Re: Хламидия - тема 3!

• 126 425
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • България
Ами да-така излиза според кръвните. Много се надявам да съм се излекувала. ИгМ и ИгА - вече са отрицателни, само ИгГ все още е с + стойности, но спада и го следя през 2-3 мес.

# 481
Искрено се надявам и Ви желая много здраве!

# 482
Здравейте и от мен мили момичета. Преди месец и половина си направих изследвания за хламидии и резултатите бяха Igg 1:256(+) , Iga 1:8(-),а на половинака IGg беше 1:512.След 14 дневен курс на лечение с Доксициклин и 20 дни почивка,следващите резултати IGG под 1:16 (-) ,а на приятеля ми отново 1:512.Въпроса ми е възможно ли е при мен да са изчезнали(или има грешка в лабораторията),а при него резултата да е същия.Работихме за бебе преди изследванията и сега незнам какво следва.Предварително ви благодаря за отговорите.

# 483
  • България
Колко дни след лечението пуснахте изследвания?  Странно е наистина толкова  бързо да е паднал титъра, но всичко е възможно. Явно при някои хора бързо става , а при други (както при мен) по бавно.  Не знам.

# 484
20-22 дни след последното хапче направихме контролата(така ни каза лекарката).И за това се учудвам дали е възможно и защо при него няма мърдане.Сега отново е на антибиотик Азакс 500мг.

# 485
Здравейте.Аз съм нова тук и ми се иска ,ако може някой да ми даде мнение  по повод моите резултати от кръвни изследвания за хламидии
IcM 2.2 от референтни 9
IgA 16.3 от референтни 9
IgG 11.5 от референтни 9
Въпросите ми са първо дали да си правя ,тука чета ДНК тест ?Да повторя кръвния в друга лаборатория ?И какво по детайлно означават резултатите ми?Благодаря ви

# 486
  • България
От днк тест няма смисъл. Ако искаш повтори кръвните в друга лаборатория за по-сигурно, но според тези стойности - имаш , за съжаление.

# 487
Правих си пакет имунологични изследвания и покрай завишени показатели на NK клетки (коментирала съм всички резултати с моя АГ), изобщо не обърнах внимание на тези за хламидия. Те са отрицателни спрямо референтните граници, но се замислих, че ако нищо ми няма и е нямало - не би ли трябвало да са 0? Може би ми е глупав въпросът, но съм в период "търся под вола теле"  Embarassed
IgG: 1.24U/ml (референтни - до 10U/ml)
IgM: 0.71U/ml (референтни - до 10U/ml)
Серумен IgA: 2.41g/l (референтни - 0.9-4.50)

Не ми е намирана преди хламидия (преди 5-6 години съм пускала веднъж ДНК тест, отрицателен беше), кръв не съм си изследвала никога.

# 488
  • София
Правих си пакет имунологични изследвания и покрай завишени показатели на NK клетки (коментирала съм всички резултати с моя АГ), изобщо не обърнах внимание на тези за хламидия. Те са отрицателни спрямо референтните граници, но се замислих, че ако нищо ми няма и е нямало - не би ли трябвало да са 0? Може би ми е глупав въпросът, но съм в период "търся под вола теле"  Embarassed
IgG: 1.24U/ml (референтни - до 10U/ml)
IgM: 0.71U/ml (референтни - до 10U/ml)
Серумен IgA: 2.41g/l (референтни - 0.9-4.50)

Не ми е намирана преди хламидия (преди 5-6 години съм пускала веднъж ДНК тест, отрицателен беше), кръв не съм си изследвала никога.
Това са антитела, не е нужно да са нула.
Нямаш Хламидия  Peace
Може да провериш:
Антифосфолипидни антитела (APA),
Антинуклеарни антитела (ANA),
Анти-тиреоидни антитела (ATA) - ТАТ и МАТ
Антиовариални антитела (AOA),
Антиспермални антитела (ASA)

# 489
Благодаря, логично, на страха очите са големи Simple Smile

Мат имам 1 при референтни 0-9.0ui/ml, Тат 0 (0-4.0ui/ml). На останалите показатели каква е целта да се изследват?

# 490
  • София
Благодаря, логично, на страха очите са големи Simple Smile

Мат имам 1 при референтни 0-9.0ui/ml, Тат 0 (0-4.0ui/ml). На останалите показатели каква е целта да се изследват?
Нямаш Хашимото.  Peace
Посочих ти кои антитела може да изследваш и кои имат отношение към зачеването, защото проверяваш антитела при патогените Simple Smile / не че те не са проблем/
След като искаш да проверяваш антитела - тези също са важни

# 491
Здравейте, за първи път пиша във форума и имам нужда от помощ. Сега конкретно- преди 4 години имах следните симптоми много често пишкане без парене и болка, отидох на лекар направиха ми изследвания за хламидии с цервикален секрет и излязаха положителни, пих сумамед аз и приятелят ми, при контола отново сух тест отново положителни и отномо сумамед. На следващата конкрола сух тест отрицателен и серология ИГГ 0.13  <0.9 отр. 0.9-1.1 гранична, >1.1 пол.. Тази година отново със същите симптоми, януари месец Днк тест за хламидии, уреаплазми и микоплазми в геника отрицателен и кръвни изследвания
 игг 2.0 <20.0 отр. 20.0 - 25.0 гранична >25.0 пол
 игм 0.1  <20.0 отр. 20.0 - 25.0 гранична >25.0 пол
ига 1.0 <20.0 отр. 20.0 - 25.0 гранична >25.0 пол
При тези резултати лекарката ми каза че никога не съм имала хламидии и да не се притеснявам. Изолираха ми ешерихия коли в урина лекувах ги, после се изолира клебсиела  сега отново лечение. Но имам някакво притеснение относно тази хламидия имала ли съм нямала ли съм, може ли да е хронична вече или се филмирам излишно. Моля тълкувайте резултатите. Благодаря ви .

# 492
  • София
Не може да е хронична, излекувана е. В момента всички титри са отрицателни.

# 493
  • На север
Здравейте. Бях писала, че при контролен преглед по мое желание ме изследваха за хламидия и се оказа теста със секрет положителен. Нямах никакви оплаквания. Пих антибиотик близо месец, тъй като и трихомони ми откриха на микробиологията и лекувах и двете. Сега се прибрах в България специално да си пусна изследването пак. Утре трябва да излязат резултатите. Питах моят гинеколог, при който ходя от 6 год. и съм много доволна, дали да не си направя и кръвни изследвания и според него нямало нужда. Каза ми, че за да се качи хламидията нагоре трябва да минат много години и да има последствия например в ставите. Освен това тестът не бил сигурен и показвал само антитела, а не дали си заразен с хламидия. Според него нямам причина да си пускам и кръвни излседвания, а виждам че тук масово всички си правят такива. Според вас ако тестът ми е отрицателен дали трябва да си направя и кръвни изследвания? Имало ли е случай, когато си се излекувал долу, а излиза на кръвен тест, че имаш? Питах го и за цветна снимка дали трябва да си направя. Отговорът му беше, че тя се прави при необходимост например стерилитет и не се прави просто ей така когато искаш, защото самата снимка не е особено полезна. Според него и от това няма нужда на този етап и не бива да се филмирам толкова, защото хламидията в днешно време била често срещана.  Confused

# 494
  • България
Имало ли е случай, когато си се излекувал долу, а излиза на кръвен тест, че имаш?
Дааа, при мен!  Писала съм по-нагоре моята история с хламидията!

Общи условия

Активация на акаунт