Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 259
  • 606
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Здравейте момичета, пиша във вашата тема, защото наскоро сте родили.
От Пловдив съм и моето бебче е вече на 4 месеца и половина. В първите 3 седмици след като се роди успях да замразя доста кърма, която за щастие не се наложи да използвам и се надявам да не ми притрябва. Както може би знаете срокът на годност на замразена във фризер кърма е 6 месеца. Ще се радвам да даря част от кърмата на мама и бебе, които имат нужда- разполагам с около 2 литра кърма, замразена в пликчета с надписи за ден и час.
Ако някоя мама се интересува, нека ми пише на лични.

п.с. Мога да предоставя последните си изследвания преди раждането, за доказателство, че по онова време съм била здрава

Много слънчеви усмивки на всички, радвайте се на сладките си бебчета

# 541
здравейте мами аз да питам давате ли вода на бебоците и се чудя като искаме да и даваме минерална с розов етикет(ДЕЖИН) дали да я преваряваме

# 542
здравейте мами аз да питам давате ли вода на бебоците и се чудя като искаме да и даваме минерална с розов етикет(ДЕЖИН) дали да я преваряваме

Аз вода не давам на моя сладур. Дадох му няколко пъти, като сложих капките за колики вътре, но не  я изпи докрай и спрях да му давам. Иначе му правя чай за колики на Хип, но и него невинаги иска.
Иначе  се препоръчва преварена, не минерална.

# 543
  • Пловдив

В никакъв случай не давайте минерална вода, най-вероятно дори и на бутилката с малки букви пише, че минерална вода не се дава на бебета, защото съставките са й прекалено тежки за стомахчето на бебче.

# 544
Въпрос към ЛЛЛ:
Здравейте ! Бебето ми вчера стана на 40 дни и от тогава започнаха проблемите ми с кърменето.Сякаш рязко намаля кърмата ми.Преди бебчо правеше по 3 часа паузи м/у храненията,дори вечер се е случвало да минат и 4-5 часа.Храня го на поискване и от както се е родил не съм го будила да яде.Първият месец наддаде с 1,3 кг. Снощи малкият ми се буди на 2 часа,а днес положението е още по-зле - яде на всеки час и пак не му е достатъчно,започва да нервничи и плаче.Четох ,че има лактационни кризи и могат да продължат от 2- 6 дена.Дали нашият случай е такъв ? Знам,че трябва да му давам да суче на често и да не дохранвам,но сърце не ми дава да го мъча така.Тази вечер при храненето в 21:00 му дадох 50 гр.размразена кърма  от шише (в началото имах повече и успях да замразя малко).Грешка ли съм направила? Как да се справя с проблема,страх ме е детето да не започне да сваля от теглото си! А също забелязвам,че не ака често.Два пъти прави паузи от 3 и 5 дена,а до третата седмица нямахме такива проблеми.Знам,че се случва при кърмени бебета,но дали това не е показател,че не му стига храната?
Дано съм успяла да опиша разбираемо ситуацията  newsm78   Simple Smile

# 545
Имам въпрос към ЛЛЛ.

Моята бебка вече е на 7 дни. Първите три дни след като родих нямах почти никаква коластра и кърма, тъй като родих със секцио. В болницата ни даваха бебета на всеки 3 часа (без през нощта) и ни караха да ги държим на гърда по 5 мин. на всяка гърда и после им давахме добавките. Моята кърма тръгна на 3тия ден и нямаше никакви проблеми. Спрях добавките и започнах да я кърмя само. Нямаше никакъв проблем до вчера, когато изведнъж отказа да суче от мен. Имам кърма, достатъчно е като количество, просто седи ми на гърдите и се лигави. Отчаях се, не може да я държим гладна и й дадох вече три поредни хранения добавка. В единия път успях след добавката да я залъжа да суче от мен. Но днес сутринта отказа тотално. Не знам каква може да е причината и как да я накарам да суче от мен. Имам кърма, тя няма проблем със сукателните рефлекси, но просто отказва да суче от мен.

# 546
  • гр.Пловдив
Taзи вода,която е с розов етикет може да се дава на бебета в началото ми казаха,че е добре да се преварява,но като порасне малко не е нужно.

