Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 6

• 93 628
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Имам някакъв спомен, че в упътването на съдомиялната пишеше , че сребро не трябва да се слага.  Peace

Може, но има 2 условия - препаратът изрично да става за миене на сребро и да не се пускат едновременно със сребърните прибори и други метални съдове или прибори, защото става реакция между металите.

# 601
Ясно! Така или иначе нямам сребърни прибори и посуда.

# 602
Бих мила на ръка с препарат за съдове и после обтриване с обикновена сода за хляб - светват.

# 603
  • София
Да похваля Хайтман за керамични плотове, много добре се справи при мен, изчисти всички онея кръгове, които оставаха от тенджерите...
Само че на котлона, който ползвам най-често, се получи едно бяло зацапване, което не мога да премахна сега по никакъв начин. Стои като грапаво, когато се трие с кърпа, а всъщност не е. Някакви идеи как да го изчистя?

# 604
  За почистването на сребърните прибори се намесвам. Вчера аз графинята  Grinning извадих сребърните прибори. Черни,ама черни! И тъй като слугинята ми ползваше почивен ден, не знаех какво да ги правя и се отнесох към Гугъл. Той ме закара разбира се в стара тема на Бг-мама. Казвам ви какво научих от там, направих и останах много доволна от резултата. Почернелите сребърни лъжици,вилици и ножове обилно намазах със старо, непотребно червило и изтрих с домакинска хартия. После ги пуснах в миячката с останалата посуда (не знаех,че не бива,сега от вас научавам). Извадих ги във вид, който ме усъмни, че са същите. Светеха. Чакам да почерпите Simple Smile Simple Smile Simple Smile.
 Номерът става и за сребърни бижута, абе всичко от този метал.

# 605
В къщи всеки ден "слугинята" почива  ooooh! що за израз.  Thinking пази боже ...

# 606
  • София
В къщи всеки ден "слугинята" почива  ooooh! що за израз.  Thinking пази боже ...

Мисля, че се нарича ирония, но не съм сигурна.

# 607
Аз казвам , че в моята къща "слугинята " всеки ден почива . За нейното не знам , ирония ли е или друго  Grinning

# 608
Аз казвам , че в моята къща "слугинята " всеки ден почива . За нейното не знам , ирония ли е или друго  Grinning
Ти ли си слугинята, че в моята къща съм аз  Laughing

# 609
Ти ли си слугинята, че в моята къща съм аз  Laughing

Да де, и  в моята съм аз, че и заплата не вземам и почивен ден нямам  Joy

# 610
Аз казвам , че в моята къща "слугинята " всеки ден почива . За нейното не знам , ирония ли е или друго  Grinning
Ти ли си слугинята, че в моята къща съм аз  Laughing

Да де, и  в моята съм аз, че и заплата не вземам и почивен ден нямам  Joy
Щото предполагам  се стори обидно да наричаш така някой друг и викам да внесем уточнение  Grinning

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 10:09 от mims11

# 611
Абе,хора, вие чувство за хумор нямате ли!? Колкото съм графиня, толкова и обслужващ персонал вкъщи имам! Само дето някоя сребърна лъжица по наследство ми се наблюдава.

# 612
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Нц...в този форум нямат чувство за хумор и от ирония не се разбира ... Вече си зла, това е положението Mr. Green

# 613
Нц...в този форум нямат чувство за хумор и от ирония не се разбира ... Вече си зла, това е положението Mr. Green

Омитам се тогава... Simple Smile Ама номера с червилото е един път!

# 614
Извинявам се публично , не разбрах наистина.  bouquet Няма лошо някой да си вземе жена да и помага, просто "слугиня " ми се стори обидно.

Общи условия

Активация на акаунт