Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 887
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 350
Аз много пъти съм си мислила, че себорейният дерматит на детето ми се дължи на използването на козметика още от раждането. Използвах млкяо на Себамед и шампоан Пенатен.
Не съм ги ползвала. Тогава ползвах Мустела. Прах за пране Сано. Детето беше на кърма.
Свързвам го с ваксините. Беше на месец. Нито таткото, нито аз сме пушили някога.

# 1 351
sweetkids mama, не знам хомеопат, но ползвам за дребната прах запране Сано, другите и правят проблеми.Къпя с La roche-posay Lipikar Sindet
http://www.laroche-posay.com/INTERHTML/lipikar-syndet-description.htm
и ползвам балсама - Lipikar Baume
Не са от най-евтините Simple Smile

# 1 352
  • София
Renew, и ние перем с хипоалергенен препарат.  Peace

Зорница има всички ваксини, но не е правила реакция на нито една. През пролетта, лятото и есента няма никакви кожни проблеми, единствено през зимата. Thinking

angel, ще съм ти благодарна, ако ми пратиш на лични координатите на хомеопата, от когото сте доволни, както и приблизителна цена на прегледите! Hug

# 1 353
От вчера съм в потрес- появи й се обривче по корема, досега не се беше появявал там, а аз мисля, мисля, мисля, но не си обяснявам защо Rolling Eyes Не е яла алерген, нищо не съм променила или въвела- вече незнам. Не ми достигат използваемите проценти от мозъка newsm78

# 1 354
От вчера съм в потрес- появи й се обривче по корема, досега не се беше появявал там, а аз мисля, мисля, мисля, но не си обяснявам защо Rolling Eyes Не е яла алерген, нищо не съм променила или въвела- вече незнам. Не ми достигат използваемите проценти от мозъка newsm78

A нови прахове за пране, омекотители, шампуан да си ползвала? То в интерес на истината може пак да си купила прах Х, както винаги, но точно тоя да са го поомесили с някой друг и да са си казали "Карай да върви"  Crossing Arms

# 1 355
Здравейте,

изчетох всичко, включително и линковете от първата страница на тази тема. Мнението ми се люшкаше между крайности непрекъснато, учудваше ме лекотата с която докторите дамгосват бебенца с диагнози АБКМ и АД. Аз имам доста негативно мнение за алерголозите с БГ (от собствен, горчив опит), за съжаление четейки потвърдих мнението си, че тръгвайки по доктори нещата се усложняват вместо обратно.

Ще се опитам да не съм многословна. Имам бебе на 2.5 месеца изцяло на кърма, дори вода не иска да пие. Нямаме промени в режима, нито в моя на хранене, нито в неговия на обличане, миене, заобикаляща среда и пр. Кожата на бебен е суха в началото по бузките и челцето, след два дни по крачетата и ръчичките от външната страна. Нещо като лишеи, не мога да го нарека екзема защото няма изразени плаки, няма непрекъснат сърбеж, няма корички, течности, папулки и други подобни. Мажех доста усърдно със зехтин, според мен кожата се омекотяваше, но недостатъчно. Мисля, че го сърбеше защото риткаше страхотно интензивно и търкаше юмручета в бузките. Купих си Тайс, кожата дори започна да се лющи от него. По принцип не съм фенка на уреята, с оглед на много голямата и сила и моето нежелание да експериментирам върху детето си. За три дни мисля, че достатъно разбрах и спрях Тайса, намазах с А-дерма и мисля, че моментално кожата се успокои. Видим ефект още при първото мазане. Стискам палци да се задържи. Тоест за мазане продължавам с А-дерма.

След всичко казано и изчетено долу-горе съм много склонна да се съглася с Бърди, мненията му звучат достоверно и най-вече логично. Не мога да преценям професионализъм, защото не съм лекар, но от четенето ми някак си той се изказва най-обосновано и последователно.

Ето какво (ще) правя, респективно и въпросите ми:

Не въвеждам диети за мен.
Отказваме уреята и цинка.
Мажем с А-дерма крем.
Добавяме към водата за къпане триците на Авеено.

Сега мия със себамед, да сменя ли?
Какъв подходящ измиващ продукт да ползвам?
Имам лични впечатления от Decubal, дали е подходящ състава му за бебета:

Indholdsstoffer    (Funktion)
MIPA-Laureth Sulfate (Vaskeaktiv)
Caprylic/Capic Triglyceride (Emolient, blødgørende)
Cocamide DEA (Vaskeaktiv)
Simmondsia Chinensis (Aktiv ingrediens, blødgørende)
Ethylhexyl Stearate    (Blødgørende)
Ricinus Communis    (Blødgørende)
Laureth-4    (Vaskeaktiv)
Propylene Glycol (Fugtgiver)
Polyglyceryl-3 Caprylate    (Vaskeaktiv)
Aqua    (Vandfase)
Tocopherol    (Antioxidant)
Bisabolol (Plejende)
Tocopheryl Acetate    (Antioxidant / fugtgivende)
Citric Acid (Kompleksbinder)

Подходящо ли е вечер след баня да мажа със зехтин, защото го ползвам за масаж?
Ако не, какво масажно олио да ползвам?
С какво да омекотявам водата, която зверски мирише на хлор, ако Decubal не е подходящ за бебета?
Да купувам ли допълнително Линола (или както там се казва)?
Триците на Авеено ежедневно ли се използват?

И последно по отношение на къпането. Ежедневната баня доставя такова удоволствие на моето детенце, че ми е непосилно да се откажа от нея. Разбирам, че е малък, разбирам, че може би е по-добре за неговата кожа, но той емоционално се чувства прекрасно, задължително ли е да я спра? И в крайна сметка цялата тази прекрасна процедура къпане, масаж, гимнастика не може ли да се оптимизира?

Мерси за всички, които са прочели. Здрави и весели деца на всички.

# 1 356
С какво да омекотявам водата,

Ползваме това още отпреди този завод да ги произвежда
http://www.zita-ruse.com/About-home-Calzit

За къпането -  през  два,три дни! Ако по-често, не ползвам сапуни (шампшоани). Не мажа с олио или зехтин, полвам мляко. За бебето засега Веледа.

Здраве и на вас!

# 1 357
http://www.zita-ruse.com/About-home-Calzit
Това наистина можем да го въведем, струва ми се удачен избор.

За Веледата на мен ми миреше много силно и самото телце на бебен го мих веднъж и му се зачерви, не знам дали има връзка, но не искам да го ползвам повече за него.

А по отношение на млеката - те достатъчно мазни ли са за масаж, не изсъхват ли прекалено бързо?

# 1 358
Ммомичета моля препоръчайте ми мазило на малкия му излязоха едни червени петънца на бузката едната и като загрубяла му стои кожата ,вчера забелязах че има и на гърдичките 2 такива петънца същите мислех че е еот лигите но се оказа че  няма как на гърдичките да е от него?Притеснява ме това да не е дерматит чувала съм доста лоши неща за него! 

# 1 359
Ммомичета моля препоръчайте ми мазило на малкия му излязоха едни червени петънца на бузката едната и като загрубяла му стои кожата ,вчера забелязах че има и на гърдичките 2 такива петънца същите мислех че е еот лигите но се оказа че  няма как на гърдичките да е от него?Притеснява ме това да не е дерматит чувала съм доста лоши неща за него!  

Аз използвам балсама на д-р Тайс, но забелязвам, че много майки не са доволни и предпочитат А-дерма. Лично на мен, д-р Тайс балсам ми върши чудесна работа. Peace

# 1 360
Ммомичета моля препоръчайте ми мазило на малкия му излязоха едни червени петънца на бузката едната и като загрубяла му стои кожата ,вчера забелязах че има и на гърдичките 2 такива петънца същите мислех че е еот лигите но се оказа че  няма как на гърдичките да е от него?Притеснява ме това да не е дерматит чувала съм доста лоши неща за него! 

Здравей,

Имаме абсолютно същия проблем. Най-доброто, което аз съм открила досега - е на Логона детско мляко с невен и масло от лешник. Кожата става сочна и мека, а зачервяванияата минават. Между другото - първо се зачервява за малко - около 10 минути и после минава. При нас зачервяванията на бузите са от много целуване Wink 

За кожата по тялото Логоната също е много хубав продукт, а също и еко-бодита (ние ползваме Пикалили органик). Хубаво е също и мазането със зехтин- истински балсам за кожата! Ние се мажем поне 2 пъти седмично след къпане. Simple SmileSimple Smile

# 1 361
  • София
по въпроса за омекотяване на водата - преди това трябва наистина да сте сигурни, че водата ви е твърда. Като цяло в България не е много твърда водата (естествено има изключения). Прави се тест (примерно с лакмус), за да не закупувате уреди, които няма да са ви от полза ... ние случайно открихме, че водата ни (София) изобщо не е твърда, а дори мека - при закупуването а миялна имаше вътре такъв тест и според твърдостта на водата (много мека, мека, твърда и много твърда) как и колко продукти да се използват.
Така че - предварително си проверетеводата колко 'твърда' е наистина водата.

# 1 362
Милена К., аз не омекотявам водата, но винаги добавям прашинки калиев перманганат (наистина съвсем малко, колкото да стане бледо розова водата).

# 1 363
Калиевият препарат е силно изсушаващ  Rolling Eyes Не го слагай във водичката за баня - ако попадне в очите е опасно.

# 1 364
Здравейте,
разгледах темата ви с много голям интерес и смятам, че описаното в тази тема ще представлява интерес за вас.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=473951.0
Тъй като всички вие сте се убедили, че различните форми на екзема са хронични и много упорити заболявания, те изискват много специфични грижи.
За съжаление не съществува "панацея" за голяма част от тези проблеми и изхода е правилни грижи за кожата на децата, за да се намали риска от рецидиви на заболяването. Казвам рецидиви, защото пълно излекуване се наблюдава рядко и често при излагане на провокиращи фактори заболяването езема се проявява отново.
Тази група заболявания обикновенно е съпроводена от интензивен сърбеж, който изнервя децата. Поради това те стават трудни при израстването си. Ето защо понякога се появява нуждата и от психолог, който да ни окаже подкрепа със специфични психологични техники.
Съзнавам, че за много от родителите на децата с атопичен дерматит, след поредицата неуспешни терапевтични схеми препоръчвани от различни медицински специалисти, единстен логичен избор е да се насочат към нетрадиционни методи и неглижиране до някаква степен на традиционната медицина. Понякога нетрадиционните методи се оказват ефективни, понякога не, но при всички случаи знанието за тази група заболявания е важно за всички членове на семействата на тези деца и ще помогне много за създаване на такава среда за отглеждането на децата ни, която да намали проявите на болестта.
Връзката, която е посочена по-горе в моя пост, касае създаването на точно такъв форум, на който медицински специалисти, психолози и родители на тези деца да обсъдят всички възможни проблеми и възможни решения.

Поздрави!
Петьо Брезоев - дерматолог, съорганизатор на инциативата

Общи условия

Активация на акаунт