Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 507 527
  • 1 504
  •   2
Отговори
# 1 380
Благодаря момичета, и още един въпрос цялото ли тяло и лице мажете с крема на А-дерма или само местата с обрив (лишей)?   bouquet

zeni, /а и другото момиче, което питаше за Аtopiclear/ мога да ти го купя и пратя - купих го преди седмица за 30,33лв. /нямам представа дали е с голяма надценка, ползвам отстъпка в аптеката като редовен клиент/. Доволна съм, защото успокоява обривите и сърбежа - иначе по цяла нощ се чеше. На вратлето моята щерка има атопичен дерматит, който за два дни става рана, а с този крем го поддържам в приемливо състояние.

зени, трябват ти 2 крема - един омазняващ вечер и един хидратирещ сутрин /като А-дерма/. Говори с лекаря си за Юсерин омега 20% или 12 % много съм доволна за омазняването. Въобще забрави за сапуните, само косичката мий понякога. То колко се цапа това детенце, че да го сапунисваш всяка вечер.

Да споделя, че давам Витамин Д - по 1 капка вечер и ми се струва, че имаме значително подобрение /пу-пу/.  Flutter
Рибеното масло и витамините си вървят паралелно. Сменямм чаршафи на 2 дни /против акари/. Мажа с минимум 2 крема дневно /у дома е като скъпарска аптека/. Смених праха със Сано, но ми се струва, че не и влияе добре, и пак връщам Тео бебе с много изплакване.

Има ли дете, което на има АД и да няма нито една ваксина? /то тия от родилното са ясни/

# 1 381
  • Пловдив
Sillveto, що не пробваш и с друг перилен препарат? Тоя Тео бебе много го отричат при проблемна кожа...
Аз пера с течния Фрош или със сапунени ядки. Сапунените ядки са най -добрия избор при АД, но не изпират много добре, особено бяло /или моите хлапета се цапат много/... Mr. Green

# 1 382
Силве мерси, купих а-дермата, тя си разранява само ръчичките и то ако и оставя по дълги нокти. За сега я мажа 2 пъти дневно с него, но си права той не омазнява. Другия крем които е правен е много мазен и освен да почна с него вечер с а-дермата сутрин. Мерси за предложението за сега ще видим до къде ще я докараме и ако пак стане зле ще те помоля да ми го купиш. А за праха за пране, аз пера с Сано, но свекърва ми пере на зълва ми с домашен сапун, стърже и го слага в прането. Много пяна но с 1 допълнително изплакване е готово. Изпира всичко даже най гадните петна. И аз прах така 2 месеца но после минах на праха, че ми е по лесно.

# 1 383
Здравейте Моето внуче е също със себореен дерматит и какво ли не пробвахме Една приятелка на дъщеря ми  ни каза за Джинджира цинк  и видяхме полза  то е медицинска козметика и е шпрей овлажнява но не омазнява дори и аз го ползвам за сухите си ръце

# 1 384
Sillveto,ние сме без ваксини,на 2г и половина сме Peace

# 1 385
  • София
Здравейте! За съжаление и аз трябва да се запиша във вашите редици Confused Синът ми е на 5,5 месеца и има обрив откато стана на месец. Първоначално беше само по бузките, но с времето се разпространи по крачетата и ръчичките. Последните седмици се появи по гърдите, корема и гръбчето. Общо взето е чиста само кожата под памперса. Не мога да свържа появата на обривите с ваксините (сложени са само тези от родилния дом и втората хепатитна). Както всички вас съм пробвала какви ли не мазила, но траен ефект няма от нищо. Детето беше само на кърма до 4,5 месеца, оттогава се налага да го дохранвам - първо с Фризо ХА, а отскоро с Фризопеп, защото ми се струва най-щадящ. Тъй като има съмнение дали не е АБКМ, реших да се уверя и от вчера го оставих само на Фризопеп за 7-10 дни. Ако се изчисти, значи е алергия към нещо, което ям (спазвам диета, но без резултат). Ако ли не, значи си е АД.
Малкият е фамилно обременен откъм алергии, да не говорим, че таткото и до днес има АД, който се появява само през зимата.
Водихме го при хомеопат, според нея се дължи на хепатитната ваксина, давах му капки 3 дни и след още 3 дни проследяване не виждам ефект. Може би само крачетата се поизчистиха, но може и да е съвпадение. За съжаление бузките много се обостриха и станаха на рани, та започнах да мажа с Фусидин Х, уплаших се, че може да стане инфекция. Иначе в момента мажа и къпя с А-Дерма Ексомега.
Най-голямото ми притеснение е, че се научи да се чеше, от което се получават рани. По-напред в темата четох, че срещу сърбежа помага къпането с отвара от пшеничени/ овесени трици. Може ли мамите, които са ползвали, да споделят откъде ги купуват? Аптека, биомагазин?
Редактирам се, защото се сетих и още един въпрос, който живо ме интересува. Как процедирате при захранване, като детето е изринато? Още не съм започнала, но ако го чакам да се изчисти, ще си кара на мляко кой знае докога Tired Та се чудя с какво да започна и как ще позная ако /не дай Боже/ направи реакция към храната. Ориентирала съм се към безмлечна оризова каша. Може ли да споделите опит?

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 18:58 от s0nic

# 1 386
s0nic, нашият случай беше абсолютно идентичен с вашия!Аз също съм мазала с Фусидин Х в хода на хомеопатичното лечение (еднократно)-хомеопатката прояви разбиране тогава. Сърбежите са много изнервящи за детето и за родителя.
Пробвайте как ще е на Фризопеп. Можеш да поддържаш лактация с цедене през този период и да се върнете на кърма, ако няма подобрение.
Сигурна съм, че с времето и при вас нещата ще се оправят.
И аз почнах с оризова каша и при наличие на обриви.

# 1 387
  • София
s0nic, нашият случай беше абсолютно идентичен с вашия!Аз също съм мазала с Фусидин Х в хода на хомеопатичното лечение (еднократно)-хомеопатката прояви разбиране тогава. Сърбежите са много изнервящи за детето и за родителя.
Пробвайте как ще е на Фризопеп. Можеш да поддържаш лактация с цедене през този период и да се върнете на кърма, ако няма подобрение.
Сигурна съм, че с времето и при вас нещата ще се оправят.
И аз почнах с оризова каша и при наличие на обриви.
Мда, това и правя. Аз така или иначе се цедя от самото начало, защото той не иска да суче, та сега просто какво изцедя го замразявам.
А детенце как реагира на оризовата каша и на послеващите храни? Имаше ли увеличение на обиривите? С каква пауза въвеждаше отделните храни? Ох, много въпроси станаха, ама малкият е готов отвсякъде за захранване, а мен такова шубе ме гони Confused

# 1 388
Доколкото си спомням, в началото обривите се засилваха при всяка нова храна.След 6-ти месец дадох ориз и картоф и не ги понесе добре. Точно заради това отложих захранването до началото на 7-ми месец. След 7-ми месец по-лесно понасяше храните и се изчистваше постепенно. В началото въвеждах храна по 5-6-7 дена, след това малко по-бързичко Wink. Като цяло се стремях да не давам нова храна при обостряне на обривите, но понякога не съм се съобразявала, признавам.
След захранването рядко съм откривала връзка между обривите и храните. Единствено морковът създаде проблеми и чак сега го въведох успешно.

# 1 389
  • Видин
Записвам се. Преди няколко дни ни констатираха диагноза АД, тъй като направи алергична реакция към АБ, който изобщо не е трябвало да пие, но както и да е. Досега е имал само понякога червени и грапави бузи и памперс дерматит, но все си мислех, че АД е много по-страшен...
Сега ще трябва да му купя Линола Фет или А-дерма и да го мажа постоянно. Алергия към храна не е проявявал, освен слуз понякога, но не знам дали има връзка  newsm78

# 1 390
  • София
Едва ли слузта е свързана с обрива, ако не се появяват по едно и също време.
А АД си е доста страшен поне според мен Rolling Eyes Като знам малчо как се обрива понякога, чак до рани стига. А определено не е от най-тежките случаи, поне засега.

# 1 391
  • София
За съжаление след едноседмичен експеримент с Фризопеп на този етап няма подобрение Sad Още на следващия ден, след като свърши курсът с Фусидин, бузките се обринаха наново. Обривите по тялото ту избледняват, ту се зачервяват отново.
Ще го оставя още няколко дни на АМ и ако продължава така, ще го върна на кърма. Тотално отчаяние ме обзе вече Tired

# 1 392
  • София
s0nic, друга козметика, освен А-дерма провала ли си? На нас тя не ни повлия добре...

# 1 393
  • София
Пробвах и балсама на д-р Тайс, но не видях ефект. Сега съм взела Мустела Стелапротект да видя как ще е. При вас какво помогна?

# 1 394
s0nic, много неприятно, че няма ефект. Ако така или иначе цедиш, пробвай с Фризопеп за по-дълго време-две седмици. Когато обривите са повече, възстановяването трае по-дълго и ефектът се забелязва по-трудно.
За козметика нищо не мога да те посъветвам, при нас нищо не помагаше, а нещата ставаха по-зле от кремове. Според мен част от обривите бяха от кремове  Embarassed Май не трябва да се смесват и да се мажат един върху друг различни марки, една дерматоложка ми беше обяснила.

Общи условия

Активация на акаунт