Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 057
  • 546
  •   1
Отговори
# 345
А, достатъчно четох, за да видя как като стадо хищни хиени накацахте авторката. Такъв злобен, ехиден и подигравателен тон видях, че ми се отщя да продължавам.
Ама вие си се подхилквайте де, не ми пречите.  Wink
Абсолютно си права, Северина. То не бяха подигравки, то не беше защита на правото на собственост, та препратки с други държави, съвети да си разшири двора и направи там стадион, както и да забрани на децата да играят с топка. Все много полезни съвети.  И все със съзнанието, че твоето възпитание е "върхът на сладоледа", а нейното - захаросано превземане.
И всичкото това, че паднала топка в двора на съседите. Пък ако беше счупено стъкло, децата в детска педагогическа стая сигурно щяха да бъдат пратени от форума. Много злоба има сред нас и непоносимост към околните, не само по тази тема съдя. На мен пък ми е драго като видя деца да играят навън с топка, защото все по-рядко съм свидетел на такива гледки. Виж, такива зомбирани в компютъра виждам ежедневно.

# 346
  • sofia
Касита, ти поне си била сигурна кой е.
У наше село кофите за боклук са индивидуални за всяка къща. Оня ден идва една от непостоянно живеещите и вижда кофата й пълна догоре с шума и подобни боклуци. Не знае кой е сътворил нещото, но цялата кофа изсипва пред портата на съседите отсреща. Появява се отсрещната съседка и глей сеир....такива викове, такива приказки, бедна ви е фантазията.
Оказа се, че боклука бил на тези срещу нас, ама те пазят поведение "за пред хората" и са уж в добри отношения с тази непостоянно живеещата. А за боклука сме сигурни чии е бил, защото свекърва ми ги е видяла като са го сипвали в чуждата кофа.....те така стават съседски войни. Че и няколко поколения държат. Mr. Green И сега си представете топката на детето на едната, да падне в двора на другата.....

Топка, топка, ама ако е по няколко пъти всеки ден, сигурно и аз бих се издразнила. Нищо че имам деца.

# 347
  • София
На мен котето на комшиите ми свалило една рокля от простира, нова, на едно обличане и играло, играло, чак се попиляло, цялата надърпана. Отивам аз сутринта на работа и разказвам през смях на колегите, а единият се изцепи, че ако бил на мое място, щял да му отсече лапичките на това коте  #Crazy
А вчера на другите комшии им падна завивката в нашия двор и ми мина едно дяволче да я захвърля някъде, ами така де, те как си хвърлят фасовете, дори и без да поглеждат има ли някой.
Иначе хора всякакви, реакции и разбирания също.
Тук въпросът не е принципен, личностен е - след като не се разбират по комшийски трябва да гледат да нямат допирни точки, предпоставки за нови теми по форумите  Peace

# 348
Още на първа страница имаше адекватни съвети, а именно да се извини и да си вземе топката, но не - тя изчаква 20 страници и още се чуди. А ние ще си приказваме каквото си сикаме, клюкарник е.
И децата няма да счупят стъклата с топката, казах и назад, че в последните години стъкла не се чупят, защото са скъпи и явно някак си децата са се научили да не чупят стъкла. Виж китките са друго нещо и там проблеми няма.

# 349
  • София
Предполагам, че разписалите се в темата не реагират на топката, на детето, а на нежеланието на авторката да проумее, че поведението й предизвиква дискомфорт у съседа. И ако той еднозначно е показал, че му е неприятно, е редно да се помисли за компромисен вариант, а не да лепиш плакати, да подаряваш филми и пр. Дълбоко се съмнявам, че ще нанесеш тежки психологически травми у детето си, ако го научиш, че понякога е хубаво да се съобразява с хората около него.

# 350
Сериозно ли точно това са научили  онези тогавъшни деца?
Жалко, явно родителите и тогава са дрЕмали.

А според теб какво може да са научили тогавЪшните (?!! тогавъ? really?) деца от това,.....

Грешката ми е Умишлена. Пропуснала съм да е голяма  буквата само, за да се навре в очите, благодаря, че ти го правиш. Който мисли, ще се сети.

# 351
На мен котето на комшиите ми свалило една рокля от простира, нова, на едно обличане и играло, играло, чак се попиляло, цялата надърпана. Отивам аз сутринта на работа и разказвам през смях на колегите, а единият се изцепи, че ако бил на мое място, щял да му отсече лапичките на това коте  #Crazy
А вчера на другите комшии им падна завивката в нашия двор и ми мина едно дяволче да я захвърля някъде, ами така де, те как си хвърлят фасовете, дори и без да поглеждат има ли някой.
Иначе хора всякакви, реакции и разбирания също.
Тук въпросът не е принципен, личностен е - след като не се разбират по комшийски трябва да гледат да нямат допирни точки, предпоставки за нови теми по форумите  Peace
Чест ти прави, че си запазила хладнокръвие - това с роклята си е беля голяма! Но и аз не бих посегнала на животинката....какво разбират те! А и една котка не може да се ограничи в двора, за разлика от кучето, та явно си скитат.

