Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 507 527
  • 1 504
  •   2
Отговори
# 1 395
Аз съм много доволна от Ехципиал с 2% урея-хидролосиона.Само той ни спаси от себорейния дерматит.Мажа го от 50-тия  ден до сега и да чукна на дърво сме ОК!Сега малко от студа му се изсушава кожата на бузките,но мажа обилно и така...

# 1 396
  • София
Моята дъщеря се оправи с Мустела Стелатопия. В момента обаче Мустела мисля, че нямат внос. Стелапротект е новата им серия нали? Аз не съм маза от нея. За Авеене съм чувала хубави неща.
Ексипиал също подейства зле.

# 1 397
  • Видин
easy, а защо не минете само на кърма? Това по принцип е най-добрият вариант  Peace

# 1 398
  • София
Моята дъщеря се оправи с Мустела Стелатопия. В момента обаче Мустела мисля, че нямат внос. Стелапротект е новата им серия нали? Аз не съм маза от нея. За Авеене съм чувала хубави неща.
Ексипиал също подейства зле.
Аз пробвах да го мажа със Стелатопия още в началото като тръгнаха обривите, но не се повлия. Ама пък и аз не бях достатъчно настоятелна май, просто не знаех какво ме очаква Rolling Eyes По-натам сигурно пак ще я пробвам. Стелапротект е нова серия, не е точно за атопична, а по-скоро за чувствителна кожа, поддатлива на алергии. Вече малко на експерименти го карам, но като гледам при всяко бебе повлияват различни козметики, та затова ще се пробвам докато открия подходящата за сина ми.
За другата седмица записах час при друг хомеопат, който ми препоръчаха, пък да видим...

# 1 399
Някой лекувал АД с Protopic 01????
Като чета листовката изправя ми се косата Shocked
Детето ми е на 1.5 г....

# 1 400
Някой лекувал АД с Protopic 01????
Като чета листовката изправя ми се косата Shocked
Детето ми е на 1.5 г....

Да, изписаха ми го. Мазах 2 -3 пъти и точно заради написаното в листовката го оставих при голямата си колекция "скъпи, безполезни и много прехвалени мазила". Не виждам ЗАЩО изписват нещо, което изглежда по опасно, отколкото полезно.

# 1 401
Проведохме курс на лечение преди месец с елоком - 3 дена + липобаза. Тогава имаше само на крачета и мина. В момента е целия в екземки, много го сърби  и се  чудя дали пак да го намажа с елоком. Нали пише да се прилага не повече от 5 дни???
 Не искам да мажа с този protopic.
Намерих в един руски сайт много интересна статия за АД, който разбира може да прочете:
http://articles.komarovskiy.net/allergicheskij-dermatit.html
Основната идея е :
Детето не трябва да преяжда
Ако има запек задължително да се преборят с него, това е много важно т.к токсините, които се събърат в дебелото черво и незрелия черния дроб не могат да се справи с тях това рефлектира върху кожата
Водата при къпане добре да се преварява или да се ползват филтрите
Шампоан сътветно гел за къпане да се ползват 1-2 пъти седмично
Детето да не се претопля
Да се подържа влажност на въздуха в жилището 60 процента и повече

# 1 402
Имате ли представа слънцето как се отразява на атопичната кожа? Трябва ли да се избягва или напротив?
Аз съм с алергия от цъфтежите и в момента ужасно ме сърбят очите. Същевременно ми се обостри и атопичният дерматит и се питам дали са свързани нещата или е просто съвпадение  Thinking

# 1 403
Здравейте, реших да ви дам и аз малко информация макар че съм дистрибутор на Тянши и лекувам децата си предимно с тяхните продукти. Ето статия за лечение на себореен дерматит не с Тянши разбирасе Simple Smile
http://www.afakletki.com/index.php/bg/2010-04-24-10-54-05?start=4
Аз лично намерих много полезна информация за какво ли не, преди около година и моя малкият син имаше подобен проблем себореен дерматит беше ужасно.

# 1 404
  • София
Почти 99 % от мазилата, които коментираме тук сме ги пробвали. Вчера пак се разрових из чуждите сайтове за АД.
Ясно е, че трябва дасе действа комплексно (не да се уповава на даден медикамент или вид храна), повтаряха се следните съвети за облекчаване:
- непрекъснато овлажняване на кожата - с кремове, не лосиони;
- превенция от чесане - облекчаване на сърбежите, особено неконтролираните нощни - с антихистамини; Хареса ми един пасаж: It is important to note that atopic dermatitis is not a rash that itches. Rather, it is an itch, that when scratched, results in a rash. Therefore, if the itching can be controlled, and there is no scratching, there will be no rash (eczema).
- да не се стига до инфекции, защото лечението е с антибиотични и стероидни кремове;
- да се къпе в хладка вода! не повече от 3 минутни душове и вани;
- да се пази от претопляне!
- да се избягвт дразнещите материи - особено вълна!
- хранителни и външни алергени могат допълнително да влошат състоянието - индивидуално е. Добре е да се направи тест за алергии да се дадат насоки какво да се избягва.
- да се избягва стреса.
А медикаментите:
- естествено - кортикостероиди, които е добре да се избягват особено за по-малки деца и в никакъв случай да не се спират рязко!
- Протопик/Елидел - имуносупресанти, които се отричат заради страничните ефекти;
- в момента хит са били заместващи по-горните - Атопиклер (http://www.atopiclair.co.uk/about_atopiclair.php) и MimyX (http://www.rxzone.us/product.cfm/rx/MIMYXCREAM-998757.html) - хем облекчавали сърбежите, хем овлажнявали кожата. Проверих в аптеките има Atopiclair (около 27 лв.) и мисля да го взема.
По-назад някой пита за Atopiclair - моля да сподели, ако го  ползвал.

# 1 405
По-назад някой пита за Atopiclair - моля да сподели, ако го  ползвал.

Аз ползвам за дъщеря ми, ефект има, но е краткотраен.
А кортикостероиди категорично отказвам да прилагам на бебето.

Галита, много полезна информация, това къпането в хладка вода не го знаех.

# 1 406
и в никакъв случай да не се спират рязко!

А това защо? Аз не ползвам редовно кортикостероиди. Само като усетя сърбеж мацвам малко Адвантан или ако насън съм се разчесала и разранила.

# 1 407
  • София
и в никакъв случай да не се спират рязко!
А това защо? Аз не ползвам редовно кортикостероиди. Само като усетя сърбеж мацвам малко Адвантан или ако насън съм се разчесала и разранила.
ами те не са обикновено кремче, с което се мажем както си искаме - задължително по схема, после дните се разреждат през един през два и чак тогава спират, за да се избегнат максимално страничните ефекти. Спомням си по-назад в същата тема беше писал един д-р по въпроса ... а и при деца дори е добре заедно с друг крем да се разрежда.

Радвам се, че съм била полезна, това за кратките бани и аз не го знаех до вчера. Другите за сапун без сапун (ние дори без никакъв сапун се къпем, а косата с шампоан на др. Таис) и т.н. си ги знаете.... също да добавя, че забравих още един съвет:
- сухия въздух също може да влоши състоянието (климатици и т.н. вентилации). Така че и влажността на въздуха е предпоставка.
Ние с климатици се отопляваме зимата, но и ползваме овлажнители за въздуха периодично. И съответно - градския въздух  ooooh! ...
Нашата кожна все ми казва да ходим когато можем (дори и за уикенд) на Момин проход, че много добре се отразявал климата там на атопиците и все не можем да се наканим, а ей го къде е.

# 1 408
Здравейте всички, пишещи в тази злополучна тема. Присъединявам се към вас, защото и моето бебе има някакъв такъв проблем. Когато беше на 2 седмици се появиха обриви по лицето, на които първоначално не обърнах много внимание. След като станаха много, започнаха да нападат вратлето и косата и взеха да се разраняват отидохме при личната, от там на алерголог. Съмненията бяха за АД или себорея. Дадоха ни кремче с Нистатин и А-Дерма - лосион и душ гел. Освен това сме на кърма и ми препоръча диета - без каквито и да било алергизиращи храни. Обривите отшумяха за 1 седмица и алерголожката каза, че е било себорея, т.к. мастната секреция на новородените не винаги била регулирана и се израствало, а ако се повторело след втория месец, значи било АД. Преди 2 дни се появиха пак същите пъпки. Та въпроса ми е - можете ли да препоръчате добър кожен лекар в София, за да знам все пак дали е себорея или АД, че да не се лутаме ту с диети, ту с разни видове кремчета. Освен това при подобни диети пиете ли допълнително калций например, понеже млечните продукти и те са забранени и въобще какво да ям, освен ориз и картофи.

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 15:46 от bess

# 1 409
Това с диетите е със съмнителни ползи, най-много да ти намалее кърмата. Храни се здравословно, избягвай храните с консерванти и оцветители. Ако си вече на диета, можеш да започнеш да включваш постепенно храните и да следиш за реакции.
При нас диетата нямаше резултат. КС са с временен ефект. Сега се борим с хомеопатия, пък да видим.

Общи условия

Активация на акаунт