Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 870
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 540
аз също пера с персил сенситив само че с гелчето.Мирише страхотно не слагам ароматизатори и ми стига поне за 2 месеца

# 541
Здравейте !Ние сме също с АД.Къпем се с душ гелчето на Мустела и със душ -олиото на Юсерин и съм доста доволна.Омазняваме се само с приготвен крем /не съдържа кортикостероиди/И съм изключително доволна.Но явно само можем да облекчим нашите деца ,не и да ги излекуваме.От балсама на д-р Тайс изобщо не съм доволна.

# 542
az su6to ne pro4etox gore napisnit yabolqvaniq no iskam savt kjete kakvo da pravq moq saprug e  s psioriazis na glavat v na4alot mu se polu4ava pupka posle tazi pupka se puk stva na rana a kojata se beli na parcali tova su6toto seg mu e na bradata molavi daite mi savet ako mojete 

# 543
Здравейте,моето бебече на 1г2м също има ад,получи го на 6 месечна възраст.Мазала съм я с какво ли не ,но резултата е само временен,сега минах на хомеопатия защото не искам вече да я мажа с кс кремове,нашата дерматоложка ни ги изписва правени .Зимата имаше петна но не беше така страшно,но от началото на пролета е някакъв ужас,знам че ще ме разберете умръзнами да си гледам детето така,на моменти чак на очите и излизат омръзна ми всички да ме питат какво и има.Това е някаква напаст,и немога да я накарам да спре да се чеше,даже имам чуството че когато нея сърби се чеше по навик ,вмомента сме на козметика а-дерма и мисля че я успокоява.Чета,чета и ме заболява главата няма оправия от това нещо.

# 544
  • Варна
Моят син още от раждането е с АД. В началото беше ужас, по лицето и по целото тяло имаше на моменти обриви. Особено зле беш през зимните периоди. Ходихме на сума дерматолози.
Хубавото е, че отшумява с възрастта. Така ми беше казала педиатърката, така и стана. Сега е на 4 и почти нямаме такива проблеми вече
Кожата му обаче си е чувствителна и суха, затова постоянно сме с гел-мусанта и крема Атодерм на Биодерма. Доволна съм от резултата.   

# 545
  • Варна
http://www.moetobebe.net/read.php?cat=18&aid=79&sp=1
Много хубава статия за АД

# 546
Статията е неграмотно написана.
Следните неща изобщо не са вярни:

"Тези деца не настиват лесно, затова не ги навличайте с много дрехи. Те имат друг проблем - лесно прихващат вирусни инфекции."
->Няма такова нещо.

"Ако не посещават детска градина, са много здрави."
-> Глупава "декларация".

"Съществено значение за общото състояние има и съпровождащият непрекъснат или пристъпно засилващ се сърбеж, следите от който са линеарни разчесвания по кожата."
-> Много неточно...

"...тези деца обикновено се потят много."
->Това изобщо не е вярно! с такава категоричност.

"...Децата с атопичен дерматит са капризни по отношение на храната - сами избират какво да ядат и какво не, а ако не харесват някоя храна, никой не е в състояние да ги накара да я приемат. Обикновено менюто им е еднообразно."
-> Нищо такова изобщо няма. Даже напротив.

"...Особено важен е въпросът, свързан с алергията към белтъка на кравето мляко. Много важна е консултацията със специалист и назначаването на строга диета."

->Това е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО! АД НЕ Е алергично страдание изобщо в тесният смисъл на тази дума! Подобни "схващания пълнят кабинета на "алерголози" като Мустаков, Маринова и децата пият с години специални млека без изобщо да имат АБКМ или АД да се повлиява.

"...Препоръчително е детето да приема хидролизирано мляко поне до 1-годишна възраст. По-късното захранване е задължително за тези деца, тъй като намалява риска от алергизиране."
->Никакви подобни препоръки изобщо няма!

# 547
  • Варна
Аз не съм лекар, но моето дете е с атопичен дерматит от 2-3 месечно и доста от нещата в статията са верни за него: изключително податлив е на вирусни инфекции, поти се много, при което кожата се раздразва, придирчив към храна и т.н.
Съгласна съм с Birdie по отношение на алергиите- поне при  нас АД не е на алергична основа.

Естествено при всеки симптомите се различават, но поне при нас е така.

# 548
При нас има подобрение,надявам се да не е временно.Последно време доста е ограничил кръга на храните,които яде.Може и да сме изключили алергена,знам ли.Сега,след морето почти няма и следа по ръцете и краката от обривите,само много малко по бузките.

# 549
  • Варна
При нас подобрение има винаги през лятото - когато носи малко дрехи, постоянно е на въздух и слънце, също и от морската вода.

# 550
при нас се изостри през пролетта,забелязах че когато се изпоти страшно се изрива,мажа я с а-дерма,смених атодерма ,но и той и действаше.Искам да ви питам ,ходители на плаж когато са изострени обривите или чакате да утихнат,че ние от една седмица сме с страшен обрив ,ту изчезва ту се появява.Инъче ние сме от несебър и имаме възможност всеки ден да сме на плажа,а сме ходили два или три пъти,страх ме е да я водя тя е на 1г2м

# 551
Благодаря на Бърди, благодаря и на лекарите - алерголози и дерамтолози, които ни лекуваха няколко месеца!
Но в интерес на истината нищо от диетите, от наставленията за къпане, обличане и пр. НЕ ДАДЕ РЕЗУЛТАТ! След спиране на мазането с кортикостероидни и пр. кремчета, след спиране на курса с Фенистил - всичко започваше наново. Да не говорим, че детето ми беше неспокойно, плачеше нон-стоп ...Имаше такова бедно меню, ..давах само тиква и картоф...Къпех - първо рядко, после само под душ - обливане, гънките със специален сапун..Попиване с хавлия, \не обтриване\, играчки плюшени, възглавнички слагах за по месец във фризера за да убия акарите и т.н. и т.н.

Бях в такава депресия, гледайки раните по бузите, скалпа - целият в пъпчици, раната на ръчичката...Мислех, че няма да има оправия. Лекувахме БОЛЕСТТА, а не самото дете.

Попаднах на медик - хомеопат, който наблюдава детото, дава ми наставления, за два месеца, всичко е отлично. Аз също се наложи да лекувам нерви, защото доста негатив се рееше в дома ни. Успокоих се.  Дани вече яде доста разнообразни плодови пюрета, каши \безмлечни\ но с горски плодове, глутен и пр.... Къпя го във ваничка и му прави голямо удоволствие да се цамбурка. Провокирам го непрекъснато с разни "алергени", за да видя това предишното дете ли е..но обриви ВЕЧЕ НЯМА.

Благодаря на всичики лекари, но немога да не съм признателна на хомеопата си!

# 552
Да, възможно е.
Често техните средства са повече от полза.
Но споделете-би било от полза за всички...

# 553
Ами,аз като чета май само това е изхода от тази задънена улица.

# 554
Бърди,
срам ме е точно тук да пиша, защото няколко пъти точно от теб съм искала помощ и си ми помагал. Аз също работя в болница, уважавам нашата наука, алопатията не я отричам, но ТРЯБВА според мен да работим в синхрон, като кръвоносните съдове. Вени. Артерии. ТЕ имат различна функция, но са си взаимнонеобходими, свързани..а същевременно тооолкова различни. А и анатомично ....близо са едни до други...Това е метафора, ...или както там се нарича. НО ако правим нещо за децата - трябва да е ВСИЧКО. А алопатичните средства не са всичко, всичко за мен е комплекс от това което Господ ни е дал като избор.
Ами, казах ви вече. Според мен направихме всичко възможно с една доста добра дерматоложка. Но след мазане с крема - ту Адвантан, ту Певизон..тя определяше с какво...екземите пак се появяваха. Спазих и това, Бърди, след спиране на мазането да ПРОДЪЛЖА ВЕДНАГА с крем за атопична кожа...но ...А дори и когато нямаше обриви, неспокойството, хиперактивността на детето оставаше..Знаех, че това не е мойто дете..
За два месеца хомеопатията го успокои, а ПРОБЛЕМА наистина го изтика отвъртре - навън. Незнам какво е чувствало самото дете при така наречената лечебна криза...Но за себе си мога да разкажа.
Пих назначените ми гранули, и след втория прием започна да ме боли гърлото, зачерви се. Такава картина като при фоликуларна ангина. Само че без Т. Сковаха ме мускулите на врата..Викам си-....а! Простудих се от климатика...Да, ама НЕ. На обяд ме заболя съвсем врата\имам шийно ошипяване\, после яйчници, вечерта и крака..Наблюдавах себе си и ми беше интересно какво се случва.. Защото не можех да повярвам че това е т.нар. лечебна криза. Даже се чудех как ще изкарам нощта, след като цял ден бях като парцал. \През това време естествено не съм пила нищо освен гранулите\ Нощес станах  да храня бебо и...ВСИЧКО МИ БЕШЕ МИНАЛО.
Това е. Чувствах се по-добре. Нещо като пречистване. Може да си сугестирам, но резултат има!

Общи условия

Активация на акаунт