Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 047
  • 546
  •   1
Отговори
# 360
те така стават съседски войни. Че и няколко поколения държат. Mr. Green

Това е най-гадното, живяла съм в къща и не мога да спра да се подсмихвам като някой ми каже, че ще си купи къща, за да му е тихо и спокойно  Mr. Green
Баба ми, още при заселването си, се помразва със съседите (защото й откраднали покривките и си ги закачили като пердета), после майка ми и леля ми продължават традицията да се мразят с техните деца. И сега като им ходя на гости, се чудя на кого да казвам добър ден, много ми е тъпо да ги подминавам, ама и да ги поздравявам ми е некомфортно. Синът ми като ходи при тях, иска да си играе със съседкото внуче, обаче взаимно не им разрешават, понеже дъртите са си сърдити. Те пак си играят, но през оградата - на война и така в двата двора падат камъни, орехи и стрели, докато не се появи някоя от бабите да нахока всички, да прибере внук си за яката и да изсъска нещо адрес на врага.
Топката на съседските деца е падала в двора на баба и стана голямо представление, защото детето влиза в двора да си вземе топката, ама не знае, че баба ми клечи да чисти плевели. Като баба ми го вижда, здравата му се скарва, че влиза без да пита и онова се напикава. После майка му идва да крещи на баба ми, че детето й се напикало от страх, разменят си мили слова и баба вдига кръвно. Не е за разправяне.

# 361
  • sofia
Янечек, едно към едно  Mr. Green
Всеки новодошъл е добре дошъл (по-големите дворове бяха разделени на две и имаме нови съседи, но понеже са само от няколко години още не са включени в "играта". Но от случката с боклука, си правя извода, че имат желание да участват)

# 362
  • Варна
Шамс, при положение, че
Мотивът им - мачка им цветята!
Децата се молиха няколко пъти да им я върнат - не и не!
...не съм убедена, че бих си причинила разговори със съседите, още повече ако знам до какво обикновено водят те. Ако те са имали искреното желание да върнат топката на децата, биха го направили още докато са ги молили. Не мисля, че моят разговор с тях би променил нещо. Със сигруност, не биха ми хрумнали всички тези новаторски идеи на авторката, но това е по- скоро мой минус. Идеята за филма е много сладка. Simple Smile Най- вероятно, бих им купувала топки и бих им обяснявала, че е редно да внимават. От опит обаче знам, че когато си най- внимателен най- нескопосано ти се получават нещата.

# 363
След като изчетох темата на два етапа (няма начин на едно сядане, ня-ма  Mr. Green ), само аз ли си мисля, че на авторката и е скучно, топло, няма деца, ходи и се на хладно, но не и се пързаля сама и си е викнала братя Мормареви и форумът да и правят компания? Многобройните препратки към филма в началото и частният стадион в задния двор с включена закуска някак ме понаведоха на тази мисъл.

Ако не съм права, се извинявам и моля да бъда включена в групата. Обичам кус-кус и съм добра вратарка.

# 364
Но от случката с боклука, си правя извода, че имат желание да участват

Joy

# 365
  • София
Яко екшън и студени войни е по къщите!
Помня я баба ми какви ми ги говореше - тия отляво такива, ония отдясно онакива.
Въпросните отдясно бяха брат и сестра, стара мома и ерген и познайте как ни се кефеха на 4 деца, особено като се опитвахме да им "гепим" от смокините. Което се правеше от чиста щуротия, защото и в нашия двор имаше смокиня.
Даже баба ми казваше, че магии са и правили! Shocked
Добре, че бяха високи дуварите, та топки не са прескачали.

# 366

Тъй, тъй, злобата и обидите били едностранни.  hahaha

Едностранни са.  Wink

Тоест последното мнение на Северина е образец за добър тон и не съдържа обидни квалификации?  Wink
Е, хайде сега, обидно било? Simple Smile Кое е обидно, че ви казвам, че се подхилвате ли?
Ами вие точно това правите или бъркам?

А хищните хиени и злобните лелки са проява на дружески хумор, може би?  Flutter

# 367
И какво, Северина, като ми се извиняват, като преди това емнайсет хиляди пъти съм ги молила да не правят еди какво си? Не разбират от дума; от дума не разбират и родителите, какво е редно да последва?

# 368
Яко екшън и студени войни е по къщите!

Не винаги студени, не винаги  Mr. Green На моя съученичка съседът й беше подпалил бараката, граничеща с неговата ограда. Уж като ти гори къщата викаш съседа, ама при тях съседът като е пироман...

# 369
  • Варна
Аз бих излязла с контра-плакат "Не на топките в двора ми" или "Всяка топка да си знае двора", щедро заобиколен със саксии с мушкато!

# 370

hahaha Обаче мушкатото предварително е прежалено, нали? Щото ще падне първа жертва при военните действия.

# 371
  • Варна

hahaha Обаче мушкатото предварително е прежалено, нали? Щото ще падне първа жертва при военните действия.
Във всяка офанзива има безславно загинали герои.

# 372
Не и ако е предварително заострено.

# 373
  • Варна
Не и ако е предварително заострено.
Стратег си ти, стратег. Признах те.

# 374
  • София
Направо 2-3 метра дувари, отгоре бодлива тел, камери, аларми, добермани, Калашници...
Няма какво да се шегуваме с някакви топки, домати и плакати!

Общи условия

Активация на акаунт