Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 933
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 320
Знам, че има деца, които са чувствителни към ефекта на кожните проби и след такива се наблюдава влошаване на общото им състояние, както и по -чести хреми и отити.
Консултирайте се за това със специалист. Но не питайте Мустаков, при когото сте отишли и ще си платите за теста. Попитайте друг лекар, на когото имате доверие. За ползващите хомеопатия - след този тест се прилага хомеопатичен препарат, за да се избегнат страничните ефекти на теста, попитайте хомеопата си за Tuberculinum. Той ще прецени дали е нужен за вашето дете.

# 1 321
Здравейте пак от мен ние не се оправяме само се влошаваме от 3 дена насам най зле станаха очичките подуха се зачервиха се лющят се и започна да тече жълта течност от клепачите:( незнам това дали е характерно за АД никъде не прочетох за течащи клепачи. Храната си ни е същата лекарствата също само дето смених Ериуса с Фенистил че С ериуса много се чешеше нощем.Днес купих на Мустела Стелатопия и Стелария и намазах незнам внушение ли е но май има някакво леко избледняване ще видим след няколко дни. Другото което е че ние си живеем в Русе но сега сме на гости на едната баба в друг град и имам чувство че винаги като дойдем тук се влошават нещата- в къщи като я позакрепя издържа поне седмица без петна тука и 1 ден сме нямали без-пушат цигари, не в апартамента ама все пак и тук пера с тео бебе а у дома с сано може и това да са факторите може и друго да е незнам,и аз ще се запиша за Мустаков и другата седмица сме на хомеопат а тази вечер един кожен ще идва в къщи да ни даде насока за очите какво да направим че там не мога да рискувам с каквото и да е Cry

# 1 322
Здравейте!
Ние също сме с АД. Алерголожката при която ходихме препоръча да съм на диета докато кърмя. Освен това тъй като имам много малко кърма взимам от Банката за кърма. Докторката каза да минем на фризо пеп за дохранване. От банката за карма пък казват че банката помага на точно такива деца с алергии. Посъветвайте ме кое е по добро.
На 4 месеца сме.

# 1 323
Ами ти добре си на диета,а майчето,оставило кърмата дали е на диета newsm78
За мене е най-добро ако можеш да стимулираш кърмата Peace

# 1 324
  • София
Според мен можеш да опиташ да дохраниш с фризопеп или някакво обикновено АМ ХА. Може проблем да е в кърмата, която взимаш от банката, щом ти си на диета.

# 1 325
  • София
Здравейте!
Ние също сме с АД. Алерголожката при която ходихме препоръча да съм на диета докато кърмя. Освен това тъй като имам много малко кърма взимам от Банката за кърма. Докторката каза да минем на фризо пеп за дохранване. От банката за карма пък казват че банката помага на точно такива деца с алергии. Посъветвайте ме кое е по добро.
На 4 месеца сме.

на мен не ми се вярва нещо, което преминава през кърмата да предизвиква обривите. При всички положения е по-добре да е само на кърма. Peace

# 1 326
Здравейте!
На 4 месеца сме.

И синът ми е с АД от третия месец. Кърмих го до 1г. и 8м и през цялото време му се появяваха обриви. След като го отбих преди 4 месеца, обривите и чесането си продължават с пълна сила. Това ме навежда на мисълта, че няма пряка връзка на АД с кърменето и по-точно с хапването от страна на майката. По моя инициатива през първите 2-3 месеца на кърменето  се ограничавах от шоколад, краве мляко, ядки, алкохол, ягоди и други алергизиращи храни ... и въпреки "диетата"  му се появи АД през третия месец. След това си хапвах на воля. Съветът ми към mecana е да продължава с кърменето, защото само то успокоява желанието за чешане и правенето на рани. Според мен най-важното при АД е да се осигурява максимален емоционален комфорт на децата,нонстоп угаждане и  мега, мега спокойствие и търпение от страна на родителите.

# 1 327
Имам подозрение, че може да е свързан АД с пушенето на майката, било то и преди бремеността....Има ли майчета, чиито деца имат дерматит, а те никога не са докосвали цигара??? Дано има, за да си успокоя съвестта Rolling Eyes

# 1 328
  • Пловдив
Аз никога не съм пушила и не пуша. Двете ми деца са с тази диагноза...

# 1 329
Аз никога не съм пушила и не пуша. Двете ми деца са с тази диагноза...
Peace И аз не съм. Голямата имаше дихателна алергия, малката - кожна.
mamamilla, спокойно успокой съвестта си. Simple Smile

# 1 330
Само един такъв отговор ми беше достатъчен, за да престана да се обвинявам Peace Но чуденката ми за причината продължава newsm78, не може ей така от нищото да си теглят, не дай си боже цял живот.....

# 1 331
  • Пловдив
Ваксини?

# 1 332
Оф, и аз си мисля, че проблемът може би идва от ваксините.  Thinking И сега не знам, как да процедирам с малкия... Rolling Eyes

# 1 333
  • София
На моето дете ваксините не се отразиха на кожата. След трите Пентаксима говоря. Обривите се появиха точно когато трябваше да сложим първият пентаксим.
Започнах Пентаксимите когато нямаше никакви обриви, не се и появиха нови след ваксинирането. Това обаче не означава, че детето нямаше неприятни реакции от ваксините, но това е друга тема...

# 1 334
Моята дъщеря има сложени само двете ваксини в родилния дом и пак до близо 3 год. възраст беше с АД макар и не в много тежка форма>Но вече е много добре, мисля че го израстна.

Общи условия

Активация на акаунт