да не почвам и аз през деня с дълго да обличам Rolling Eyes

# 430
Здравей Джинджи,
Никой не иска детето да гладува. Ако си сменяла гърдите, правила си компресия, не откриваш причина за дискомфорт при нея, а тя изглежда гладна може да предложиш добавка. За избягване евентуално объркване на засукването добавката може да я предложиш по алтернативен начин. От описаното оставам с впечатление, че ти правиш всичко възможно да стимулираш организма си, а на него обикновено му е нужно малко време за да се адаптира към промените. След това е напълно възможно добавката да стане излишна.

Това, което може да помогне на теб е да се храниш редовно и разнообразно (не само с "лактогонни" храни) - 4-5 малки хранения през деня са по-добре от 1-2 големи, да приемаш повече течности, да почиваш и да се успокоиш. Стресът предизвиква отделянето на хормони, които потискат секретирането на окситоцина и пролактина и могат да забавят потичането на кърмата.

Ако прецениш 7-10 дни след последното теглене може да помолиш личния лекар на бебка да я претегли отново и да види как се развива  Hug

Else, благодаря още веднъж за подробните отговори и подкрепата  Hug Продължаваме с опитите, пък дано полека-лека станат нещата.

# 431
  • СОФИЯ
здравейте,аз имам въпрос към ЛЛЛ .понякога кърмя през около 2 часа и половина,после докато подържа бебето изправено,тя отново иска да суче или обикновенно заспива за около 10 минутки и после отново.след това се цедя около 15 минути,и минава много време .за колко време горе долу се пълнят отново гърдите,имам чувството ,че не и стига кърмата.и друго през нощта прави паузи около 7 часа и след това през деня е много неспокойна и се кърмим честичко???

# 432
Мамчета,
да ви попитам....моето бебе има ситни пъпчици по лицето, главата и вратлето - някоя има ли подобен проблем? Мисля, че е от топлото или от кърмата, която често попада по бебка заради силната струя. На 5- ти сме на лекар и ще видим какво е.

# 433
Здравейте,

Включвам се набързо, надявам се скоро да ви изчета Simple Smile
Днес ни изписаха ( заедно с kmp- бяхме в една стая със секцио и двете с разлика 2 часа). При мен раждането започна така- след преносване трябваше да ходя във вторник на тонове, а в сряда да ме приемат в болница, но лекарката реши още вторника да ме приемат. Мъжът ми ходи за багажа, процедурите и окситоцин. От системата не получих нито една болезнена контракция, въпреки че апаратурата отчиташе такива, но тоновете на бебето започнаха да падат и се стигна до секцио. Самата операция мина много добре, видях си бебо и си говорех по тел. ,докато ме шият. Възстановяването беше малко кофти, особено изправянето, но се преживява.
От днес сме си вкъщи, имам много кърма (бих могла поне още едно бебе да храня Simple Smile )Симеон, докато беше при мен в болницата, бе кротък през деня. Тази нощ за първи път бе при мен и се оказа нощна птица, което малко ме притеснява Simple Smile, но да ми е жив и здрав, ще будуваме с него Simple Smile

# 434
Мамчета,
да ви попитам....моето бебе има ситни пъпчици по лицето, главата и вратлето - някоя има ли подобен проблем? Мисля, че е от топлото или от кърмата, която често попада по бебка заради силната струя. На 5- ти сме на лекар и ще видим какво е.
не се притеснявай и бебетата се чистят до 40 ден, всичко ще отшуми Peace

Общи условия

Активация на акаунт