Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 907
  • 1 504
  •   2
Отговори
# 1 365
  • Русе
Здравейте!
Съжалявам, но нямам време да прочета всичко изписано по темата... От днес и моето бебе е с такава диагноза  Sad Искам да попитам дали сте давали капки Фенистил и спазвате ли диети? 

# 1 366
Здравейте!
Съжалявам, но нямам време да прочета всичко изписано по темата... От днес и моето бебе е с такава диагноза  Sad Искам да попитам дали сте давали капки Фенистил и спазвате ли диети? 

и диети спазваме,и капки сме давали....
дано се оправите,това в момента е модерна диагноза Mr. Green

# 1 367
  • Русе
Благодаря, Макси!
Аз отначало доста се стресирах... сега като гледам, обаче наистина доста хора се оплакват и или наистина е чето срещано, или е "модерна диагноза"! Дано не се развие още повече...

Хубаво би било, ако се обобщят някак си полезните неща от темата!

# 1 368
ето още една русенска мама:)то в русе май има епидемия от АД Simple Smile при коя докрорка ходите-ние при грозева-страхотен специалист но не ни помогна:( от 1 месец мажа с Мустела стелатрия и стелатопия и наистина постихнаха нещата. сирене и кашкавал ядем вече-доктора ни каза че ако нямаме непоносимост от тях тоест разстройство и повръщане няма защо да я ограничаваме.каза ми едно простичко изречение. Обривите се овладяват(с кортикостероид) и наистина ако се зачерви малко мазвам и не се стига до онези огромните обриви по цялото тяло-та от 5-6 седмици ние сме добре вече не пием и фенистил:)

# 1 369
  • Русе
Светли, ние при Касърова ходихме. Мислех за 2-ро мнение да го заведа при Грозева, но за сега нещата вървят към оправяне  Praynig и ако като се постопли има още някакви следи, ще го заведа в София. Та тя ни изписа Бяла микстура и един мехлем, който се приготвя плюс капките Фенистил. Иначе преди го мажех само със зехтин, а като започнаха да му излизат пъпчици минах на А-дерма, защото според д-р Бурмова е с по-чувствителна кожа (надявам се тя да е права), но започнаха да му излизат повече и така стигнахме до АД.
Симеон е само на кърма и сега аз съм на диета...

Между другото дъщеричката ти ми е адашка  Hug

# 1 370
Да попитам някой ползвал ли е крема Atopiclair за АД? Моля, кажете мнението си!Изписаха ни го, но се чудя да го взимам ли. Rolling Eyes

# 1 371
Здравейте,

След поставена диагноза АД от дерматолог в столична болница, решихме да потърсим и второ мнение при доц. Балабанова от катедрата по дерматология и венерология. Казаха ни, че е голям специалист в областта.
След прегледа, който трая 3 минути точно ми каза, че детето няма АД, имала екзема с неопределен произход и много съм се впрягала... ooooh! АД бил популярно заболяване и не сме първите. Ами, като за 40лв преглед може и наистина да се впрягам. Хем няма АД, хем не сме първите Close
Препоръча ми да си избера от козметика на А-Дерма продукти и да ги ползваме.
Сега явно трябва да ходим при още един "лекар", за да разберем в крайна сметка какво е това изриване на бебето?

Моля, майките от София да дадат съвет за доктор, който разбира от работата си.

# 1 372
Записвам се да следя темата, защото на "дърти" години се сдобих с това кошмарно състояние атопичният дерматит  Rolling Eyes

# 1 373
Cantariny, къде е обривът и какво представлява? Има ли сухи участъци по кожата?Може да е реакция към козметика или прах за пране.
Ние бяхме доволни от д-р Христева в Детско здраве, но не знам дали да я препоръчам-бяхме при нея само веднъж и не сме спазвали лечението й (традиционното кортикостероиди+антихистамини). Иначе ни обясни много подробно всичко.
Дано се включат и други майки от София.

# 1 374
Здравейте, искам да помоля Bierdie и всички Вас, за мнение. Ние сме АД от 3 месец сега сме на 8 месеца, от както минахме на ХА мляко нещата се нормализира, обривите останаха на лицето и на крачето сега и малък обрив на гърдичките. Мажем се с правен крем само той и повлия какво ли не ни изписаха различни кожни лекари от всичко се обриваше. Сега обаче и дадох млечна каша и обрива се засили с бясна сила. След около 2 седмици се изчисти, но има още затихнали белези. Педиатъра ни изписа Atopiclair за съжаление не можах да го открия по аптеките. Сега се чудя какъв крем да и взема които да е подходящ за АД и да не се обрине и от него. Мислех за А-дрема или мустела, За А-дерма има две серии и не знам коя да избера и крем ли да бъде или може и балсам. В момента обривите са затихнали кожата и не е в рани, стои като много суха и на места като лишей. Къпем се с сапун с овес на нивеа, избягвам пюрета с мляко и давам безмлечни каши. Захранваме се от преди месец много бавно, т.к. д-р мисли че може да има алергия от кравия белтък но не сме я тествали още. Иска ми се докато сме го овладели да почна нов крем за да знам ако не и понесе пак. Моля препоръчайте ми коя от двете марки и какъв вид да е.

# 1 375
  • София
zeni, за А-дерма зелената серия. Аз използвам Мустела, но говореха, че и спират вноса... Сапун на Нивеа не бих използвала. Използвай медицинска козметика. Нивеа не е такава. А-дерма имат много хубав сапун "без сапун". До колкото съм чела мнения на Бърди по въпроса, би препоръчал А-дерма или Авеене.

# 1 376
Cantariny, къде е обривът и какво представлява? Има ли сухи участъци по кожата?Може да е реакция към козметика или прах за пране.
Първоначално ситен обрив се появи по лицето, кожата след няколко дни започна да се бели и стана грапава като шкурка. След последната ваксинация обривът се засили и се обринаха крачетата й от горе до долу.
Козметика не ползвахме много, освен измиващото блокче без сапун и продукти за омазняване на Себамед, защото кожата й е много суха.
Сега сме само на А-Дерма и почиствам кожата й с вода на Аvene.

zeni за АД на нас ни предписаха зелената серия на А-дерма с екстракт от овес.

# 1 377
Включвам се, защото и моята дъщеря е със същата диагноза - АД. От 8-9месечна възраст се изриваше по лицето и ми изписаха Елоком крем от който минаваше буквално от едно-две намазвания. С времето обривите по лицето спряха, но започнаха да излизат на вратлето, в свивките на лактите по ръцете и отзад на крачетата - в свивките на колената. Водила съм я къде ли не - впечатленията ми от специалистите са, че просто експериментират и не могат да кажат конкретно от какво и защо избиват тези обриви. За адекватно лечение пък съвсем не искам да говоря.... Да Елоком помага, но и много вреди, защото се натрупва в организма и променя кожата. Доста пъти чувах, че този вид дерматит се израствал и донякъде съм склонна да повярвам, че е възможно. От две-три години не ни се беше случвало да се мажем с каквото и да било, но преди Коледа дерматита отново изби - този път на лицето. Очи, уста, брадичка - супер суха кожа, белеща се непрестанно, зачервяване и страхотен сърбеж ooooh! Мазахме какво ли не, този път реших, че няма да прибягвам до Елокома и ще търся друга алтернатива.......Мазахме и А-дерма, и Тайс интензив балсам и само балсам отново на Тайс, Биодерма и т.н. и т.н. Преди две седмици отидох в една аптека с надежда да купя нещо различно от досега ползваното...... Спрях се на Липикар(липидовъзстановяващ балсам за тяло) и не сгреших - за седмица кожата на лицето омекна, червенината намаля и личи, че има ефект... Отделно от това реших да правя и компреси на лицето по два-три пъти дневно с леко затоплено прясно мляко. От него кожата омеква и се успокоява. А след това ми хрумна да използвам и витамини А и Е и тъй като нямах друго под ръка, използвах Герикапс - мажех и лицето по един-два пъти дневно с витамините от капсулките. Не смея да се хваля, но лицето на детенце вече е отново здраво........Надявам се да остане такова доста дълго време.
Поста стана дълъг, но може би ще е от полза за някоя от Вас. Peace

# 1 378
Благодаря момичета, и още един въпрос цялото ли тяло и лице мажете с крема на А-дерма или само местата с обрив (лишей)?   bouquet

# 1 379
  • София
Цялото тяло.

Общи условия

Активация на акаунт