На море в Гърция 2013 - IX

• 54 935
  • 789
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Тук за условията на основните фериботни компании, кои превозват кучета безплатно и т.н.
Къде ще плавате?

Замисляме в началото на септември да се разходим около кавала и коментирахме да отидем до тасос за един ден. Но не мога да намеря цени за кучо и това поставя малко под въпрос взимането му  Cry Cry
То хубаво е пълно на ферибота, но ми се иска да сме подготвени за цени и условия, за да не си разваляме кефа.

# 136
На палубата с вас обикновено е безплатно, аз с това впечатление оставам, като прелистих условията.
Но трябва да предупредите и да питате дали трябва да е в транспортна кутия или само на повод.

# 137
  • София
На палубата с вас обикновено е безплатно, аз с това впечатление оставам, като прелистих условията.
Но трябва да предупредите и да питате дали трябва да е в транспортна кутия или само на повод.
Благодаря, Параход.   bouquet Ходеща енциклопедия си  Wink

# 138
  • София
Пясъчни... има, но не са много хубави (това, което аз съм виждала поне, то не е всичко на острова), повечко вълнение и вятър, отколкото е по вкуса на не-сърфистите.
До Егремни се слиза по 347 стъпала, след като паркирате колата. Иначе до много се стига и с автомобил до края - Катизма примерно. Целете ги тия плажове извън високия сезон...
Съжалявам за болежките на момчето, нищо, що са уикенди до края на лятото- пред вас са  Sunglasses А през септември, когато тук свие студ, още повече ще ни се ходи на юг, дори и за ден.
Параход...направо ме разби...347 стъпала.  Shocked Но пък красота.....Надолу добре...но нагоре...с багажа... Rolling Eyes Ще видим. До юни догодина има много време още. А по тия заоблени камъчета дали са необходими аква обувки?  newsm78 По тях в морето има ли морски таралежи?
Иначе все ни се иска пясъчни плажове, децата още си правят замъци и копаят дупки...
А септември, се гласим за едно по-дълго предучилищно.  Laughing
Като каза студ...Мъж ми е ходил в началото на ноември преди няколко години служебно на Крит. Каза, че се е къпал тогава и било горе-долу за плаж още.

# 139
Тия 347 стъпала до Егремни посмъртно няма да ги взема...От високото не се ли вижда? Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Няма да ги усетиш даже (е, може би, мъничко). Според мен просто бройката е стряскаща, а  всъщност не е толкова страшно. Simple Smile От високо може да видиш Егремни - покрай пътя за Порто Кацики има една тераса отдясно на пътя. Гледката спира дъха ти, но на снимка не може да се усети:

А това е като погледнеш на юг от пътя срещу терасата:

На Порто кацики стъпалата са малко над 100. Simple Smile

dama, да, необходими са аква обувки, защото като лежиш на заоблените камъчета на плажа е дори приятно, но като влизаш във водата и краката ти се забият в тях не е толкова... Таралежи има само на местата където е по-скалисто и пада сянка (поне на Лефкада е така).

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 14:09 от didkapan

# 140
  didkapan, аз така си приказвам сега, ама като се познавам...видя ли нещо, което ми е на сърце, планини минавам да го стигна. Нещо ми куца физическата подготовка напоследък, та се тревожа от стръмното. До сега се образовах - http://www.feelgreece.com/bg/lefkada/beachs

# 141
  • София
Здравейте, в предната тема едно момиче ми беше отговорило за хотел Рихиос в Ставрос , но сега немога да намеря поста, 100 пъти се връщах и немога да го открия.А ко може да ми пише на лични за да я разпитам за хотела с подробности.Благодаря редварително и се извинявам много Embarassed

Това мнение ли търсиш: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731952.msg25893629#msg25893629 ?

# 142
 didkapan, аз така си приказвам сега, ама като се познавам...видя ли нещо, което ми е на сърце, планини минавам да го стигна. Нещо ми куца физическата подготовка напоследък, та се тревожа от стръмното. До сега се образовах - http://www.feelgreece.com/bg/lefkada/beachs
О, да, забравих да кажа. Ако не искате да катерите стълбите, може да си хванете екскурзионно корабче от Нидри (за 15 евро на човек за цял ден), като една от  дестинациите е точно Порто кацики и Егремни, но престоят на плажа е около 1 час. На мен чак ми беше смешно като бяхме единия ден на плаване с него, защото когато ни събираше за отплаване, надуваха свирката и всички се събирахме като овце в "кошарката".  Joy

# 143
О, да, забравих да кажа. Ако не искате да катерите стълбите, може да си хванете екскурзионно корабче от Нидри (за 15 евро на човек за цял ден), като една от  дестинациите е точно Порто кацики и Егремни, но престоят на плажа е около 1 час. На мен чак ми беше смешно като бяхме единия ден на плаване с него, защото когато ни събираше за отплаване, надуваха свирката и всички се събирахме като овце в "кошарката".  Joy

Това корабче само Лефкада ли обикаля?

# 144
Момичета, някой ходил ли е на "Thalatta Village Camp" на Ситония. Моля за отзиви. Замислям се за догодина за там, от сайта разгледах, че има и хубави бунгала. Не съм ходила на къмпинг никога и наистина незнам....Но пък си е предизвикателство, стига условията да са ок.

Ние се върнахме оттам преди няколко дни. В поста си Cesari е описала всичко точно. Аз всъщност имам много забележки, но явно си е до късмет. Бяхме настанени в една от двете нови дървени къщички. Нови, но без никакви дървета около тях. На такъв пек не съм се пекла. Климатика не го изключвахме, на така се напичаха от рано сутрин до късно вечер стените, че чак чаршафите бяха топли. Беше като малка сауна. Това говоря за къща номер 21 и 22. Всички останали бяха под постоянна сянка и изглеждаха много приятно. На въпросната веранда и едно кафе не можеше да се изпие, да не говорим за обяд или вечеря. Отказаха да ни преместят. Дори мислехме да напускаме, но после се отказахме. От къмпинга увериха, че за догодина щяло да има голяма тента, която да покрива въпросните две къщички.
Една вечер имаше проблем с тока в целия къмпинг.
Големият басейн по моите критерии не беше чист.

Това са ми забележките.
Всичко друго беше прекрасно.
Ако някой има други въпроси мога да отговоря.

# 145
 Това корабче само Лефкада ли обикаля?
Не, ходи до Итака и Кефалония, спира и за плуване на Скорпиос (островът на Онасис). Предната година можеше да се ходи и на плаж на Скорпиос, но от тази година островчето е вече собственост на руски милиардер и не може.
Ние бяхме на това:

# 146
  • софия
Момичета, някой ходил ли е на "Thalatta Village Camp" на Ситония. Моля за отзиви. Замислям се за догодина за там, от сайта разгледах, че има и хубави бунгала. Не съм ходила на къмпинг никога и наистина незнам....Но пък си е предизвикателство, стига условията да са ок.

Ние се върнахме оттам преди няколко дни. В поста си Cesari е описала всичко точно. Аз всъщност имам много забележки, но явно си е до късмет. Бяхме настанени в една от двете нови дървени къщички. Нови, но без никакви дървета около тях. На такъв пек не съм се пекла. Климатика не го изключвахме, на така се напичаха от рано сутрин до късно вечер стените, че чак чаршафите бяха топли. Беше като малка сауна. Това говоря за къща номер 21 и 22. Всички останали бяха под постоянна сянка и изглеждаха много приятно. На въпросната веранда и едно кафе не можеше да се изпие, да не говорим за обяд или вечеря. Отказаха да ни преместят. Дори мислехме да напускаме, но после се отказахме. От къмпинга увериха, че за догодина щяло да има голяма тента, която да покрива въпросните две къщички.
Една вечер имаше проблем с тока в целия къмпинг.
Големият басейн по моите критерии не беше чист.

Това са ми забележките.
Всичко друго беше прекрасно.
Ако някой има други въпроси мога да отговоря.
Би ли споделила какви са цените (като тези в сайт-а ли), кога резервирахте, плажа как е? Талата съм го загледала от 2 години поне и все другаде ходим.

Чудя се къде сте, а аз съм изпуснала темата Crazy

# 147
Звънче, цените са тези от сайта, обикновено май месец вече е резервирано.
За Талата особеното е, че напоследък се говори повече български там, отколкото гръцки Simple Smile

Аква-обувки за гладките камъчета не носим, уморяват крака само при дълго ходене (но чудо голямо, има джапанки за тая работа), таралежи няма (или ако случайно се изтъркаля някой на високосна година, се вижда от километри, защото камъните са бели и лъскави).

Относно стъпалата - като обсъждахте носенето на катуни на плажа, ей такива случаи имах предвид Grinning

# 148
  • софия
Параход, отказа ме Mr. Green Hug

# 149
  • гр.София
А цените за Талата са в евро нали, че никъде не е отбелязано  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт