Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 514 498
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 765
Съжалявам, но сигурно има и кадърни лекари, такива които да ви помогнат. По снимките само едва ли може да се даде точна диагноzа.

# 766
  • Пловдив

Какви са тези масла,а по специално с какво мажеш плаките?

Производство са на Икаров, но мисля че, има и други производители. Студено - пресовани са, има ги във всяка аптека. На мен един фармацевт ми ги препоръча при АД, щото ние се лекуваме с хомеопатия и не е препоръчително в този случай до се ползва никаква козметика, и хомеопатичката ми каза да питам за подходящи за АД натурални студено-пресовани масла, в аптеката ми препоръчаха от макадамия, сусамовото, кокосовото или лененото масло. Казаха, че тези са подходящи при АД и почнахме да ги пробваме. За сега сме пробвали първите две и определено им влияят много добре. Ще пробвам и останалите.  Peace
Сбърках и на своя глава взех да пробвам бадемовото (преди да питам в аптеката) и, определено, не е подходящо за атопична кожа, поне за кожата на моите хлапета.

А плаките - не ги мажа с абсолютно нищо. Само си пием хомеоп. лек.

# 767
  • Пловдив, но иначе от Бургас
Нашият случай е доста по лек от тези, които прочетох, но пак ще моля за помощ
Синът ми -1.11г - оказа се детска екзема, дадоха елидел и линолафет, без банани, 6околад, ягоди, ядки
по малко слънце или с фотокрем
А за къпане какъв шампоан и после какъв крем? и отсега нататък само спец.козметика ли трябва да използвам

и примерно като му мине  Praynig , с какви кремове да го мажа
знам, че сте го дъвкали 100 пъти, прегледах темата, но при него все още е само по груба кожа с пъпки, въпреки че днес взе да го пипа и да казва боли Cry
и не знам тези кремове, за които пишете..
и този елидел се маже сутрин и вечер, а през деня като го боли, има ли нещо да го облекчавам

# 768
моят син има ситни пьпки по лицето и брадата които стават на рани.Казаха,че е алергия ими изписаха Адвантан крем докато го мажа изчезват,но после пак се появяват така вече три месеца,а той утре става на 6.Какво да правя помогнете ми.Мимоза04

# 769
  Още преди година майки от тук/форума/ми препоръчаха ЕУСЕРИН ОМЕГА 12%. Нямаше го по аптеките тогава-не бяха чували дори за такъв точно препарат,но сега вече го има в България-към 30 лв.струва,голяма е шишето обаче.Подходящ е за мн.суха и атопична кожа,т.е.,тежките случаи!!!
  Аз да дам малко надежда на вас-колежките по съдба-моята щерка от октомври насам няма нито един обрив.Октомври бе на 3 г. и 1 мес.,а сега е на 3г.и 7 мес.ДА ЧУКНА НА ДЪРВО и да не чува този ,дето не трябва.
 А дърветата цъфнаха още в края на фев.и нач. на март във Варна.Точно тогава очаквах пак да започнат мъките ни.За сведение да кажа,че не мажа нищо ,защото няма нужда засега,но приема Сингулаир за профилактика на евентуални астматични заболявания.

# 770
ninon, видях снимките  Confused дано детенцето бърzо се оправи.
Моят син беше с диагноzа АД. Всичко zапочна след третия месец от раждането му, екzемите, сърбежа, чесането и т.н. Неговите екzеми обаче не бяха в такова голямо количество както при вас. В момента е на 34 месеца и от около година не е имал екzема.
Писала съм и наzад в темата, но пак ще повторя живеем в Германия, преди да бъде zабранен елидела и протопика zа деца под 2 години са ни го иzписвали. Полzвали сме и КК. Важното е да се увладее екzемата, да се спре сърбежа zа да не се мъчат децата. Това обикновенно става с КК. Естествено че екzемите и zачервената кожа пак ще се появят, zа съжаление така е при дерматитите, преz останалото време трябва всекидневно да поддържаме кожата със специална коzметика (такава, която хидратира, а не такава, която омаzнява). Трябва да иzбягваме шампоаните при баня. Месеци наред съм мила детето си само с отвара от трици (при силен сърбеж) преz останалото време съм раzтваряла специално минерално масло във водата zа къпане. Сапун само zа интимните части и малко шампоан zа косата(веднъж в седмицата). Само памучни дрехи и двойно иzплакване при пране. Бавно zахранване и късно въвеждане на алергенните храни.
Както ти писах аz полzвам euserin 12% omega creme, той не съдържа уреа. Съжалявам, че не може да се намери в бг. аптеки, но със сигурност има други подходящи кремове.
В твоя случай, съдейки от снимките неzабавно бих потърсила лекарска помощ.

