На море в Гърция 2013 - IX

• 54 936
  • 789
  •   1
Отговори
# 150
Що, след 22 септември е идеално Grinning но ти пък вече си с ученичка...

ДесиВалко, в евро са, да, както и всички останали цени в Гърция.

# 151
  • гр.София
Що, след 22 септември е идеално Grinning но ти пък вече си с ученичка...

ДесиВалко, в евро са, да, както и всички останали цени в Гърция.
мерси Параход  Grinning
много ми хареса там, ама в пик сезон ми идва скъпичко, ще гледам края на юни или началото на септември  Mr. Green

# 152
  • София...........
Момичета, през кой път е по-добре да се мине за Керамоти - София-Кулата-Серес-Кавала или София- Гоце Делчев- не знам как се казва и дали работи там граничен пункт- Драма -Кавала?
През Гоце Делчев е по-близко. Има си завои доста но ако това не ви притеснява...от там е добре.

Предпочитам по-хубавия път дори и с 20-30 км. повече ? Wink

# 153
Момичета, някой ходил ли е на "Thalatta Village Camp" на Ситония. Моля за отзиви. Замислям се за догодина за там, от сайта разгледах, че има и хубави бунгала. Не съм ходила на къмпинг никога и наистина незнам....Но пък си е предизвикателство, стига условията да са ок.

Ние се върнахме оттам преди няколко дни. В поста си Cesari е описала всичко точно. Аз всъщност имам много забележки, но явно си е до късмет. Бяхме настанени в една от двете нови дървени къщички. Нови, но без никакви дървета около тях. На такъв пек не съм се пекла. Климатика не го изключвахме, на така се напичаха от рано сутрин до късно вечер стените, че чак чаршафите бяха топли. Беше като малка сауна. Това говоря за къща номер 21 и 22. Всички останали бяха под постоянна сянка и изглеждаха много приятно. На въпросната веранда и едно кафе не можеше да се изпие, да не говорим за обяд или вечеря. Отказаха да ни преместят. Дори мислехме да напускаме, но после се отказахме. От къмпинга увериха, че за догодина щяло да има голяма тента, която да покрива въпросните две къщички.
Една вечер имаше проблем с тока в целия къмпинг.
Големият басейн по моите критерии не беше чист.

Това са ми забележките.
Всичко друго беше прекрасно.
Ако някой има други въпроси мога да отговоря.
Би ли споделила какви са цените (като тези в сайт-а ли), кога резервирахте, плажа как е? Талата съм го загледала от 2 години поне и все другаде ходим.

Чудя се къде сте, а аз съм изпуснала темата Crazy

Цените са като на сайта мисля. Ние платихме за трима души в къщичката по 78евро на нощ. Сега като се замисля ми е скъпо за това, което се предлага.
Плажа е с леко едър пякък, като ориз. На мен лично ми жулеше на краката, но не е болка за умиране. Доста бързо ставаше дълбоко. При нас се случи да има вятър и няколко дни подред имаше големи вълни. Хубав бийч бар- шезлонги и чадъри срещу консумация. Има и голяма свободна зона.
Плажът в селото ми се стори с по-фин пясък.
Ако имаш други въпроси- ще се радвам да отговоря.

# 154
Относно стъпалата - като обсъждахте носенето на катуни на плажа, ей такива случаи имах предвид Grinning

На нас не ни беше проблем изкачването, дори на Порто кацики ни беше усложнено положението, защото хавлиите ни бяха по-тежки. Joy Ще разкажа случката ни на "коварното" море по западното крайбрежие на Лефкада... на другите плажове после имахме "обица на ухото".  Laughing
Заради малката винаги се настаняваме на първа линия до водата, за да мога да я наблюдавам по-лесно докато се пека. При условие, че бяхме на около 2-3 метра от брега, на около час излиза вълна, която залива плажа около 4 метра навътре. Не е като другите плажове, вълните постепенно да напредват към брега. Вълната заля всичко, добре че мъжа ми в този моммент снимаше и фотоапарата беше в ръцете му, а телефоните бяха в раниците, които са водонепромокаеми. Та на плажа си изтискахме през смях хавлиите и ги проснахме по скалите да съхнат. Беше незабравимо! А морето пак си се плискаше спокойно. Естествено се преместихме по-назад. След около час, фаталната вълна заля други новодошли. Та, който ходи на плаж там - настанявайте се по-назад на плажа. Wink

# 155
  • с/у ОколоМръсТното
keit   bouquet
A снимчици?

# 156
  • софия

Би ли споделила какви са цените (като тези в сайт-а ли), кога резервирахте, плажа как е? Талата съм го загледала от 2 години поне и все другаде ходим.

