разяснения

• 2 850
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Това че има не значи, че ги дават. Много трудно и наистина на много нуждаещи се. И то на малка част от тях. Иначе аз познавам един общинар, който е ерген и има три общински жилища, едното в луксозна сграда. Познавам и една системна администраторка с апартамент 140 кв.м. в същата сграда, която е във Варна от три години, но работи на подходящия етаж в общината. Наемът е 80 лв.  Crazy

# 16
А аз познавам едно момче което е сирак и нямаше стабилни доходи . Чичо му му помагаше и живееше в такова жилище . Общинските служители ако са работили над 10 години в общината мисля имат право на такова жилище . Стоят се и цели блокове доколкото знам , от но не във всички общини и основно за роми .

# 17
А аз познавам едно момче което е сирак и нямаше стабилни доходи . Чичо му му помагаше и живееше в такова жилище . Общинските служители ако са работили над 10 години в общината мисля имат право на такова жилище . Стоят се и цели блокове доколкото знам , от но не във всички общини и основно за роми .
Да имат право, дори повечето са си закупили такова жилище! Но поне при нас не се строят блокове и до колкото знам и по-другите райони няма такова строителство, заради кризата в момента, но може да има  изключения все пак СО е 24 района.

# 18
Това че има не значи, че ги дават. Много трудно и наистина на много нуждаещи се. И то на малка част от тях. Иначе аз познавам един общинар, който е ерген и има три общински жилища, едното в луксозна сграда. Познавам и една системна администраторка с апартамент 140 кв.м. в същата сграда, която е във Варна от три години, но работи на подходящия етаж в общината. Наемът е 80 лв.  Crazy
Както казах по-горе не ги дават на крайно нуждаещи се, циганите ги настаняват с друго семейство цигани, защото знаят че нямат пари да го закупят след няколко години а и като са две семейства в един апартамент не им се дава право на закупуване. Нормалните жилища ги дават на семейства, които не са чак толкова нуждаещи се, и след което имат право да си ги закупят. Примерно знам за мъж и жена и двамата работят и двамата са от провинцията и са се възползвали, не работят по общините. Дали са им 100 кв.м жилище и сега имат право да си го закупят. Но принципно се казва, че са за самотна майка с деца или крайно бедни семейства но диапазона е много по-широк.Общинските жилища се дават на перспективни семейства, както каза един чиновник. Друг е въпроса дали има свободни общински жилища за настаняване.

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 08:38 от deyna_

Общи условия

Активация на акаунт