бих сложил вашия пост с голями червени букви....   bouquet  жалко че нашите педита са далеееч от германските...  #Cussing out

# 771
моят син има ситни пьпки по лицето и брадата които стават на рани.Казаха,че е алергия ими изписаха Адвантан крем докато го мажа изчезват,но после пак се появяват така вече три месеца,а той утре става на 6.Какво да правя помогнете ми.Мимоза04
кортикостероид в база с крем еуцерин или а -дерма - ексомега! виж горния пост!

# 772
Големият ми син се роди с диагноза атопичен дерматит.Започнахме захранването по-късно,ползвахме специална козметика-mustela r sebamed,а кортикостероидите локално си вървяха.Имаме и огнище на обрива по вътрешната част на крачетата на площ кръг с диаметър около 5 см.От време на време и тестисите като контактни се засягаха.На диета сме от раждането му и не знам къде в България да го заведа за точни изследвания.Не могат да го разбера тукашните лекари към какво е алергичен.Да съм го наблюдавала................А аз го наблюдавам и ако няма обрив съм щастлива .,а като се появи не търся лекар защото в домашната си аптечка имам всички кортикостероиди на света които мисля да изхвърля.Вие как изследвахте децата си?

# 773
  Още преди година майки от тук/форума/ми препоръчаха ЕУСЕРИН ОМЕГА 12%. Нямаше го по аптеките тогава-не бяха чували дори за такъв точно препарат,но сега вече го има в България-към 30 лв.струва,голяма е шишето обаче.Подходящ е за мн.суха и атопична кожа,т.е.,тежките случаи!!!
  Аз да дам малко надежда на вас-колежките по съдба-моята щерка от октомври насам няма нито един обрив.Октомври бе на 3 г. и 1 мес.,а сега е на 3г.и 7 мес.ДА ЧУКНА НА ДЪРВО и да не чува този ,дето не трябва.
 А дърветата цъфнаха още в края на фев.и нач. на март във Варна.Точно тогава очаквах пак да започнат мъките ни.За сведение да кажа,че не мажа нищо ,защото няма нужда засега,но приема Сингулаир за профилактика на евентуални астматични заболявания.
[/quoteФЕЯТА,а има ли някакви симптоми на астмати4ни заболявания,понеже и на нас ни казаха като навърши годинка да по4ваме СИНГУЛЕР?

# 774
Здравейте. Участвам в друг подфорум, но тези дни търся всячески информация за много добър детски кожен лекар заради диагнози атипичен дерматит или атопичен, не съм сигурна. Диагнозата е поставена от педиатър джи пи и не се доверявам много. Предписа мазила, детето по-зле става. На ръчичките му минава, на лицето и тялото се появиха засъхнали петна. Много съм разтревожена.
В Гугъл не откривам много актуални телефони тук от форумите на добри лекари. Помогнете!

# 775
  • Пловдив
iglikalika, ама пиши откъде си бе, за кой град ти трябва инфо?

# 776
  • София
Дъщеря ми е с АД горе-долу от 1,6 год. Определено не е имала големи обриви - само 2-3 с. на сгъвките отзад на колената. Засега основно караме с поддържаща козметика (Мустела Стелатопия, А-Дерма, др. Тайс...), в началото веднъж сме мазали с Адвантан (Кс) и в момента - с Елоком, защото обрива стана доста по-голям и най-засилен в сгъвките на дупето ... ето такъв беше през февруари (след 'лечение' с класическа хомеопатия ): http://i118.photobucket.com/albums/o98/galia_gtsp/Razni/DSC03205.jpg?t=1208377154, преди ХП беше поне 1/6 по-малък обрива и въпреки 3 месеца ХП (явно не попаднахме на хомеопат!) не стигнахме до излизане от непрекъснатото влошаване ...
Сега в крайна сметка се решихме на Елокома, но колко време да го ползваме, днес ни е 3ти ден (по 1 мазане) и има видим ефект (ще снимам сегашния обрив за по-нагледно), казаха ни макс. 10 дни, но в листовката пише - 5 дни  Thinking

... пп. не давайте калции!
На нас добре ни се повлиява правен крем от: глицерин, ланолин и калциева вода ...
защо не се дава калций - да не би да правим грешка?  Thinking

# 777
  • най-шареното място
Kолко голямо беше детето когато се появи обрива?
Опитах да сетна, но е писано преди около 18 месеца, да не са 20тина - на около 6 месеца да е било?

# 778
  • София
Дъщеря ми е с АД горе-долу от 1,6 годишна
да се поправя, че не е ясно наистина ... сега е на 2 г. 3 мес. значи за първи път почнахме с АД преди по-малко от година - на захранено вече успешно дете, кърмено до 1,3 годишна ...

# 779
И ние след хомеопатия се влошихме много,и сега си караме с елоком като се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт