Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 011
  • 546
  •   1
Отговори
# 90
Аз не искам да взимам категорично страна, обаче нападащите авторката попрекалиха. Паднала топка - децата нарисували картичка, извинили се - онези се подсмихват. Ами само това ми е достатъчно за да разбера какви хора са. И да - трябва да възпитаваме децата правилно. Всеки върши грешка. В слуая те с топката. Ама като сгрешиш - се извиняваш и си носиш последствията, нали. Те са го направили и не са срещнали разбиране. Какво тогава би си помислило едно дете - следващия път - никакво извинение. А и при 15-тина дечица разходите за нова топка ще са по-малко от левче, та и съседите-темерути смятам не са си разрешили проблема генерално и трайно. Моят син като малък пък с пръчката беше тръгнал на сутрешна проверка в двора на една баба  при кокошките с команда "Строй се"!. Просто му обясних, че прави нещо нередно, не е имало драми - малко дете - искал да строи кокошките в една редица  Simple Smile

# 91
Моят син като малък пък с пръчката беше тръгнал на сутрешна проверка в двора на една баба  при кокошките с команда "Строй се"!. Просто му обясних, че прави нещо нередно, не е имало драми - малко дете - искал да строи кокошките в една редица  Simple Smile

хаха, много готино Peace ама от 14 до 16 не е разрешено Laughing Laughing Laughing

# 92

Ами всички, които искат да спазват само собствените си правила да отидат да живеят в планината или на полето сами без съседи...Има часове, в които/ м/у другото вече е отменено или поне го няма, като закон дори пазенето на тишина м/у 14-16 часа, защото едно време дори беше законово това спазване /Купете си къщи с огромни дворове и готово...

И сега го има в наредбите за обществения ред на общините. Не знам дали е за всички, но преди няколко дни проверявах за Варна, има го.
Дай някакъв линк, аз търсих миналата година и пише, че закона е отменен...в частта си за пазене на тишина от 14-16 часа....като препоръчително и ако от домсъвета се приеме или нещо такова....ако може на лична да не спамим темата

Казах наредба (на общинските съвети), не закон.  Аз търсих във връзка със строително-ремонтни работи. Ето за Варна -
http://www.varna.bg/bg/articles/62/

# 93
 Наш много добър приятел и съсед, който не е нито злобен, нито агресивен към деца, веднъж прибра топката на племенниците ми и техните приятелчета. Не им я върна цяла седмица. Родителите не се намесиха. Децата се извиняваха няколко пъти, но той не им я връщаше. Причината беше, че ги предупреждава многократно, че ако не бъдат по-внимателни ще останат без топка, а те така и не го послушаха. Възрастните проявиха разбиране не само към децата си, но и към трудът на съседа. Една градина не се прави за ден или два. Така, че не заеха страна, не купиха нова топка на децата и ги оставиха да размислят добре, дали са прави и защо иначе усмихнатият и ведър съсед им е сърдит сега. Резултатът беше, че повече до подобен конфликт не се стигна. За сега са внимателни и няма проблеми.

# 94
Аз не разбрах, защо авторката не отиде при съседите да си поиска топката. На всяка улица, във всеки вход има темерути или поне такива, които определяме като темерути. Ние също играехме по улицата, събирахме цялата махала в двора, когато е имало проблем със съседите винаги са говорили с родителите, а не да се заяждат с децата.
Не е приятно да се режат дърва, да лае куче, да ти ритат топка пред къщи, но това е - всички трябва да се настроят. Ако има комуникация може да изгладят проблема и да няма отнети топки, недоразбрани деца, сърдити родители.

# 95
А и при 15-тина дечица разходите за нова топка ще са по-малко от левче, та и съседите-темерути смятам не са си разрешили проблема генерално и трайно.

Напротив, като наложиш наказание, обикновено после се прави така, че да не се налага пак. Ти ще даваш ли всеки ден по левче за топка, защото съседът я взима? А и за децата е неприятно да им прибират топката, така че 100 % ще се научат да не я вкарват в чуждия двор. Първи път прошка, втори път забележка, трети път - тояжка.
пп: най-чудно ми е защо майката не е отишла да вземе топката. Явно предпочита да измисля глупости с извинителни картички и плакати, а нещата са много по-прости. Отиваш - дайте ми топката. Ще ви я дадем, но ако се повтори - няма да я върнем. Това е.

# 96

пп: най-чудно ми е защо майката не е отишла да вземе топката. Явно предпочита да измисля глупости с извинителни картички и плакати, а нещата са много по-прости. Отиваш - дайте ми топката. Ще ви я дадем, но ако се повтори - няма да я върнем. Това е.

На мене пък ми се струва, че майката наскоро е гледала Войната на таралежите. Онзи ден го даваха по някоя от телевизиите.  Mr. Green Дъщеря ми гледа малко и каза "Аууу, вашите баби са били много строги".

# 97
Като го е гледала, трябва да е разбрала, че децата получиха каквото искат, когато започнаха да правят добро. На едната баба й направиха простор например. А и не знам дали е обърнала внимание на сцената как един съсед издърпва здравата ухото на детето, което си е било в реда на нещата. Представям си обяче нейните съседи да постъпят като във войната на таралежите и да я питат не го ли е гледала.

# 98
Като го е гледала, трябва да е разбрала, че децата получиха каквото искат, когато започнаха да правят добро. На едната баба й направиха простор например. А и не знам дали е обърнала внимание на сцената как един съсед издърпва здравата ухото на детето, което си е било в реда на нещата. Представям си обяче нейните съседи да постъпят като във войната на таралежите и да я питат не го ли е гледала.

newsm10 smile3521

# 99
Разбирам защо авторката не иска да говори лично със съседите, съседи.

А аз се чудех.

# 100
Разбирам защо авторката не иска да говори лично със съседите, съседи.

А аз се чудех.
Аз не бих говорила с такива хора. Те щом на картичката на децата не са реагирали, на молбата на майката едва ли.

# 101
Здравейте. Темата наистина е много спорна. Поведението на съседите не е много добро, според моите критерии.  Grinning Явно са си такива хора. Всеки има право на мнение и свобода!

# 102
Аз пък съм в обратната ситуация - топката на съседските деца е нон стоп в моя двор Laughing
Понякога на ден съм се разкарвала по 10 и повече пъти да гоня тъпата топка. Вече се правя, че не съм у нас и в много случаи не отварям. Нищо против децата, но е досадна работа.

# 103
  • София
Аз пък отдавна се убедих, че в милата ни родна страна толерантността към децата е нулева. И това не са празни приказки, а преживяна истина. И тази тема е поредният пример. Авторката каза толкова верни неща за възпитанието и ценностите в живота, а беше попитана дали се е напушила?! Думи нямам! Всички сме толерантни към кварталните пияници, към боклуците, към възрастните и безкрайния им егоизъм, към заливащата ни отвсякъде простащина, но децата ВИНАГИ пречат. По площадки, по дворове, че даже и в собствения им дом пак пречат на някой съсед, защото тичат и играят, а не летят например.....независимо къде, те винаги пречат на някой.

# 104
  • волно калдъръмче
Всички сме толерантни към кварталните пияници, към боклуците, към възрастните и безкрайния им егоизъм, към заливащата ни отвсякъде простащина, но децата ВИНАГИ пречат. По площадки, по дворове, че даже и в собствения им дом пак пречат на някой съсед, защото тичат и играят, а не летят например.....независимо къде, те винаги пречат на някой.
Да бе, децата бели не правят, само играят. То и циганите не крадат, а само си взимат.

Общи условия

Активация на акаунт