# 352
  • на село

Тъй, тъй, злобата и обидите били едностранни.  hahaha

Едностранни са.  Wink

Тоест последното мнение на Северина е образец за добър тон и не съдържа обидни квалификации?  Wink

Прелива от учтивост.

А аз от половин час се пъна да измисля евфемизъм на мърлява кокошка /за плаката/- стори ми се малко грубо, ама вече съм спокойна, че не е проблем да се наричат околните така. Как съм пропуснала да попълня речника на детето с изрази като "злобна тьотка", "хищни хиени" и т.н. И това само от последната страница...

# 353

Но авторката купува веднага друга топка, праща ги пак там, но с плакати, и топката отново пада в двора.  Laughing

# 354
  • София
Не знам за авторката и нейния патос, но от последните страници с такова настървение се разменят "остроумно-закачливо-злостно-подигравателни" реплики, че чак се опиянихте и патосът ви отдавна прескочи този на авторката. Случайно да ви се струва, че попрекалихте с негативизма и гаврата? Някакво чувство за мярка и такт?

# 355
  • Варна

Тъй, тъй, злобата и обидите били едностранни.  hahaha

Едностранни са.  Wink

Тоест последното мнение на Северина е образец за добър тон и не съдържа обидни квалификации?  Wink
Е, хайде сега, обидно било? Simple Smile Кое е обидно, че ви казвам, че се подхилвате ли?
Ами вие точно това правите или бъркам?
Отношението към авторката в темата беше повече от противно. Не знам дали това ви обижда, но мен ме отврати. И това от уж зрели и улегнали хора. Цялата ситуация ми прилича на онези клиширани случки в гимназията, в които масата сиви мишки, окрилени от многобройността си и възможността поне веднъж да са на страната на готините се подиграват и унижават странната птица от съседния клас.

# 356
Сериозно ли точно това са научили  онези тогавъшни деца?
Жалко, явно родителите и тогава са дрЕмали.

А според теб какво може да са научили тогавЪшните (?!! тогавъ? really?) деца от това,.....

Грешката ми е Умишлена. Пропуснала съм да е голяма  буквата само, за да се навре в очите, благодаря, че ти го правиш. Който мисли, ще се сети.

Извинявай, тогава - не съм се сетила, че голямата ти Умишлена буква е отишла на "дрЕмали", вместо на мястото, за което си я била предназначила.

А на въпроса? Ти какво би разбрала от описаната ситуация, ако си дете?

# 357

Но авторката купува веднага друга топка, праща ги пак там, но с плакати, и топката отново пада в двора.  Laughing
Това къде го прочете или сама си съставяш продължение на историята, за да има хляб за нови подигравки и критики ли?

# 358

Тоест последното мнение на Северина е образец за добър тон и не съдържа обидни квалификации?  Wink

Обратното.  Laughing

# 359

Тъй, тъй, злобата и обидите били едностранни.  hahaha

Едностранни са.  Wink

Е, хайде сега, обидно било? Simple Smile Кое е обидно, че ви казвам, че се подхилвате ли?
Ами вие точно това правите или бъркам?
Отношението към авторката в темата беше повече от противно. Не знам дали това ви обижда, но мен ме отврати. И това от уж зрели и улегнали хора. Цялата ситуация ми прилича на онези клиширани случки в гимназията, в които масата сиви мишки, окрилени от многобройността си и възможността поне веднъж да са на страната на готините се подиграват и унижават странната птица от съседния клас.

Северина, понеже те уважавам като потребител, с най-сериозен тон искам да те попитам (и ще пропусна допълнителните квалификации, с които ни удостои): ако си стоиш на балкона, децата играят на улицата, видиш, че топката им пада в двора на съседите и че явно съседите този път имат някакъв проблем, какво ще направиш? ще отидеш да видиш какво става, да поговориш със съседите, да чуеш тяхната гледна точка защо този път не искат да върнат топката, ако е нужно да се извиниш от името на децата или ще заформиш творчески кръжец за производство на картички, ще подариш филми, с които индиректно да покажеш, че поведението на съседите ти в собствения им двор не ти харесва, ще посъветваш децата да опнат плакат пред къщата на хората и ще пуснеш тема у форомо, с която да ги квалифицираш като злобни и какви други бяха... Аз съм много толерантен човек и всичкото топки си връщам, деца не ме дразнят по никакъв почти начин, но ако ми се опне манифестация пред дома, не знам как ще реагирам. Казусът е прост....

Общи условия

Активация на акаунт