Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 822
  • 546
  •   1
Отговори
# 225
Аз също подкрепям авторката.   bouquet

# 226
  • София

В този форум има едно златно правило и то е, че когато някой отвори тема с конкретен казус, всички се нахвърлят върху автора и му обясняват колко е "напушен" и проблемът си е в него  Stop

Просто мисля, че мненията на повечето от вас едно, че не са искрени, второ, че не са реални, защото никога не са имали такава ситуация и трето лъха някаква жестокост.

Абсолютно вярно. Страшно адвокатстване падна на тези съседи. Кой знае какъв скандал щяхте да им вдигнете всички, които се подиграхте на авторката за позицията й.

# 227

От кога България поддържа стандарта на Германия, че да сравняваме нещата с това къде и как играели децата там и тук?

То за това го нямаме.Липсват ни отговорност и си живеем слепи с мисълта,че някой  ни е длъжен,и на децата ни. Та чак тогава и по мащабните звена в живота ни.

Просто мисля, че мненията на повечето от вас едно, че не са искрени, второ, че не са реални, защото никога не са имали такава ситуация и трето лъха някаква жестокост.
А! Точно така мислиш! Laughing

Понеже, те видях че си ми цитирал/ а постта от вчера.

Та, на улицата на която живееха баба и дядо, единствените коли, които минаваха бяха нашите и на съседите. И понеже това село беше далеч, ние ходихме два- три пъти в годината там, та смятай колко коли са минавали на въпросната прашна улица.
Но виждам те, че и ти си от "вещите", така че пиши си, не ми пречиш  Peace

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 22:32 от Red_Hot

# 228
А оправи си запетайките де! Инак ще се разплача, че няма да ме добавиш при приятелите си. Laughing

# 229

Е и какво нито веднъж ли две годишната ти дъщеря не опесъчи някоя кърпа?

Напротив, изобилно опесъчи нашата кърпа.  Laughing И хайде да не се мятаме веднага в крайности - да не го водиш на плаж, че да не срита на някого кърпата. Нищо подобно не съм казала или намекнала, но не е лошо да се припомня от време на време, че твоята свобода свършва там, където започва нечия друга. Peace

Толкова злоба за едни деца, не е истина  ooooh!

Колко толкова? Аз злоба не виждам или вече и на тая дума ѝ се промени значението към "израз на несъгласие"?

# 230

От кога България поддържа стандарта на Германия, че да сравняваме нещата с това къде и как играели децата там и тук?

То за това го нямаме.Липсват ни отговорност и си живеем слепи с мисълта,че някой  ни е длъжен,и на децата ни. Та чак тогава и по мащабните звена в живота ни.

А! Точно така мислиш! Laughing

Понеже те, видях че си ми цитирал/ а постта от вчера.

Та, на улицата на която живееха баба и дядо, единствените коли, които минаваха бяха нашите и на съседите. И понеже това село беше далеч, ние ходихме два- три пъти в годината там, та смятай колко коли са минавали на въпросната прашна улица.
Но виждам те, че и ти си от "вещите", така че пиши си, не ми пречиш  Peace

В случая се прави пояснение,а не обобщение  Peace
Аз не го видях. Как да разбера,че е на баба и дядо  Thinking
Дали съм веща в твоите очи също и на мен не ми пречи  Laughing

# 231
  • Варна/Лондон
На дядо на село колко поразии му правеха по дувара(зид от камъни), като узрееше оная ми ти череша. Имаше поделение в селото, не е имало войниче дето да не скъши клон. Ядосваше се, че не си наберат като хората, ами рушат, но на предложенията от съседи за зло куче отказваше. Даже е хващал, докато берат и с добро им е казвал да си откъснат, но да пазят оградата. И те така. Ритахме пред нашия двор. Топката се риташе на нашата улица, главно пред нас, но отсреща съседите нямаха внучета..и никога, никога не са ни правили проблем. Уважаваха се като съседи, а и знаеха, че не от лошотия топката им е смачкала цветята.

# 232
  • София

Е и какво нито веднъж ли две годишната ти дъщеря не опесъчи някоя кърпа?
Напротив, изобилно опесъчи нашата кърпа.  Laughing И хайде да не се мятаме веднага в крайности - да не го водиш на плаж, че да не срита на някого кърпата. Нищо подобно не съм казала или намекнала, но не е лошо да се припомня от време на време, че твоята свобода свършва там, където започва нечия друга. Peace
Това за третия път беше хипотетично  Laughing

Е и какво нито веднъж ли две годишната ти дъщеря не опесъчи някоя кърпа? Ако е така ще те призная, защото моя почти 4 годишен син, въпреки  ежедневните обяснения, по n  пъти успя на два пъти за 15 дни да нахвърля  чужди кърпи с пясък ....Е какво да не го водя на плаж ли? Може би на третия път щях да му забраня стъпването на плажа  Thinking И именно поставяйки се на мястото на другия, и правейки съзнателен избор - да ходя на плаж където има повече хора от мен и семейството ми, отивам с нагласата, че трябва да търпя околните и да се съобразявам с тях, както и те с мен нали....
Примерът ти няма нищо общо. На мене поне пясъкът не ми пречи, защото на плажа има главно пясък. Виж ако на нечий наследник рязко му се прииграе футбол на плажа картинката ще е доста по-различна и близка до случая в темата.
Примера не е мой, правя коментар и ако се замислиш принципно въпроса с кърпата на пясъка и двора е същия Wink нали, ако се паднат съседите взели топката до теб на плажа  Laughing - опира до начин на мислене, на толерантност....на човещина. Мисля, че всички сме били свидетели, а някои може би и участници Wink в подобни ситуации Laughing

# 233
  • волно калдъръмче
Топката се риташе на нашата улица, главно пред нас, но отсреща съседите нямаха внучета..и никога, никога не са ни правили проблем. Уважаваха се като съседи, а и знаеха, че не от лошотия топката им е смачкала цветята.
Доколкото си спомням, никой не е и намеквал за лошотия у децата, напротив. Авторката обаче охарактеризира съседите си като злобни, ограничени и нетолерантни, щото отказват да играят в нейния филм.

# 234
Да не е намеквал?  Shocked

Четейки темата, останах с впечатлението, че това е най-голямото престъпление. Деца играещи на улицата, чийто топка пада в чужд двор. Направо само дето не го криминализирахте. 

# 235
Много ми е странно изписаното дотук... Явно разбиранията и начина на живот са се променили ужасно много от времето на моето детство. Винаги момчетата играеха на улиците, топката летеше, съседите се сърдеха, но не много, защото обичайно и техните внуци бяха там, а ако не бяха, след някоя и друга година щяха да бъдат, и толкова. Аз бях кротко момиче, играех на ластик и дама, но добре помня.
Признавам си, че съм ужасно неконфликтна, затова, ако има и намек, че съседите имат проблем с играта на децата ми, щях да се опитам да намеря вариант, който да удовлетвори тях, дори и да затормози мен. Но в същото време често съм свидетел на това, че хората, които имат твърде много изисквания към другите, не винаги са толкова строги към себе си. И никак не съм сигурна, че онези, които се изказват агресивно сега тук срещу авторката, няма да са все така агресивни и в подкрепа на децата си. Може и да греша. Но с такова чувство оставам.

# 236
Да не е намеквал?  Shocked

Четейки темата, останах с впечатлението, че това е най-голямото престъпление. Деца играещи на улицата, чийто топка пада в чужд двор. Направо само дето не го криминализирахте.  

Ядосали са съседите, те са им взели топката- дотук нищо необичайно.
Интересното става след това- свободи, права, нови деца, ново възпитание, зли съседи, драматични бъдещи последствия за децата, психични травми и т.н.   ooooh!

# 237
Да не е намеквал?  Shocked

Не мисля, че е така. По-скоро неразбирането на авторката защо аджеба на съседите не им е кеф това да се случва. И понеже не посрещат с усмивка падналата в двора им топка, дай да ги обявим за егоисти и злобни. Да, и мен ме дразни когато съседските деца изпращат в двора ми топки, перца за федербал и т.н. Даже и домати нямам и пак ме дразни. Това си е мое право.  Peace

# 238
  • Варна/Лондон
Топката се риташе на нашата улица, главно пред нас, но отсреща съседите нямаха внучета..и никога, никога не са ни правили проблем. Уважаваха се като съседи, а и знаеха, че не от лошотия топката им е смачкала цветята.
Доколкото си спомням, никой не е и намеквал за лошотия у децата, напротив. Авторката обаче охарактеризира съседите си като злобни, ограничени и нетолерантни, щото отказват да играят в нейния филм.
И на мен такива ми изглеждат, без да намесвам филми. Имам съвсем друга база за сравнение на съседи и  играещи с топка деца и затова.

# 239
И на мен такива ми изглеждат, без да намесвам филми. Имам съвсем друга база за сравнение на съседи и  играещи с топка деца и затова.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт