момичета помогнете ми в избора на годежен пръстен

• 24 308
  • 124
  •   1
Отговори
# 75
За номер 1 съм.

# 76
Годежният пръстен трябва да е с един камък. Класически е третият пръстен. Гласувам за него.

# 77
  • София
Сега ще ти кажа какво ще направиш. Взимаш пръстена и отиваш в златарски магазин - там има специален номератор, на който се постава пръстена и се вижда кой размер е.

За ориентир - аз съм 53 кг и размерът на годежния ми пръстен е 50.

# 78
приятелката ми тежи 46 килограма   височината и 168        
Значи наистина не може да е 62 по българската номерация. Аз съм много далеч от 46 кг, не са ми тънки пръстите, но не са и дебели и нося 60. Тя сигурно е за 52 най-много с тези килограми. Laughing

# 79
Моят пръстен е подобен на №3 Simple Smile що обикаляне обикаляхме докато си го намеря, че сега май на мода са по-натруфени  Close
Иначе ММ искаше да е по-скъп, златен и т.н. а аз исках да е по-скромен-сребърен точно с обикновен камък Peace Не харесвам скъпи бижута на които да треперя Wink Иначе за подаръците-кара ме аз да си ги избирам и когато сме имали средства и въобще не е стиснат Peace
Но всеки сам си преценява Wink

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 16:09 от Gubzerka

# 80
  • при най-добрият мъж...
Въпросът не е в диаманта. Въпреки, че в него няма нищо лошо.
Ако един мъж още в началото на съвместния живот не може да се напъне и да подари пръстен, който да е достоен за избранницата му /това с трите заплати беше споменато много на място/, какво би могла да очаква една жена впоследствие? Мъжът трябва да демонстрира амбиция, стремеж да достави радост, колкото и да му струва това. А любовта е безценна.
Оскърбително е отношение, което ти показва, че можеш да се задоволиш с нещо малко, дребно и незначително. Мда, някои се радват и на букет цветя веднъж годишно. За да не се разглезват.

Така мисля и аз.И много добре знам колко месеца моя мъж спестяваше,за да ми купи годежния пръстен,който заслужавам според него.
Ето това е модел,който харесвам:

# 81
  • Бургас
 С тия диаманти прекалявате, не е лошо човек понякога да слиза на земята и да се поставя на чуждото място. Не всеки има доходи, от които да спестява за диамант. Изобщо тази постановка - да го видя сега колко може да спести за пръстен, е толкова снобска и мерклнтилна, че гнусна чак.  ССФ не гради семейния живот, тя само си го живее...

# 82
Въпросът не е в диаманта. Въпреки, че в него няма нищо лошо.
Ако един мъж още в началото на съвместния живот не може да се напъне и да подари пръстен, който да е достоен за избранницата му /това с трите заплати беше споменато много на място/, какво би могла да очаква една жена впоследствие? Мъжът трябва да демонстрира амбиция, стремеж да достави радост, колкото и да му струва това. А любовта е безценна.
Оскърбително е отношение, което ти показва, че можеш да се задоволиш с нещо малко, дребно и незначително. Мда, някои се радват и на букет цветя веднъж годишно. За да не се разглезват.

Така мисля и аз.И много добре знам колко месеца моя мъж спестяваше,за да ми купи годежния пръстен,който заслужавам според него.
Ето това е модел,който харесвам:
Скрит текст:

И колко хора могат да си позволят толкова голям диамант Thinking

# 83
Не ме разбирайте погрешно,но все пак решението за брак не се взема от днес за утре.Нормално е един годежен пръстен да бъде с висока стойност,все пак това е жест на уважение към жената  Peace Дори и да работи за 600 лева,нищо не му пречи да започне да заделя за това,дори и година предварително,ако се налага.Нормално е да е така.Не мога да повярвам,че една жена би се задоволила с циркони!Трябва да си знаем цената  Sunglasses
Мила stefanel, когато моят мъж реши, че иска аз да съм неговата жена и майка на децата му, бяхме толкова бедни, че пръстен изобщо нямах. Успяхме само да си купим халки от 8К, която той между другото не е свалил от пръста си откакто му я сложих в деня на сватбата ни, пък се обичаме и уважаваме вече 24 години! Много пръстени получих в последствие, веднъж като му казах, че навремето като се оженихме нямах даже пръстен, без да го упреквам за това, той ме хвана за ръката и в 18,30 малко преди да затвори магазина, ме заведе и ми купи три златни пръстена! И все пак не пръстенът е фактът, който ще направи една връзка здрава и ще внесе обич и уважение в нея! А цената си я знам - за мъжа, когото обичам аз съм безценна, защото и той ме обича.
Бижу, трогна ме. (просълзен емотикон)

На автора, пожелавам късмет и щастливи предсемейни години с избраницата. Момичето няма как да не оцени грижата и отношението в подбора на пръстен, дори и да не е много скъп и с диаманти. Peace

# 84
  • Варна
Кой е казал, че диамантът е задължителен? Има и сапфири Mr. Green
Шегата настрана. Пръстенът трябва да е скъп, хубав и според вкуса на тази, която ще го носи.
Под скъп нямам предвид нещо с пет нули, а скъп за човека, който го подарява.

# 85
Кой е казал, че диамантът е задължителен? Има и сапфири Mr. Green
Шегата настрана. Пръстенът трябва да е скъп, хубав и според вкуса на тази, която ще го носи.
Под скъп нямам предвид нещо с пет нули, а скъп за човека, който го подарява.

Е,да де Peace И няма да направи момчето грешката в живота си едва ли не,ако не купи точно диамант Peace

# 86
  • Варна
Ето, че се разбрахме.
Камъкът може да е всякакъв, но нека поне да е полускъпоценен. Аметистът например осигурява спокойствие и семейно щастие. Според мен е много подходящ за годежен пръстен.

# 87
Правят ли се пръстени от Цирконий? Не съм срещала, освен ако нямаш предвид камъните да не са циркони, които всъщност не са чак толкова лош избор Wink Въпрос на вкус и възможности  Peace

Всъщност има и циркон, и цирконий, катто за заместител на диамантите се използва именно циркония. Справка- в Уикипедия: Фиани́тът (наричан още кубичен цирконий) е скъпоценен камък, произведен в лабораторни условия чрез кристализация.
 Представлява диоксид на циркония с кубическа кристална решетка, съкратено кубичен цирконий (от руски кубический цирконий, от английски cubic zirconia CZ), стабилизиран с добавки на оксид на манган, калций и итрий. За оцветяване на безцветния диоксид на циркония в различни цветове се добавят преходни и редкоземни елементи. Тъй като кристалната му структура силно наподобява тази на диаманта, той е широко използван като негов синтетичен заместител. Свойствата му също се доближават до тези на диаманта: голяма твърдост (8,5 по скалата на Моос) и голяма специфична плътност (5,6-6). Показателят му на пречупване (2,17 - 2,18) също е близък до този на диаманта (2,417) и затова трудно могат да бъдат различени с просто око.

Името си фианитът е получил в чест на Физическия институт „Лебедев“ на Руската академия на науките (известен и със съкратеното си име ФИАН), където най-напред е синтезиран. Има си и други названия – джевалит и цирконит. Понякога го наричат „циркон“, но циркон, цирконий и фианит са три различни вещества.
Обикновено неголеми фианити се използват в бижутерията за контраст на прозрачността или за цвят на главната вставка (центъра на композицията).

# 88
какво ще кажете за този или изобщо нямам вкус

# 89
Хубав е, но е много жълт.

Но аз като цяло не съм критерий. Обичам големи полускъпоценни камъни.

Общи условия

Активация на акаунт