Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 8

• 57 977
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Последната част от 27 епизод.
Не мога да повярвам,че стигнах до края.

От 89 минута до края.

Очевидно Ямур е съобщила на Ямур по телефона,
че ще дойдат при нея заедно с Хале.
Дерин е замислена,гледа бебето и си мисли колко
далече са стигнали двете в лъжите си и вече няма връщане назад.
Това ,че може да изгуби това,което има в момента когато се разбере
истината я натъжава.

Ямур оставя Хале и Дерин сами.
Следва изповед на Хале ,която без да разбирам и
дума ме разплака. Очевидно Хале разказва на Дерин
за проблемите си,може би за болестта си,която я е карала да
върши лоши неща. Вероятно тук е и моментът,за който говори
Кралицата - след инцидента от спомена/малката Дерин с шишето
парфюм/и особено след опита за удавяне и последвалото извинение
на Хале към дъщеричката й,майката е решила да ги напусне,за да не причини
на детето си нещо още по-лошо.
За такава постъпка се изисква голяма смелост.
Тази жена освен ,че е болна е била и много объркана.
Кой знае какво я е накарал да си мисли Аабей и как я е манипулирал.

Хале: Искам да знаеш,че аз исках баща ти
да ти каже,че съм умряла.
Аз бях недостойна да ти бъда майка,бях опасна
и можех да ти навредя. Знам,че е невъзможно да ми простиш,
но може би един ден ще можеш да го направиш...

Хале си тръгва , а Дерин я спира и й казва,че вече й е простила.

Пристига Сечкин,който вижда от прозореца Дерин
и Хале да седят на масата и да говорят.
Той чува как Хале казва на Дерин,че не вижда белега,
който е имала на ръката си. Дерин се чуди какво да каже и
набързо се оправдава ,че трябва да нагледа бебето и се измъква.
Хале остава замислена.

Влиза Сечкин и я пита тя ли е Хале Челик-майката на Дерин.
Дерин е много притеснена и се обажда
по телефона на Ямур. Ямур е спокойна и
явно й казва какво да направи.

Рюзгяр седи до кошчето  на бебето и го наблюдава
когато в стаята влиза Дерин.
Говорят си тихичко,за да не събудят бебето.
Струва ми се,че Рюзгяр споделя с нея за предложението
на онзи да му стане съдружник в заведението.

Хале и Ямур са на пейката край морето и говорят.
Хале е тъжна,мисля че споделя с Ямур ,че Дерин й е простила.

Следва разговорът между Дерин и Ямур.
Дерин е разстроена и уплашена.

Дерин дава на Ямур колието от майка й.

Поглежда към пръстена от Рюзгяр и
посяга да го свали,но Ямур я спира.

Дерин: Ямур,аз се уморих вече от всичко това.
Как ще продължавам да живея твоя живот?!
Когато се представих за теб,аз бях наясно,че
Рюзгяр е влюбен в теб, а сега даже ще се омъжвам за него.

Ямур: Рюзгяр има право да бъде щастлив.
Сега вие сте семейство,Дерин.
През това време Сечкин е на прозореца.

Следва зорлем романтиката на Халдун и Шахика.
Красиво подредена маса,свещи,цветя.
Шахика е неотразима в елегантния си яркочервен тоалет.
Даже фотографи има,който да запечата мига за пресата.
Халдун предлага на Шахика да се оженят отново.
Има и пръстен.Докато държи кутийката ,Халдун обяснява
мотивите си. Заедно са по-силни,ако са съпрузи няма да могат
да свидетелстват един срещу друг.

Тук направо се притесних за Халдун,
да не го захапе кръста в тази поза.

Сечкин е в кафенето при Дерин.

Сечкин: Не знам коя си,но ти не си
дъщерята на Адил Челик.

Край на 27 епизод!

# 721
  • AMS

Допълнение към  на разказа на Дъгичка за 27 епизод.

Емре се готви да излезе. Джемре  му казва хубавата новина, че днес бебето и Дерин ще бъдaт изписани. Пита го за това, което му е дала.  А той казва - Ааааааа, дневника. Във фирмата е. Довечера ще ти го върна. - Аслъ подслушва на вратата и точно това ѝ трябва.  Веднага праща  на Сечкин смс, че скоро ще има "дневника".
Закуската - Шахика знае, че днес изписват Дерин. Джемре казва, че ще направят парти за добре дошло на бебето. Шахика пита за майката на Дерин, дали има телефон. Иска да я покани на вечеря ... Джемре се изненадва, но Халдун ѝ обяснява, че те се познават много отдавна. Джемре обещава, че както я види, ще ѝ предаде. И тръгва защото закъснява.
На шегите на Хаки за името, Дерин казва, че то ще носи името на бащата на Рюзгар - Тарък
Разговор Джемре - Хале ... Вие сте майката на Дерин!? – Да - Много ми е приятно. Аз съм Джемре, сестрата на Дерин. Всъщност полусестрата. - А дъщерята на Адил всъщност?... Много се радвам.
....
Баръш носи кутийката с пръстена и казва, на Рюзгар, че сега е момента. Рюзгар нещо се усуква, но взема кутийката и ...
На вечерята с Хале, Халдун пристъпва към въпроси, за да разбере какво си спомня от миналото. Тогава Хале започва да се смее ненормално и говори, че Адил е изпразнил банката му, че е отнел жена му, че го е сдобил с дъщеря / дано не фантазирам много/....  - Хахахахаха  Извинете трябва да отида до тоалетната. Не ми докосвайте храната, ако може.  - Отива до тоалетната. Джемре я придружава.  Шахика вади телефона от чантата ѝ - Само на един телефон е звъняла. - Подава го на Халдун, който казва -  Това е номера на АгаБей.  - Значи двамата са работили .... Значи това е жената на АгаБей -
Хале се връща и продължава да е във фаза. Не пропуска да ги шокира както споменава и АгаБей и ония двамата направо  #Crazy  Наистина да се чудиш колко е луда и колко е нормална. Crazy
Ямур се обажда на Дерин с молба да се обади тя у Арсой и да каже, че Хале си е забравила лекарствата и Ямур ще се погрижи.

Хале - Дерин / Ямур слуша зад вратата/ - По-добре аз да говоря. Знам, че си ми обидена, сърдита и... и имаш право .... Аз исках, баща ти а да ти каже, че съм умряла. ..... Аз сега виждам една много ... умна и хубава млада жена. ... Знам, че сега не можеш да ми простиш, ама един ден може би. Може би.
Дерин съвсем естествено казва - Бен сен аффетин - Аз ти прощавам.

Дикиш - тази дума се употребява в разговора между Хале и Дерин за белега и по нататък. Ето какво намерих, че означава -  Линия на съшиване на две части; шев, ръб.

В последната сцена Сечкин се появява пред Дерин и казва, че това не е почеркът на Адил Челик ... Той носи, освен дневника, още един сгънат бял лист. Държейки го, казва нещо от сорта - Когато Дерин Челик е била на 5 години, са ѝ направени 12 шева - и посяга, и хваща ръката ѝ.

Дъгичка,  Hug специални благодарности, за това,  че ми предостави материал за забавление.

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 03:55 от di...va

# 722
Добро утро!  Hug Едни сладури за зареждане на сутринта с положителни емоции!

# 723

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 10:08 от kralitsata

# 724
Ох,Дъгичке,досега съм се смяла с твоето:
"Тук направо се притесних за Халдун,
да не го захапе кръста в тази поза."
Наистина имах нужда от тази порция хумор! Peace Благодаря ти! Hug

Досега четох един пост на предната страница,който директно ме хвърли в музиката. Благодаря за "професионалното" изказване по въпроса колко много харесвам Берен,та едва ли не съм надянала розовите очила! Определено не съм на годините на някой пубер,който е дотолкова запленен от своя идол,та чак би искал да си татуира името на ръката,но не съм и някоя баба на 80,която си крие очите,като види някоя по-разголена сцена. Много ми беше интересно да прочета мнението за нас,момичетата от темата, като зрители и фенове. И мога едно да кажа-някой е много далеч от това да бъде определен за психоаналитик или за душепразчик. Хайде,няма нужда и тук да заприлича на "Искрено и лично" и моля да ни бъде спестено поредният отговор от "фенът" на Берен. Гледай си каквото искаш,харесвай си каквото искаш,това си е лично твое право,но не навлизай в нашето лично пространство отново по този начин! Stop
Лек ден! Peace

# 725
ПРИВЕТ,МОМИЧЕТА! wavey wavey wavey

Краличке,Тони Hug Hug

Минавам само да ви пожелая успешна нова седмица и
да сложа един съвсем нов клип,посветен на "Моят свят".

http://youtu.be/0zA8BrTEzUQ

Хубава вечер!

# 726
Хайде на фрагмана-топъл-топъл!

28 епизод

http://www.kanald.com.tr/intikam/Video/28Bolum-Fragman/20568

Допълвам репликите от фрагмана,тоест думите на Ямур.

на английски:

Yagmur:

Happy ending wishes are white for most of us. Being in love. Getting married. Building a happy path.

But for some of us, when our loved ones are taken by force from us, and our lives stained by a lie, the guilty ones have to pay for what they did.

They took away my identity, my past and even my future.

Am I here, inside them .. in the closest place to their conscience

Be ready for the final blow

As serving justice needs sacrificing oneself, a happy ending can sometimes be.. black

For me, this happy ending.. starts right now.

превод на гугъл:

Yagmur:

Щастлив край желанията са бели за повечето от нас. Да бъдеш в любовта. Да се ​​ожениш.
Изграждане на щастлив път.

Но за някои от нас, когато нашите близки са взети насила от нас и нашия живот оцветяват с лъжа, виновните трябва да плащат за това, което направиха.

Те ми отнеха идентичност, моето минало и дори моето бъдеще.

Аз ли съм тук, вътре в тях .. в най-близкото място, където да им съвест.

Бъдете готови за последния удар.

Както обслужващи правосъдие трябва да жертвате себе си, щастлив край понякога може да бъде .. черен

За мен, този щастлив край .. започва точно сега.

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 21:30 от * Дъга

# 727

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 22:21 от * Дъга

# 728
  • AMS

Привет, момичета!!! Hug Hug Hug
Кралицата,  Hug Тони, Hug Hug Дъгичка, Hug благодаря ви, че сте се отбили в темата.
Тони, Hug Hug не ти ли казах, че ти е забранено да се ядосваш?   bouquet
Аз много лесно го спазвам това - прескачам.  Mr. Green Златно правило.  Peace
Наистина се заливах и аз от смях, както прочетох това от Дъга, за кръста на Халдун. Така сигурно му е било по-лесно, от колкото да удари коляно. После нямаше изобщо да стане, а и фотото нямаше да го хване, защото щеше да е под масата.  Joy Joy Joy
Дъгичка,  Hug благодаря за фрагмана. Аз го видях, но нещо не го разбрах.  Rolling Eyes и даже помислих, че са се объркали.  Joy Гледах го поне 10 пъти иииииииииии  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Чудя се какво е това. Crazy Ако е за 28 епизод, трябва да е сън. Сън не, ами кошмар. Избрали са всички най-ужасни момента от първи сезон. А и сън с булчинската рокля, баба ми казваше, че не е на добро. Shocked.....
Ако имат друго предвид, мога да сметна, че ще се тръгва вече към последен сезон Rolling Eyes
и това е т.нар. веда трейлър.  Thinking  Rolling Eyes  Thinking
Каква е тази равносметка, която се прави по никое време?  Whistling
Размисли!?!? Whistling  
Какво е това, че щастливият край започва сега!?  Shocked
А, тези черни рози са от "оригинала". Crazy  Joy
"Сигурното" е, че следващия епизод, за сега е следващия четвъртък от 21 часа.
Аз си мислех да използвам паузата и да изгледам преведените серии от 12 до 16.  Party
Имам и едни клипчета за 27 серия да ви пусна, но ще ви изчакам.  Stop
Лисва ми Дайчето,  Hugа чакам и новата тема от Чики  Hug.
Момичета, имам една молба - Ако някои има трейлъра на Моят свят с бг превод, моля да го сложи, или да ми го изпрати на лични.
Ами това е за сега. Всичко най- най-   bouquet   bouquet   bouquet

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 02:00 от di...va

# 729
Дива Hug,в такива размисли ме хвърли,не е истина. Laughing

Ето трейлъра на "Моят свят" с бг субтитри.

http://vbox7.com/play:0c25681573

# 730
  • AMS

Дъгичка,  Hug благодаря ти!!!

И една изненада от  Joy Joy Joy

# 731
Добър вечер, момичета  Hug

Извинете ме за отсъствието! Наложи ми се да замина извън София за малко. Виждам обаче, че коментарите са интересни(относно епизод 27), както и противоречиви(относно мнението на Мисони).

Аз също имам становище, което ще изразя, без да цитирам от поста, който провокира негативизма, с който не искам да бъде изпълнена темата. И ще кажа защо:

1. Темата ни винаги се е отличавала с добрия тон. Малко хора сме и не говорим празни приказки. Знам, че е добре всеки да има мнение и насърчавам феновете на сериала да си го изказват, да анализират епизодите. Не виждам смисъл обаче човек да бъде участник в темата, ако не симпатизира на сериала. Аз не влизам да чета темите за сериалите, които не харесвам и не гледам. Така единствено се разваля иначе позитивната обстановка с приказки, които са излишни.

2. Относно понятието "оригинал/Revnge".
Да, оригиналът е Revenge. Да, Intikam е адаптация. И какво...? Дайте сега да не го гледаме, защото видите ли имало вече американски сериал с този сюжет. Ами тогава защо гледахме "Забраненият плод" като вече имаше оригинална версия? Защо гледахме "Каква е вината на Фатмагюл" като вече имаше заснет филм по този сценарий? Да, знам, че Revenge е по-съвременен, отколкото оригиналите на другите проекти, но така или иначе и при тях Берен трябваше да оправдава очаквания и да се стреми да бъде по-добра Бихтер или Фатмагюл. Не смятам, че ролята й в Intikam е по-трудна, защото сериала е по-непознат като сюжет за турската публика. Много хора не познават толкова добре и Емили Ван Камп, колкото Хюлия Авшар(актрисата, изиграла Фатмагюл в "оригинала") например. Не смятам, че правят големи сравнения. Много от нас направиха тъкмо обратното. След Intikam проявиха интерес към оригинала и Емили. А пък на останалите, които сме гледали и Revenge, явно Берен ни харесва достатъчно, за да запазим интереса си към сериала. Така, че всички сравнения между двете актриси са напълно излишни.

3. Качествата на Берен като актриса. 
Разбира се, че за нея е голямо предизвикателство да играе героиня по "западен модел", но тя доказа, че се справя повече от перфектно. И не го казвам, защото ми е идол или защото я обожавам. Не, просто я харесвам малко повече от другите турски актриси, на които симпатизирам (Туба, Нургюл, Фахрие, Сонгюл) и оценявам дарбата, която има. Мога да обожавам семейството си, на Берен съм просто фен - дума много често вадена от контекста.

4. Обстановката в Intikam.
Мисони, казваш, че Revenge е с по-нисък бюджет и с по-качествен сюжет, екип и т.н. Тук няма да се съглася. Няма да обиждам Revenge защото е безсмислено. Все пак от него тръгва и нашата версия. А и аз също го гледам и харесвам. Но определено има някои неща, с които Intikam го превъзхожда. Първо, големината на бюджета - той ни дава възможността да се радваме на красиви къщи и гледки към Босфора. Нещо, което е много по-близко до нас, защото на мен Хемптънс ми е далечно понятие. Колко от нас са посещавали Истанбул и колко Ню Йорк? Това, което имам предвид е, че някак си ми е по-уютно като усещане да гледам героите да си говорят на по-познати места. Второ, цветовете на сериала са по-топли. Трето, драматизмът и дълбочината на характерите и събитията са по-силно изразени. И четвърто, не разбирам защо наричаш някои от героите "клощари" и обиждаш тялото и облеклото на Берен, като ти самия слагаше в темата снимки с дрехите и аксесоарите, както и кое колко струва. Някак си не ми се връзва.

Мисля да спра да правя равносметка на Revenge и Intikam и на играта на актьорите. И двата проекта имат своите качества и слаби места. Но тази тема е за Intikam и Берен Саат. Подканям хората, които гледат сериала и са фенове на Берен да пишат и коментират, а всички останали да търсят своите позитивни коментари и да ги приложат на съответното място, както правим ние тук. Няма смисъл да обиждаме другите проекти. И на мен много сериали не ми допадат, но не ходя из темите да ги обиждам, докато другите ги обсъждат.

И все пак, Мисони, не си мисли че те хокам. Това, което казвам важи за всички, които не симпатизират на сериала. Всеки си има мнение, това е ясно. Но когато обстановката е приятна, няма нужда да бъде нарушавана. И мисля, че донякъде е моя задача да запазя това Peace

Дъга, Дива, Тони, Дайче, Кралицата, Шатци  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Благодаря ви за всички коментари   bouquet
Благодаря и на тези, които така подробно сте обсъдили 27-ми епизод.  bouquet Изчетох ви с едно око, тъй като вече доста ми се спи. Дъгичка, много подробно и интересно си направила твоя коментар относно епизода  Hug
Дива, утре сутринта ще пусна темата.  Hug Още малко да доизпишем тази.

Лека нощ на всички!  smile3525

# 732
  • AMS

Тази снимка извадих от 27 епизод.

Чики,  Hug Благодаря ти за поста!!!

# 733
 wavey Привет и добро утро на всички  
 smile3555  Още по-интересен и вълнуващ е нашия сериал Intikam и както виждам от сложените ви постове не е само за мен е така  thumbsup  
Чики   bouquet  И аз те поздравявам за страхотно аргументирания пост  thumbsup много ясен и  точен по време и място
Дъгичка   bouquet  много благодаря за фрагмана на 28 епизод и сложения превод на репликите дори
Дива  thumbsup
Цитат
Дъгичка,   Hug благодаря за фрагмана. Аз го видях, но нещо не го разбрах.   Rolling Eyes  и даже помислих, че са се объркали.  35 Гледах го поне 10 пъти иииииииииии  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes 
Чудя се какво е това. Crazy Ако е за 28 епизод, трябва да е сън. Сън не, ами кошмар. Избрали са всички най-ужасни момента от първи сезон. А и сън с булчинската рокля, баба ми казваше, че не е на добро.  Shocked ....
newsm78 Миличка, и аз съм #Crazy от този фрагман и от много гледане и четене на репликите в него също си мисля, че това е сън на Ямур, а девойка с бяла булчинска рокля да се сънува в нашия съновник наистина е като предсказание за болест или голяма опасност  ooooh!
Сънищата ни много често са породени от мисли за очаквано събитие и в случая съня на Ямур може би е във връзка с предстоящата сватба на Рюзгяр и Дерин. Има и кадри от нейния детски спомен с Рюзгяр и затова сънува себе си като булка на Рюзгяр  ooooh!
И тези реплики :
Цитат
Както обслужващи правосъдие трябва да жертвате себе си, щастливия край понякога може да бъде .. черен
За мен, този щастлив край .. започва точно сега.    
На мен двете реплики в цитата може да е елементарно, но перефразирам така : За мен този щастлив черен край започва точно сега. И това означава, че детската мечта Рюзгяр да и бъде съпруг вече няма да се сбъдне и "щастливия черен край" за нея е да успее с "отмъщението"  ooooh!   осъзнавайки риска и своя фатален край ...  Sad
Слагам в спойлер и символиката на цветовете бяло(за роклята) и черно(за розите), но тук има малка разлика по отношение на религия - християнство и ислям  newsm78
Скрит текст:
По нашите земи белия цвят се свързвал с мъжкото начало, силата и светлината, но постепенно се свързва със символиката на чистотата, девствеността и непорочността.
В Исляма белия цвят е цветът на окултното, на вътрешната светлина, на свещената тайна.
Цвят черен- в Европа символ на тъга и мрак, лоши мисли, настроения, неприятности, разрушения, бунт които често се връщат при човека. Цветът черно е и обещание за бъдно възкресение, по време на което той през сивото просветлява в бяло.
В исляма черното е траурен цвят, на отмъщението и бунта. Черен тюрбан носили правоверните когато трябвало да отмъстят.
Сигурно някои знаят конкретно "букет от черни рози" или само "черна роза" каква символика има, но аз не успях да я открия Embarassed
Дива  Hug  ти казваш, че и в "Revnge" има тези черните рози и се надявам на Тони  Hug  да  внесе повече яснота  
 smihesorry  Прекалих с подробности  newsm78 но нали е и казано  Wink  че понякога "и малкото камъче преобръща кола" ... ooooh! т.е. малките детайли във всеки епизод не са без значение  newsm78
Дъгичка   bouquet   за трети път чета твоите постове с много подробния преразказ със снимки от кадри  thumbsup придружен и с шеговит коментар към сцените  Wink  намаляващ напрежението в тях и както Краличка  Hug  смело казвам, че 27 епизод аз го гледам вече за ... 5-ти път, а до другия четвъртък не се знае още колко ...  smile3555
 Wink За порядъка в отделението за новородените в тази клиника съм по ларж  #Crazy нали все пак Дерин беше откарана там не от къде да е, а от дома на сем.Арсой  newsm78
Тони   bouquet  Hug с тази твоя "подсказка"   cry   newsm78 голямо мислене направих и ... нищо  smile3538
Цитат
 Сечкин ще си намери майстора, но той единствен ще разплете изторията на Дерин и Ямур. Но това ще му донесе само престой в затвора. По какво обвинение-ооо,и там ще има изненада!  Peace
Wink Само за "майстора" ... Ямур ще да е hahaha
Краличке   bouquet
Цитат
Praynig Praynig Praynig Докато гледам Ямур и Хакан и се размечтавам и аз да имам такъв приятел като него.
Wink И ти си вече от Беренгинките  Joy
 Peace За това в цитата и за другите ти пояснения в диалозите много, много ти благодаря   bouquet  Hug
Цитат
А когато Хале казва на Дерин, че може би някой ден ще й прости и тръгва да си ходи, Дерин й казва, че й прощава. Този момент ме разплака, как Ямур сякаш чрез Дерин прости на майка си.  Hug
Майката Хале ... много съм объркана за нея, но може би ако не си забравя шишенцето с хапчета и ги пие редовно няма да навреди на околните ... и на себе си  newsm78
Предполагам, че и в следващия един или няколко епизоди отново ще я видим  Rolling Eyes
Дива   bouquet Много се радвам и на твоето пояснение за тази сцена на Хале с Шахика и Халдун и присъствието на Джемре  Peace Hug
Цитат
На вечерята с Хале, Халдун пристъпва към въпроси, за да разбере какво си спомня от миналото. Тогава Хале започва да се смее ненормално и говори, че Адил е изпразнил банката му, че е отнел жена му, че го е сдобил с дъщеря / дано не фантазирам много/....  - Хахахахаха  Извинете трябва да отида до тоалетната. Не ми докосвайте храната, ако може.
#Crazy  Бях много притеснена от напрегнато изражение на Ямур, която гледаше на лаптопа си тази вечеря, а сега съм във възторг и от смеха, и от това, което Хале каза и Джемре беше свидетел на конфузното положение на ВИП родителите си   hahaha  Joy
 ooooh! Пак не ми стигна времето, а си водих бележки и за Али, и за Дерин да напиша нещо  smihesorry в следващ пост ще го направя .

Дъгичка     bouquet  струваше си последно да оставя и сега изгледах новия клип за филма "Моят свят" покъртителни сцени и отново е чудесна Берен и в тази си роля

Приятен и успешен ден ви желая  Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 07:36 от dai4e

# 734
ДОБРО УТРО! wavey wavey wavey

Пожелавам ви да имате един много приятен ден!

Чики,Дайче,Дива Hug Hug Hug
Благодаря ви за интересните постове.

Влизам само да сложа фрагман № 1 за 28 епизод с руски субтитри.
Снощи не можах да го дочакам,а на работа не мога да го гледам,но поне вие го вижте.

http://vk.com/berensaat_fan?z=video132772100_166825052%2F86045172348402c9a9

Общи условия

Активация на акаунт