Re: Хламидия - тема 3!

• 126 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте,имах леки болки в ставите и течения.Не мога да забременея.Пуснах си изследвания в ХЕЙ за полово предавани болести,включително и хламидия,резултатите са
Хламидия трихоматис igA  положителен igM положителен.
Отидох на гиниколог  и предписа да пием антибиотик и двамата Доксициклин 2 по 1 за 7 дни,и Полижинакс Глобули за мене за 6 дена.Днес е 5 ден от лечението,искам да попитам кога да направя контролно изследване,и коя от трите хламидии да пусна igA,igM или igG и може ли да бебеправим вече..Според вас нужно ли е да си изследвам и тръбите..
Само да спомена,че Юни месец бях пускала Хламидия ihA i igM и бяха отрицателни.

Контрола се пуска, най-рано, 40 дни след лечението / Иг.А, Иг.М и Иг. Г/ - в същата лаборатория, за да може да се сравнят резултатите/.
Опитите за бебе подновявате, ако сте излекувани.
Задължително е, след като е имало заразяване с Хламидия, да се направи изследване за проходимост на тръбите. Всяко едно скрито възпаление или органично заболяване, операции  и т.н. може да са причини за сраствания.

# 526
  • На север
Здравейте Simple Smile Искам само да кажа, че се отървах от тази гадина. Миналият месец си правих изследване и е отрицателно. Беше със секрет, тъй като тук в Норвегия така ги изследват. Питах дали трябва кръвно да ме изследват и ми казаха не. Моят гинеколог в България също ме беше изследвал със секрет два пъти и двата пъти беше положително, като вторят път беше след лечение с Доксациклин. След второто лечение се изследвах тук вече и съм много щастлива, че е отрицателен. Според вас трябва ли да си пусна в Бг като се прибирам едни кръвни или не е нужно? Лекарите казват, че нямам, но зная ли и аз... Гледам всички тук си правят кръвно изследване. newsm78

# 527
Искам да ви разкажа малко за моята история, защото като чета, че навсякъде пише, че кръвните изследвания не са показател и започвам много да се ядосвам.

Преди около 3 години открих, че имам хламидия чрез кръвно изследване и веднага отидох на гинеколог, който ми предписа да пия далацин и клацид в ударна доза, като ми направи тест от цервикален секрет, който беше положителен.

След три месеца отидох на контролен преглед и тестът беше повторен - отрицателен.
лекарят ме увери, че всичко е наред и вече съм здрава, да... но НЕ.

Започнах да получавам възпаление на едното око и от време на време ме наболяваше кръста, но кой да се сети, че всичко може да е от хламидията.

Започнах едно обикаляне по лекари...
Направих около пет днк теста, включително и днк тест за хламидия в урина и всички са отрицателни, но кръвните IgG и IgA са положителни, което говори за хронифицирала инфекция
В момента имам тазово възпаление - (Синдром на Райтер - множествена локализация). За период от 4 месеца направих 2 курса по 14 дни с доксициклин, 3 дни венозен цефтриаксон, 1 гр азитромицин, 5 дни клацид, също така ходих до Румъния да си купя антибиотик, който не се продава вече в България - казва се бензацилин - него ми го бият на 20 дни.

И да ви кажа... кръвните тестове още са ми положителни.  Joy

# 528
  • България
А титъра спада ли?
Аз също се консултирах с какви ли не лекари, професори и т.н. и всички твърдят, че кръвните не са показателни  Thinking Но след един дълъг курс на лечение стойностите паднаха драстично, въпреки всичко все още са слабо положителни -само ИгГ де, другите станаха отр. И ако ги бях слушала, че кръвните не са показател и не се бях лекувала не знам!

# 529
IgM 0.81, IgG 1.55 и IgA 1.22 при референтни стойности <0.8 отр. 0.8 - 1.1 гранични >1.1 пол.
това са показателите ми преди три месеца.

Преди три дни приключих втория курс с доксициклин и реших да си пусна в друга лаборатория, като показателите са
IgM 6.5, IgA 12.7 и IgG 8.8 - < 9 са отрицателни
Тези резултати са абсурдни, предвид, че имам хламидия по изчисления от 10 години и имам възпаление на таза и си помислих, че е грешка в лабораторията, но после прочетох, че веднага след лечението не трябва да се правят кръвни, защото не са коректни стойностите.

Сега ще започна една схема за лечение, която прочетох в предната тема за хламидия и после мисля да изпратя менструална кръв за изследване в Гърция и се надявам някога да се оправя.

Много се радвам, когато чета че хората успешно са се излекували и не са стигнали толкова критична картинка, като моята, а най-много се радвам когато разбера, че някой, който е имал хламидия има и деца - това ми дава надежда, колкото и малка да е вече.

# 530
  • София
Изчакай 40 дни и повтори изследването.
Прати менструална кръв и ако са положителни, тогава започни ново лечение.
Аз имам деца, но са ин-витро. Тръбите ми бяха отпушени, но вероятно са повредени власинките.

# 531
Има ли възможност освен тръбите, да са увредени и яйчниците и съвсем да няма надежда.

# 532
  • София
Има ли възможност освен тръбите, да са увредени и яйчниците и съвсем да няма надежда.
Не, при яйчниците няма проблем.
Ако има в матката и не са излекувани, а забременееш, може да доведе до аборти в начална бременност или към 20-21ва седмица. Аз за всеки случай пих АБ след трансфера и по време на бременност ми се наложи пак АБ заради бактерии в урината.

# 533
На нас : аз ИгГ (-) , ИгМ (-), той ИгГ (+), ИгМ (-). 40 дни след лечението и на двамата игГ (-).

# 534
  • София
На нас : аз ИгГ (-) , ИгМ (-), той ИгГ (+), ИгМ (-). 40 дни след лечението и на двамата игГ (-).
Браво! - нямате Хламидия, лечението е успешно  Peace

# 535
Браво! - нямате Хламидия, лечението е успешно  Peace
Ох, благодаря, олекна ми ........  Hug Praynig Heart Eyes

# 536
И в крайна сметка, кое изследване е ДОСТОВЕРНОТО!? Кръвното или вагинален секрет и еакулат плюс урина newsm78

# 537
Извинете, според вас възможно ли е единият партньор да има стара инфекция, а на другия всичко да е отрицателно. такъв е моят случай и се чудя какво се случва с мен?

# 538
  • България
Да, и при нас беше така, моите положителни, на съпруга ми отр.  Явно при мен инфекцията е била доста стара и качена нагоре по тръбите и той не се заразява, не знам  newsm78 защото и вагиналните тестове ми бяха отр. И детето изследвах за всеки случай, че като не се знае от кога я имам.....ама слава Богу отр. И ако не бяха почнали неуспешните опити за втора бременност сигурно нямаше още да знам !

# 539
ирен, аз знам откога е моята. Случайно я хванах съвсем в началото. Тогава и двамата пихме аб. Лекарят беше убеден, че при толкова ниски резултати само за свежа инфекция няма да има нужда от следващо лечение. Даже с половин желание ми изписа антибиотици. Все пак пихме си по стандартана схема . Не съм го мислила повече пробелма, докато не отидохме този месец в клиника за репродуктивни проблеми. Там ни пуснаха по над 20 изследвания за какво ли не. При него хламидиите отрицателни и то много ниски стойности, все едно никога не е имал, а при мен за стара инфекция 32, при граница 25. Гледах си хормоните, левкоцити, нк клетки, т лимфоците, антисмермални тела, асат, и т.н. и всичко ми е в норма, освен хламидията и дхеа-с (който е съвсем малко над границата) и съотношението между LH и ФСХ са 1,7 в полза на ЛХ, което навежда за ПКЯ. Но се чудя тази хламидия дали ми е нанесла щети, дали е излекувана, но все още не са паднали титрите или не съм успяла да я излекувам и заради нея не мога да забременея. Най-вероятно док. ще иска да ми провери тръбите, но нали първо трябва да я излекувам? Вече не знам какво да мисля, но както видях резултата, съм като зомбирана, по цял ден чета за хламидии, даже ги сънувам.  #Crazy #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт