Програма "Старт на кариерата" 2013 от Агенцията по заетостта

• 59 732
  • 620
  •   1
Отговори
# 510
Kremeto76 какви са тарифите сподели?

# 511
А някой знае ли дали ако напуснем дължим неустойки по програмата?

И още 1 въпрос - на мен ми казаха, че картата ще си я получа от работодателя с 1вата заплата , та последно от БТ или откъде (не че тия 200лв в моя случай са кой знае какво, ама все пак ..)  newsm78

# 512
Мисля, че да !

# 513
На мен пък никой нищо не ми е казвал за карта и т.н...нито са ми се обаждали от БТ и работодателят нищо не е казвал, така че не знам от кого да очаквам парите..Все пак съм си дала сметката при работодателя....А за тези карти от БТ - никой не ме е питал за съгласие, как ще ми издадат дебитна карта от еди коя си банка без аз да поискам това и да се подпиша....Странна работа!!!

# 514
Здравейте на всички, искам да попитам ( надявам се някой да е наясно и да пише ), по тази програма за юристи - тече ли юридически стаж ? И какъв е начинът, ако си се "излъгал" да започнеш,  да се откажеш? Дължат ли се някакви неустойки, и може ли да си тръгнеш по "взаимно съгласие"почти в края на първият работен месец! ?

# 515
Здравейте!! Мисля,че ясно започвайки да работите по програмата ви е ясно , че при отказ по време на тия 9 месеца да работите по нея не може да има такъв освен уважителен в случая друг договор за друга работа ще може да прекъснете работата си по нея.Но във всяка работа ще има неща , които не ви харесват и харесват.Никъде няма идеално.Но когато започвате нещо завършете го до край в крайна сметка.Чака ли сте сума ти време за тая програма и да се отказвате ами не  мисля ,че е редно.То стажа си е стаж дали юридически..то такъв термин за стаж има ли въобще ? малко ми се струва ,че не на място си се изказала..Ами ако си получавал/а заплата в случая не си..няма да връщаш заплати..в случая неустойки не би трябвало да има.Но за тези въпроси има си Бюра по труда питай там те по-добре ще ти кажат.

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 23:15 от didiyordanova

# 516
Здравей, благодаря за отговора. Във различните Бюра по труда, дават и различни отговори на поставените въпроси. Има понятие като цитираният стаж, което е изключително важно за всеки юрист, независимо от възрастта му. Просто попитах. В крайна сметка, излиза ( след множество зададени въпроси до различни хора, че такъв за юристи не тече, а тече общ трудов стаж, който човек може да придобие навсякъде ),  за повече от чисти 310 лева. А по "уважителните причини", аз си направих труда да ги прегледам още в началото, и незнам как ги мислят тези програми. Ако в БТ обясняваха добре, нямаше да питам по форуми, все пак... ...Благодаря за отговора още веднъж !

# 517
Здравейте, аз имам преведени 92лв. за 7 дни от Октомври месец. За ноември ще преведат през декември и би трябва да е пълна заплата.

# 518
Аз като започнах на 11.11 кога да очаквам заплата, че никой нищо не казва, и бюрото не са се свързали с мен  newsm78

# 519
mariyana , по ваша сметка или от цкб , и как сте си получила  картата ако е от цкб-то ?  Rolling Eyes

# 520
  • Sofia, Bulgaria
mariyana , по ваша сметка или от цкб , и как сте си получила  картата ако е от цкб-то ?  Rolling Eyes
не е цкб а ктб има разлика между двете банки

# 521
Добре де, съжалявам за грешката - не ми е само тая банка да мисля  Embarassed
Но все пак въпросът ми си остава ..

# 522
Привет Simple Smile Аз също започнах и чакам скоро първата заплата. Незнам все още къде ще превеждат парите, но наистина е твърде вероятно да е в КТБ, след като тя е един вид банката на държавата в момента, повечето държавни институции имат сметки там. За хора с много пари и корпоративни клиенти е изгодна банка, предполагам.
Само че е наистина нагло точно ние да имаме сметки там, при все космическите им тарифи за частни клиенти и мизерните заплатки, които ще ни превеждат. Дано да има някакви преференциални условия, защото  #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Само вижте за какво иде реч:
Откриване на сметката - 10 лева, поддържане - 7.50 (!!!) лв на месец, закриване 30 (!!!) лева - че то една цяла заплата ми се губи, плащайки безумните им такси. За справка - поддръжката на разпл. ми сметка в друга банка струва 1 (един) лев, закриването ми струва... едно нищо - защото е съвсем нормално да си приключиш отношенията с една банка, от която не си доволен без да се налага да плащаш за това все едно ти си им виновен за нещо. 

# 523
И за да не изпадам в разни негативни емоции да споделя относно самата работа и колегите. Доволна съм засега, приятни са хората, което е доста важно. Мога да ви посъветвам да сте по-активни и сами да си намирате какво да свършите. И на мен не ми поставяха кой знае колко задачи в началото, но аз гледах какво правят, като някой правеше нещо ново отивах с него и го гледах какво и как го прави, питах, абе малко досадничка си бях, но идеята е да схванем динамиката на работния процес без някой да ни дундурка постоянно. Сега като трябва да се свърши нещо сама се предлагам, колегите даже са доволни, особено ако е някое досадно задължение.  Grinning
Като няма работа - ами намирам си - първият месец пренаредих бюрото, подредих малко стаята, заредих канцеларски материали, сега ще украсявам за празниците - изобщо опитвам се да подобря работната атмосфера. Никой не ме е молил изрично, но за мен е логично да си направиш работното място комфортно, пък и колегите виждат, че не ми е все тая.

Иначе - това е държавната администрация, не очаквайте да се преработите, при нас има дни, в които е лудница, но има и такива, в които нищо не се случва и само се чака да свърши работното време. Оползотворете ги за себе си - аз обикновено си чета някакви неща за университета, колегата учи чужд език онлайн, колежката пише писма и картички... всеки каквото му е полезно Simple Smile

# 524
Здравейте на всички, искам да попитам ( надявам се някой да е наясно и да пише ), по тази програма за юристи - тече ли юридически стаж ? И какъв е начинът, ако си се "излъгал" да започнеш,  да се откажеш? Дължат ли се някакви неустойки, и може ли да си тръгнеш по "взаимно съгласие"почти в края на първият работен месец! ?

Привет и от мен. Аз съм юрист и се водя на длъжност 'юрисконсулт'. Тъй като работодател ми е НАП, ex lege, по силата на ЗНАП, за служителите за които се изисква юридическо образование, стажът се смята за юридически.

За отказване от програмата трябва да предоставиш сключен трудов договор с друг работодател. За друг начин не знам.

Започвам да се замислям, тъй като при мен положението е плачевно. Материята, с която се занимава моята дирекция, е специфична и не зная дали от тези съображения не ме допускат до никаква работа. Вече 2ри месец (започнах на 1.11) не правя нищо по цял ден. Назначен ми е Наставник, която се прави на ударена всеки път, когато поискам работа. Наистина не знам как да досаждам и да нахалствам! Неудобно ми е вече! Споделих с други колеги, с които си имаме приказка, но това което получавам е 'Почивай си бе, какво се буташ'! И това е всеки път като споделя притеснението си Sad Моля, дайте съвет какво да правя  Cry

Относно заплатите... още не съм получила такава. Говореше се, че парите се превеждат от БТ на ведомството до 10то число, а след 15то число се превеждат на служителя. Информацията за условията на банковата карта е потресаваща! И ако наистина сметките са такива, смятам да намерим начин за противопоставяне!!!

Общи условия

Активация на акаунт