Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 964
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 305
Имаме някакво подобрение - Давам отчет:

Дъщеря ми е на 4 години. АД с обрив около очите, врата /сега там се вихри/ ръцете и краката /сгъвките/, ушето.
Нещата се влошиха яко с една голяма рана на врата и махнах Ериуса, от който не виждам никакъв резултат. Започнах Фенистил 1*12 к. на ден /доста под предписваните дози/
Купих Фулцинар, който много ми е помагал на мен като бебе /кортикостероид/ - с него мажа само ръцете и краката и веднъж гушката.
Почнахме и хомеопатия.
Давам рибено масло.
Биогая.
Сменам чаршафите на 3 дни.
На килима не давам да ляга - постилам поларено одеало.
Къпя я 1 седмично.
Мажа с Омега 20 на Юсерин /пробвайте го много е добро в периода когато зачервяването изчезне и кожата само се лющи/ вечер.
Денем с А-Дерма.
Диетата за сега е без яйца и свинско месо.
Давам само бял шоколад или по-точно сладки с такъв т.е. без какаови продукти.
Връщам млечните - сега давам овче сирене и мляко Дадон /в интерес на истината то в него не че има много мляко де/. Лекар ми каза, че дори и дете с доказана алергия към млечни не прави реакции към Данона.

Раната се затвори. Обривите понамаляха. Отдавам го като начало на Фенистила. Като го спрем тия дни ще видим как е.

Имам 2 въпроса:

- Какво ви е мнението за приема на Витамин Д на тази възраст?

- На вратлето на щерката се появяват едни мехурчета с течност /не говоря за ония дето са началото на обрива/. А като малки пъпки, но пълни с прозрачна течноат. Не се пукат, не я сърбят, понякога изчезват, понякога се увеличават, а после се намаляват. Имали ли сте такива неща? Какво е според вас?

# 1 306
Никой не ми отговори на темата, която пуснах за "противоалергичен килим"  Tired и затова да питам и тук...

Искам да сменя килимите във всички стаи, с такива които са подходящи за алергични деца. Какво ще ме посъветвате? В магазините само вдигат рамене. Какво да гледам? Само да няма вълна в състава или е от значение и дължината на косъма, подложката отдолу или какво?

Помагайте моля ви  Praynig Какво да търся?

# 1 307
И за мен решението не е в мазането и капките-в краткосрочен план е ок, но в дългосрочен не е. Или хомеопатия, или ограничаване на храните и търсене на дразнителите.
Да не забравяме и теорията, че алергиите и екземите се дължат на това, че децата ни растат в стерилна среда (Hygiene Theory,  Hygiene Hypothesis):
http://www.innovations-report.com/html/reports/medicine_health/report-10825.html

# 1 308
Дорис, аз съм си решила проблема като нямам килими и сме на гол паркет, но пък така се чисти по-лесно и не задържа като килимите.

# 1 309
Дорис, аз съм си решила проблема като нямам килими и сме на гол паркет, но пък така се чисти по-лесно и не задържа като килимите.
Peace и ние така. Но пък остава проблема с пердетата - те също задържат прах. Може би могат да се заменят със щори, но...да не заприлича на офис, вместо на дом...

# 1 310
освен,че сме без килими,сме и без пердета Rolling Eyes
Но при нас освен АД има съмнения и за астма

# 1 311
Днес обривите пак се появиха Sad

Спряхме Фенистила и след 2 дни пак старата песен Sad

# 1 312
Момичета, а вие с какво перете вашите чувствителни мъници?
Аз пера с ТЕО - Бебе и сега съм се зачудила дали пък не е реакция към него нашата алергия  newsm78

Чета в нета за Персил - сензитив и SANO. Кажете вашето мнение?

# 1 313
  • София
Момичета, а вие с какво перете вашите чувствителни мъници?
Аз пера с ТЕО - Бебе и сега съм се зачудила дали пък не е реакция към него нашата алергия  newsm78

Чета в нета за Персил - сензитив и SANO. Кажете вашето мнение?

На мен не ми понася Тео-то, а съм доста дебелокoжа  Mr. Green Не посмях да изпера детско пране с него. Пера със Сано и не ползвам омекотител.

# 1 314
Когато малката беше бебе - само със "Сано"- Сега пера с "Персил сенситив колор", а омекотителят ми е на "Сано". Зеленият и белият омекотител "Сано" са най-добри като мириз, според мен.

# 1 315
Днес поръчах по нета Бамбино Мио.  Peace Надявам се да стане чудо и да спра алергията на малката  Crazy

# 1 316
  • Sofia
 И праха сменяхме и пердета нямахме и кръвен тест правихме :не помага това е болест на имунната система.

# 1 317
Днес се обадих да запиша час при д-р Мустаков. Останах много учудена, че жената, която ни записа каза, че детето /4 години/ вече е много голямо и ще му се направи кожен тест!  Shocked
Не мисля, че ще позволя да я боцкат с алергени, а тя остана много учудена какво всъщност ме притеснява това!
Може ли някой, който е минал през преглед при него да ми опише как минава прегледа, колко време се чакат кръвните изследвания и т.н колкото е възможно по-подробно.  Hug По добър ли е кожния тест? Разбрах, че някой лекари прилагат и двата теста, което за мен би било мъчение пряко силите ми  Sad

# 1 318
  • Пловдив
Къв кожен тест?!?

Аз преди години исках да направим на щерката...колкото алерголози и дерматолози сме обиколили и винаги съм повдигала въпроса за теста...отговорът е бил категорично против!
Опасност от поява на нови алергии, кръстосани алергии...и т.н.

Сега който и доктор да иска да подложим  детето на това, няма да се съглася.  Naughty

# 1 319
  • София
Днес се обадих да запиша час при д-р Мустаков. Останах много учудена, че жената, която ни записа каза, че детето /4 години/ вече е много голямо и ще му се направи кожен тест!  Shocked
Не мисля, че ще позволя да я боцкат с алергени, а тя остана много учудена какво всъщност ме притеснява това!
Може ли някой, който е минал през преглед при него да ми опише как минава прегледа, колко време се чакат кръвните изследвания и т.н колкото е възможно по-подробно.  Hug По добър ли е кожния тест? Разбрах, че някой лекари прилагат и двата теста, което за мен би било мъчение пряко силите ми  Sad

снощи бяхме при д-р Мустаков (за първи път ни беше). Нормално е на възраст 4-6 год. да се прави 'кожен тест'. Няма нищо страшно, просто на вътрешната страна на ръцете се маркира с химикалка и на тези места се капва алегрена, после се 'боцка' всяко едно поотделно с еднократни игли (не до кръв, а лееко одраскване, днес няма дори и следа  Peace)... боцка е наистина много силно казано, детето си стоеше и гледаше, изобщо не усещаше болка (само 'щипване и по-скоро гъделичкане'). След 20 мин. се виждат резултатите и д-ра назначава необходимото лечение. Ако е необходимо се прави и последващ тест от другия вид (забравих му името, мисля, че в сайта му имаинформацията).
Та, при нас излезе на видно алергия от домашна прах, мляко и соя  Tired Сега ще гледаме да изключим дразнителите (с изключение на прахта, която преборване няма, но ни каза едни препарати, с които да третираме през известно време всички матраци, възглавници, дивани) и ще пие на почивки антихистамини следващите няколко месеца.
Ще разказвам за резултат при обривите как върви.

Общи условия

Активация на акаунт