Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 975
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 290
yohaved, каква е тази светлинна терапия-стана ми интересно.
При нас нещата са добре-по всичко изглежда, че проблемите ни са дошли от алергия, която се израства. Морковът се оказа голям проблем. Когато ям какао и шоколад, отново се зачервява (кърмя). Козето кисело и прясно мляко също провокират някакви зачерявавания, които отминават в рамките на час.Обриви реално не е имал от месец и половина, а положението при нас беше като това което описа yohaved.
Много внимавам с храните и като че ли има ефект, естествено в комбинация с хомеопатията.

# 1 291
  • Sofia
 Здравей ,easy,  хубавото на тази терапия е че  регулира  реакциите на имунната система  и така организма се справя сам без да се натоварва с лекарства.
 Ние също имахме проблем с морков,ябълка, мляко,картоф,бобови и т.н.Сега остана само към грах и банан.

# 1 292
Здравейте,мами!Прочетох голяма част от темата!Ние също се борим с АД!Измазахме доста кремове и всичко е наред докато се мажем,но когато ги спрем екземата пак се появява!Днес пак бяхме при дерматоложката-сега ни изписа Atoderma,но вече не знам!Казаха ми, че в  рецептите на баба Ванга за детска екзема след баня тялото на детето се обливало с вода от варено ечемичено семе и май ще взема да пробвам (ако някой вече е пробвал да каже)!Иначе се заинтригувах от тази светлинна терапия-може ли повече инфо за нея newsm78

# 1 293
Надявам се тук да намеря някой с подобен на нашия проблем, който да сподели как се е оттървал от този кошмар.

Никол има суха кожа, но с времето започнаха да и се образуват участъци като лишеи /дерматолозите казват че са лишеи де/, които стоят леко зачервени и подутички. С времето лишеите се увеличаваха и заемаха все по-нови и по-големи площи. Ходим по лекари мажем, но файда няма - като се появи гадината на някое място и повече не изчезва. С кортикостероиди се повлиява за малко, но после хоп и пак цъфва. В момента има силно зачервяване под и около очите, под брадичката, по гушката, покрай ушите. На сгъвките на ръцете, на китките и зад колената я сърбят даже и на сън. Чеше се милото толкова ожесточено. Сърби я и по лицето и по крайниците Sad

Мажем с А-дерма
Изписаха ни Адвантант
Мажем с Толеранс екстрим. Помахат временно, докато мажа с кортикостероида ...

Пробвах с Никхерцен на д-р Тайс - видимо се влошиха за 2 намазвания
Пробвах с прополисов вазелин - не помага.

Виждам се в чудо вече!   Cry

Моля ви помагайте!

# 1 294
Sillveto, моят опит доказва, че оправията е с хомеопатия. Ако искаш, веднага ще ти изпратя координати. Всичко друго е временно, а кортикостероидите са и опасни. Но ти трябва настройка и нагласа. Ако подходиш с недоверие и нежелание, самата ти няма да имаш търпението да видиш как детето се оправя.  Peace

# 1 295
angel, благодаря, че се отзова  Hug Хомеопатията я приемам, но аз съм от Русе, ти къде ползваш хомеопат?

# 1 296
В София. Но Русе е голям град, със сигурност ще намериш хомеопат. Според мен, това е решението.  Peace

# 1 297
Искам да попитам има ли майки, които са лекували момиченцата си от разни зачервявания, пъпчици и т.н. по гениталиите. Преди няколко месеца момиченцето ми имаше зачервявания между краченцата. Изписаха й Тридерм и Бялата микстура за мазане. Казаха като приключи лечението да подържам кожичката с крем Здраве. Периодично обриви и пъпки се появяват, увеличават се, намаляват. Не се разбира от памперсите ли е, от някаква храна ли е. Сега положението се беше влошило. Изписаха Вагизан за дамски тоалет вечер и Линола Фет за мазане с диагноза Вулвитис ак. Червенината понамаля, вчера избиха червени ранички по меките части между крачетата. Момиченцето е на 1г.  Hug

# 1 298
kalianna, защо не пробвате с многократни пелени-такова зачервяване може да е причинено от химикалите в памперсите. Има и много подходящи парчета от сурова коприна, които се слагат между кожата и пелената, ето от този тип:
http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/podlojki-i-parcheta/po … rova-koprina.html
http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/linears/podloz … tena-koprina.html

# 1 299
Silvetto като прочетох поста ти все едно аз съм го писала. Имаме и съвпадения в градовете аз също съм от Русе. Моето дете е на 1г и 3 м и вече от 4 месеца се борим с този кошмар. Ще ви разкажа дано ми поолекне, А Силвето ако искаш пиши ми на лични. На 11 м и се появи нещо като малко лишейче на сгъвката на ръката дадоха ни фенистил и това беше.след седмица се появи петънце и на бузката ходихме при Грозева-най добрата дерматоложка я водят за Русе-изписа Елидел-мазахме 3 дни изчезна. след 2 дни се появи пак и то по голямо и зачервено на бузката.После ходихме при друга кожна-каза фенистил +калциев глюкомат +офтамосептонекс за очите защото и те вече бяха червени като ни забраниха да ядем всичко млечно и кравешко и козе, шоколад, яйца, цитруси, краве масло и незнам още какво: малко дете как да го лиша от сирене с закуската но всичко спазихме.И дойде един зловещ ден в който я бях оставила на свекървата за 2 нощи-връщам се раната на бузката кърви, тече лимфна течност ужасна работа-беще се разчесала ужасно, веднага при Касърова и Грозева и двете изписват различни неща-Касърова спрей за раната Неомицин после липикар и Адерма за къпане.Грозева фусидин Х елоком и еусерин омега 12 за тялото че и там имаше обриви И така това се разиграва преди нова година на 22 дек.раната премина мазах с елокома имаше затишие точно за 2 дена после пак червени очи. бузката се обостри челото и гушката демек влошиха се нещата айде пак на Грозева-толерансе екстрем за очите другите места с елокома.Страх ме е от този елоком но като се зачерват много и мажа.Страх ме е вече да излизам по улиците всички ме питат познати не познати какво е това все едно имам чумаво дете много ми е гадно.Незнам казаха за д-р мустаков да прави тест за кръвта и това ще направим но не давало резултати под 2г възраст.Имаме 1 цял шкаф с мазила капки и лекарства всичките от скъпи по скъпи. а да сега пием и Ериус незнам докога.Оплаках ви се ще следя ако някой може да ми помогне да е добре дошъл ще пусна и снимки на детенце по късно.

# 1 300
за мене отговора се крие до някаква степен в диетата,по-скоро по метода на изключването-ако помага диета,ако ли не-без диета,търси се другаде причината,При нас цаката беше диетата,коята и продължава,макар да е на 2г и половина,е не яде сирене за закуска,но сега си е ок,аа като бебе....не ми се и връща в спомените дори-всички тия доктори,които изброяваш-през ден по кабинетите им,мазила,капки,мазила,капки,инжекции,мазила,мазила и така бая време,рядко мажех с елоком,единични случаи,повечето оставях да си мине от самосебе си,но в случаи,когато станеше течаща рана,тогава КСи антибиотик за мазане,нямаше как Sad
Успех в борбата,мила Stop

# 1 301
Здравейте отново,сега попрочетох още малко от темата частта за ваксините-нашите обриви мнооого силно се обостриха след ваксината на 13м за шарките и сега ни предстои на 2 февруари реимунизазия с Пентаксим май никак не е добра идеята сега да го бием защото сме с обриви, обаче педиатърката нищо не казва. но аз ще настоявам. Четох и инфо за Мустела стелария и стелатопия много добри отзиви има навсякъде така че ще опитам и това.Сега сме на Липикар и май малко успокоява но мажа през 2-3 часа което никак не е добре-нощем като се субуди се чеше ожесточено по главичката-окосмената част-там не виждам обриви ама се дере яко.давам през ноща капки фенистил защото през деня сме на ериус:(Мъчно ми е да я гледам и да не мога да и помогна

зачервените ни очички-другите снимки са ми на другия комп и по кусно ще ги сложа и тях

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 11:07 от SvetlI_81

# 1 302
доколкото знам не е хубаво да се комбинират два антихистамина,а и от личен опит-при нас не помагаха,не облекчаваха сърбежа,но това при нас

# 1 303
  • София
за мене отговора се крие до някаква степен в диетата,...
колкото и да бях чела информация, че е точно обратното (въпреки, че ние самите не можахме досега да хванем от какво точно или в комбинация се обостря), вече и ние бием натам. Дъщеря ми има АД от 1,5 годишна, лятото уж бих камбаната, че сме го 'израстнали', ама не  #Cussing out, в момента имаме обриви на съвършено нови досега места. Взела съм час вече при алегролог (Мустаков) и ще искаме тест за алергии, поне да даде някакви насоки какво да избягваме.

SvetlI_81, и дъщеря ми имаше така зачервени отдолу очички в самото начало. Като се обостряше (скоро обаче не е била) пиеше антихистамини, калциев глюконат, вит. Ц и леекичко мажехме с правен цинков крем,

# 1 304
колко месеца изкарахте без обриви?Ние от началото на лятото маи сме без,излизали са няколко петънца,но съвсем малки и незабелижими,само по лицето,но няма от ония сърбящи,течащи рани,дани и да не се появяват  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт