Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 875
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте.вашите деца плачат ли докато ги мажете с крем защото моята дъщеря от два дена като я мажа изпада в някакъв ужас иреве страшно,а няма как да не хидратирам кожата,която е много суха и е на страшни петна.

# 556
Здравейте.вашите деца плачат ли докато ги мажете с крем защото моята дъщеря от два дена като я мажа изпада в някакъв ужас иреве страшно,а няма как да не хидратирам кожата,която е много суха и е на страшни петна.
От опит казвам-плаче само когато мазилото/кремът или емулиантът/ не й понасят,дразнят кожата,случи се с Атодерм и с Юсерин/.
Когато мажа с балсам интензив на Тайс или с правен в аптеката мехлем/предписан от лекар/-не плаче,не се сърди,облекчава се сърбежът.
Сама си направи изводи.Намери този препарат,който ще повлияе добре.Аз изкупих доста,докато намеря подходящите!

при нас се изостри през пролетта,забелязах че когато се изпоти страшно се изрива,мажа я с а-дерма,смених атодерма ,но и той и действаше.Искам да ви питам ,ходители на плаж когато са изострени обривите или чакате да утихнат,че ние от една седмица сме с страшен обрив ,ту изчезва ту се появява.Инъче ние сме от несебър и имаме възможност всеки ден да сме на плажа,а сме ходили два или три пъти,страх ме е да я водя тя е на 1г2м
Малка е за същинско плажуване.Бях чела в списание статия по в-са-под 2-год.възраст не се препоръчва!
А за деца с АД-само след 17-18 часа ,т.е.избягване на интензивното излагане на слънце.Морската вода има оздравително действие за обривите-видях го с очите си -детето ми имаше подобрение,но ,уви,не ми е възможно всеки ден  да ходим на плажа,тъй като съм на работа.По принцип ,аз пазя детето ми от слънцето,през деня почти не я извеждаме,само надвечер.Най-често излизаме след 19ч навън.
 Желая ти успех с преборването на АД.

# 557
Да ти кажа,тя се влияеше много добре от Атодерма и всички други досега не е имало пробеми,ама взех А-ДЕРМА защото има големи супер лативи за тях,купих всичко от серията.Незнам защо ги купувам постоянно сякаш се надявам на чудо,като чи ли незнам,че всичко е времено.Еми явно пак ще сменяме козметика,ползвали сме и балсама на Тайс но за кратко,нямам кой знае какви впечатления.А аз се  претисних да не се възпалила нещо кожата,макар че не изглежда толкова страшно.Нали уж тези кремове са успокояващи а не дразнещи,незнам дали си ползвала топиалис имат и витамини много са добри.

# 558
  • Sofia
Аз ползвам Меналинд по препоръка от форума и съм доста доволна.От А-дермата не бях впечатлена.На плаж детето ми седи по цял ден,но под чадър с крем 50-ти фактор и плажен костюм с УВ защита

# 559
а някой правилие бани тетра,дали действат добре,на обривите

# 560
А с ДЕРМАКС мазалили сте

# 561
Здравейте!
за пръв път се включвам, но искам и аз да споделя опита си в борбата с АД. Дъщеря ми е вече на 10 и половина и АД е само лош спомен. Одисеята ни започна на 6месеца и последва едно непрекъснато мазане, капки и ходене по лекари. Накрая реших да се допитам и до нетрадиционната медицина - хомеопатия. И резултатите не закъсняха  - след 6месеца изчезнаха всички симптоми и след още 6 всичко беше само спомен. Само да кажа , че последните екземи бяха покрай очите, всичко се лющеше и дори офталмолог не искаше да предприеме лечение, преди да я види детски специалист. И още първото слънце беше за нея истински кошмар, а всичко това се случи в началото на лятото.
След около 4 години вече нямаме никакъв проблем и дай боже така да продължава. А ми бяха казали, че няма излекуване...
Ние имахме и голям ефект от баните с Линолафет. Пробвайте ...
Поздрави!

# 562
отдавна не съм писала, но искам да споделя какво помогна на моят син за АД- диета, строга, мазане с овлажняващи средства и къпане без никакви миещи средства
от мазането най-добре ни е с линола фет, д р тайс, лосион бюбхен
детето ми наистина е капризно на храна и податливо на инфекции,  със суха кожа, нервно и будно...приела съм ги като типични за АД неща, макар че той вече няма и следа от АД

# 563
Да питам:какви храни точно изключихте от храненето,без никакви компромиси ли бе диетата.Линола фет-във ваничката или мазане след къпане?
...диета, строга, мазане с овлажняващи средства и къпане без никакви миещи средства
.......
Съвсем без никакви миещи?Дори без душ-олио или линола фет?За какъв период така миехте?
Предварително благодаря за отговорите!

# 564
Аз мия с линола фет и мисля че това е подобрия вариант отколкото само с вода,незнам все пак всяка майка прецена кое влияе добре.Всъшност я намазвам и полсе я иплаквам ,тя играе по цял ден в пясъчници и пипа какво ли не,даже си мисля че това не е достатъчно.Споделяйте опит моля,темата ми е много наболяла и ме интересува  силно.Знаете за какво става въпрос

# 565
Да,Иппи,по-големичките бебета/деца/много се цапат-по пързалки,люлки,пясъчници,често има и падания баш в големия прахоляк или в калта.И аз не си представям да си измия детето само с вода.Писала съм вече-досега я мия все с душ-олио на Тайс.
   Една лекарка ми препоръча някакъв измиващ гел за от първия ден на детето/новородено/на "Мустела".Не съм се наканила да го купя все още.

# 566
отдавна не съм писала, но искам да споделя какво помогна на моят син за АД- диета, строга, мазане с овлажняващи средства и къпане без никакви миещи средства
детето ми наистина е капризно на храна и податливо на инфекции,  със суха кожа, нервно и будно...приела съм ги като типични за АД неща, макар че той вече няма и следа от АД
За никакви диети на обща база при деца с АД и реч не може да става. Моля глупостите на Г-н Мустаков да не се тиражират като "истини"...

АД НЕ Е алергично заболяване!!

# 567
Накрая реших да се допитам и до нетрадиционната медицина - хомеопатия. И резултатите не закъсняха  - след 6месеца изчезнаха всички симптоми и след още 6 всичко беше само спомен. Само да кажа , че последните екземи бяха покрай очите, всичко се лющеше и дори офталмолог не искаше да предприеме лечение, преди да я види детски специалист. И още първото слънце беше за нея истински кошмар, а всичко това се случи в началото на лятото.
След около 4 години вече нямаме никакъв проблем и дай боже така да продължава. А ми бяха казали, че няма излекуване...
Ние имахме и голям ефект от баните с Линолафет. Пробвайте ...
Поздрави!

Ами те така си и изчезват с времето...
Каква е тази терапия, даваща резултат след 6 месеца ??

# 568
Аз като новородено я къпех с него но тя тогава имаше страхотна кожа,а сега направо да ви говоря.Общо взето ползвах само мустела,но спрях и вече и аз немога да ви кажа какво ползвам.Неограничавам детото от храна,тя на 1г2м няма кой знае какво меню.Инъче я къпя и обед и вечер,много се цапа и не мога да издаржа дая гледам потна и мръсна,може би тук греша.Всеки ден си казвам че няма да я къпя.Въпрос към birdie мога ли дая заведа на плаж,дали действа добре тук има противиречиви мнения?Само да кажа че съм я водила когато не изострено и е добре,но сега долу на краката си разрани две плаки и много реве като я мажа там мисля че и на моретоще плаче,имам възможност всеки ден да я водя,но ме е страх да не влошим нещо.

# 569
Да, може да я заведете-морската вода е много благоприятна.
Слънцето обаче не- но това не важи за всички деца.

Ако имате активни екземи, колкото и да се маже с козметика няма да имате резултат без добро КС кремче.
Козметичните средства дават ефект САМО след като са затворени екземите!

Общи условия

Активация на акаунт