Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 8

• 57 974
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Трета част на 27 епизод.

от 34 до 59 минута.

Скрит текст:
Ямур най-после се е свързала с Хакан.
Той отива да посети гроба на баща си.

Хакан: Сега с баща ми ще проведем събрание и темата
на това събрание ще е-да ми прости.

Ямур му съобщава новините за Дерин и бебето.

Сцената на гробищата е трогателна.

В болницата Рюзгяр,Баръш и Джемре са в стаята при Дерин.
След малко тя се събужда и си отваря очите,а всички много се радват.
Дерин първо пита за бебето. Казват й ,че е здраво и е много красиво.

Рюзгяр казва на Дерин,че майка й е идвала да я види.
Моли я да му прости затова,че не й е повярвал.

Идва Ямур,която също говори нещо на Дерин.

Докарват бебето с количка,за да може майката да го види за първи път.

Рюзгяр вече наистина изглежда като баща,който е развълнуван от
появата на детенцето си. Вече не го гледа като полезно изкопаемо,
както при първата си среща с него. Не знам какво ще си помислите,
но знаете ли какво се питам в момента...
Как щеше да изглежда Нежо в тази сцена…. Ийит се справи прекрасно.

Халдун и Шахика имат оперативка,на която очевидно обсъждат как да
процедират в създалата си ситуация.
Между другото си разменят обичайните „любезности”.

Дерин и Ямур са останали сами с бебето. Дерин е много щастлива,
но май е притеснена за нещо. 
Докато малкото сладурче блажено се прозява,
Ямур обяснява на Дерин,че майка й е жива и се е появила и
може да представлява опасност за нея и бебето.
Точно тогава пристига Хале да види дъщеря си.

Следва споменът на малката Дерин с майка й от детството й.
Дерин е в болница и лежи в леглото,а Хале я целува и я моли да й прости.
Явно това е след като се е опитала да я удави.
Дерин се събужда и вика майка си.Пита я защо плаче.
Хале я успокоява,но очевидно е много разстроена и осъзнава какво е направила.

Ямур излиза от стаята и оставя майка си и Дерин сами,
но остава зад вратата и слуша какво ще каже Хале.

Струва ми се,че Дерин пита Хале коя е,а тя и отговаря,че е майка й.
Хале се приближава към бебето,но Дерин не й позволява.
Тя си тръгва разочарована.

Али е в компанията и разговаря този път с Емре.
Говорят си за……бизнес. По традиция се появява Аслъ.
Емре й представя новият им партньор а тя споменава Адил Челик.
Двамата продължават да си говорят,ама аз разбирам само
„тамам” и „сао”,затова обявявам край на срещата.

Агент Аслъ веднага докладва наученото на неочакван за нас партньор-Диджле.
Хакан се появи в този момент зад гърба й , но едва ли е чул нещо от разговора.
Дижлето много се изненада,но бързо се окопити и го попита как е минала срещата му.

Това сега какво е, че нещо се обърках?
Да не е въпросният чек,който е бил сред вещите на баща му или си измислям?
Каквото и да е ,Хаки си го прибира в сакото.

Следва романтичната част.

И този момент,който бях пропуснала да видя в четвъртък .
Докато се целуват,Диджлето се пресегна и изключи компютъра,
за да не види Хакан какво е чела преди малко- нещо за Арсой.

Хале е разстроена,че дъщеря й не я приема и седи сама на пейката в двора на болницата.Пак е отворила портфейла съъс снимката на малката Дерин и тъжна я гледа.
При нея идва Ямур,която вади от чантата си кърпичка и й я подава.

Хале пита Ямур дали е приятелка на дъщеря й и тя отговаря утвърдително.
Хале разказва на Ямур за дъщеричката си,личи си ,че много страда.Ямур също е много тъжна.

Следва моментът от трейлъра,в който Хале казва на Ямур,че очите й са й много познати.
Диалогът е нещо такова:

Хале: Очите Ви са ми толкова познати! Как се казвате?

Ямур: Ямур.

Ямур: Къде бяхте досега?

Хале: Много далече,но аз никога не съм се разделяла истински с нея.
Нейният аромат винаги ме е следвал,моята принцеса...
Не ми разрешиха и затова аз не можех да бъда до нея.

Ямур: Кой не Ви е разрешил?

Хале: Имам чувството,че Ви познавам. А Вие откъде знаете за мен?

Може би точно в този момент Ямур кани Хале да остане за
известно време в дома й,за да е близо до Дерин.

Емре,придружен от Аслъ отива на среща с Али този път в някакво заведение.

Али явно прави някакво предложение,а Емре се сагласява и
казва „гюзел”.В един момент Аслъ се извинява и отива в тоалетната. 
Али май хвали приятелката му,а после ревнивецът му с ревнивец уж
между другото го пита за Ямур. Ако не се лъжа,рускините бяха написали,
че го пита защо са се разделили.Много още си говорят,някакви мъжки приказки явно…

Ямур води майка си в дома си. И двете са много развълнувани.

Хале си спомня пак момент от миналото си,когато малката Дерин е тичала щастлива и усмихната из тази къща.

Не знам какво е точно заболяването на тази жена и какво
я е накарало да изостави детето си,но сега очевидно е добре и
дълбоко съжалява за стореното и страда.

Ямур и Хале заедно оправят леглото.

Следва отново спомен от миналото,когато са правили същото заедно.
Майка и дъщеря са щастливи заедно.

Хале благодари на Ямур,казва й ,че се радва че е приятелка на дъщеря й.
Пожелава й лека нощ и я целува.

Край на 3 част.

Направо не е за вярване,но този един час от епизода ми отне времето от обяд до сега без прекъсване.
Поне ми беше много приятно.

Спокойна нощ!

# 691
* Дъга    bouquet супер си! Само ще добавя две неща, за които се сещам в момента. Едното е в болницата - Баръш казва на Дерин, че бебето прилича на чичо си и всички започват да се смеят. А другото е, когато Ямур води Хале в дома й - Хале й казва, че е живяла там, а Ямур й казва, че знае, Дерин й била разказала вече. Ааа и още нещо се сетих, но предполагам, че това ти ще го разкажеш в снимки - на партито - изненада за прибирането на Дерин и бебето у дома ( в кафенето ), Хакан предлага бебето да се казва "Хакан", но Дерин казва, че ще го кръстят на бащата на Рюзгяр.  Hug Hug Hug

А когато Хале казва на Дерин, че може би някой ден ще й прости и тръгва да си ходи, Дерин й казва, че й прощава. Този момент ме разплака, как Ямур сякаш чрез Дерин прости на майка си.  Hug

И на мен ми изкачат разни неща, но с никаква последователност. Сещам се например как Игор докато говори с Ямур, казва, че може и нещо да се е случило с Али, но тя му отговаря, че няма как да му се случи нещо лошо. Сещам се също, че когато го видя започна да му крещи затова, че е отишъл при майка й и се е представил за полицай. ( тоест казва му, че е сигурна, че е бил той). Ако се сетя още нещо, пак ще пиша.  Hug

# 692
Джемре и Баръш ми бяха много сладки. Как само й подсказа по микроикономика - голям сладур. После тя как сладко му благодари. Той й поиска втори шанс, но не се сещам какво му каза тя. Знам, че му каза, че вече нямало за какво да говорят. Ама като гледам май пак ще се гушкат - сладки са като двойка.  Hug

# 693
  • AMS

Виждате ли на горната снимка това, което и аз виждам?   doh

Привет, момичета!!!  Hug Hug Hug
Съжалявам, че написах онова, че имам нещо предвид за 27-ми епизод. Може и да ви разочаровам. Малко съм смутена, че май ме вземате за последна инстанция.  Не съм такава. Днес имах и други задачи, освен домашните  съботни задължения. Трябваше да уважа един от партньорите на Берен. Уважавам и всичките ѝ екранни партньори, защото без тях нито тя, нито те щяха да бъдат това, което са.  
По принцип исках да кажа, че в главата ми се мотаят разни мисли въобще за Intikam. Като се започне от разликите с Revenge, както се мине през детските спомени, който са силно въздействащи, както се отбележат всички други персонажи, които са не по-малко значими, та да се стигне до музиката, интериора ,тоалетите, ... и се стигне до 27-ми епизод. Естествено се обръща повече внимание на Ямур, но без другите, тя няма да е това. Аз най-вече се възхищавам на Дерин. Ако не си бяха сменили самоличността, мисля, че живота и на двете щеше да бъде такъв, какъвто беше на Дерин. Това нещастно момиче Дерин, си даде името, даде си всичко, за да има някой близък до себе си. После видя, че този някой - Ямур, иска на всяка цена да я отстрани, да я изпрати много на далеч. Застрашена, да остане винаги сама в живота, тя използва това, че има нова самоличност, а именно да привлече Рюзгар до себе си. Разбра, че само, ако отнеме Рюзгар от Ямур, може да има някаква застраховка. Бременността ѝ промени отношението на Ямур към нея. На нерешителността на Рюзгар и натиска на Ямур, тя отвърна с игра - ва банк. Каза съмненията си за бащинството и напусна Рюзгар.  А инцидента, който се случи с падането, съвсем отрезви и двете момичета и Рюзгар. За разлика от Revenge в Intikam, забелязвам, че чак такива подли номера и такава наглост няма, което ме радва. Ямур не използва двоумението  за бащинството, за да накара Дерин да и се подчинява. Изрекла съмнението си пред Рюзгар, сама отиде при него, без да знае резултата, и му каза, че ще бъде добър татко. После тя лично му връчи резултата от теста за бащинство в болницата, въпреки болката. В  Revenge, това беше много грозно и подло показано. Хаки се намеси и пръв разбра кой е бащата. После Ямур излъга Дерин, че резултата е подправен и така Дерин остана с впечатлението, че Ямур крие тайната ѝ. Писмото от теста го получи Рюзгар и беше много доволен, но за мен се загуби ефекта, защото съмнението остана на този етап.
Проследявайки само тази линия, аз искам да ви кажа, че именно разликите много ме радват и впечатляват. Хаки разбира за смъртта на баща си много по-дълго време, след като се е случило. Няма такава покъртителна сцена с ходене на гроба. Ямур приема истинската си болна майка в къщата в която са живели преди. Страхотни сцени и спомени, които ги виждам за пръв път.
Е, тук искам да попитам - Още колко серии трябва да минат и както трябва да стане, че вместо Revenge да се пише - "оригинал"? Ако една пиеса се играе в два различни театъра, коя е оригиналната?
Ама нейсе.  Не е разликата само в тези сцени и персонажи. Очаквам, че такива разлики ще има и с Дижле, както такава е на лице за  Аслъ.  
Емре също е показан в друга светлина - отива в болницата - 27 еп.  и казва, че ще поема всички разходи.  Рюзгар е горд, макар и несъстоятелен, не иска нищо от Арсой. "Дневникът" се оказва в ръцете на Емре. Джемре е по-зряла, Баръш също...  Това с изпита и всичко от този абзац, също го нямаше в Revenge.

Но да се върна на сцената, която мен ме впечатли - Ямур -  Дерин.

И другата сцена, която ми е много скъпа -Хаки - Ямур

Въобще, колкото превъртам серията, толкова повече неща виждам. Shocked Сега друго вече ми е в главата, но  в следващ пост. Те първа ще гледам цялата серия.  Whistling  Аз, да.  Crazy Нали написах, че всичко ми е ясно.  ooooh!
Сега ще добавя само кадри, от това което съм пропуснала  Embarassed на първо четене.

Скрит текст:
Момичета, Hug Hug Hug извинявайте, че съм толкова бавна.  Embarassed Този пост го писах и сглобявах 5 часа.  Rolling Eyes и последните 3 поста не съм чела  Embarassed

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 00:25 от di...va

# 694
Краличке,много се притеснявам да не съм написала някоя голяма глупост,защото на много места просто си фантазирам по картинки. Можеш да ме поправяш без проблем.

Благодаря ти за споделеното. Пиши за всичко,което се сещаш,няма значение че не е подред.
На нас всичко ще ни е от полза,така сме закъсали с разбирането.

Последно за тази вечер.
Уж щях да приключвам за днес,но не се стърпях и преговорих още малко

Четвърта част на 27 епизод.

От 59 до  72  минута.

Скрит текст:
Хакан идва в дома на Ямур. Тя радостно ме съобщава,че майка й е тук.
Хаки е притеснен да не й е признала коя е всъщност. Тя обяснява,че не е.
Представила се е за приятелка на Дерин. Той я предупреждава да внимава.

Май че тук е мястото на тази реплика на Хакан,която ни разплака по
време на гледането онлайн:

Хакан: Аз имам пари,хубава работа,приятел като теб, имам и приятелка до себе си.
Но вече нямам семейство. Съобщава й,че баща му е умрял.
Ямур му казва,че много съжалява че не е била до него в толкова труден момент.

После Ямур прави чай  за двамата.

Хакан държи в ръцете си онова ,което смятам
за въпросния чек, и явно говори за миналото.
Хаки казва на Ямур някакви хубави неща,
които ми се иска да бях разбрала.
Май говори нещо за пропуснати шансове и
да не съжалява за тях.
Сигурно пак я кара да се откаже от отмъщението си,
но тя казва че е длъжна да продължи.
Вероятно тук е мястото на това:

Хакан: Там горе е майка ти,иди да я прегърнеш.
За мен вече няма шанс,но ти можеш да го направиш.
Имаш шанс да й простиш.

Следва най-вълнуващият поне за мен момент от епизода.
Ямур отива в стаята,в която спи майка й.
Първо насочва вниманието си към шишенцето с
лекарства на нощното шкафче.

Отново си  спомня щастливите моменти заедно
с майка си от детството си- как майка й лежи до нея и я целува .
После ляга  до нея и прави същото като се колебае преди да я докосне.

Точно когато посяга да я целуне си спомня момент от миналото,
когато е била малка и е посегнала да помирише парфюма на майка си.
Много се натъжава от спомена,защото споменът не е хубав.

Хакан също е сам и тъжен.
Лежи и гледа снимка, на която е заедно с баща си.

Тъгата  очевидно е заразна,защото Емре също е тъжен,
само че той гледа общите им щастливи снимки с Ямур.
После вади годежния пръстен и го гледа.

Ямур вече спи блажено, а влюбеният Али е на пост
като един Ромео под прозореца й.

Явно не е стоял цяла нощ под прозорците Али,защото
на сутринта звъни на вратата на Ямур пременен в други дрешки.

Ямур бързо го извежда навън,за да не го види майка й.
В това време Хале приготвя закуска на дъщеря си.

Ямур и Али разговарят в градината.
Али явно е притеснен за нея,говорят за майка й ,за баща й.
Ямур си тръгва,но Али я спира и я пита нещо за Емре.
Май пак ревнува нещо. Аууу,колко не обичам ревниви мъже…

Като й гледам физиономията на Ямур,очевидно не му е останала длъжна.
Нещо го бъзика май.Влюбено е момчето,няма спор. При това кой знае колко отдавна.

Хале вече е сервирала закуската и сядат на масата.
Ямур изглежда щастлива.

Ямур пита нещо за бащата на Дерин и Хале й разказва.
Много ми се иска да знам какво точно….ама ще е друг път.
Знаем само преведеното от рускините.
Ямур пита майка си за Адил Челик и тя отговаря,че мъжа й е бил
виновен и че новият й мъж /белокосият/ й е показал навремето доказателства за това.
Историята на Хале ми става все по-любопитна.

После  явно  Хале започва да разказва за живота си след раздялата си с Адил и Дерин.
Физиономията на Ямур се променя,защото тя говори за Сали,т.е. за Аабей.
Когато говори за него,Хале се усмихва.

Накрая Хале задава на Ямур някакъв въпрос свързан с Арсой.
Споменава и Адил. Ямур отговаря нещо,на което Хале отвръща с този жест.

Чувствам как все повече затъвам в собствените си догадки и се обърквам.
Но като съм тръгнала да се излагам,ще карам до край.

В дома на Арсой също закусват. Шахика и Халдун
са седнали толкова далече един от друг на огромната маса,
че трябва да си сложат очила,за да се виждат.
Шахи не оставя Халдун да си прочете на спокойствие пресата и
веднага го захапва нещо –какво ще правят с Хале.
Май и те споменават белокосия.

Дива Hug,сега видях че и ти си писала,супер.

Вече наистина лека нощ от мен!

# 695
ЗДРАВЕЙТЕ! wavey wavey wavey

Прекрасен неделен ден ви пожелавам!

Дива Hug
Извинявай ако сме те натоварили със своите очаквания да прочетем мнението ти за епизода.
Разбира се,не се чувствай задължена за нищо.
Като гледам всички тук сме с много ангажименти и ни е много трудно да отделяме от времето си за сериала. Но го правим с любов. За мен това е разтоварване.
Не те вземаме за последна инстанция,просто много държим на мнението ти. Всичко написано от теб чета с голямо удоволствие,защото много ми помагаш да разбера някои детайли,които не съм могла да схвана. И чакам с нетърпение всеки твой пост,признавам си.
Ако има нещо ,за което съжалявам, то е че улисани в това да разберем сюжета,нямаме достатъчно време да коментираме сюжета и героите.
Но се надявам по-нататък и това да стане. За да го направим както трябва ни трябва превод. Много ми харесва,че ти понякога успяваш да го правиш. Ето сега - споделеното от теб за Дерин,с което съм напълно съгласна. Благодаря ти!

Цитат
Е, тук искам да попитам - Още колко серии трябва да минат и както трябва да стане, че вместо Revenge да се пише - "оригинал"? Ако една пиеса се играе в два различни театъра, коя е оригиналната?
Въпросът ти е напълно основателен. Знаеш ли,не се бях замисляла,но за използването на думата оригинал си права.  Аз също наричам така „Revenge”,но за мен оригинала във всяко отношение е „Intikam”. Аз многократно съм изразявала отношението си към „Revenge” и съм казвала,че не ми е интересен и не мога да го гледам дори само от интерес към  сюжета. Опитвала съм,но не съм в състояние да изгледам цяла серия,просто не ми се получава. Там героите сякаш са безчувствени и като машинки си правят мръсно един на друг. Така чувствам аз нещата и се надявам да не обидя някой.
Знам колко много хора не гледат „Intikam” заради предразсъдъците си,че няма да видят нищо ново. Но ние знаем,че те са тези ,които пропускат. В „Intikam” всички образи са пълнокръвни и ни дават много материал за размисъл. Всеки герой блести със собствена светлина - има своя собствена драма и свои битки в живота,докато в „Revenge”, сякаш всичко се върти около Емили.Спирам по въпроса,но приемам забележката и обещавам да се поправя и вече да говоря за „Revenge”и „Intikam”,както е правилно да се казва.

Между другото,понеже стана въпрос за разликите между двете версии се сещам за онова,което бях прочела,че от 27 епизод има нов сценарист към екипа.
Явно на него,тоест на нея дължим толкова интересния и различен сюжет на новата серия.

Порових се в нета вчера и установих,че това е млада дама,родена през 1980 год.,която е била сценарист на сериала „Сбогом Румелия”,както и на едни игрален филм,който много харесвам-„Любовта обича съвпаденията” с Белчин Белигин и Мехмет Гюнсюр в главните роли.

Ако искате вижте този материал за нея,с гугъл превод се разбира доста.
В него например пише,че 11 пъти е пренаписвала сценария за филма.

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=tr&u=http: … D1093%26bih%3D538

Увеличава се броят на страните,в които ще бъде показана скоро премиерата на „Моят Свят”- Азърбъйджан, Германия, Великобритания, Австрия, Швейцария, Холандия , Дания, Белгия, Франция, Швеция, Финландия.Вижте само в колко много градове на Германия ще бъде показан.

Скрит текст:

А докато чакат,феновете творят.

Аз отивам да свърша малко работа , а след това ще се опитам да си довърша епизода.

До скоро! Hug

# 696
Здравейте! Hug

Дива,разбирам,че не ти е приятно наименованието "оригинал",което използвам за Revenge,но точно той е оригинала,макар и 40 минутен,макар и лишен от емоции.Intikam още от началото се води адаптация по оригинала,която има за цел да разгърне мащабно сцените,да даде повече чувства на героите. Да,има разлики,между тях,но това не превръща Intikam в оригинал,поради простата причина,че всичко,което виждаме в тази версия,вече е показвано,или е загатнато.
Не смятам да убеждавам никого в моето усещане за нещата,имам си достатъчно проблеми и отново гледам да помогна по някакъв начин,но доколкото виждам е излишно!
Засега ви оставям...когато се почувствам по-добре здравословно и емоционално,може отново да пиша!
Лек ден! Peace

# 697
Тони,не се обиждай,миличка.Напълно си права в това,което си написала.
За мен е важно собственото ми усещане за нещата и това че имам съмишленици в това.
Извинявам се,че се намесвам,но мисля че Дива не е искала никой да засяга или обижда.
Просто е много чувствителна заради всичките предразсъдъци по отношение на нашето сериалче,които сме изчели къде ли не. Ние тук сме малко и се знаем,а по отношение на "Intikam" сме на едно мнение -сериалът е страхотен. Затова си го гледаме с такъв интерес вече толкова време.

Пожелавам ти най-вече да бъдеш здрава и да се решат благополучно всичките ти проблеми.
Стискам палци! И нали знаеш,че без теб не можем! Hug

# 698
Дъгичка,аз не се обиждам!
Скрит текст:
Просто за последната седмица ми се събра доста обикаляне по болници,къде за мен,къде за болен мой роднина и вече нямам сили...просто имам нужда да  вляза тук и да се заредя с енергия,защото вече батериите ми са на остатък. 

# 699
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Тони,  Hug Hug миличка.   bouquet  

Скрит текст:
Няма да те ядосвам!!! Обещавам!!! Твоите постове ги чета с голям интерес. Ти за разлика от мен си разбрала Revenge. Аз не съм го разбрала 100%!!! Още го повтарям преди всяка наша серия и още гледам както теле на афиш. Изгледах и последните две серии от новия сезон, едната от които е с много лош превод.  Писах вече, че ми е като скоропоговорка. Това, което пишеш е ценно, защото ми помага още повече да видя разликите в адаптацията. Ти с твоите подсказки и преразкази даваш тон. Пожелавам ти наистина да бъдеш спокойна и да пишеш, когато и както ти е удобно. Позволено ти е да правиш каквото си пожелаеш!!! Мисли си за хубави неща!!!
Дъгичка  Hug ме е разбрала и моите критики са насочени не към теб!!! И Дайче, Hug също пише, за оригинал, но съм сигурна, че е за да не превключва клавиатурата на латиница.  Laughing Целта ми е друга и е насочена към четящите и тези, които в други теми изразяват мнение, че са гледали оригинала и точка. Има дори такива, които знаят турски и то добре, в сериала играят техни любими актьори, но не искат да го гледат и по-точно да помогнат с познанията си. Виждам вече, че за новите сериали от този сезон се сформира преводачески екип. Дори в самите теми си пишат графика за преводи. Радвам се на такава организация и приветствам това.
Тони, Hug Hug още веднъж извинявай!!!
Момичета, по съдържанието съм изрязала няколко откъса и ги обмислям. В следващ пост ще сложа информацията. Сега само ще добавя това, което ми е направило впечатление от постовете на Дъгичка. Един вид редакция Embarassed и опит за отговор Rolling Eyes.
Разговор Али - Ямур - Ямур е шокирана, притеснена и уплашена. Страхува се да каже на Хеле коя е. Али ѝ казва, че именно за това е скрил от нея какво е научил за майка ѝ.  Ямур вече знае, че са имали връзка АгаБей и Хале. Али обяснява на Ямур, че има нещо повече от тава, че са били севгили.  Той ѝ е бил мъж. Те са били и женени. - Какво? Охъъъ. Майка ми се е омъжила за убиецът на баща ми. ... По нататък Али обяснява кратко какво е станало с него в пансиона и казва, че Хале е опасна. Дерин е застрашена и не трябва да бъде оставена, че Хале е болна  и напомня за лекарствата, който намериха у АгаБей.
Какво знае Хале за миналото? - Всички това се чудят. По-късно от разговорите с Ямур на закуската може нещо да се разбере, но явно за нея истината за Адил Челик е, че е бил виновен. Щом казва, че са ѝ показали доказателства. Но както казва Ямур тя е била 20 години в ръцете на АгаБей - така, че и нормална да е била, пак е могъл да я побърка. А тя определено не е била наред.
Хакан -  Дижле - цветята - Дижле идва и му казва, че е звъняла по телефона, но бил излкючен. Той и казва, че днес е натиснал off на телефона... - Много си шик.-  Имам среща и съм много закъснял. Гюрюшюрус.
Хале - Шахика -  В този разговор също може да се разбере какво знае Хале за миналото. Шахика казва, че приема Дерин както дъщеря. Хале настръхва и я отрязва с думи от сорта, че ако е имала поне малко съвет, нямало да вкара Адил в затвора, нея в болница, а детето да го захвърли на произвола на съдбата. Шахика я пита дали си е пила лекарствата. Хале предупреждава, че ако Дерин не се събуди ще я унищожи -  не само отрязва главата на розата,  но и  стъпква! цветето. Разбират от прислужницата, че Дерин се е събудила и Хале тръгва към болницата. Шахика остава шаштисана и с протегната ръка.  Веднага звъни на Халдун и ми казва, че се появила Хале Челик и веднага да си отиде в къщи. Да ама не - той има среща с Али.
Фирмата - Али е представител на Игор, който е съдружник на Халдун. На срещата Али му казва, че неговият шеф Игор иска информация и той за това е постоянно там.  Тогава  Халдун нарежда на Аслъ да го заведе  при Емре и той да го запознае със всички дела на фирмата.

Кралице,  Hug това за чека и фирмата съм се амбицирала и ще го разнищя. Отделила съм всичко в клипчета за сега. За другите, дето ракетират Рюзгар и Баръш и на тях ще им дойде времето.

Споменът в болницата с малката Дерин  - Ямур си спомня, че Хале иска прошка от малката Дерин, преди да я изпратят в клиниката.
След както Аслъ е завела Али при Емре, по нареждане на Халдун, те водят разговор за състоянието на фирмата. Емре казва, че истинско положение е голям батак. Али печели доверието му и ...
Аслъ отново се появява и казва, че ... е звънял ...  и се интересува от ... После замълчава и  върти очи. Емре я подканя да говори свободно, защото Али не е чужд човек.  Тогава Аслъ съобщава нещо важно. / Този момент и нататък съм отделила и ще го мисля/
Тук е и първото обаждане на Аслъ към Дижле!? Хаки вижда, че Дижле е извадила чека от рамката. Защо ли?
Разговор Али - Емре в ресторанта.  Емре разбира, че Али се интересува от Ямур и му идва дюшеш, че са разделени с Емре.
Лекарството на Хале е същото, което намериха у АгаБей.
Ямур спи, но в ръката си държи часовникът със снимката на Хале.
Емре с върнатия годежен пръстен в ръка - не може да забрави Ямур и още е влюбен.
Има още една среща в ресторант Али - Емре - там говорят за Адил Челик и Хакан. Мисля го и този момент.
Закуската - наистина е важен разговора - Хале - Ямур  и него съм отделила в клип.
Това е за сега.

Искам пак да попитам за белега. Не виждате ли знак за безкрайност на дланта? За този белег Хале пита Дерин, а тя после се обажда на Ямур и казва притеснено, че е имало белег, а не ѝ е казала. Ямур поглежда ръката си и... Аз едва нощеска, както свалях кадрите, го забелязах. При онлайна е изключено да се види.
В Revenge Емили/Ямур имаше татуировка на китката на ръката, с двойно преплетен знак на безкрайност.

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 15:16 от di...va

# 700
Дива newsm51много,много ми беше полезен поста ти.
Много важни уточнения си направила,благодаря ти!
Снощи доста се взирах,но не успях да разбера какво имаш предвид за тази снимка, а то бил белега.
Понеже още не съм довършила епизода,предполагам че не съм стигнала до този момент и реших да не  питам предаврително.
Сега и аз виждам същото като теб,знакът за безрайност,много интересно са го измислили и чакам продължението на историята,както и твоето тълкуване.

Нося хубава новина.
17 епизод вече е преведен на руски.

http://turkcinema.tv/turkey-serials/mest-serial-intikam.html

До после!

# 701
Дива,сега забалеязах това в 27 епизод.
Защо ли в кафенето на Рюзгяр има този знак за безкрайност на вратата?! newsm78

# 702
Дива,разбирам,че се ядосваш и вече добре разбирам какво имаш в предвид!
Все пак двете с теб минахме по този път веднъж(с КВФ и кой е по-талантлив:Енгин или Берен...как Берен си стискала усните,като се целува и т.н.). Но нека оставим хората да си говорят каквото искат-аз гледам и двете версии,интересно ми е да видя сбитият вариант,да разбера какво ме очаква,макар и без превод(вече изгледах еп.1 без субтитри,даже ми е свален на лаптопа,утре ще направя същото и с еп.2 от 3-ти сезон). За мен е лесно да хвана Revenge,защото аз го гледам детайлно,а когато съм пропуснала нещо се връщам на него. Intikam е "друга бира" както казват хората,защото тук има умисъл,има разминавания,някой сцени се изместват напред,други остават за по-късен етап. Затова на мен ми е интересно да гледам,да чета разказите ви,макар да не се включвам много активно в последно време.
За белегът- в Intikam няма как да направят татуировка на Ямур,защото все пак говорим за мисюлманска държава,а там не смятам,че е прието татуирането и то върху жени. Затова белегът е по-малкото зло. Значи по този начин Сечкин ще разбере коя е Дерин и коя-Ямур.
Та щях да питам-очаквате ли появяването на трупа на Аабей? newsm78

# 703
И на други фенове им е направил впечатление белегът върху ръката на Ямур:

# 704
* Дъга   Hug Тони  Hug Дива  Hug много ми харесва начина по който показвате епизода след излъчването му - с мислите, чувствата, едмоциите ви и като гледам почти с превод. Според мен доста добре се справяте с езика.   bouquet Аз вече трета година гледам турски сериали ( говоря за тези, които са без превод ), и в превода на един друг сериал съм участвала, но все още не мога да кажа, че знам езика. Доста ми е труден. Хващам това - онова, но не съвсем цялостно.    Blush Чета ви с голям интерес.   bouquet

Сега се сещам за нещо, за което не сме писали. Когато Емре отиде да покани Аслъ на обяд, нали телефонът звънна и тя тръгна на някъде ( говореше за някакви "глупаци", нещо са объркали ), Емре й каза, че ще я изчака там, след което взе телефона й и преслуша гласовата поща - Халдун каза нещо за Емре.  newsm78

Кажете ми само на сайта на канал Д ли я има серията, или мога от друго място да я гледам отново, тоест отделни моменти, ако мога нещо да си изясня.

Тони,  Hug за тялото на А(г)а бей ( не знам как да му напиша името ) ми стана любопитно. Нали не намекваш, че ще се окаже жив?  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт