Re: Хламидия - тема 3!

• 126 386
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • България
успех с излекуването  Peace
И после задължително проверка на тръбите. Може и нищо да им няма, но не е гаранция  Peace
Щом сте в репродуктивна клиника - на правилното място сте. И ние минахме по този път и сега чакаме близначета  Peace

# 541
Ех, че хубаво, Ирен.  Hug Да сте живи и здрави.
Дано и на мен ми се усмихте късмета като на теб  Embarassed

Ти имала ли си хламидия?

# 542
  • България
Да и най-вероятно от тях са ми увредени тръбите, но д-ра ги прекъсна, направихме инвитро и от първия път се получи  Peace
 Благодаря ти!Пожелавам ти късмет  и щастие и на теб Hug

# 543
Ужас! Това с тръбите много ме притеснява. Ти имаше ли някакви болки или други симптоми, свързани с тръбите?

# 544
  • България
абсолютно никакви. Е, понякога сякаш ме е наболявало, но едва ли съм го отдавала на това. Сега важното е да се излекуваш. То тръбите може нищо да им няма.

# 545
chlamydia trachomatis IyG < 1;16
                                    IyA < 1;8
dIAGNOZA - COLPITIS

ще може ли мнения

# 546
  • София
chlamydia trachomatis IyG < 1;16
                                    IyA < 1;8
dIAGNOZA - COLPITIS

ще може ли мнения
Дай рефер. граници.
Колпит е инфекциозно-възпалително заболяване на влагалището. Пусни МБ
Изследвай Мико- и Уреаплазми

# 547
Денис отново въпрос към теб. Преди повече от година правихме изследвания
IgM  6  /под 9 отрицателен, 9-11 сива зонам  над 11 положит/
IgG  30 /тези референтни ги нямам/

Док каза , че е имало стара инфекция и че вече няма, но за всеки случай курс прием на антибиотик минахме и двамата, след което резултатите бяха пак същите

# 548
  • София
Денис отново въпрос към теб. Преди повече от година правихме изследвания
IgM  6  /под 9 отрицателен, 9-11 сива зонам  над 11 положит/
IgG  30 /тези референтни ги нямам/

Док каза , че е имало стара инфекция и че вече няма, но за всеки случай курс прием на антибиотик минахме и двамата, след което резултатите бяха пак същите
Добре е да ги повториш, минало е доста време и ако Иг.Г, вече е по-нисък - лечението е било успешно.
Ако ли не - не сте се излекували
Добре е да пуснеш  Иг.А , Иг.М и Иг.Г,  като А и Г са важните / ако нямаш възможност за трите/

ПП.
Няма значение, дали е стара или нова инфекцията, ако не е проведено лечение - тя уврежда много органи. И колкото е по-стара, толкова рискът е по-голям.

# 549
Е нали ДНК теста за хламидия се води най- достоверен!?
Четейки тук, оставам с впечатлението, че само кръвното изследване е вярно

# 550
Имам въпрос. Изследванията ми на хламидия, уреаплазма, микоплазма и на вагиналния и цервикалния секрет са негативни, но с мм бяхме интимни 12 часа преди изследванията. Възможно ли е заради това изследванията да са негативни, а всъщност да не са? Притеснена съм и съжалявам ако не съм поставила въпроса си на правилното място, също така се извинявам заради глупавия въпрос. Sad

# 551
  • София
Имам въпрос. Изследванията ми на хламидия, уреаплазма, микоплазма и на вагиналния и цервикалния секрет са негативни, но с мм бяхме интимни 12 часа преди изследванията. Възможно ли е заради това изследванията да са негативни, а всъщност да не са? Притеснена съм и съжалявам ако не съм поставила въпроса си на правилното място, също така се извинявам заради глупавия въпрос. Sad
Не това е причината, просто тестовете не засичат патогени. Резултатът е обективен
Ако имаш обаче стара Хламидиална инфекция, този тест не е достатъчен - трябва да изследваш Иг.А, Иг.М и Иг.Г

# 552
Денис, от сърце ти благодаря за отговора. Това ми бе първото такова изследване. Успокои ме поне малко.  Hug

# 553
Добре де, при мен тия кръвни тестове защо нищо не хващат?Имам отрицателен кръвен, след това положителен днк тест, лечение, контрола- отрицателен днк, за всеки случай пуснах и кръвен и той беше отрицателен.След година отново направих кръвен и сега пак съм със съмнение за хламидия - болки в кръста, течение. Чакам резултатите. След лечението проверихме тръбите бяха ок, но сега ако пак имам...не знам как ще е? Sad

# 554
  • София
Добре де, при мен тия кръвни тестове защо нищо не хващат?Имам отрицателен кръвен, след това положителен днк тест, лечение, контрола- отрицателен днк, за всеки случай пуснах и кръвен и той беше отрицателен.След година отново направих кръвен и сега пак съм със съмнение за хламидия - болки в кръста, течение. Чакам резултатите. След лечението проверихме тръбите бяха ок, но сега ако пак имам...не знам как ще е? Sad
Когато има заразяване с Хламидия за първи път и ДНК теста е положителен, трябва да мине време, 7-10 до 20-на дни, докато започнат да се покачват и антителата - първо Иг.М, след това Иг. А и накрая Иг.Г
След проведено лечение - ДНК теста може да е отрицателен, но антителата да останат високи, ако не си се излекувала / Иг. Г да е напр. висок/

Общи условия

Активация на акаунт