# 547
Здравейте и от мен wavey Аз давам на моето бебче вода от както сме се прибрали от болницата. Взимаме девин с розов етикет и я преваряваме(по указанията на педиатъра) та дори и АМ му разтварям в тази вода. Тази вода е с ниска минерализация и няма проблем да я пият бебета. Грехота е да не даваш на детето си вода, нормално кърмачетата трябва да изпиват до 150 мл. вода на ден. Моят изпива по 100 мл.,  и вече свикна че след млякото трябва да пие водичка(в началото му давах самоза да изплакне устичката) и сега ако пропусна да му дам започва рев и се успокоява след като пийне.

# 548
Здравейте ,момичета.  Дълго липсвах от интернет пространството,но сега вече съм на линия.
Да се похваля и аз на 6.08 се роди момето момченце Христо 3270, 50 см.
Честито и от мен на всички мами.Да са ни живи и здрави бебоците и да растат безпроблемно.
Да ви питам за водата-първите дни след раждането подслаждахте ли водата на бебетата?

# 549
A.J. Чак пък грехота да е да не даваш вода на кърмаче....  newsm78 Много деца са израстнали така, поне в първите месеци. Моето маймунченце не я ще.. плюе я. Имам половин бутилка на HIPP водичка останала.

valian1, честит син! Някои педиатри препоръчват захар ако има повече жълтеничка, но така или иначе тя ще мине ако бебо папка и ака добре! Аз не бих дала рафинирана захар на новородено  Flutter

# 550
A.J. Чак пък грехота да е да не даваш вода на кърмаче....  newsm78 Много деца са израстнали така, поне в първите месеци. Моето маймунченце не я ще.. плюе я. Имам половин бутилка на HIPP водичка останала.

valian1, честит син! Някои педиатри препоръчват захар ако има повече жълтеничка, но така или иначе тя ще мине ако бебо папка и ака добре! Аз не бих дала рафинирана захар на новородено  Flutter

Съгласна съм че много деца са израстнали и без вода първите месеци, но според мен това е някаква нова мода с отричането на водата при кърмачетата. Организма е съставен от 70% вода все пак. Иначе аз не слагам захар във водата, макар педиатъра да ми каза да слагам по една щипка.

# 551
Пивал, няма как да те забравим и наистина чакаме новини от теб, да не забравиш да ни се похвалиш.

A.J. Чак пък грехота да е да не даваш вода на кърмаче....  newsm78 Много деца са израстнали така, поне в първите месеци. Моето маймунченце не я ще.. плюе я. Имам половин бутилка на HIPP водичка останала.

valian1, честит син! Някои педиатри препоръчват захар ако има повече жълтеничка, но така или иначе тя ще мине ако бебо папка и ака добре! Аз не бих дала рафинирана захар на новородено  Flutter

Съгласна съм че много деца са израстнали и без вода първите месеци, но според мен това е някаква нова мода с отричането на водата при кърмачетата. Организма е съставен от 70% вода все пак. Иначе аз не слагам захар във водата, макар педиатъра да ми каза да слагам по една щипка.

А кърмата от над 80%  Simple Smile

# 552
  • СОФИЯ
на мен ми казаха да давам малко след кърмене с цел изплакване ,но тя не я искаше доскоро и я плюеше с отвращение чак Winkно аз все пак продължавам да и предлагам без да я насилвам естествено.четох че първите капки от кърмата съдържат повече вода за да утолява жаждата и след това вече ставала по гъста и хранителна,обаче аз се изцеждам преди да и дам да суче ,защото е много болезнено в началото

# 553
В болницата водата беше подсладена, но аз не забелязах нашето момче да има жълтеница. Или е имал, но е била лека. Нашият педиатър ни каза да даваме лъжичка вода след хранене за изплакване, но все пак не е закон да се прави... И да даваме вода ако бебето иска да пие, но без захар.Аз слагам от чая на Хип против колики, а той е леко сладък. Ние не сме на кърма, та аз давам през деня водичка между храненията ако не спи и той си пие по малко. Не смятам, че е грешно да се дава вода. След като бебето я пие, значи има нужда от нея независимо, че в кърмата се съдържа достатъчно вода, но всяка майка си преценява и за нейното дете нейното е може би най-доброто решение...  bouquet

# 554
  • София
Преди да родя бях с нагласата, че няма да му давам вода, но още от болницата я пие с такава охота и при това неподсладена, че не виждам защо да го лишавам.Иначе съм съгласна, че в кърмата има достатъчно вода и не е проблем да не се дава. Но ако детето иска - по-добре да не се лишава. Нашата педиатърка каза, че се слага захар за да пие, защото кърмата по принцип е сладка. Главно му давам на разходка като излезем и ако се събуди и ревне и не мога да го успокоя...

Общи условия

Активация на акаунт