Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 921
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 335
  • Варна
На малката и се появиха някакви червени петна по лицето. Много се притеснявам. Мажех я с тампон напоен в смрадлика, а тази вечер я намазах с Биодерма. Много червени ми се виждат незнам какво да правя. Преди няколко дни и сложих шала на устата, дали може да е от това? Sad

# 1 336
  • София
Може и от това да е. Можеш да намажеш със зехтин. Мустела има крем за такива петънца около устата-Стелатрия.

# 1 337
  • София
vivi, погледни снимки в интернет и ще видиш как изглеждат обривите. На ми се струва малко вероятно да е от шала, защото са червени, когато са обострени. В началото са като гъша кожа и от водата и чесането само се зачервяват. В по-тежки стадии са си постоянно червени и може и сълзящи.

Аз никога не съм пушила, нито мъжа ми. Peace

За мен лично проблемът и го предизвиках с неправилна козметика и честотата и количеството и.  Confused Обостраше се силно при зъбоникнене, сега избиха всички зъби, на пак има слаб обрив по краката и се чеше и то най-вече нощем. Сега не знам, каква е причината вече. Освен да и сменя пак козметикаат.  Thinking

# 1 338
  • София
Имам подозрение, че може да е свързан АД с пушенето на майката, било то и преди бремеността....Има ли майчета, чиито деца имат дерматит, а те никога не са докосвали цигара??? Дано има, за да си успокоя съвестта Rolling Eyes
някъде и аз го четох, но значение има не само майката, а и бащата, при нас съпругът ми пуши и си имам едно наум  Thinking

# 1 339
Хайде всяка да си каже съмненията или предположенията и да видим дали ще стигнем до някой показател, където всички да отговаряме на условието.

Вашите деца ядат ли плодове и зеленчуци?
Ядат ли риба?

# 1 340
  • Пловдив
Моите не обичат много плодове и зеленчуци.
Ядат само: ябълки, банани, диня, пъпеш, мандарини, лимони, портокали, тиква, зеле, ядки, картофи и ориз...обичат много млечни продукти, яйца и месо.
Не обичат и не ядат: чушки, домати, краставици, тиквички, патладжан, моркови, праскови, кайсии, сливи, череши, ягоди, малини, капини, киви, дюли..абе, почти всичко от плодовете и зеленчуците.. ooooh!
Обичат риба.

Мъжът ми е бивш пушач.

# 1 341
семеиство нешушачи сме,детето е с диагноза АД,прерастна в астма,поне според док,но не и за мене,или не ми се иска...
Яде...хмм.десетина неща-морковче,картофче,пуешко,това е само едно пюре на хип,хляб и специалното си мляко,никакви плодове,никакви зеленчуци в суров вид Cry

# 1 342
  • София
Записвам се в темата с надежда да ми препоръчате хомеопат, който е добър именно в лечението на дерматити.

Дъщеря ми е на 7 години. През зимния сезон кожата й става много суха. Това е съпроводено със силен сърбеж и съответно, разраняване на кожата. Преди 3-4 години педиатърката ни препоръча да не ползваме омекотител при пране и това донесе известно подобрение. Успявахме да овладеем тези състояния с подходяща медицинска козметика при къпане и овлажняващи лосиони. Не съм прилагала диета или някакви медикаменти. Пристъпите бяха сравнително краткотрайни- преминаваха за 2-3 седмици. Тази зима, обаче, продължи повече от обичайното. Започна със сърбеж предимно на раменете и свивките на ръцете и краката, но три седмици се изостри много и се разпростря почти на цялото тяло. Според мен е свързано със студа, първо защото се случва само през зимата, и второ, защото изострянето съвпадна с рязкото падане на температурите преди няколко седмици. Thinking Трябва да предприема нещо, защото детето се мъчи. Sad

# 1 343
Дорис, не е задължително да реагират на еднакви храни!  Peace Според мен по-общо може да е само нивото на замърсяване на градовете, в които живеем!  Confused

# 1 344
Записвам се в темата с надежда да ми препоръчате хомеопат, който е добър именно в лечението на дерматити.

Дъщеря ми е на 7 години. През зимния сезон кожата й става много суха. Това е съпроводено със силен сърбеж и съответно, разраняване на кожата. Преди 3-4 години педиатърката ни препоръча да не ползваме омекотител при пране и това донесе известно подобрение. Успявахме да овладеем тези състояния с подходяща медицинска козметика при къпане и овлажняващи лосиони. Не съм прилагала диета или някакви медикаменти. Пристъпите бяха сравнително краткотрайни- преминаваха за 2-3 седмици. Тази зима, обаче, продължи повече от обичайното. Започна със сърбеж предимно на раменете и свивките на ръцете и краката, но три седмици се изостри много и се разпростря почти на цялото тяло. Според мен е свързано със студа, първо защото се случва само през зимата, и второ, защото изострянето съвпадна с рязкото падане на температурите преди няколко седмици. Thinking Трябва да предприема нещо, защото детето се мъчи. Sad

а някои казвал ли ви е за диети?Моето момче мисля това го спаси,казвам спаси,тъи като това е първата ни зима без обриви,може и да е ремисия,за което се надявам да не е така.Медицинската козметика я смених с обикновенна,е все пак внимавам,но вече не е за АД.Още е на диета,от време на време понакашля.А вие имате ли всички ваксини,някакви реакции от тях?
Мисля,че това не е за хомеопат,поне опитите са показвали,че не могат успешно да се справят поне с астмата,а знаем,че АД в повечето случаи води до това Cry
Нашите бузки и те се зачервяват сега в студа,но това си минава от само себе си,без кремчета и мазила.
Мисля е вече голяма и може да се направи тест за алергии Hug
Дано се оправи детенцето,знам какво е когато моето се дереше до кръв Praynig

# 1 345
Дорис, не е задължително да реагират на еднакви храни!  Peace Според мен по-общо може да е само нивото на замърсяване на градовете, в които живеем!  Confused

О, не, не. Не търся и не очаквам да реагират на един и същ дразнител. Надявам се да открием причинителя на цялата тази гадост.
Аз съм алергична и съм разбрала едно - когато избухне алергията тя само търси за какво да се хване. Например - имам алергия към белтък яйчен, но когато се обостря алергията не ям такъм и тогава се оакзва, че имам алергия и към бананите, като до сега такава съм нямала. Нещо като разсърден кошер с пчели, който търси кого да нажили - има си предпочитани места за нападения, но може да си го изкара и на каквото мине покрай него.

А някой карал ли е сериозно стомашно разстройство? Бактериална или гъбична инфекция? Проблеми с червата и стомаха?

# 1 346

Мисля,че това не е за хомеопат,поне опитите са показвали,че не могат успешно да се справят поне с астмата,а знаем,че АД в повечето случаи води до това Cry

maxxi007, опитът ми сочи друго. Моят хомеопат излекува голямата от астматични пристъпи, а малката от обриви, които бяха себореен, а не атопичен дерматит, но той също по принцип се третира с кортикостероиди напразно. Сега отвреме-навреме бузките й стават грапави и розови, включваме препарат и това изчезва до 2 дни. Ако желаете координати, няма проблем, ще ги напиша, но хомеопатията е боаронска - казвам го, защото е възможно да имате нещо против този метод. Peace

# 1 347
  • Пловдив
...
А някой карал ли е сериозно стомашно разстройство? Бактериална или гъбична инфекция? Проблеми с червата и стомаха?
Не.

За ваксините: влошават положението при децата ми. Освободени са от ваксини.
За съжаление, имат задължителните до 2г.

Аз имах астма доста години..От няколко години нямам проблеми откакто се лекувам с хомеопатия...
Синът ми също е много добре, обриви се появяват много рядко и изчезват бързо, откакто се лекуваме с хомеопатия.

# 1 348
  • София
Аз много пъти съм си мислила, че себорейният дерматит на детето ми се дължи на използването на козметика още от раждането. Използвах млкяо на Себамед и шампоан Пенатен. Себамед свърши и имах Нивеа бейби и се започнаха обривите... Склонна съм да обвиня Пенатен, защото след като започнаха обривите спрях всякакви измислени козметики и реших да изхарча "бебешкото шампоанче" върху себе си. Сдобих се със себоря по скалба, която премина със Себорал форте. Шампоана на А-дерма Ексомега също остана неизползван и реших, че шампоан за 30лв на мен не може да ми навреди...Е имам обрив на врата. Не знам дали е от шампоана точно, можело и от стрес да е но...

# 1 349
Всеки с хипотезите си Simple Smile Ние не сме ползвали козметика, почти нямаме ваксини, не сме пушачи. При нас генетичният момент е много силно изразен, защото баща ми има същия проблем и даже в момента ползва някакъв подобен на Елоком крем и Ексципиал-това, което се предписва и за моето дете.
Склонна съм да търся причините и в адаптето, което е пил като съвсем новороден. Иначе, да, и ние имахме проблем с бактерии, чела съм, че понякога дисбактериозата се проявява в обриви.
От три-четири седмици сме с обриви, които не преминават от хомеопатичните лекарства и малкият пак почна да се дере   Cry

Общи условия

Активация на акаунт