Алкохолът - серум на истината или на лъжата

• 11 665
  • 45
  •   1
Отговори
На пияна глава, кое е по-вероятно - да си кажете истината, цялата истина и нищо друго освен истината или да излъжете с лекота?

Аз лично съм склонна да съм по-искрена и да не мисля, за последствията. Но колега ми наговори разни неща в пияно състояние и ми е чудно - дали алкохолът му е развързал езика или просто ми е наговорил лъжи  newsm78

# 1
Истината ти е казал.
In vino/и въобще,всякакъв алкохол/veritas.

# 2
  • София
Алкохолът е депресант и всичко изглежда по-гадно, отколкото е в действителност. Но щом не си е държал езика зад зъбите, със сигурно ще има и друг път.

# 3
  • София
  И на двете.Казват си истината и се самозалъгват,че не са алкохолици!

# 4
То е хубаво, че човек принципно има цедка на устата и не всичко помислено е изказано - защото какви ли не мисли минават на всеки от нас и за момента може да са верни, но да са силно преувеличени или пък казани по неточния начин. Щото то не само е важно да кажеш нещо, а и да го кажеш така, че да не засегнеш другия (или други хора). Ако всичките ни мисли се визуализираха, нямаше да има нескарани хора.
В този смисъл алкохолът е развързал езика, но дали е казана истината или хиперболизирана истина, знае ли човек...

# 5
Тайна, не става въпрос за алкохолизъм, а за фирмено парти с изпити няколко бири повече  Peace

Ана2
, и аз това се чудя - дали всъщност не се е поувлякал и просто да е преувеличил с изказванията си.

За сега ми се иска да не насочвам темата към конкретната случка, а по-скоро в общия случай...

# 6
Няма общи случаи. Алкохолът не само при всеки човек, но и при всеки отделен случай има различно влияние. Зависи и от количеството изпито, и от ситуацията, и от организма на човека.

Аз и без алкохол говоря само истината.
С алкохол може малко да се понаправя на актриса, може малко да се полигавя, може да реша да си направя някоя шегичка с някой...въобще...много неща мога. Laughing

пс. На теб как ти се иска? Да ти е казал истината или да те е излъгал? Дай насоки на форумките че да знаят какво да те баламосват.

# 7
пс. На теб как ти се иска? Да ти е казал истината или да те е излъгал? Дай насоки на форумките че да знаят какво да те баламосват.

Joy

Всъщност ми е по-скоро безразлично - аз не му вярвам, но от чисто женско любопитство ми се ще да разнищя държанието му.
Знам, че за всеки човек е различно и е трудно да се слагаме под общ знаменател, но все пак...

# 8
Зарежи, не го нищи! Неблагодарна работа е. Ако има интерес, няма да се прави на интересен че да се налага да го нищиш. Пък като се прави на много загадъчен, то винаги си е за негова сметка.

# 9

Всъщност ми е по-скоро безразлично - аз не му вярвам, но от чисто женско любопитство ми се ще да разнищя държанието му.

Ако ти се е обяснявал в любов, зарежи. Чукало му се е (да не използвам другата дума)...

# 10
Как` Сийка, баш обратното - за мен беше само секс, а него го изби на чувства. И сега не съм сигурна да му съчувствам ли или да продължавам да се правя на разсеяна  Mr. Green

# 11
Славейче, е, просто за друг път да си знаеш да не чукаш колеги...) или поне да не ходиш заедно с тях на фирмени партита с препиване и прее...не. )

# 12
Думи казани на пиано изобщо не си ги слагай. Ама изобщо.
Ако трябва нещо да ти се каже за да го приемеш сериозно, ще ти го кажат съвсем натрезво.

# 13
Аз като попрекаля с чашката започвам да съм много откровена. До сега не ми се е случвало на пияна глава да си изказвам мнението за някой. По скоро и казвам чувствата, правя признание на някои тайни. Такива неща.

# 14
Истина, лъжа ... глупости. Алкохола просто сваля задръжките. А това, какво ще кажете, разкажете, направите, идва от това с какво настроение (и съответните мисли в главата) сте започнали пиенето. Ако сте се фиксирали към някаква тема, ще говорите за нея. Това е една от степените на пиянство — всички говорят, но никой не слуша...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт