Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 901
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 570
Знам че е така,но всячески се стремя да ги избягвам кортикостероидите мазала съм прекаленомного с тях и вече си мисля че започна да се окосмява,имаме две активни които много я сърбят и май ще я намажа след посещение при дерматолог,и аз като почечето минах на хомеопатия тази на боарон и затова много внимавам с мазането.Прочетох какво ви е мнението за това ,но реших да пробвам.Жената който ни лекува мен ме лекува от бебе още преди да се занимава с хомеопатия и съм се доверявала само на нея,всеки ден съм там и вече ми е неудобно пак да и званя.

# 571
Това става така, защото ползвате неподходящи КС препарати (Елокон) и "голи", направо върху кожата.
Освен това, без успоредно да лекувате инфекцията върху екземата, от КС никаква полза.

# 572
Ние ползвахме правени ето и рецептата:diproson 5.50,aq calcis0975,vazelin25,0,ds alfa gu.Нещо такова много трудно се разчита,другия беше същия само че с елоком вътре,извениме ако съм написала глупост но не съм мед лице и мие трудно да ги разчета

# 573
Моя позната паралелно с хомеопатичното лечение, външно пръскат проблемните участъци със спрей с алое и прополис, и отгоре мажат със смес от желе от алое и масло от гроздови семки. Отразява им се супер, кожата на детето стана гладка, няма рани и детенцето се поуспокои, че не можеше да спи милото.

# 574
А знаеш ли от къде се снабдява с тях.

# 575
А знаеш ли от къде се снабдява с тях.
Ходят на хомеопат в Пловдив и той е съгласен да мажат проблемните места с алое, та аз и ги поръчвам, че да и излизат по-евтино

# 576
Значи казваш че се повлиява добре,трябва да се позаинтересум повече,вчера бяхме на плаж и влоших положението а тъкмо обрива беше затихнал на нас морската вода ни влияе зле.birdie kaкво ще кажеш за правените кремове които съм описала по горе,пак се извинявам за това което съм написал,толкова разчетох,защото всичко е много неясно.

# 577
Значи казваш че се повлиява добре,трябва да се позаинтересум повече,вчера бяхме на плаж и влоших положението а тъкмо обрива беше затихнал на нас морската вода ни влияе зле.birdie kaкво ще кажеш за правените кремове които съм описала по горе,пак се извинявам за това което съм написал,толкова разчетох,защото всичко е много неясно.
Избягваме бази на основата на нефт или животински продукти.
От КС, най-подходящ за използване в смес (база) е Бетноват. Елоком е слаб и неефективен.

# 578
съжалявам че чак сега се включвам
ние не сме ходили при мустаков и  т н , но от всичко прочетено реших да предприема диета, след като се видя че проблема се разраства, а не намалява
изключих всичко млечно, рибно, цитруси, ядки, мъхести и горски плодове, пакетирани храни с е-та , подправки и т н , бобови, екзотични храни и т н , всички общи алергени
постепенно се "захранвах"-защото кърмех бебо, после след 8-10 месечната му възраст започнах и на него да му давам от тези храни...на някои реагираше много, и то и с обостряне на АД и с уртикарни обриви, на други- не реагираше
постепенно го захраних с почти всичко, но бавно в сравнение с др деца
избрах кърменето пред варината да се лутам между хипоалергенно, хидролизирано и обикновенно адаптирано мляко, затова и спазвах диета...не беше толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед, и за мен водещо беше твърдението че децата на тази възраст правят реакции, а не алергии, така че исках да му дам време да урепне и да се справи сам
освободиха го от коклюшната ваксина
не му давам никакви антиалергични, хомеопатични и др лекарства, и отдвана спрях да го мажа с кортикостероиди- само по мокрещите рани съм го мазала
не го къпя с нищо- имам линола фет и течност на д-р тайс, но съм ги ползвала по 1-2 пъти...изобщо няма нужда, само на ръцете след игра в пясъка слагам сапун, ползвала съм хума за къпането но много рядко...повярвайте че кожата му е по-здрава и мирише прекрасно на чисто, без да ползваме сапун, шампоани и други подобни
за мазането - мажех го по няколко пъти на ден, с балсама на тайс по цялото тяло като лосион, понякога с мляко на бюбхен- когато вече нямаше лишеи, но не смея да препоръчам козметика, защото е индивидуално какво ще му понесе- на моят някои мазила от доста известни и препоръчвани марки не му понесоха никак добре
кортикостероид сме ползвали елоком но в някаква база...
за диетата- никой не може да ме убеди че не ни е помогнала, да АД не е алергия, но е свързана по някакъв начин и моето дете се оправи, а детето на моя приятелка си нагъва сандвичи с шоколад и риба и вече 5 година е с активни екземи- мазани редовно с кортикостероид и козметика, защото друго лечение няма, нали не е алергия...лично мнение, не желая с никой да споря
в заключение мога да кажа че синът ми от месеци не е имал никаква следа от АД и се надявам да остане в миналото , храни се спокойно с повечето храни-някои просто не обича, и има здрава кожа и пожелавам на всички борещи се с тази гадост да оздравеят!

# 579
mamavasi, браво на теб! Ти си много умна и смела майка, поздравявам те!Пожелавам ти и за в бъдеще да използваш лекарства само при необходимост и да се радваш на детенцето си. Hug

# 580
Накрая реших да се допитам и до нетрадиционната медицина - хомеопатия. И резултатите не закъсняха  - след 6месеца изчезнаха всички симптоми и след още 6 всичко беше само спомен. Само да кажа , че последните екземи бяха покрай очите, всичко се лющеше и дори офталмолог не искаше да предприеме лечение, преди да я види детски специалист. И още първото слънце беше за нея истински кошмар, а всичко това се случи в началото на лятото.
След около 4 години вече нямаме никакъв проблем и дай боже така да продължава. А ми бяха казали, че няма излекуване...
Ние имахме и голям ефект от баните с Линолафет. Пробвайте ...
Поздрави!

Ами те така си и изчезват с времето...
Каква е тази терапия, даваща резултат след 6 месеца ??

Каква е терапията, не мога да кажа, защото не ми е това специалността. А дали изчезват само аз си знам. За три години не изчезнаха, просто сменяха местата си. Но от моя опит мога да кажа, че за 3 години традиционно лечение - ефект никакъв, а въпросната терапия - с хомеопатични препарати - резултатите при дъщеря ми са очевидни.
По повод миенето с линолафет, аз разтварях една капачка в 5л вода и с получения разтвор я обливах след баня.

# 581
Всеки ден следя темата и мие интересно,какви точно бяха обривите на вашите деца и къде ги имаха,защото имам чуството че само моето дете има по цялото тяло и се притеснявам,най силни са долу на крачетата и на свивките,по гърба и корема има големи зачервени сухи участъци,и тук таме лишейчета.Сухотата с мазане се овладява но пропуснем ли и пак се зачервява особено след баня.Моля пишете защото откакто спряхме кортикостероидите трудно овладяваме обривите и много я сърбят.Инъче преди и минаваха за два дена с корт.

# 582
ЗДРАВЕЙТЕ! МОЕТО ДЕТЕ СЪЩО БЕШЕ С ДИАГНОЗА АД. ТОЙ Е НА 4 ГОД И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ТРИ МЕСЕЦА КОЖАТА МУ Е МЕКА , ГЛАДКА И ЗДРАВА. ПОКРАЙ ВЕЛИКДЕН ГО ЗАВЕДОХ НА ХОМЕОПАТ И ОТ ТОГАВА ЗАБРАВИХ БЕЗСЪННИТЕ НОЩИ, ПОСТОЯННИТЕ ОБРИВИ, СЪРБЕЖИ И КУПИЩАТА КРЕМОВЕ. И АЗ КАТО ВАС ОПИТАХ ВСИЧКО, КОЕТО МИ БЕШЕ КАЗАНО ОТ ДОКТОРИ, ПОЗНАТИ И  БИЛКАРИ . В МОМЕНТА ОСВЕН ХОМЕОПАТИЧНИТЕ ПРЕПАРАТИ, ГО МАЖА С МАЗЕН ДЕТСКИ КРЕМ "ПАВЛОДЕРМ" И ГО КЪПЯ С КАТРАНЕН САПУН - КОЙТО СПОРЕД МЕН СЪЩО МНОГО ПОМАГА НА КОЖАТА ДА НЕ СЕ ЗАЧЕРВЯВА И ДА НЕ ИЗСЪХВА СЛЕД БАНЯ. ДАНО ТОВА ДА Е КРАЯТ НА МЪКИТЕ НИ. ЗНАЙТЕ , ЧЕ НАДЕЖДА ИМА . ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ ДЕЦА.

# 583
ipppi и ние имахме по цялото тяло, ама по цялото, на всички типични места плюс по телцето и бяха доста големи участъци и според някои доктори трябваше да го мажа навсякъде с елокома Crazy
яко мазане трябва,но с овлажняващи кремчета и кожата да е на хладно и да "диша"! не се притеснявай, дано да отмине по-бързо!

# 584
искам да ви питам,някой от вас забелязал ли е по време на никнене на зъбките,дали се изостра ад.Аз имам такива съмнения,сега ни останаха само кучешките и страшно се обостри,дали е възможно

Общи условия

Активация на акаунт