Цените са като на сайта мисля. Ние платихме за трима души в къщичката по 78евро на нощ. Сега като се замисля ми е скъпо за това, което се предлага.
Плажа е с леко едър пякък, като ориз. На мен лично ми жулеше на краката, но не е болка за умиране. Доста бързо ставаше дълбоко. При нас се случи да има вятър и няколко дни подред имаше големи вълни. Хубав бийч бар- шезлонги и чадъри срещу консумация. Има и голяма свободна зона.
Плажът в селото ми се стори с по-фин пясък.
Ако имаш други въпроси- ще се радвам да отговоря.
Благодаря Hug Запазвам си го като много резервен вариант.

# 157
Скъпо е за предлаганото, да, особено във висок сезон.
Но много хора точно това търсят - да са на една крачка от плажа и всичко останало.

Като по-малко нагъчкан и по-евтин къмпинг за тези, които ходят на палатки или каравана, на Ситония препоръчвам Ставрос (до Неос Мармарас, нищо общо няма с онзи Ставрос на устието на Струма) - малък, без екстри като басейн и т.н., но добър плаж, всичко е близо до плажа и чудесен ресторант. Гледам обаче, че сайтът им е under construction.

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 16:19 от Параход

# 158
  • София
Да допълня малко за плажовете с малки бели камъчета от рода на Порто Кацики и Агиофили на Лефкада и Лалария на Скиатос - много трудно се ходи по тях, защото краката потъват в камъчетата. Особено на излизане от водата е голямо предизвикателство. Много са живописни и красиви тези плажове, обаче аз на такъв плаж цял ден не мога да стоя. Радвам му се 1-2 часа и това ми е достатъчно.

# 159
  • София
  Аз съм си харесала къмпинг Батис до Кавала - http://www.batis-sa.gr/bg/presentation
  Ако отидем началото на септември ще споделя.
  Юни месец бяхме в Талата Каламици в мобилна къщичка и една нощ на палатка и много ми хареса  Simple Smile

П.П Мерси за отзивитие и снимката по предишният ми въпрос  Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 21:13 от Aila

# 160
В Батис са ходили наши познати, но извън сезона, май месец. Харесало им е. Били са на палатка. Казват много чистиобщи помещения, много спокойно в къмпинга, и всяко място за палатка било оградено с жив плет ниски храсти. В Талата при палатките направо нямаше място да се обърнеш.

# 161
  • софия
аз тези неща за Лефкада ще ги проверя лично  Mr. Green

10-17 септември все още висок сезон ли е там, тоест много хора ли има?

# 162
  • софия
искам да уцеля Агиофили ей в този вид

ето ги стълбичките на Егремни  Laughing

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 18:21 от shhhh...

# 163
  • София
Поздрави от мен отново от Евия с малко снимичици:

Залезът на пристанището на Лутра:

Плажът на Агиос Николаос:

Водопадът от минерална топла вода (солена, което е най-странното) на плажа в Лутра:

И имам питанка (най-вече към ходещата енциклопедия Параход ):
Има ли ферибот, който можем да хванем от Евия до Трикери на Пелион? Като гледам през Гугъл мапса виждам някакви линии, които минават от Орея и още едно градче, но като инфо нищо не отривам, върти ни се идеята след 25-ти да се преместим и пообиколим Пелион.

# 164
  • София
shhhh, ще видиш Агиофили в този вид, ако отидете там в след 12ч. примерно, защото сутрин обикновено се изсипва една камара народ от корабчетата обикалящи 7 острова. Някои от тях спират на Агиофили, други на Порто Кацики.
Времето, което си избрала за посещение на Лефкада е перфектно за тази дестинация. Ние дяхме след 20.09. и времето беше идеално, но то си е божа работа. Във Василики имаше хора, но не прекалено много. В Нидри беше по-населено. Но като цяло изобщо не ми се видя безлюдно, нито пък сезонът ми изглеждаше да е приключил.

Общи условия

Активация на акаунт