Програма "Старт на кариерата" 2013 от Агенцията по заетостта

• 59 679
  • 620
  •   1
Отговори
# 525
 Shocked

Както някой тук беше писал - никой не ни е питал искаме или не техните карти ( в случая естествено няма и как да ги искаме). Това, което ми хрумва в момента е - знаете ли дали след като парите ще се превеждат от БТ на работодателя, той би могъл да превежда заплатата по друга сметка , стига договорът който го обвързва с БТ да позволява такова нещо  newsm78

Аз още утре мисля да питам за тази опция, така и така ще имам разговор с началника  Thinking

# 526
Хора, не се лъжете. Няма перспектива по тази "програма". Ще бъдете висококвалифициран, интелигентен и амбициозен, но мизерно заплатен общ работник/секретарка/подреждач на папки/служител на ксерокса във ведомство, където средната възраст е над 45 години, а нивото на образование на повечето колеги е максимум средно-специално.

За месец и нещо в общинска администрация в град от селски тип успях да се наслушам и нагледам на всичко, седейки без работа, гледайки в една точка. Успях и да се разболея от политиката на кмета да се изравняват температурите вътре и вън (не се шегувам, един ден влезе и като усети, че сме си включили климатика, ни посъветва да не прекаляваме, че можем да се разболеем, ако разликата в температурите била много голяма). Моята ръководителка, юрисконсултката на общината, се прави, че не ме вижда като се срещнем по коридорите и от началото на месец ноември сигурно ми е проговорила точно 3 пъти. Настанили са ме в друга стая, далеч от нея, първите една-две седмици допълних няколко архива и оттогава няма работа и стоя и тъпея.

Наистина съжалявам, че започнах. Преди началото на стажа ми предлагаха работа, не по специалността, но нещо, с което наистина искам да се занимавам, но подлъгана от възможността да придобия стаж след 5 години учене на право и две години държавни изпити и придобиване на правоспособност, отказах като пълна идиотка.

# 527
FALLON SEGA KADE SI NE SI LI O6TE V PROGRAMATA PISHA OT TEL IZVINETE

# 528
И аз се интересувам от всички, които имат моя 'късмет'! Fallon_fallon влизам ти напълно в положение, тъй като аз завърших право, минах през всичко, което си описала и таих надежда, че наистина ще усвоя нещо и видиш ли, това е една перспектива за мен! Но не - въртят се като луди около мен, гледат ме странно и 5 пари не дават за това, че стоя без работа вече 2ри месец! Ще се застрелям скоро!

# 529
ДАА и при мен е така разкошшш

# 530
при нас доста колеги са в отпуска, даже моя ментор е до края на годината.. в офиса останалите сме заболи нос в компютрите и гледаме да мине работното време.. работата е малко, но това не ме притеснява
миналата седмица се обаждах в ДБТ, за да питам кога ще преведат парите. те ми казаха след 10ти за ноември месец. а за дебитната карта още преди бяха заръчали да я направя в която банка си искам и сега да очаквам заплатата на сметката която съм дал на работодателя.

# 531
при нас доста колеги са в отпуска, даже моя ментор е до края на годината.. в офиса останалите сме заболи нос в компютрите и гледаме да мине работното време.. работата е малко, но това не ме притеснява
миналата седмица се обаждах в ДБТ, за да питам кога ще преведат парите. те ми казаха след 10ти за ноември месец. а за дебитната карта още преди бяха заръчали да я направя в която банка си искам и сега да очаквам заплатата на сметката която съм дал на работодателя.

a4Ik0, в кое ведомство си ти? И сигурен ли си, че ще ти преведат парите по сметката, която си дал?

# 532
На който не му харесва да си потърси друга работа.И всичко се решава.Но посред зима трудно се намира.КАкво ще научите не знам но в трудовите книжки стаж ще има.Тай,че потърпете 9 месеца.не е много.

# 533
fallon_fallon тъй като гледам едва ли всеки в администрацията е със средно образование.Така,че без такива глупости.Като сте се захванали с нещо свършете го до край.А, не хленчете.Имало,нямало работа.Колкото има толкова.Детски работи правите.Като не ви харесва нова работа и готово.

# 534
fallon_fallon тъй като гледам едва ли всеки в администрацията е със средно образование.Така,че без такива глупости.Като сте се захванали с нещо свършете го до край.А, не хленчете.Имало,нямало работа.Колкото има толкова.Детски работи правите.Като не ви харесва нова работа и готово.

Диди, не е така. Всички започваме с обещания за Реален стаж и обучение, и потенциална възможност за оставане на позицията, която заемаме. След като масово хората се отказват от програмата, значи нещо куца. По себе си гледам, че заложеното и обещанията с които ни примамват, не се изпълняват! Аз бездействам 8ч. на ден, 5 дни в седмицата. Не ми отговаря нито на образованието, нито на годините да полагам такъв 'квалифициран' труд.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 13:41 от luna2010

# 535
То е ясно , че за стажа се търпи, ама после като ни питам какво правихте там, какво научихте ние какво ще кажемм.....

# 536

И аз не съм съгласна с това мнение..съжалявам. Да, стаж ще пише, ама без покритие - нали един ден като си намерим реална работа ще питат какво сме научили по време на стажа. Лично аз съм доста огорчена, защото освен, че не работя по специалността ( в моментите когато разбира се има нещо за вършене) ме правят по-ниска от тревата , а както се оказа има и грубо нарушаване на КТ.

п.п. не съм много сигурна, но ако сте като моя случай (имам предвид всички, които се оплакваме тук) - ако работите едно, а трудовата ви характеристика е съвсем друга и съответно работите не това, което сте завършили - самият стаж си е просто някакъв си стаж, а не трудов  по специалността, т.е. си е чисто губене на време, а институциите са намерили добър начин за източване на пари от държавния бюджет...

# 537
ДА ТАКА Е ЩЕ СЕДИМ И ТЪРПИМ ДОКАТО СЕ НАМЕРИ ДРУГО

# 538
a4Ik0, в кое ведомство си ти? И сигурен ли си, че ще ти преведат парите по сметката, която си дал?
за съжеление няма да ги преведат на тази сметка. днес ходих в ДБТ (посредническото) и ми дадоха дебитна карта (Борика) на КТБ. заплатата трябвало да ми я преведе работодателя и след това да си потърси парите от фонда на програмата. лошото е че ведомството няма от къде да вземе сумата, която да ми даде, а парите за ноември по програмата вече чакат да бъдат усвоени. на мен ми казаха да имам повече търпение..

# 539
Включвам се да разсея малко паниката, която сътворих относно таксите по картите.  Hug
Звънях днес в банката да ги питам за условията им. Да, картите са на КТБ, но са по някаква различна тарифа, не дължим никакви такси за откриване, поддръжка и т.н. за теглене от банкомат има, но са пак някакви стотинки.
Сега остава да проверя дали са ми превели вече нещо Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт