СЕПТЕМВРИЙСКА мама се чеши по корема, дали и тя августинче няма да си гледа. №23

• 30 129
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро и от мен!
Благодаря на ЛЛЛ за включването. Ще се радваме да са с нас в трудните моменти с кърменето  Simple Smile
Lokresiq, да ти честитя новия дом! Да цари само мир и любов в него! Знам колко е вълнуващо да си подреждаш всичко в новата къщичка. Simple Smile
Petia, честит 9 -ти месец! Да мине бързо ти пожелавам!
Кu4о, браво на теб! 13 кг !!! Сега остава пумпалка да й хареса кърменето и от дясната гърда Wink
Днес се събудих в 10 ч. Shocked Това от години не ми се  е случвало почти. Явно след вчерашното готвене, чистене, сервиране и т.н съм се поизморила доста. Изпратихме гостите късно и докато заредя миялната машина вече едва ме държаха краката. Та...днес ставам с главоболие. ooooh!
Хапнах, изпих кафенцето докато ви чета и май ми просветна вече.
Хубав и спорен  ден на всички!

# 496
  • София
Добро утро и от мен!

Честити бебчета на Сохо и Чочка! Освен да ви позавидим, че вече си гушкате бебоците, а ние още се търкаляме Simple Smile

При мен нищо ново - остана ми само да си прочета книгата за бебето. Засега съм изчела една трета от 900-те страници, ще трябва да ускоря темпото май  Thinking Напоследък доста размишлявам по темата за модерния начин за гледане на бебета (по-точно американския) и този отпреди 30 години в България. Аз не обичам крайностите, тъй че ще видя как ще съчетавам двата стила. В американската книжка например много се набляга на носенето на бебето в слинг вкъщи и навън едва ли не по цял ден. Също така на спането на бебето в леглото на родителите. И ние мислим да пробваме, но не ми се ще да е до 2-3 годишна възраст.

И аз благодаря на ЛЛЛ за включването! Със сигурност ще са ни много полезни.

# 497
Андрея, и аз съм доникъде с книжката. Около мен си гледат бебоците по коренно различен начин и си мисля, че няма смисъл да обмислям стратегии - явно бебето диктува правилата в началото.

# 498
Честит 9ти месец на -petia- .Видях,че има ново бебче живо и здраво да е   bouquet

# 499
Здравейте!!!! и аз съм новичка тука и съм с термин 30,09,2013 и вече започнах да се притеснявам. ще раждам нормално засега, бебка е добре и аз също. Надявам се всичко да е наред, същото пожелавам и на вас! Simple Smile

# 500
Здравейте!

Петя, честит 9-ти месец! Приготвяй сака, че не остана  Simple Smile

Добре дошла на новата мама!

При мен нищо ново, една и съща - изгледи за раждане нямам, но то и дата нямам, така че да не бърза. Добрата новина е, че снощи ми свършиха вече и свещичките и сега ми остана само магнерота и легофера да пия. Ако утре успея да си запиша час ще съм при АГ, ако не във вторник и вече трябва да сме уговорили дата.

# 501
Андреа, споделям мнението ти за иягването на крайностите. В общи линии, бих казала, че модерният начин (американски) залага на това, че детето е цар, а родителят -роб, който го обслужва, а старият (български) начин на това, че всичко трябва да е максимално удобно и прогнозируемо за родителя, а бебето на всяка цена да се съобрази с казармени порядки. Това в техните крайности, разбира се. Освен това, се иска доста твърдост, за да можеш напълно да следваш която и да е от двете теории.

Честно казано, като сравня модерните американчета и нас като възпитание и отглеждане, не съм убедена, че искам да гледам и възпитавам децата си според модерните американски теории.

Големият син го гледах изцяло без режим - той цар и господар, спи и яде когато иска, като ревне бива моментално успокояван. Единствено, че не е спал при мен "официално" - винаги си е имал легло, макар и основно да си прекарваше времето на гърдата. Сега си мисля, че бих положила малко повече усилия, за са установим поне някакъв график на хранене, който до ми позволява поне за половин час да се отделя от него. За носенето с мен навсякъде (слинг, кенгуру), бих го носила пак и за това д а не го оставям да плаче, поне до към 6м -също.
Но да видим - колкото и да ни се иска понякога ние да командваме парада, всъщностистинският командир е бебокът Simple Smile

# 502
Здравейте и от мен пупици   bouquet
Още от сутринта станах с главоболие  ooooh!легнах си в 2,30 и станах в 6 ,00 часа заради малкия пакостник  Mr. Green. Нещо ми се гади от сутринта мерих кръвно всичко ок , но от какво е така не знам Tired
И друго да ви питам , от снощи така силно ми тече от гърдите че направо се побърках  Crazy това коластра ли е  newsm78 то е едно прозрачно такова newsm78
Лек и усмихнат ден от мен   bouquet

# 503

Памперс, ти спокойно можеш да изкараш още 9 месеца Grinning С твоите 40 "мокри" кг. Laughing

Аз се сдобих с ужасна болка в кръста след вчерашния пет часов поход ooooh! Оплаках се  Mr. Green

silvi26, ani_zdr честити придобивки! Със здраве да си ги ползвате Hug

kotkincho, как си се сдържала досега? Купи му нещо на детето Simple Smile

-Petia-, честит девети месец! Бързо и леко да ти мине времето до раждането!

radito22, при теб наистина малко е останало Hug Болката в кръста за индикация ли се приема?

diqna_daqnova, добре дошла  bouquet

# 504
diqna_daqnova,Добре дошла и от мен!  Hug
Таня,Андреа,още малко остана и при вас  Hug
За гледането на бебчо,не искам да се настройвам как ще се гледаме.Все си мисля,че бебо ще е господар ,колкото и да ми се иска да е друго ,примерно  Mr. Green
Днес се бях настроила за чистене,но болката в ребрата не се търпи. Отделно сън кукала до 4 и 30 сутринта  и станах в девет. Отпусната съм като.... Сега чакам пералнята да изпере,само ще простра,ще си взема душ и май ще нанкам. Бях си намислила и да си наготвя нещо,че много ми се прияде,но след обяд ,дано ми светне малко!

# 505
  • София
Напълно разбирам страховете ви, относно раждането. Мен ме приеха ревяща, през подготвителните процедури ревях, а като ме водеха към залата бях тотално откачила. И това до момента, в който чух Мартина. После вече плачех от радост, не знаех какво се случва с мен – смеех се и плачех. Та, Лулу, ти вече си минала веднъж през това, уверявам те, че в тази болница ще се чувстваш много добре. А и няма да имаш допълнителните неволи покрай операция, така че всичко ще мине бързо и безпроблемно.

Chochka, честита Александра! Бързо възстановяване на теб.

И аз благодаря за включването на консултанта по кърмене. Утре се прибираме и ще се наложи да се свържа с някой. Аз пък се оказах с плоски зърна, което ме затруднява допълнително. Не съм предполагала, че имам такова нещо.

Ушана, плащането става в делничен ден до 16:30 в деловодството. При мен се падна да е или в петък или утре – понеделник, когато ни изписват. Не бях разбрала обаче, че не е на касата, и че е до толкова рано и утре ще плащаме. Свиждането е 17-19 като веднага след раждането таткото идва при теб, независимо от часа. Моят го пускаха и в други часове, не само по свиждането, но това предполагам, че от втората вечер съм сама в стая и не притесняваме никой. Акта за раждане си получаваш до две седмици от твоята община. Ако те интересува нещо повече по приема и нещата, които следват ще пиша на лични да не разводнявам темата.

Момичета, радвам се, че всички сте добре . Радвайте се на дните оставащи до финала, защото после вие просто няма да съществувате. Бебето е господар и още как. От два часа не мога да си пусна поста   Mr. Green Пожелавам на всички леко и бързо раждане!
Ще се включвам по-рядко, но ще ви следя. Хайде, септемврийки, имате седмица до пусковият срок и да събираме после септемврийската дружина от бебоци.

# 506

Памперс, ти спокойно можеш да изкараш още 9 месеца Grinning С твоите 40 "мокри" кг. Laughing

Като гледам, натам е тръгнало  hahaha

За гледането на бебетата - за мен най-важни са две неща  - собствения ритъм на бебето и комфорта на майката. По тях трябва да се нагаждат всички теории за гледане на дете и да се взема каквото се харесва и на бебето и на майката. Ето така ще се избегнат крайностите. Не може да правиш нещо само защото така някой някъде го е написал.

# 507
  • Gone with the wind
Аз показвах ли ви Пумпалка  newsm78
И една снимчица на Дара от болницата   Heart Eyes

# 508
Аз показвах ли ви Пумпалка  newsm78
И една снимчица на Дара от болницата   Heart Eyes

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 509
Сохо, представям си какъв образ си била!  Joy Ще ти пиша на лични - да. Когато можеш, пусни снимка да я видим! И на мен ми се иска да съм сама в стая, но... каквото-такова!
Кучо, тази Пумпалка много сладкаааа!

Общи условия

Активация на акаунт