Програма "Старт на кариерата" 2013 от Агенцията по заетостта

• 59 584
  • 620
  •   1
Отговори
# 540
Супер, много благодаря за инфото Aglaya86 . Моята е преведена още на 16.12, утре смятам да отида до БТ да си взема картата и да проверя какво точно е преведено.

# 541
  • София
Успокойте се и стига сте всявяли паника с тая банка, защото и аз ви се "вързах" и си скъсах нервите за няколко дни, преди да проверя за какво става въпрос.
Няма нищо вярно в тези суми, които мислите, че ще плащате на банката. Грешката ви е там, че вие четете Тарифата на банката за разплащателни сметки (глава Първа), а вашите са картови сметки - трябва да четете глава Десета (Банкови карти и картови услуги). И нищо няма да плащате.
Така че, вземете си дебитните карти с радост, изтеглете си паричките, похарчете ги със здраве и не забравяйте да почерпите от първата заплата.

# 542
  • Sofia, Bulgaria
може да со разкриете електронно банкиране и да следите сметката

# 543
От 3г имам въпросната карта и нямам проблем с теглене на пари от различни банкомати. Взема минимални суми, даже ми се виждат доста по ниски спрямо др ми карти. Единственият минус за мен е, че няма online банкиране и не мога да пазарувам с нея в интернет.

# 544
  • Sofia, Bulgaria
От 3г имам въпросната карта и нямам проблем с теглене на пари от различни банкомати. Взема минимални суми, даже ми се виждат доста по ниски спрямо др ми карти. Единственият минус за мен е, че няма online банкиране и не мога да пазарувам с нея в интернет.
от офис на банката може да си вземеш потребителско име и парола и да си следиш сметката

# 545
Относно коментарите на didiyordanova , според мен са меко казано наивни. Ще вметна, че назначения ми ръководител вече извръща глава като ме види по коридора, а ако вляза в някой кабинет, в който е и тя, направо става и си излиза. Даде ми две неща да напиша, справих се за отрицателно време, а колегите бяха меко казано учудени колко съм бърза и това е. Вече седмица я чакам да ме извика да ми провери поставената задача. На въпроса ми дали можем да обсъдим работата, която ми е дала, ми се отговори, че сега няма време.
Не съм ентусиаст относно правото, не мечтая за кариера, но желая поне да науча нещо, защото човек никога не знае как ще се му се стече живота и утре може вече да не мога да рисувам и кариерата ми като илюстратор да замине по дяволите. Слабо се интересувам дали в трудовата ми книжка ще пише 9 месеца стаж, ако не е подплатен с някакъв практически опит.

Заплатата си я получих още на 14-ти и веднага я изтеглих, за да я кача по сметката ми в Уникедит Булбанк. За удоволствието ми взеха 3 лв, нямам думи. Така е и с другите колеги, и те казват същото.

# 546
Така и аз да напиша някой др. ред по казуса с картите - ходих до самата банка и ги помолих да ми разяснат условията и таксите, които ще ми се приспадат за поддръжка и пр., казаха ми, че няма никакви месечни такси, ако теглим от банкомат на самата банка (КТБ) ще ни взима по 0,15ст, а от банкомат на която и да е друга банка - по 0,20ст. Тези 3 лв си стоят в картите ни, но при теглене не се появяват на разписката, те били като някакво салдо по сметката и при евентуално закриване на сметката ще ни ги дадат. Попитах дали може да ползвам интернет банкиране и жената ми каза, че може, но ще е пасивно, реално ще може да се наблюдава само движението по сметката без да може да се оперира по нея. Паролата те ви е дават, и ако искате да е смените пак при тях. Тааа това е в общи линии. Весели празници  Close-mas:

Последна редакция: пт, 20 дек 2013, 19:41 от miki-moto

# 547
Здравейте, желая ви успех в Програмата и не се отчайвайте толкова бързо. Нормално е в началото да ви гледат странно и с подозрение, но и от вас зависи да промените това. Аз съм започнала кариерата си по тази програма, но когато тя стартира за първи път, преди повече от 10 години. По същия начин в началото стоях и гледах, и ме подминаваха, но лека полека започнах да питам да искам да помогна на този, или онзи. Тогава срокът беше 6 месеца, а не 9 както е сега. Хората, които работят в администрацията нямат винаги време за нас, а и никой не им плаща да обучават стажанти. Има го недоверието и неприветливото отношение, но това се преодолява и нещата се нареждат. След като изтече моя стаж ми предложиха да остана и за няколко години натрупах доста стаж, знания и умения, които ме направиха добър специалист.
Ако сте на длъжност юрист/юрисконсулт - стажът е юридически, или ако за длъжността се изисква такова образование - също.
Успех!

# 548
Длъжността е младши експерт, не юрисконсулт, ама това не ти го казват предварително, разбра се чак, когато ми връчиха да си подписвам договорите - 2-3 дни по-късно.
За отношението - ами супер е, усмихват се, непрестанно напират да ме черпят с храна и се вайкат колко съм слаба и как едва ли не ще умра от глад, защото не се тъпча непрестанно, даже взеха да ми споделят неволите си Close, но работа няма. Тук сме 6 човека стажанти, и шестимата стоим. Преди 10 години може да е било едно, сега обаче положението е съвсем друго. Освен това няма да ни оставят, казаха ни го още от първия ден.

# 549
Пак казвам, ако е експертна длъжност, но за нея се иска юридическо образование се води юридически стаж. Щом са ви казали, че няма дави оставят добре, поне се опитайте да научите нещо за работата на администрацията, минете и по други отдели, не навсякъде е едно и също. Винаги има полезни неща за учене и правене.
И на мен ми казаха, че няма как да е вземат защото щата беше пълен, но след 6 месеца, като видяха колко работа реално мога да им върша за почти без пари, ми намериха място за мл.експерт. Винаги има някакво текучество и е възможно да се освободи място.  Така няколко пъти ми сменяха длъжността, докато накрая станах и държавен служител. Тогава беше доста трудно и нямаше места.

# 550
всеки имаше шанс да избере едно от местата на които се бе класирал, затова сега не бива да мрънкаме  Wink
адаптирайте се и допринасяйте за атмосферата със инициативност (днес колежката принтира smile3509 шаблони за коледна украса, изряза ги, оцвети ги и всички им се радвахме; станаха като оригами)
тези които са взели заплата за цял месец, моля кажете колко точно са чистите пари  Rolling Eyes

# 551
Аз ПОДПИСАХ ТД и бях назначена със заплата от 400 лв. на длъжност 'младши експерт'. Сега си получих първата заплата и видях във фиша. В него  пише 380 лв., от тях получих почти 290 лв. чисто Grinning, за което  пак трябваше да се подпиша! За юристите - юридически стаж не ви тече ! Независимо, че някои от вас вероятно като мен работят в правен отдел (парадокс) Grinning и че за длъжността се изисква юридическо образование! Някои хора твърдят обратното, но това не отговаря на действителното положение на нещата! Някога и 6 месечният стаж  за правоспособност са го зачитали за нещо, сега както се знае, никой дори не го споменава... И на мен от първият работен ден ми казаха, че няма свободни щатни бройки и да не се надявам  Grinning! Докато всички мълчат и търпят, нещата ще стоят по този начин!

# 552
днес колежката принтира smile3509 шаблони за коледна украса, изряза ги, оцвети ги и всички им се радвахме; станаха като оригами

Дано колежката ви си намери работа след това с придобития опит. Joy

# 553
Хм, някой има ли представа защо крайната сума, която получаваме е толкова ниска? Изчислих с калкулатора бруто-нето за заплата, че трябва да получаваме 313 лв, а балансът по сметката ми беше 295 лв. Някой знае ли къде са отишли останалите 20ина лева? (ох, всяко левче от мизерната заплатка ми е вече прескъпо  ooooh!)

# 554
Изкарала ли си пълен месец ? Аз на 20 ноември взех около 90лв за 6-те ми работни дена през октомври, а на 18 декември вече ми преведоха пълна заплата за ноември - около 310 - 315лв. . Сметни си според работните ти дни за изминалия месец Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт