Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 904
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 285
Ясно ,май не си завършил медицина.Може би биотехнологии ?

# 286
Моята дъщеря е на 2г. и 8 мес. При нас се получи следното. Тя от 3-4 месечна е с проблемна кожа десетки пъти ходихме на лекър , но никакво разрешение на проблема те дори не ми казваха от какво може да са обривите. И така до преди седмица вече ни казаха , че е атопичен дерматит. В момента е с обриви подобни на екзема по лицето, ръцете, краката и от 2-3 дена по коремчето. Много съм объркана и притеснена. Cry

Мама Галя,
важно е да подържате кожата на детенце добре хидратирана.
Едно евтино и ефикасно средство е вазелина.Вземете от него и мажете по 3-4 пъти дневно.Добри са също сериите на Nivea,Aveeno,Eucerin,Lubriderm,Aquaphor.
Ako използвате стероидно креме4е първо намажете обривите с него(само по тялото,не е желателно за лицето)и след това с лосиона.
Ако детето е неспокойно и раздразнено от обривите можете да дадете антихистаминово сироп4е преди лягане.
Експертите препоръ4ват всекидневна 10-15м. баня,за да се хидратира кожата и да се успокои сърбежа.След това не търкайте с хавлията,а оставете водата да попие  и веднага намажете обилно с лосион.Използвайте меки сапуни от рода на Dove и Neutrogena,шампоаните за тяло не са желателни.
АД при пове4ето деца отшумява,но при някои остава за цял живот.
Успех!

# 287
# 288
Ясно ,май не си завършил медицина.Може би биотехнологии ?

И а съм на това мнение.Доста от изказванията ти не звучат професионално.Учил си нещо,да ама май си прекъснал към третата година...  Stop

Сори за спама.

# 289
Без тест НИКОЙ в Европа или САЩ няма да Ви предпише хидролизатно мляко (Фризопеп и подобни).

Така е наистина,имам приятелка в Щатите.Но за всеки преглед там се записва час,чакаш със седмици.И свободно(без рецепта) може да се купи едва ли не само аспирин и лейкопласт.От това,което чувам  ми се виждат доста усложнени там медицинските услуги и процедури.Дори със застраховка.

Хайде стига! Stop
Не пишете глупости като нямате представа от нещата !
За прегледа си записваш 4ас-да не ходиш да висиш по кабинетите ,но да 4акаш със седмици-  Mr. Green!
А лекарствата са с рецепта,защото лекарят назна4ава ле4ението-не пациента! Peace

Естествено,но именно пациента е размотаван многократно и се изписват различни лекарства(които всъщност са от една група) за да се спестят пари на застрахователите!
Дали там където се намираш при проблем така лесно би си взела ново направление вместо да отидеш и да си платиш?! Naughty

Ето как стоят нещата в Холандия,щото аз нали глупости пиша и нямам представа от нещата..

"После се срещнахме и с дерматолог. „Екзема” за кой ли път чух заключението. До сега не сме я излекували казaха, щото кортикостероида много малко сме били мазали и сме го спрели. Не сме го направили на своя глава. Такова беше решението на ли4ната. Изписаха ни нов хормонален крем и бяха готови да ни изпратят. Като попитах за лицето, тогава се сетиха да ми обяснят там да не мажа. Като попитахме дали не трябва да е комбиниран крем с антибиотик, тогава „О, да, щото се 4еше и може да има инфекция от отворените рани”. Питам за миенето на главата някакви препоръки откъм шампоан- „какъвто и да е детски става”. Добре де нали влиза в контакт с кожата, а нея я мием без аромати и т.н. Тогава взеха, че ни изписаха крем за къпане  на тялото.  Показах кремчето на Аvene, за да чуя мнението им. Не можели да ми го изпишат, трябвало да си платя за него. Дори и не съм ги молила да ми го изписват, аз имам цял козметичен магазин, който никой не ми е изплатил. Да овлажнявам по няколко пъти на ден репоръчаха. Ами аз го правя вече месеци наред. Изписаха ни друг овлажняващ крем...

Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 17:51 от БОДЛИВАТА

# 290
Без тест НИКОЙ в Европа или САЩ няма да Ви предпише хидролизатно мляко (Фризопеп и подобни).

Така е наистина,имам приятелка в Щатите.Но за всеки преглед там се записва час,чакаш със седмици.И свободно(без рецепта) може да се купи едва ли не само аспирин и лейкопласт.От това,което чувам  ми се виждат доста усложнени там медицинските услуги и процедури.Дори със застраховка.

Хайде стига! Stop
Не пишете глупости като нямате представа от нещата !
За прегледа си записваш 4ас-да не ходиш да висиш по кабинетите ,но да 4акаш със седмици-  Mr. Green!
А лекарствата са с рецепта,защото лекарят назна4ава ле4ението-не пациента! Peace

Естествено,но именно пациента е размотаван многократно и се изписват различни лекарства(които всъщност са от една група) за да се спестят пари на застрахователите!
Дали там където се намираш при проблем така лесно би си взела ново направление вместо да отидеш и да си платиш?! Naughty

Ето как стоят нещата в Холандия,щото аз нали глупости пиша и нямам представа от нещата..

Бодливата,
може да имаш представа от нещата в Холандия,не и в щатите.
На мен направление не ми трябва,за да заведа децата си при специалист.И не ми се налага да плащам,защото имам страхотен иншуранс,който ми покрива по4ти вси4ко.
Не се заяждам,просто споделям.......

Като майка на дете с АД(ве4е напълно излекувано) бих ти препоръ4ала вазелина.Той е евтино и много ефикасно средство за овлажняване на кожата.Пробвала съм вси4ки кремове и мазила,които има на американския пазар и мога да ти кажа 4е то е едно от най-добрите.
Успех!

# 291
Твин майка , я да те питам аз как премахваше после вазелина ?
  Hug

# 292
Как така да го премахвам? Thinking
Кожата на сина ми беше ужасно суха и веднага попиваше(е,малко лъщеше),но не съм имала проблеми.

# 293
Как така да го премахвам? Thinking
Кожата на сина ми беше ужасно суха и веднага попиваше(е,малко лъщеше),но не съм имала проблеми.
Мисля че го бяхме споменавали, но кажи моля може би изписаха на децата "Фризопеп" или първо козе сирене, пък после овче??
Или пихте Аериус/Зиртек/Атаракс 2-3 месеца?
Или пък след тестуване децата бяха поставени на "изключващи" диети??

Просто така-за да прочетат някои хора тук как се правят нещата ТОЧНО И ДОБРЕ...

"БОДЛИВАТА" цитира писмо на една майка, живееща в Холандия...
Знам нейният случай...

# 294
Не,не сме били на диета,не са ни правени тестове и не сме пили антихистамини.
Само сме ползвали стероидно крем4е при нужда.
Детенце съм и го къпя всяка ве4ер(знам 4е някои педиатри отри4ат 4естата баня).
Важното е да се подържа кожата добре хидратирана!
Синът ми беше диагностициран с АД И СД на 2м.
На 2г.му из4езна напълно!

# 295
Да вметна само, че и аз съм със страхотен "иншуранс", но от него зависи само какво и как ще ми платят застрахователите.

Влязох за да питам за мазането със стероидното  кремче и какво виждам  Confused

Значи след дълго чакане стигнахме и до дерматолога. Педито каза, че той ще може да ни изпише комбинираното кремче. Само че май добре че му подсказах на въпросния дерматолог. Та ни изписа крем в състава, на който има triamcinolonacetonide 0.1%  и fucidine 2%. 
Изписа да го мажем 5дни седм *1 за 2 седмици. Днес ни е 4ти ден от 1вата седмица. Забравих обаче да питам как точно да мажем.

Може и да ми се смеете, но се чудя сега като са само белезите на места, а някъде и тях ги няма. То какво точно да мажа? Смисъл аз добре помня къде са били екземите, но дали ако няма и следа от тях пак да мажа там до края на тези 2 седмици. 

И за вазелина аз също забелязах , че след мазането с него 3-4пъти дневно, то водата хич и не достига до кожата при къпане.

А как е медицинското наименование на китовата мас?

# 296
Името и е Eucerin.
Ако обривите са изчезнали, мажем за ден, два само вечер.
Съгласи се с рецептата? Simple Smile
Надявам се да сте доволни...

# 297
А по възникналото недоумение кой, къде и колко 4ака ще кажа че тук няма вариант частни лекари и не може ей тъй да решиш и сам да отскочиш до специалист. То и за педиатър ти трябва направление.

За САЩ доколкото съм чела от майките в чужбинския, съм си направила заколючението, че обслужването много зависи от това в кой точно щат си. така, че може и да се окаже, че има няколко истини  Peace

# 298

За САЩ доколкото съм чела от майките в чужбинския, съм си направила заколючението, че обслужването много зависи от това в кой точно щат си. така, че може и да се окаже, че има няколко истини  Peace

Gerylin,
по-скоро сависи какъв иншуранс имаш. Wink
А Eucerina e страхотен,казвам го от опит!

# 299
Името и е Eucerin.
Ако обривите са изчезнали, мажем за ден, два само вечер.
Съгласи се с рецептата? Simple Smile
Надявам се да сте доволни...

Eucerin го помня, но си мислех нещо ceto...  да не е въпросната мас? Питам, защото като го взехме и сравнявах с онази рецепта. Та на кутийката на този пишеше и нещо  ceto... , но сега не я откривам, а на тубичката не е описано. Мислех си дали не съдържа и въпросната мас. Може би ми се е искало...

Обривите изчезват още на 2рия ден друг път, а те така или иначе ни го изписаха веднъж на ден и ние мажем вечер.

Ние мажехме с Avene Cicalfate и положението значително се подобри, та като ни дойде датата за дерматолога обриви и дълбоки рани не сме имали, само петна и малко лющещи се у4астъци.

Общи условия

Активация на акаунт