Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 860
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря на Арт мама за отговора.
 Аз също съм забелязала,че горещините,силният вятър и студът влошават дерматита особено по оголените части/лице,ръце/.
За меда-вярвам,че има лечебен ефект,но знаем,че лекарите са против приемането на мед като храна,а оттам си правя извод и за компресите/лапите/с мед.Но ще опитам,все пак толкова мазила сме пробвали,че мед ли няма да сложа.
  Чистият планински въздух/над 1300 метра надморска височина/също спомага за облекчаването.

Исках да ви питам какъв сапун използвате за измиването на ръцете всекидневно/след игра в пясъчника,преди хранене,след тоалетна,.../???Аз досега ползвах "Сейфгард"/антибактериален/ и бебешки ,понякога и обикновен тоалетен.
  При къпане слагам отвара от лайка или отвара от козметични пшенични трици във водата в легена.Така детето кисне в тази вода и играе.После започвам с шампоана и душ-гела.

# 526
  • Някъде в Европа...
Хайде и аз да се включа със съвет, според това, което ни каза дерматоложката:
За черешките - горещо ги препоръча като храна за захранване...
За душ=гела - изхвърли го категорично, колкото и да се плакнело, оставало по кожата и я дразнело.
За триците-съвет от бабите, но за съвсем пресни, от току-що мелени продукти
Za слънцето - каза ни много да го пазя, само на сянка...
За кортикостероидите и схема н априлагането им - както писах по горе,  и на нас ни направиха схема за около 2 м, почва се в съотношение 1:2 елоком:локоид и така постепенно се увеличава локоида и Нахткерцен до пълното  им изключване.

Иначе засега ние сме само на нахткерцен, обривите изчезнаха, кожата не е зачервена..., аз като кърмачка се подложих на диета като за алергично дете, а малчо е захранен само с круша и се престраших и ябълка (няма обриви), спрях тиквата и моркова.... Ще видим занапред как ще е с захранването...

# 527
Да поясня-не душ-гел точно,а душ-олио на Д-р Тайс с натчкеркзен.

++

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 20:05 от ФЕЯТА

# 528
Малката ми дъщеря има АД. В момента я лекува хомеопат, предупреди ме, че лечението ще е продължително. Много съм доволна, че не се налага да използвам кортикостероиди или други вредни лекарства. Трябва да знаете, че те само подтискат симптомите, а не лекуват заболяването! Докато хомеопатията лекува причината за него, което е много по-важно! И може би знаете, че Атопичния дерматит не е някакво безобидно заболяване, което детето ще израсте с възрастта, както много от хората си мислят. В 80% от случаите преминава в по-късна възраст в алергичен ринит, астма или псориазис. Трябва да се лекува и колкото по-навреме, толкова по-добре! Аз съжелявам, че по-рано не се обърнах към хомеопат! Използвам, че тази е световната седмица на хомеопатията и ви призовавам да се присъедините към това ЧУДО, наречено - ХОМЕОПАТИЯ!!!  Simple Smile

# 529
И аз съм пробвала с хомеопатия, около 2 години терапия, с индийски билки около година, с билкови капки около година. Резултат никакъв, но аз го отдавам на възрастта си. Знам, че детския организъм се влияе повече от хомеопатията и съм твърдо "за".

# 530
  • най-шареното място
лайката алергизира и за малки деца е препоръчително да се ползва много ограничено или поне за кратко време.
За това аз лично не харесвам нито чая, нито компресите, нито ваните с нея  за малки деца и не сме практикували.

# 531
здравейте скъпи майки.знам какво преживява всяка за щото и ние 6 месецая ходим по мъките.грешката ни е че търсим прекалерно сложни и скъпи лекарства а по някога те може да са на двора. след обикаляне по лекари и светила след 6 месеца нямаше никакъв ефект.веднага след спиране на кортикоксстероидите избиваше на ново. случайно ми попадна ЕДНА КНИГА ЗА БИЛКИ.и чудото стана .за два часа всичко изчезна от лицето на бебето.билката се казва енювче и расте навсякъде.слез също е много ефективен.книгата се казва здраве от аптеката на господ.автор е мария требен.слез и енювче по една шепа се заливат с вряля вода и така киснат докато изстинат.с памут се топва и се мажат засе гнатите места по няколко пъти на ден.пойелавам ви успех.а за тези които имат астма оставям тел. на един билкар, който я лекува напълно. мойе да не ви се вярва но пробвайте.тези билки са напълно безвредни.важното е да са пресни. в гоогле потърсете да видите как изглеждат. тел. на билкаря за астма е;0898764868-казва се дончо тонев.желая ви много щастие

# 532
И аз да се включа моя син е на 3 годинки и преди 2 месеца ни казаха че има АД.Направо се побърквам  : #Crazyвече. Първо ни изписаха  ЕЛКОМ КРЕМ 1 мg 3 дни са го мажем.Изчезнаха сухите участаци но слет седмица пак се появиха.След обстоино четене по нета си казах че няма да купувам скапи лекарства който нямят ефект.Купих му душ олиото  и лосиона на д-р.Тайс кожата му стана   Hug удново мека кадифена.Нслед 3 седмици  пак някав  newsm78 обрив се появи на ръчичката заведох го на лекар и без дори да го погледне куравосърдечната #2gunfire лекарка сложе диагноза-ООО ТОВА Е ОТ  АД.Исписа ми  АДВАНТАН МЛЯКО.мАЗАХ ПО ПРЕДПИСАНИЕ И НИЩО.Тогава  вазех ме А-ДЕРМА.Доволна съм доста мазен е и добре хидратира.Сега ги кумбинирам д-р.Таис и А-ДЕРМА.Искам да попитам  дали може да го праскам с АУТАН за комари или някъв др.препарат за комари newsm78 вие как процедирате в тези жеги?

# 533
Забравих да питам  с какво миете главичките на вашите слънца?                                         [/url]

# 534
Аз мия Иво само със сапунчето на А-дерма - и тялото, и главата. Главата я мия 2 пъти седмично, освен ако не е много мръсен.

# 535
Да и сапунчето съм го купила но мием само ръцете с него но ще почнем да мием и главичката с него.  Peace

# 536
Първо се маже/пръска/с препарата за комари,а после със слънцезащитен.Аз,обаче,не ползвам нито единия,нито другия,не съм купила още.Избягвам детето да излиза навън през деня.Излизаме след 18-19ч обикновено.
  Алерголожка ни изписа правен аптекарски мехлем-с калций,вазелин и др.Помага и е мн.евтин-под 5 лв.Ползваме го повече от месец,с него замених балсама на Тайс.

# 537
Аз съм писала и преди,но накратко ситуацията ни е следната.
При голямата ми дъщеря(8 г ) всяка година(може би четвърта подред) по това време започва следния проблем(искрено се надявах,че тази година щесе разминем,но от вчера симптомите се явиха):края на юни в резултат на жеги и потене на дланите на ръцете и ходилата на краката започват сърбежи,които се превръщат в ситни пъпчици,болезнено обелване до зачервена кожа и към средата на юли заздравяване.Миналата година ни казаха,че е АД.
И понеже аз не вярвам в това особено и не съм привърженик на силните лекарства,които така и така не помагат особено,защото при всички случаи всичко протича за около месец( и при лекарстено третиране и без),моля някой да ми помогне ,ако има идентичен проблем.В момента сме на първит етап (сърбежи и начало на поява на пъпчици).

# 538
Момичета с какъв прах за пране перете дрешките на децата с АД?

# 539
Момичета с какъв прах за пране перете дрешките на децата с АД?
С Persil Senzitive пера от доста време-по-добре изпира от Тео -бебе или Росата.кЛИНИЧНО ИЗПИТАН Е И Е ПО-НАДЕЖДЕН,СПОРЕД МЕН.

Общи условия

Активация на акаунт