Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 932
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 585
Ипппи,да.По бузките най вече бяха обривите-като кръгове от ситни пъпчици се получаваха.

# 586
при нас не се влияят от зъби

# 587
Всички лекари, при които сме ходили ни предупредиха, че е възможно да се обостри дерматита при никнене на зъбки. При нас страхотно се влияе.

# 588
Преди една седмица ни поставиха диагноза контактен дерматит. Дупето на бебо беше много изринато с мокри ранички след две лекарски грешки. Първо нашата педиатърка ни изписа сумамед - антибиотик за ангина и след първия прием бебо направи алергична реакция. Дупето му започна да се обрива преди това от диария, но тогава му се обрина още повече. Педиатърката каза да го мажа с Пиоктанин против подсичане, без изобщо да му махне памперса и да го види!!! След това отидохме на друг педиатър, който реши, че това са гъбички и ни изписа Дактакорт крем. Няма да ви описвам как пищеше бебо, като го мазах с този крем, направо изтръпвам..Накрая отидохме на дерматолог, който прегледа бебо заедно с трети педиатър. Постави диагноза контактен дерматит. Назначи лечение - мазане с Адвантан крем заедно с Авен колд крем. Педиатърката каза да го мием в смрадлика и разтвор на калиев перманганат. За 4 дена дупето му почти се оправи, имаше съвсем леки следи от раничките и никакво зачервяване. Но след още един ден всичко отново се върна. При всяко пишкане бебо реве, през нощта се буди няколко пъти и реве. Моля ви за съвет с какво да го мажа?
Досега сме използвали памперс и бочко - никакви проблеми! Вчера му купих Судокрем с цинк, но още не мога да преценя има ли ефект.
Извинявайте за дългия постинг и благодаря предварително за съветите.

# 589
 ivista и моята е с такава диагноза .Крема с цинк определено имаше ефект при нас,но не беше достатъчен.Успех!

# 590
моето моми4енце има от скоро несто като лисеи по бузките кожата е много груба но няма обрив и не я сърби с какво да я мажа ве4е незная

# 591
когато има рани по дупето само слагай пудра да ги подсушава- по-обикновенна с цинк, а когато заздравее, мажи с крем
баните помагат много също

# 592
  • София
Здравейте! От скоро моят син е с диагноза атопичен дерматит. Алергологът ни изписа капки Зиртек 2 пъти на ден и Елоком за мазане. Аз обаче се притеснявам, че е едва на 8 месеца. Има ли и други мами с толкова малки бебчета, които са пили Зиртек?

# 593
Моя позната, майка на малко детенце със същата диагноза маже проблемните места със смес от желе от алое и масло от гроздови семки и се лекуват с хомеопатия. По малко химия, че ги отровихме тези деца  bouquet

# 594
аз смесвам либобаза с демармакс и мажа проблемните места,отгоре слагам ексипиал и пием хомеопатични,да ви кажа изчезнаха за 2 дена и пак се появяват,но пък от тази смес се повличват добре,няма отърване от тези лишеи да знаете.Горките ни дечица представятели си как се мъчат като ги сърби,аз лично на моята не и давам да се чеше и  режа нокти до дъно,но тя все намира начин да си надере телцето.И като няма лишеи е надрана,и да не я сърби се чеше навик.

# 595
  • Пловдив
Здравейте! От скоро моят син е с диагноза атопичен дерматит. Алергологът ни изписа капки Зиртек 2 пъти на ден и Елоком за мазане. Аз обаче се притеснявам, че е едва на 8 месеца. Има ли и други мами с толкова малки бебчета, които са пили Зиртек?
И двете ми деца са с АД от раждането си / дъщеря ми е в по - лошо състояние/. Зиртека е антихистамин, а Елокома - кортикостероид. Naughty  Ползвали сме ги  и двете...за съжаление.  ooooh! Няма полза от тях! Само могат да ви навредят! Naughty  Само подтискат обривите и при тяхното спиране избиват отново! А имат много странични "ефекти"! Thinking   Дано се оправи бебчо. Peace
Мama Tin, може ли малко инфо къде да намеря въпросните продукти / желе от алое и масло от гр. семки и как се смесват, в какво съотношение?/ И имат ли ефект? А има ли проблем при прилагането им заедно с хомеопатия, че на нас ни казаха да не мажем абсолютно с нищо, дори и с разни овлажняващи лосиони и т.н.? Аз все пак ще питам хомеопатичката, но...Благодаря!   bouquet Ние също пробваме с хомеопатия, но все още избиват /по-рядко и по -слабо/ обриви и изчезват само с хомеопатия, без да се мажем с кортикостероидни кремове, но не мога да се похваля, че сме се излекували...  Peace

# 596
 Определено винаги съм избягвала даването на антихистамини/ЗИРТЕК или ЕРИУС/ за дълго време-само за 3-4дни,максимум седмица и то само когато обривите са много и съответно чесането е интензивно.С или без тях детето се чеше , като го сърби,затова кой знае каква голяма полза от тях няма,но понякога се налага ползването им.Накратко:прецени какво е състоянието на детето и се води от интуицията си.

# 597
  • Варна
Много често антихистамините изобщо не влияят на АД

# 598
Много често антихистамините изобщо не влияят на АД
Антихистамините изобщо не влияят на АД! Wink

# 599
здравейте,
искам да ви питам какви точно са обривите при атопичен дерматит?
На сина ми, на 6 месеца е, когато беше на 2 му излеозха обривчета по двете глезенчета, от външната страна, бяха кръгли, по средата суха кожа, а по крайщата с пъпчици, нещо като мехурчета, които са с леко чилтеникава течност, изсъхват и се белят. След известно време се появи подобно на едната бузка. Лекарите (3 ма досега) казват че е детска екзема. След упорито мазане с овлажняващи кремове ( гледахме да са без парфюми, медицински, но не съвсем - продават се в аптеката, но се водят детски и противоалергични ) кожата се изчисти, за около 2 месеца, и пак се появи едно петно само на бузката, на същото място, където беше преди. И досега се увеличава, вече е доста червено. Кръгло е, но не е като предишните, пъпчиците/мехурчета са същите като преди, но сега цялото петънце е с тях. А се появи и на едното глезенче - абсолютно като предичните. И то е леко разранено. Последно позлвахме кортизонов крем, за 1 седмица, даже и не намаляха, и го спряхме. Сега продължаваме само с овлажняващи кремове и соево олио във водата, когато го къпем. Каня се утре да си поискам направление за дерматолог, или алреголог. Дано ми дадът, ан екажат пак - няма страшно, детската екзема се надраства. Да добавя - живеем в Дания,и засега никой, който е преглеждал малкия, не е казвал нещо различно от детска екзема, а мен ме притеснява, че може да е или алергия или нещо друго.
Та въпроса ми е - прилича ли по някакъв начин на петната на вашите деца, и те с какви диагнози са?
Дано дечицата ви бързо се оправят  Hug

Общи условия

Активация на акаунт